ronja
|
Če sem prav razumela perete otroške obleke skupaj z ostalimi vašimi? Absosmrkno . Ne kompliciraj si življenja še z ločevanjem cunj, itak se vse operejo. Jaz sem vedno prala vse skup, pa nista bili pred vrtcem praktično nič bolni. mistica, jaz sem probala že svega i svašta raznih krojev slingov, ker si jih pač sama naredim in poetm to ni tako drago - ima vsak svoje + in -, pa tudi vsak ne odgovarja vsaki mami oz. otroku. Za vsakdanjo rabo mi je daleč najbolj všeč pouch - tiste rinke skoz kje žulijo,pa težje je prav naštimat, wrap je pa precej bolj udoben za nosit, ker imaš dete na obeh ramah, vendar za čist tamale ni tok primeren, ker pouch ful bolj lepo drži dete v C obliki, kot v maternici in mu povsod podpre glavico in to... Za kasneje pa za kako hribolazenje, je pa wrap - trak ful boljši - za mamo . Razni mai tai in podobno pridejo pa kasneje bolj v poštev, ko otrok že ornk glavo drži in pa na začetku je ful boljši občutek, če maš dete spredaj... da ga vidiš, če je vse ok. 3d: pri Ronji sem šla, ker je moja takratna g. rekla, da otrok zaostaja v rasti in to je to. In sem hotela, ad mi še nekdo še 1x naredi morfologijo, pa pove, če je res tako, pa če lahko kaj naredijo. NO, sem bila v Postojni pri Rešu, se mi zdi, ful prijazen, vse je pogledal, povedal, da res zaostaja v rasti, da pa sama ne morem nič naredit, razen, da če bi kadila, bi morala nehat (vendar nikoli nisem) in eč bi bila vegi, bi mi svetoval, da jem meso (pa nisem bila nikoli vegi...). Je pa rekel, da je treba to spremljat in če otrok ne začne dobivat na teži, potem mu lahko pa oni pomagajo tako, ad ga prej ven vzamajo - sprožijo porod - ker se potem zunaj hitreje oporavijo. No, na srečo ni bilo treba, sem bila pa vesela, da sva šla - pa še za ziher sva zvedela spol. Pri Lejli nisem šla, ekr je bila že tako dovoljkrat preultrazvokana in se mi je zdelo, da prav preveč pa tudi ni glih fajn, ker sem mela res veliko uz, ker sem mela pač tako štalo. Zdaj tudi ne bom šla, iz istega razloga. Itak sva ga videla tudi v 3D na hitrco pri moji g. maleni, meni so pralne pleničke sicer všeč, ampak tiste, ki jih sama naredim, ker mam take male suhice in bi jima bile racmanke 5x prevelike... Jaz ne maram, da majo med nogami toooooliko blaga - saj se ne more ok permikat potem! Zato sem jih nekaj sama sešila, veliko sem pa uporabljala kar na poseben način zložene tetra plenice. Vsekakor boljš kot za 1x uporabo, sploh poleti, ko je v tisti plastiki na riti po moje svinjsko vroče. Ronjo sem dala s 6 m. iz plenic zato, ker je vedno jokala, ko sem ji hotela dat gor plenico - tako da je sama v bistvu spodbudila to, da sva začeli to "brezpleničenje". Pri Lejli sem že malo več prebrala in vedela, da gre in sva začeli še prej, pri 6 tednih, pri Svitu pa sem se odločila, da bova začela pri 6ih dneh . Malo zato, ker se fajn sliši, malo pa zato, ker v p. tega ne moreš izvajat (ne rabim, da mi tam težijo, kako se to ne da, če sem že dve pupi tko gor spravla - me pa zanima, kako bo to šlo s fantkom - so mal počasnejši, ampak po drugi strani bi znalo bit pa z lulčkom to skor lažje ordinirat... no, bomo vidli in bom poročala:), potem pa sem si dala še 3 dni doma, da se navadimo na vse skup, da ne kompliciram prve 3 dni, da imam to bolj zato, da malidve malega spoznata, da se lahko njima ful posvetim, itd... POtem se bomo pa že dovolj sestavili, da bo šlo, upam. No, to seveda, če bo vse ok, naraven porod in vse ok... če ne bo kakega CR ali kaj podobnega, ko bi bilo vse itak čist drugače. Hehe urshek.. pa tako sva se hvalile kako imava obe občutek da bo fantek jaz sem pri Ronji mislila, da bo fantek, ker je bila tooook divja v bušiju! Ampak nisem mela glih ful občutka, samo če me je kdo vprašal, kaj mislim, sem rekla, da fantek. No, pri naslednjih dveh nisem več nič mislila - pri Lejli sem si obupno želela, da bi bila punčka in hvalabogu je (bi mela fantka enako rada, samo ful se mi je zdelo praktično, ker sta tako blizu skup, da sta še isti spol, sta res klapica:). Za tega pa so mi vsi želeli fanta, jaz pa mam dve krasni punčki in bi mela kar še eno - to je že sprobano . Ampak ko so rekli, da je fantek, pa sem bila tudi vesela - je fajn probat še drugo stran, pa da vidim, koliko je fora v vzgoji, koliko so pa res "fantki drugačni" . a ve vsak dan že čutite brcike? J ja, večkrat na dan - samo moji otroci so vsi divji in živi in nič ne spijo in so ves čas v gibanju (tudi na vseh uz! vsi trije isti!) - taki so tudi potem, ko pridejo ven, da mi ne boste preveč zavidale . Moram pa priznat, da sem jim hvaležna, da so taki, ker so moje nosečnosti - no, take kot pač so - in mi je fajn met skoz en feedback, da so pa tamali ok. So pa res vsi 3je ful divji in se včasih cel trebuh ful premika... Ampak kot rečeno -to je odvisno od otrok, od trebuha, kje nosiš, kam brca, itd... Sem pa kar živčna, če 2 uri nič ne čutim, pa če me zaskrbi, ga požokam, pa me brcne nazaj, pa je vse ok . tako da sem tudi tvoj sling že videla na fotkah. Ja, saj jih imam par - 2 wrapa, pa 3 pouche (en zimski z dekico, pa dva poletna, različne velikosti - otroci vmes zrastejo;), pa enega na rinke (tistega nisem dosti uporabljala, ej bil skoz v avtu za vsak slučaj).