Taddy78
|
V MB si avtomatsko na bolniški do 12. tedna. No, avtomatsko, mora ti jo dati še G. Sama bi jo lahko imela od punkcije naprej, pa sem tak doma. No, vseeno bi profitirala pri prispevkih, pa se mi za tistih 100evrov na mesec ne zdi ravno prav, če je drugače vse vredu. Priznam pa, da če bi bila pa v službi, bi jo pa sigurno koristila. Vse anonimke ki klamfate o tem, da nosečnost ni bolezen...pa da vas vidim...vse, ki smo zanosile z umetno...najprej jemlješ 1-3 mesece kontracepcijske tablete (ker je pač odvisno od datuma), potem dobiš taprave injekcije, ki si jih daješ v trebuh, da jajčeca abnormalno zrastejo in se pomnožijo (da ne omenjam, kako zna to boleti), nato dobiš še eno serijo injekcij za v trebuh, da pa jajčeca ne počijo (sama sem jih imela recimo 11, v normalni nosečnosti je recimo samo 1). Greš na punkcijo, ki jo v MB sicer delajo pod narkozo, v LJ na živo. In nafilana s hormoni, napihnjena kot žoga in z bolečinami v jajčnikih hodiš naokoli še vsaj kak teden. pa če omenim še to, da je ravno sedenje najbolj boleče, ker se ti zdi, da imaš namesto jajčnikov na vsaki strani nogometno žogo. Pa da zaključim. Če imaš srečo, greš 5 dan po zarodek, 12-14, dan na pregled krvi, če prej ni M...v 6.tednu je prvi UZ. In pol naj mi še ena reče, da ženska v postopku umetne opl. nima pravice do bolniške ker nosečnost ni bolezen.
|