Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy kerensa k lhk vprašam, kaj delaš cele dneve, ko otrok ni doma? Trenutno je takole nekako... Vstajam okrog 5-ih in grem na mini-jogging do stojala z Žurnalom . Če g. Mož dela dopoldansko izmeno (6-14), potem skupaj spijeva kavo. On okrog 5:45 gre, jaz se pa potem nekje do 7-ih ukvarjam s svojimi e-maili, dnevnim plannerjem in klikanjem Smrkcev na FB . Potem zbudim potomstvo, ju za silo sestavim skupaj (da sta primerna za izhod iz stanovanja) in ju pospravim vsakega v svojo šolo. Do 8-ih sem v vsakem primeru fertik, spotoma pa še čike kupim v trafiki. Dopoldan sem imela sedaj 2x tedensko (po 3 ure vsakič) tečaj angleščine, sedaj bom imela pa približno enak tempo najprej matematike, potem slovenščine. Vedno je tudi en kup družinsko/birokratskih opravkov, ki mi mimogrede vzamejo uro na dan (opravljanje in organizacija). Vsaj eno jutro v mesecu imam sestanek v eni od OŠ, vsak teden 1x dopoldan imam neko obveznost (ki mi vzame cca. eno uro) v Centru LJ, vsake toliko je treba it tudi k dohtarju, na UE, na DURS,... pač nekam. Preostale proste ure dopoldneva sedaj izkoriščam za učenje za maturo in za priprave na 3 seminarske naloge. Ob 13-ih vse skupaj zabrišem iz rok, vklopim "24ur ob enih" na POP-u in vmes opravim osnove gospodinjstva (da ne pocrkamo). Malo po 14. uri se priklatita domov Pubertetnik in g. Mož in jaz si takrat privoščim obvezni popoldanski lepotni spanec. Ki traja cca. do 16-ih, ko se g. Mož in Mladič priklatita iz šole in ker so takrat doma vsi trije moji moški, se pač začne vpitje in ne morem več spat . 2x mesečno imam popoldan sestanke v OŠ (pa še enega 1x na 2 meseca - Svet staršev), 1x tedensko Mladiča na karate in 1x tedensko na tabornike, Pubertetnik bo zdaj, z oktobrom, kasneje prihajal iz šole zaradi interesnih dejsvnosti, ki se bodo začele... Popoldan je tudi čas za trgovine (obvezni shopping, da ne umrem od lakote in pomanjkanja čevljev in torbic ), vsak teden je najmanj 1 prireditev v LJ, ki jo obiščemo, pa vsaj 1 kava tedensko "pade" nekje vmes tekom dneva s kakšno kolegico ali kolegom. V času "Svet-a" na kanalu A maltretiram potomstvo z domačimi nalogami in pripravljanjem torbe za naslednji dan, v času "24ur" eden pripravi večerjo (jaz ali g. Mož), drugi pa vpije na potomstvo, naj pospravita za sabo in se spakirata pod tuš. Nekje do konca "24ur" pojemo večerjo, Pubertetnik odpelje ven go. Pes, mi2 z g. Možem pa potem načeloma oba spravljava spat potomstvo, ker sta totalno hiperaktivna in nikakor ne spita. Okrog 21-ih se potem stanje v stanovanju umiri. Jaz se spravim pred FB in/ali RR, poklikam Smrkce , preletim kakšno učno snov, g. Mož pa tačas uživa v zasluženem Radlerju in svoji računalniški igrici. Ponavadi se uleževa približno takrat enkrat, ko je "24ur zvečer" in nato med kakšno nadaljevanko ali smešnico zaspiva. Ob sobotah dopoldan smo večinoma v Centru, na glavni tržnici ali na umetniški tržnici, pa non-stop so kakšne prireditve, popoldan pa skoraj obvezno v shopping-centru. Ob vikendih sta potomstvu dovoljena TV in računalnik, zato okupirata to dvoje, ko se vrnemo iz BTC-ja, jaz pa lahko oddremam svojo "kitico". Pred "24ur" mi ostaneta še cca. 2 uri časa za učenje, po "24ur" in večerji steram potomstvo v posteljo (pred TV, dokler ne zaspita), jaz pa malo pred računalnik in zvezke, zvečer pa v diskoteko. Mladič gre občasno tudi prespat k babici in dedku. Ob nedeljah spim, dokler spim. Nato kofetkam, dokler kofetkam. Pred FB. Pravzaprav kofetkam tako dolgo, da je skoraj že čas za popoldanski spanec . Po Mladiča gre g. Mož, popoldan je potomstvo še malo pred računalnikom in TV-jem (Pubertetnik gre, če se mu da, celo kdaj ven, na igrišče), jaz pa pred zvezki, zvečer pa klasična večerja in kopalnica in mižule okrog 20-ih za potomstvo (za naju pa cca. 2 uri kasneje). Kaj pa vem... ne more mi biti dolgčas. V bistvu bi bilo bolje, če bi imel dan še kakšno uro več. Pa še bi mi ostalo en kup opravkov, I guess.
|