Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita podobni in tako različni. Z vsemi tremi se je blo treba ukvarjat na drugačen način za en sam cilj in to je spanje ponoči. Če se odločiš, da je spat treba, je spat treba, če se pa odločiš za mučeništvo, je pa pol to zbujanje 3 letnika na uro in pol IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj IZVIRNO SPOROČILO: Gina Meni se to ne zdijo čari starševstva, sploh ker vem kako je to grozno, ko ne moreš normalno funkcionirat niti čez dan, ker si tako neprespan in utrujen od nočnega zbujanja. Naša se je tudi zbujala 15-30_x_ na noč tri leta zapored. Potem sem imela en dan dosti, ker sem mislila, da lhako smao še umrem od hudega. In nisem več hotela vstajati. In se je drla. Poleg mene, ker spala je itak v moji postelji. Ne vem več natančno al uro in pol ali koliko, pa še parkrat tisto noč. potem se ni več drla nikdar, ampak je od takrat naprej vse noči prespala. V bistvu sem se jaz odločila v nekem trenutku, da ni bogi otrok, ker ne more spat in da je mnogo bolje, kar lahko storim,d a jo navadim spat, pa bova obe srečni in spočiti. Saj ni bila spočita od non stop kontroliranja, a sem tam a bom vstala, a bo dobila dudo, flašo, al kar kaj... Hočem reči, če se enkrat, ko je otrok v resnici po vseh kriterijih sposoben prespati noč sam, odločiš,d a tega ne boš več prenašal, ti ni treba več tega prenašat. Tu gre samo za to, kdo je bolj odločen. In pri nas je bila to navada, zbujat se, ne potreba. Žal mi je, da se tega nisem odločila prej kot pri njenih treh letih. Resnično zelo zelo zelo žal. Skratka, naredi kot misliš da je prav, eidno to imej pred očmi, da se ne počuti krivo, če ji v vsem ne ustrežeš. NI trpljenje spanje. Trpljenje je, če ne znaš spat. Hvala lepa za tole. Sem mislila, da sem čudna, ko sem se nehala odzivat na žuriranje v otroški sobi. Morda samo poudarek, da se meni zdi velika razlika med dojenčkom ali malčkom, recimo starim 2 leti in več... Ko sta bila starejša, smo ju tudi mi navadili in odvadili marisčesa ponoči , za nekajmesečno dete pač nisem imela obakrat srca, da bi ju pustila dreti se, dolker ne bi zaspala... Tako da govoriti o zbujanju 3-letnika meni ni isto kot zbujanje 6-tedenskega dojenčka... Ja saj jaz tudi ne bi pustila dreti se nekajmesečnega dojenčka, menda ja sem to jasno zapisala že prej oz. se je razumelo iz konteksta. Prva ki je to spraševala, pa kateri se odgovorja, ima 2 in 4 leta stara otroka!, ne dojenčka.
|