Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Prvič slišala za to ime 25.7.2011 10:47:23
|
|
|
|
petruska
|
Včeraj sem spoznala enega strica okoli 65 let po imenu NUŽEJ, je bil slovenec iz Avstrijske Koroške, sem ga malo pobarala glede imena in pravi, da jih sam pozna enih 5 in da je tam to ime dokaj pogosto in je ime izpeljanka iz imena Bartolomej. Meni se je zdelo zelo zanimivo ime zato ga delim z vami kot predlog za kakšno mamico, ki išče stara slovesnka imena. Spoznala sem tudi strica po imenu Nanti, to ime pa prihaja iz imena Fortunat, jaz sem najprej mislila, da je to izpeljanka iz imena Ferdinand. Če kdo išče lepa stara slovenska imena oziroma izpeljanke je najbolje, da gre malo po Avstrijski Koroški ali Štajerski ali pa po Furlaniji med zamejske slovence, se bo našlo kakšno lepo ime, ki smo ga v naši deželi že malo pozabili.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 25.7.2011 11:18:30
|
|
|
|
majčica1508
|
Nikoli nebi dala otrokom taka imena...
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 25.7.2011 13:05:13
|
|
|
|
mateyka
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.7.2011 17:13:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 26.7.2011 9:32:27
|
|
|
|
Poka
|
Sem mislila, da se tako piše. Če katero zanima, lahko pogleda na stran od statističnega urada, ko ne moreš verjet, kakšna imena imajo eni http://www.stat.si/imena_redko_imena_crke.asp?crka=K Eno hujših je pa Krsta
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 26.7.2011 9:35:24
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
XHEVXHET
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 26.7.2011 10:10:37
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* XHEVXHET a ni to "šiptiš" plus za zgornji link - kje je moja tamala, zakaj je ni notri?? aja, če jih je manj kot 5, niso prikazana
< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.7.2011 10:13:59 >
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 26.7.2011 10:30:01
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* XHEVXHET a ni to "šiptiš" plus za zgornji link - kje je moja tamala, zakaj je ni notri?? aja, če jih je manj kot 5, niso prikazana mozno, ja.....po mojem jaj ševčet....
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 26.7.2011 10:31:08
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
si dobila ZS na FB? mi tolk nek cudno trokira zadnje case....
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 26.7.2011 10:39:01
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* si dobila ZS na FB? mi tolk nek cudno trokira zadnje case.... nism.. grem zdele nest uno velikansko rolo na pošto. pa za dodi tud - ona rabi začimbe za peko.. p.s. mislim, dobila sem tvoj naslov, če to misliš
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.7.2011 13:06:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 8:04:27
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: Poka Eno hujših je pa Krsta srbsko. precej pogosto. Krsto je srbsko ime, pa Šefčet tudi. Jaz poznam dva s takima imenoma in mi nič ni čudno. Vsako ime je za nekoga mogoče čudno, ampak v tem smo si različni, HB da si nismo vsi v vseh pogledih enaki.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 8:13:14
|
|
|
|
mateyka
|
Šefčet se mi sliši tako - čefursko ali celo šiptarsko čaki, sem pred leti slišala za Strahinjo in me je skor strah ratal
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 8:17:52
|
|
|
|
Anonimen
|
O šit no ... pa ti Šefčeti itd ... ok ... pač nekje so to "standardna" imena, če temu lahko sploh tako rečem ... ampak za miliga boga, kje je pa standardno ime Krystyna ... faaak ... sam da je otrok zdaj zaradi dveh y ekstra-spešl.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 8:22:20
|
|
|
|
Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika O šit no ... pa ti Šefčeti itd ... ok ... pač nekje so to "standardna" imena, če temu lahko sploh tako rečem ... ampak za miliga boga, kje je pa standardno ime Krystyna ... faaak ... sam da je otrok zdaj zaradi dveh y ekstra-spešl. Sploh ga je fino prebrat, tako kot ga dejansko angleži preberejo
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 11:21:53
|
|
|
|
Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: Poka Eno hujših je pa Krsta srbsko. precej pogosto. Krsto je srbsko ime, pa Šefčet tudi. Jaz poznam dva s takima imenoma in mi nič ni čudno. Vsako ime je za nekoga mogoče čudno, ampak v tem smo si različni, HB da si nismo vsi v vseh pogledih enaki. Dobro, to, da bi bila sama slovenska imena pri nas ne moreš pričakovat, ker statistika zajema tudi tujce... Dobro, Krsto ja, ampak tu je pa nekomu ime prav Krsta, za različice sem tudi jaz že sllišala, sam gre se za to, kaj ta beseda dejansko pomeni. Dobro, verjerjetno so tudi nekatera Slovenska imena kakemu tujcu čudna, ampak moram pa priznat, da domišljija naših južnih sosedov ne pozna meja. Tako je ena gospa, ki sem jo spoznala, ko sem delala prek študentskega servisa še, dala svoji hčerki ime po priimku enga tipa iz ene mehiške limonade, ki se je pisal Sanders, ampak ker je bila nepričakovano punca, se je to spremenilo v Sandersa... Sploh pa je bila zelo posrečena kar se tiče besednega zaklada in izražanja na splošno in ko sem enkrat prišla od frizerja je rekla točno tole" aj bože, a i ti si se počela kurvati" Skratka, včasih si mislim, akj bi sploh brez njih, ti popestrijo dan.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 11:26:10
|
|
|
|
uškinamama
|
" aj bože, a i ti si se počela kurvati" Prosim te, nalepi slikico frizure. Sicer a ni Šefčet albansko ime?
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 14:13:22
|
|
|
|
jakipaki83
|
Domišlija ne pozna meja, ja. Poznam punco, ki je hčerki in sinu dala isto ime - samo hčerka je dobila zadaj še en -a. Meni je to malo čudno, ampak njej se pa zdi super in blazno izvirno.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 14:30:59
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83 Domišlija ne pozna meja, ja. Poznam punco, ki je hčerki in sinu dala isto ime - samo hčerka je dobila zadaj še en -a. Meni je to malo čudno, ampak njej se pa zdi super in blazno izvirno. to pa ni niti tako redko. in mislim, da mame nimajo namena bit izvirne - eno ime jim je tako zelo všeč. jaz poznam osebno dva primera (brat/sestra): Anela in Anel, Albina in Albin.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 14:58:47
|
|
|
|
uškinamama
|
in še Aleksandra in Aleksander ...
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 15:13:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama in še Aleksandra in Aleksander ... Ja tako kombinacijo pa jaz poznam ... samo da ju sedaj (vključno s starši) vsi kličejo Sandra in Sašo
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 15:42:57
|
|
|
|
andea
|
Moja mami je Stanka, njen brat Stane (original Stanislava in Stanislav, ne daj bože da ju tak pokličeš), bratranec od njih je Drago in sestrična Dragica (brat in sestra), soseda Branko in Branka. Ajoj zgleda da je cela vas dajala imena po istem kopiti. Smo bili pa lani ob enem dogodku zelo presenečeni, ko smo izvedeli da je enem strici prav ime Vladimir, vsi mu rečemo Miran. In ko se je mamca razgovorila so ble prave štorije. Enem sinu je dala me Martin, ki so ga kasneje preimenoval, ta Vladimir je postal Miran, samo mu niso spreminjal imena uradno, pri enem sinu je bil pa tudi problem samo se zdej ne spomnem zakaj se je šlo. Mamca se 3x ni mogla odločit kako bi dala sinom ime oz. se je kasneje premislila.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 20:59:30
|
|
|
|
betty.ford
|
plus za zgornji link - kje je moja tamala, zakaj je ni notri?? aja, če jih je manj kot 5, niso prikazana saj je. pod I. 7 jih je s tem imenom.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 21:00:47
|
|
|
|
betty.ford
|
Vsako ime je za nekoga mogoče čudno, ampak v tem smo si različni, HB da si nismo vsi v vseh pogledih enaki.
|
|
|
|
RE: Prvič slišala za to ime 2.8.2011 21:36:46
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford plus za zgornji link - kje je moja tamala, zakaj je ni notri?? aja, če jih je manj kot 5, niso prikazana saj je. pod I. 7 jih je s tem imenom. holy.. pa še 3-4 leta nazaj je bla samo naša.. Iraja (od Raho) je zgleda še pod 5..
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?