|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
13.9.2011 21:37:30   
Kasija
trnuljčica meni je sling super zadeva user posted image  imam pa takega z obroči, mi je bil najbolj všeč. sem preizkusila tudi trak, mai tai in pouch. pa sem ostala pri slingu z obroči. reklame na vrhu strani ne najdem? daj še link prosim.

ronja hvala za odgovor. lep sling si sešila user posted image  pa imam prav takega pajaca iz h-m kot si ga opisala in prav nanj sem mislila. bo torej prišel prav.

mistica hvala za dodajanje na seznam user posted image  potem bo moj porod znak za paniko za vse ostale user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pinia30
Pssssss....sem že razmišljala, da bi z vozijem naredila en sprehod, pa ne vem kak bi zgledalo, če bi vozila kar praznega ).

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kasija -- 13.9.2011 21:39:09 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
13.9.2011 21:43:25   
Kasija
pranje oblekic - na maksimalni temperaturi perem samo na vsake toliko tetra plenice in brisače (imam bele za otroke). sicer pa na 40 C, samo s praškom in brez mehčalca. dodajam pa kis. v bistvu zdaj tako perem vsa oblačila, ne le od otrok.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
13.9.2011 22:34:51   
trnuljčica
Nikoli nisem prala oblekic na 90 st. Le po navodilih na etiketi + sredstvo proti madežem (to mi gre trenutno v litrih- skor kot prašekuser posted image ). Sicer sem na tej temp prala občasno tetra plenice- največkrat pa vseeno na 60 st.

Kasija- spletni nakupovalni center da - da. Klikneš in greš pod stvari za mamice. Tud moderček se mi ful dopade. Pa videla sem da so ga punce na rr ful pohvalile... 
http://www.da-da.si/

user posted image izkušnje skoraj identične tistim od Ronje. Le da je bil kuža (Beli višavski terier, fant) takrat star 3 leta. Sem pred prvo user posted image enkrat čisto naključno videla rtv prispevek o user posted image in user posted image in sem kar po tistem delala že v user posted image .  Bistvo: ti in tvoj partner si/sta šef/šefa. Vidva sta se odločila da v , brlog, pripeljeta še enega mladiča (user posted image ) in s tem se bo kuža sprijaznil, če mu ti daš kot šef vedeti, da tako bo.  Jaz sem mu že v user posted image pokazala majhno user posted image oblačilo tu in tam, pa jajčko je vohal, pa seveda kakšno ropotuljico-  ni tvoje... Ko sem bila v porodnišnici mu je mož odnesel domol uporabljene user posted image oblekice- za povohat. Ko sem prišla domov je mož (načrtno) nesel lupinico z dojenčkom in ga takoj ko je prišel skozi vrata dal na tla in poklicaluser posted image , da ga povoha. Vedno sva imela otroka v vohalnem /vidnem dosegu psa- seveda sva bila zraven. Da ni izgledalo kot da se bojiva da bi mu kaj naredil. Pa vrata sobe kjer je user posted image spal sva imela vedno odprta in ga je kuža skoz ca 1 mesec med spanjem hodil gledat, pa ležal pred posteljico na preprogi- kot bi ga varoval...user posted image Kasneje mu nikoli ni nič naredil. Tudi če ga je cukal,... seveda nepričakovano. Le zacvilil je, da je naju opozoril... Sedaj je malo starejši in pametnejši in včasih kar beži pred našim razgrajačem- če ga ta vzame za tarčo... Skratka super izkušnje. Je ena od stvari ki me splooooh ne skrbi.

Je pa bil zato v prvi user posted image ful ljubosumen in me ni šmirglal do 8 meseca. Potem se je sprijaznil. Res- brez heca. Prav vlegel se je z hrbtom proti meni, nič cartanja, nič pozdrava. Le vsak dan mi je sledil na wc- vohat vodo, če sem še user posted image .user posted image Pravi 100% tester za nosečnost.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
14.9.2011 9:06:12   
Kasija
dobro jutro!

trnuljčica  sling z obroči te firme (ampak v drugi trgovini) je pravkar kupila moja sestra in je zaenkrat - po slabem tednu user posted image  - zadovoljna. nečak je pa blažen. mislim da ni bistvene razlike med proizvajalci. no, nisem pa prepričana, ker nisem nikoli preizkušala različnih. sem se odločila bolj glede na ceno in to, da mi ga je lastnica prinesla pokazat in demonstrirala uporabo. ker nisem poznala takrat nikogar, ki bi ga uporabljal in bi mi lahko pokazal položaje v živo.  jaz imam tega, ampak kupila sem ga v sloveniji, pa sedaj ne najdem strani?

user posted image Mi ga sicer nimamo, čeprav bolj po naključju, ker sva prej oba imela psa, ki sta pa bila ob rojstvu prvega otroka že pokojna. trenutno pa res ne rabim še nekoga v hiši, ki bi ga bilo treba učit lulat. čeprav bi se sigurno prej navadil kot otroci user posted image . soseda s katero sva sprehajali otroke pa ima bokserja in to nekaj let starega. poleg že omenjenega - da je lahko povohal otroka in da ga ne odganjaš - je bil dodaten ukrep to, da je bil kaznovan ob vsakem morebitnem renčanju na otroka. ker pes tako pokaže željo po nadvladi, da je statusno višje od otroka in ti mu moraš dopovedat, da temu ni tako. na koncu je seveda izkupiček tak, da moraš psa paziti pred otroci, ker se sam ne bo branil pred njimi, kvečjemu se skrije.

Neposredna povezava do sporočila: 1654
14.9.2011 9:16:53   
ronja
pa imam prav takega pajaca iz h-m kot si ga opisala in prav nanj sem mislila. bo torej prišel prav.

V slingu več ne rabijo - Lejla je bolj zmrzljive sorte, pa ji je bilo to vedno dovolj - je vedno imela tople rokice tudi po dolgem sprehodu, tako da brez skrbi. V slingu je fuuuuul bolj toplo kot v vozičku, ker so not ko eni polhki, pa še ti ga greješ oz. se medsebojno grejeta s telesi. In vsaj mojidve sta totalno uživali not (mami pa mal manjuser posted image ).

kasija, midve pa enako pereva, samo da uporabljam pralne oreške - edino temno dam jaz na 60, ker so not lubijeve cote iz terenovuser posted image .

pregled: včeraj mi ni delala še 1x morfologije, ker jo je že v p. naredil in je vse bp, raste baje v redu (to sem itak že prej preverila iz njegovih iizvidov), smo pa pogledali (vsi trije, je bil oči zraven) malega še na 3D, ker so ga pač letos dobili v našem zduser posted image . Pa šteli prstke:) Ima prav luškan profil, mal je Ronji podoben (Ronja pa Lejla si nista nič).

hehe, trnjulčica, si me spomnila na našo kužiko - ko je bila mlajša, je bila tudi ona ljubosumna - na enak način kot otroci - ne da bi hotela, da se nimava rada, ampak ona je hotela bit zraven. In se je vedno uštulila med naju, če sva se objela - enako kot je delala Ronja in dela zdaj Lejlauser posted image . Ampak na tamalo pa ni bila nikoli ljubosumna, je bila res ko ena mami - je bila pa že starejša takrat in tudi na naju ni bila ljubosumna, ji je čist pasalo, če sva se objela, da je mela mal miruser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
14.9.2011 17:00:55   
Mistica
Punce, hvala za vaše odgovore glede pranja (ste me malo "potolažile" user posted image ). Če sem prav razumela perete otroške obleke skupaj z ostalimi vašimi? Ker nekje sem zasledila, da naj bi se v bobnu pralo naenkrat izključno dojenčkove oblekice. Mene zanima predvsem kako ve počnete to v praksi.

Vidim, da se pogovarjate o slingih. Tudi jaz si ga neskončno želim preizkusit, a izbira je resnično pestra in glede na vse prebrano sem nekako najbolj navdušena nad Sleepy Wrap-i oz. nad trakovi za nošenje otrok. Ima katera izkušnje z njimi? Kaj menite o teh:
http://www.ribaracarak.si/rrr/nosilke/62-sleepy-wrap.html
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=278&ime=Trakovi_

Pozdravček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
14.9.2011 17:18:51   
pathra
Pozdravljene

Danes smo imeli morfologijo - je vse super in menda dobimo user posted image , tako da bo treba zdej začet zbirat ime za punčko (sva namreč imela zbrano samo za fantka) user posted image .

Za seznamček: naslednji pregled imam 19.10., in sem stara 24 let zdej.. se je za eno leto spremenilo user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
14.9.2011 17:49:24   
Roberta69
Jaz sem pri ta starejšem sinu uporabljala pouch (sešila mi ga je šivilja, tako me je prišel ful poceni - blago iz kilometra ona mi pa itak en drobiž zaračuna, ker na netu se mi je zdelo ful drago za en kos prepognjenega blaga. Takrat sem se ful nagibala še k slingu z obroči, ampak ker sem ga nameravala uporabljati bolj za na hitro, se mi je zdel pouch bolj praktičen. Prišel mi je pa res fuuul prav. Pri ta mlajšem sem ga ravno tako uporabljala, no, ga še vedno (sedaj za nošenje na boku), na otr. bazarju sem si pa kupila še trak (sem si ga pa že dolgo želel, ker nekako ponuja še največ načinov nošenja), po zavidljivi 50 % znižani ceni, slabih 40 € user posted image . Zdaj se moram vzeti/najti samo čas, da malce naštudiram načine nošenja. Drugače pa gospa iz MojegaŠkratka enkrat mesečno organizira delavnice (lahko poskusiš vse nosilke - več na njeni spleti strani), jaz se nanjo odpravljam že dolgo, pa mi ne rata, mogoče pri ta četrtem glih vse dodobra naštudiram user posted image .

3D, v 1. user posted image niti slučajno ne bi šlo brez, itak bi, če bi lahko hodila na 3d kar vsak teden user posted image . V drugi me sploh ni držalo, tako da sva ga kar izpustila oz. moja G je glih dobila ful dobre ultrazvok, ampak ga takrat za 3D tehniko še ni znala uporabljati, tako da ni bilo iz tega nič. Ampak saj pravim, moja 2. user posted image je bila tako spokojna, nobene neučakanosti, samo veselo pričakovanje in tokrat je tudi tako user posted image , tako da še ne vem, če se mi bo zdelo vredno dati tistih slabih 100 €.

Trebušček očitno raste user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
14.9.2011 17:54:06   
Roberta69
Perem pa jaz za otroke vse na 60, razen bombažnih pleničk in pokakanih stvari, to na 90. Nikoli pa ne perem otr. oblačilc z najinimi. Kaj pa vem, sem se kar tako navadila, da ta male cunjice vržem potem v sušilec, si sploh ne predstavljam, da bi morala vse to obešati - že tako se mi zdi čist too much dela s temi cunajmi - čakam, da si jih začnejo sami rihtat user posted image . Pa za ta maledva nikoli ne uporabljam mehčalca, čeprav tudi za naju samo eko praške in mehčalec, ampak vseeno ta maledva ne rabita nobenih dodatnih vonjav. Pa tudi likam ne. Pri ta starejšem sem se prve mesece nekaj silila, da kao razkužiš user posted image , ta drugič se pa nisem in se tudi zdaj ne bom, ne vidim potrebe. 

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
14.9.2011 19:12:31   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Če sem prav razumela perete otroške obleke skupaj z ostalimi vašimi? Ker nekje sem zasledila, da naj bi se v bobnu pralo naenkrat izključno dojenčkove oblekice. Mene zanima predvsem kako ve počnete to v praksi.

Na začetku, prvič pač delaš tako kot prebereš.user posted image Potem pa po izkušnjah...pa poenostavljaš si stvari. user posted image Ja, pri prvem sem vse prala brez mehčalca in ločeno. Nimam pojma več do kdaj. Se več ne spomnim. Potem sem prala z najinimi oblačili. Sedaj pa itak uporabljam eko praške, mehčalec. Pa lahko rečem le to, da je dobil alergijo na prehranske alergene, na mehčalec itd pa ne.
Mali je bil od vedno pravi jedec, pol pa dobi alergijo na mleko, sojo, jagode, maline, ... Sedaj ima le še na zadnje in arašide. Še vedno pa zahteva 2- 3 kosila v vrtcu.user posted image Oz je potem še pri meni doma kosilo- očitno si novi vzgojiteljici ne upa reči za še? Pa zajtrk je z mano in tam... Suh pa - no rebrca se vidijo- živko pač.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
14.9.2011 19:30:56   
mamicaaa
Pozdravljene punce,

mi smo danes imeli morfologijo še v P, vse je vredu, dete je veliko tednom primerno, je pa tudi ta G rekel, da je dete bolj punčkasto. Tak, da bo že držalo, je že tretji G to potrdil.

Tamale cunje zdaj perem kar z najinimi, na začetku sem nekaj mesecev prala posebej, brez mehčalca, zdaj pa ne kompliciram več.

O slingu jaz tudi razmišljam, mi bo verjetno logistično lažje izvest kake hitre sprehode z 20-mesečnico in novo dojenčico. Ampak nimam pojma kaj izbratuser posted image . Dobro, da imamo tukaj tudi take nosečke, ki se na to bolj spoznajouser posted image .

Drugače pa gremo jutri spet v vrtec, smo preboleli že prvo virozo, po enem tednu uvajanja. Zdaj pa jovo na novo.

Uživajte s svojimi trebuščki.

Sara 2010
Hana 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1661
14.9.2011 20:31:54   
urshek
IZVIRNO SPOROČILO: pathra

Pozdravljene

Danes smo imeli morfologijo - je vse super in menda dobimo user posted image , tako da bo treba zdej začet zbirat ime za punčko (sva namreč imela zbrano samo za fantka) user posted image .

Pr nas je enako! :) :) :)

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
14.9.2011 20:50:53   
Kasija
roberta69 koliko stara otroka pa imaš?

nosilke se mora vsaka zase odločit, kaj ji najbolj ustreza. poznam zaprisežene ljubiteljica poucha, traku in slinga z obroči, jaz sem definitivno to zadnje. pojdite vse troje pogledat - je že ena prej napisala kam - in izberite glede na to, kaj vam najbolj odgovarja.

pathra potem si imela rojstni dan? vse najboljše user posted image

mistica lepi trakovi. žal kaj več ne bi vedela o trakovih, razen da so mi oboji všeč user posted image .

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
14.9.2011 21:27:22   
binca4
Živjo punce...se še jaz malo javim, da ne bom samo brala. Ko berem vaše odgovore se najdem v marsičem:) Upam, da ste vse dobro.
Tudi sama sem imela MF, in sicer prejšnjo sredo...dečko je sicer kar naprej skrival svoj obraz, ampak lulčka ga pa ni bilo sram pokazati.
Po besedah moje G sodeč, je za zdaj z njim vse v najlepšem redu, raste kot bi moral, mi je pa omenila, da eden izmed pretokov še ni čisto v redu, in imam pregled spet v 25. tednu, kar je čez natanko dva tedna. Če se stanje ne bi izboljšalo, me bodo bolj pozorno spremljali, to pa je baje tudi vse.

Mistica, mislim, da ti urejaš seznamček, kajne? Zdaj lahko dodaš še eno user posted image na seznam, pa tudi postarala sem se vmes...nimam več rosnih 32, zdej sem že v Kristusovih letih.

Ne vem kater je zadnjič omenila, da ne čuti brcik...naj jo potolažim, da jih tudi sama ne, oziroma nisem čisto prepričana, ali je to to ali ne. Je pa obrnjen z nogicami navzdol, in se mi zdi, da me, če je to on, brca v mehur.

To je to za zdaj...bodite v cvetju!

LP

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
14.9.2011 22:12:33   
maleni
user posted image kaj menite o pralnih pleničkah? sama močno razmišljam o tem.

boditeuser posted image

(odgovor članu binca4)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
14.9.2011 22:18:40   
pathra
Hehe urshek.. pa tako sva se hvalile kako imava obe občutek da bo fantek user posted image ...

Kasija.. sem ga imela že julija.. samo sem se šele zdej spomnila, da nisem javila spremembe :).

(odgovor članu maleni)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
15.9.2011 6:53:04   
Janchek81
pathra in urseh čestitke za uspešno opravljeno morfologijo .... matr, pa sm bla tko prejšnič tlele na šihtu pametna, da za vse k poznam bojo dobile fantka al pa da majo fantka .. zdj pa opažam, da nas je vedno več k naj bi dobile user posted image  user posted image  no jaz se ne prtožujem ... vem, da sm mela prvič res občutek da bo user posted image  in bil je, tukaj pa pomoje, da me je prvo mal dajalo, da bo fantek, ker je bil rok isti in vse, ampak občutek pa je bil tko mešan ... bomo vidl še na 3D če je pri nam res punčka ... jaz sploh ne morem verjeti user posted image  pa itak mi je vseen kaj bi dobili, samo da bi bilo bitje zdravo samo vseeno pa imaš že od nekdej ( vsaj jaz ) eno željo kaj bi pa imel raje user posted image

Eno vprašanje ...a ve vsak dan že čutite brcike? Jaz naše včerj sploh nism nč čutila, nič se ni premikala in nič user posted image  prejšnje dneve je pa vsak dan brckala?

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
15.9.2011 8:56:16   
Kasija
pathra no, pa vse naj za julija user posted image

maleni mene so pralne pleničke vsakič vabile. nisem si jih omislila, ker nimam sušilca. po moje pa tudi tokrat ne bo nič s tem, ker ... no, ne vem no, očitno se do zdaj nisem odločila zanje, pa se najbrž spet ne bom. brez razloga, razen da se mi zdi, da je več dela.

janchek jaz brcike kak dan čutim, kak dan pa manj.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
15.9.2011 9:06:58   
Kasija
ronja sem ti pozabila zadnjič napisat, da že od prej redno spremljam tvoj blog. si mi pomagala izbrat aparat za sladoled - hvala še enkrat. tako da sem tudi tvoj sling že videla na fotkah.
moj sling je pa tudi že narejen user posted image . obroči so malo preozki za dvojni material, ampak zdaj se mi res ne da naročevat nove. sem ga dala prat in upam, da se bo čudežno zmehčal.

zmedenost a še katero daje? jaz sem ko zlata ribica - vse pozabim v minuti. grem nekaj iskat gor in stojim sredi sobe brez najmanjšega pojma po kaj sem prišla. pa včeraj se dvakrat zapored nisem mogla spomnit kako se reče marcipanu (prestolonaslednik bi želel t-rex torto). še najbolj me skrbi med vožnjo. pa v službi nisem ravno običajno produktivna. kar plujem po svetu ujeta v nek domišlijski svet dojenčkov, vozičkov, oblekic, načrtovanj... pa bi kar nakupovala za tamaledva, pa kuhala (sem absolutno ne-gospodinjski tim sicer, samo pod prisilo). saj sicer sem bila zmedena v vsaki nosečnosti, ampak se mi zdi, da je tokrat huje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
15.9.2011 9:13:46   
coccinella
Zdravo!

Pa še malo od mene user posted image

Te dni smo res zaposleni......tako da imam le čas za pisanje in branje na forumu v službi (če utegnem)

brcike ja tudi jaz jih včasih čutim bolj, včasih manj. Ravno včeraj sem bila kar malo zaskrblena, ker jih res nisem skoraj nič čutila...no pa se je le potem pozno zvečer malo bolj oglasil, tako da sem bila pomirjena user posted image

pralne plenice hmmmmm nevem, pri prvi sem razmišljala v tej smeri...ampak sem se potem odločila za planice za enkratno uporabo. Saj nevem, mogoče se mi je zdrlo nepraktično, takole ko greš kam.....no mogoče za doma.....Vem pa da so okolju bolj prijazne. Mogoče se odločim za njih v tej nosečnosti....user posted image

pranje jaz nisem nikoli ločevala, sem vedno kar vse skupaj prala (mislim naše in dojenčkove obleke) in to na 40°C.

sling pri Gaji sem imela vrečo-pouch, pa je uživala v njen, le meni je bila nekako nepraktično, tako da se bom letos verjetno odločila kar za kakšen sling oziroma trak, nevem še točno.

Takole, uživajte še v teh lepih dnevih, kajti pravijo, da se bo kmalu ohladilo user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
15.9.2011 9:21:04   
Janchek81
Kasija glede te zmedenosti .. jaz sem bila že prvo nosečnost in tud zdej user posted image  k da bi bla na čase mal odsotna .. da pa ne govorim o sklerozi user posted image user posted image user posted image  tud včasih rečem, da bom kaj nardila in ko se obrnem .. pozabim user posted image  in pol se kasnej spomnem al me pa moj spomni, pa rečem 'ja ja sj res' pa že spet ista zgodba user posted image user posted image  ful se včasih sama seb smejim .... na šihtu pa bolš da ne govorim .. rajš bi v luft zjala pa fantazirala kakor pa delala, samo so vsaj v službi tko razumevajoči, da res nimam ne vem kaj dela in se več al manj bl dolgočasim, tukej na netu visim, umes kaj nardim in je dan okoli user posted image

coccinella ma jst vcerj sam med sihtom pomoje da sm mal brcik čutila, pol zvečer pa nič in dones tud še ne user posted image  ker drgač zvečer k sm se ulegla ( ne včeraj, drugi večeri ) je blo tko fajn k sm dala roko na trebuh in k da bi prou čutila celotno nogico al pa rokico kako jo vleče po trebuščku mojem ... prou čutila sm ...al je bla nogica al pa rokica, prou tko cute user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
15.9.2011 10:08:53   
ronja
Če sem prav razumela perete otroške obleke skupaj z ostalimi vašimi?

Absosmrknouser posted image . Ne kompliciraj si življenja še z ločevanjem cunj, itak se vse operejo. Jaz sem vedno prala vse skup, pa nista bili pred vrtcem praktično nič bolni.

mistica, jaz sem probala že svega i svašta raznih krojev slingov, ker si jih pač sama naredim in poetm to ni tako drago - ima vsak svoje + in -, pa tudi vsak ne odgovarja vsaki mami oz. otroku. Za vsakdanjo rabo mi je daleč najbolj všeč pouch - tiste rinke skoz kje žulijo,pa težje je prav naštimat, wrap je pa precej bolj udoben za nosit, ker imaš dete na obeh ramah, vendar za čist tamale ni tok primeren, ker pouch ful bolj lepo drži dete v C obliki, kot v maternici in mu povsod podpre glavico in to... Za kasneje pa za kako hribolazenje, je pa wrap - trak ful boljši - za mamouser posted image .
Razni mai tai in podobno pridejo pa kasneje bolj v poštev, ko otrok že ornk glavo drži in pa na začetku je ful boljši občutek, če maš dete spredaj... da ga vidiš, če je vse ok.

3d: pri Ronji sem šla, ker je moja takratna g. rekla, da otrok zaostaja v rasti in to je to. In sem hotela, ad mi še nekdo še 1x naredi morfologijo, pa pove, če je res tako, pa če lahko kaj naredijo. NO, sem bila v Postojni pri Rešu, se mi zdi, ful prijazen, vse je pogledal, povedal, da res zaostaja v rasti, da pa sama ne  morem nič naredit, razen, da če bi kadila, bi morala nehat (vendar nikoli nisem) in eč bi bila vegi, bi mi svetoval, da jem meso (pa nisem bila nikoli vegi...). Je pa rekel, da je treba to spremljat in če otrok ne začne dobivat na teži, potem mu lahko pa oni pomagajo tako, ad ga prej ven vzamajo - sprožijo porod - ker se potem zunaj hitreje oporavijo. No, na srečo ni bilo treba, sem bila pa vesela, da sva šla - pa še za ziher sva zvedela spol.
Pri Lejli nisem šla, ekr je bila že tako dovoljkrat preultrazvokana in se mi je zdelo, da prav preveč pa tudi ni glih fajn, ker sem mela res veliko uz, ker sem mela pač tako štalo. Zdaj tudi ne bom šla, iz istega razloga. Itak sva ga videla tudi v 3D na hitrco pri moji g.

maleni, meni so pralne pleničke sicer všeč, ampak tiste, ki jih sama naredim, ker mam take male suhice in bi jima bile racmanke 5x prevelike... Jaz ne maram, da majo med nogami toooooliko blaga - saj se ne more ok permikat potem! Zato sem jih nekaj sama sešila, veliko sem pa uporabljala kar na poseben način zložene tetra plenice. Vsekakor boljš kot za 1x uporabo, sploh poleti, ko je v tisti plastiki na riti po moje svinjsko vroče.

Ronjo sem dala s 6 m. iz plenic zato, ker je vedno jokala, ko sem ji hotela dat gor plenico - tako da je sama v bistvu spodbudila to, da sva začeli to "brezpleničenje". Pri Lejli sem že malo več prebrala in vedela, da gre in sva začeli še prej, pri 6 tednih, pri Svitu pa sem se odločila, da bova začela pri 6ih dnehuser posted image . Malo zato, ker se fajn sliši, malo pa zato, ker v p. tega ne moreš izvajat (ne rabim, da mi tam težijo, kako se to ne da, če sem že dve pupi tko gor spravlauser posted image - me pa zanima, kako bo to šlo s fantkom - so mal počasnejši, ampak po drugi strani bi znalo bit pa z lulčkom to skor lažje ordinirat... no, bomo vidli in bom poročala:), potem pa sem si dala še 3 dni doma, da se navadimo na vse skup, da ne kompliciram prve 3 dni, da imam to bolj zato, da malidve malega spoznata, da se lahko njima ful posvetim, itd... POtem se bomo pa že dovolj sestavili, da bo šlo, upam. No, to seveda, če bo vse ok, naraven porod in vse ok... če ne bo kakega CR ali kaj podobnega, ko bi bilo vse itak čist drugače.

Hehe urshek.. pa tako sva se hvalile kako imava obe občutek da bo fantek

jaz sem pri Ronji mislila, da bo fantek, ker je bila tooook divja v bušiju! Ampak nisem mela glih ful občutka, samo če me je kdo vprašal, kaj mislim, sem rekla, da fantek. No, pri naslednjih dveh nisem več nič mislila - pri Lejli sem si obupno želela, da bi bila punčka in hvalabogu jeuser posted image (bi mela fantka enako rada, samo ful se mi je zdelo praktično, ker sta tako blizu skup, da sta še isti spol, sta res klapica:). Za tega pa so mi vsi želeli fanta, jaz pa mam dve krasni punčki in bi mela kar še eno - to je že sprobanouser posted image . Ampak ko so rekli, da je fantek, pa sem bila tudi vesela - je fajn probat še drugo stran, pa da vidim, koliko je fora v vzgoji, koliko so pa res "fantki drugačni"user posted image .

a ve vsak dan že čutite brcike? J

ja, večkrat na dan - samo moji otroci so vsi divji in živi in nič ne spijo in so ves čas v gibanju (tudi na vseh uz! vsi trije isti!) - taki so tudi potem, ko pridejo ven, da mi ne boste preveč zavidaleuser posted image . Moram pa priznat, da sem jim hvaležna, da so taki, ker so moje nosečnosti - no, take kot pač souser posted image - in mi je fajn met skoz en feedback, da so pa tamali ok. So pa res vsi 3je ful divji in se včasih cel trebuh ful premika... Ampak kot rečeno -to je odvisno od otrok, od trebuha, kje nosiš, kam brca, itd... Sem pa kar živčna, če 2 uri nič ne čutim, pa če me zaskrbi, ga požokam, pa me brcne nazaj, pa je vse okuser posted image .

tako da sem tudi tvoj sling že videla na fotkah.

Ja, saj jih imam par - 2 wrapa, pa 3 pouche (en zimski z dekico, pa dva poletna, različne velikosti - otroci vmes zrastejo;), pa enega na rinke (tistega nisem dosti uporabljala, ej bil skoz v avtu za vsak slučaj).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
15.9.2011 11:04:49   
urshek
IZVIRNO SPOROČILO: pathra
Hehe urshek.. pa tako sva se hvalile kako imava obe občutek da bo fantek user posted image ...

Ja! Sej midva sva se kr debelo pogledla, ko je rekla da je punčka. Da nima antene user posted image Midve imava očitno podobno napačne občutke user posted image

Morfologijo je naredila samo polovično, drugič (naslednji pregled je 12.10) pa bo še ostalo polovičko. Se ne da naša baba user posted image Se ne pokaže. In potem ne vidi vseh organov. Me je pa "potolažila", ko mi je povedala, da imam posteljico zadaj. Me je bilo strah, zakaj trebušček ne raste, oz. je majhen za 21 teden. In križ me je bolel.

janček
- Sva si tudi na začetku, ko še nisva vedela kaj je, želela punčko (ker sva tudi midva imela željo glede spola) pa sva potem "sprejela" da je fantek, ker je res vseeno kaj je, samo da je zdravo. Zdej pa šok. Ampak mi je vseeno, samo da je zdrava in da brca user posted image Čutim jo vsak dan, čez cel dan, ampak enkrat bolj, drugič pa manj. Je tudi ginekologinja rekla da ima naša punčka srečo da ima mlada starša, da jo bosta lahko lovila in skakala za njo.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
15.9.2011 11:10:36   
Janchek81
urshek nikjer ni rečeno, da če brca v trebuščku da bo bla pa pol tud živahna, naša tamala je baje brcala k zmešana pa je zdej tok umirjen otrok, isto od mojga sestra k je govorila, oba sta brcala k zmešana pa sta res umirjena, kolegica k ga pa skor nč ni čutila je pa divji ko živ pesek, res user posted image  Drgač pa jaz sem jo vsak dan čutila zvečer, čez dan niti ne, ker sedim skoz na šihtu, ampak včerej je nism, upam da jo bom dons, drgač me bo že skrbet začel user posted image

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
15.9.2011 11:33:50   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
zmedenost a še katero daje?

Ja, jaz sem to že v prvi user posted image poimenovala nosečniški ementaler.user posted image user posted image user posted image Na koncu je bila že kriza. Še dobro, da nisem več v službi, kjer moram biti skoz intel. fit...user posted image

Danes sem kupila tisti zimski ,pajac, ko si zadnjič pisala Ronja... za v sling... Sem vzela kar manjšo št, ker mi bo najbolj kriza uporabljat voziček prva 2 -3 mes po cr. Itak je bila cena zelo ugodna (kik), sploh proti tistemu v Pikapolonici(...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?