roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: taya_ Pozdravljene! Nevem ali se samo meni zdi, ampak v našem vrtcu se ne dogaja čisto nič. /.../ V hčerkini skupini nikoli ne gredo na nobeno predsatvo oz. kamorkoli drugam, razen na sprehod. V celem letu so imeli eno lutkovno predstavo - v vrtcu. Zaključnega programa ob koncu šol. leta tudi niso imeli, tako da vse kar prinese iz vrtca so risbice. Fotografij tudi nismo dobili nobenih, oz. razen skupinsko. Niso se slikali niti z Božičkom, niti ko so bile maškare, nič.... jaz pa bi si želela, da bi moja hčerka bila v skupini, kjer se ne bi "dogajalo" nič. Da bi bili otroci lahko otroci, ki včasih kaj narišejo, kaj zapojejo, kdaj zaigrajo, sicer pa bi se igrali in bili otroci v peskovniku in na travi. Namesto tega pa je skupina moje hčerke nenehno nekam letala - enkrat na to predstavo, drugič na drugo, pa v knjižnico, pa na razstavo, pa na izlete z avtobusi, pa na ta obisk, pa on obisk, pa na to šolo, pa ono šolo, pa sosednji vrtec, pa na nešteto enih krajev, da človek sploh ni vedel, al so ti otroci sploh še kaj v vrtcu, ali pa bo bolj v ne-vrtcu (in sploh ne pretiravam!). Otrok je bil cel zmešan od vsega dogajanja in ko sem jo 1x vprašala, kako ji je všeč, da pogosto kam gredo, da kaj vidijo, si kaj ogledajo, mi je rekla, da bi bila raje v vrtcu, da bi se lahko več igrala skupaj s prijateljicami. Domov je ob zaključku prinesla dvd z miljon slikami, cel kup enih "plaket", med letom so se mislim da 3x slikali tisto klasično (Dedek Mraz, maškare in še 1x vmes kar tako) in sploh je bilo na koncu toliko tega, da sploh ne vem, kaj naj z vso šaro. Naj ji dam v škatlo, če bo 1x imela interes vse to pogledat, ali naj kar jaz nardim orenk selekcijo in obdržim ene 3 slike in (seveda) njene risbice. Skratka, če kdo mene vpraša, pustimo že te otroke enkrat pri miru. Naj bodo otroci, naj se igrajo, naj bo njihovo življenje kar se da umirjeno, ustaljeno in (dolgočasno) ponavljajoče, naj rišejo, pojejo in kar je še tega. Za vse intelektualne in druge "namenske" dejavnosti bo še čist preveč časa in sploh bolj primernih trenutkov, ko bodo tudi razvojno pripravljeni na to.
|