Nejčka71
|
Živjo, lep pozdrav vsem. Forum pridno prebiram, res se nabere veliko čtiva , pri pisanju sem pa bolj lena. Ampak vseeno... najprej par informacij za seznam. Za menoj je AC (že pred časom!) in morfologija... imamo zdravo (jupi!!! - čeprav bi bil jupi tudi, če bi bil fantek ). Men je bilo čist vseeno, ker imam že par, moški del je navijal še za enega košarkaša, ženski pa za balerino. Lahko, da bo pa tudi obratno in bo naša punči odlična košarkašica . Ampak je zaenkrat bolj nežno dete, odločno voljo pokaže samo, kadar jaz ležim na desnem boku, takrat se kr hitro oglasi, očitno ji ne paše preveč. Aja, sem iz okolice Ljubljane, naročena pa sem za 3D pregled v Litiji pri dr. Kežarjevi 02.08.2011 - gremo pa vsi , tko da komi čakamo. Otroka komi čakata, da se naša punči rodi in se jima zdi november še zelo daleč. Sej tud men, čeprav na tihem upam, da bom rodila že proti koncu oktobra. Drugače kakšnih večjih težav (tle so mišljene predvsem bolečine) zaenkrat še nimam - HB. Tko, da sm kr zelo vesela - glede na mojo starost . No, imam pa rahlo povečan krvni tlak in gestacijski diabetes oz. nosečniško sladkorno - vendar to sem vzela v zakup že ko sva se odločala za še enega . Bom povedala par mojih izkušenj glede tega: GD sem imela že pri prvih dveh otrokih, pri hčeri sem bila na preiskavi nekje na sredini nosečnosti (zaradi težav prej - 2 SS, pa tudi v družini imamo sladkorno bolezen po očetovi strani), pri sinu sem pa bila potem že avtomatsko obravnavana kot sladkorni bolnik. Obakrat sem zvozila samo z dieto - brez inzulina in oba sta čisto zdrava. Sem pa oba rodila en mesec prej, vendar zaradi razpoka mehurja, ne glih zaradi sladkorne. Sta bla pa oba ista: težka 2660 in 47 cm. Ne rabite se bat, da bo z otročkom, če imate diabetes kaj narobe, predvsem je tukaj lahko problem otrokova prevelika teža, ker dobi preveč sladkorja, ki ga naše telo ne more "predelat". Pri tej nosečnosti pa sem zaradi visokih vrednosti kljub dieti že na začetku nosečnosti dobila inzulin . Je bil kr šok, ker sem nekako pričakovala, da grem lahko tudi na inzulin, ampak kasneje v nosečnosti, ne takoj na začetku. Ampak po prvem šoku, sem se skulirala in zdej je vse OK. Je res, da se moram kr naprej neki špikat, ampak glede na "nagrado" , ki jo dobim novembra, mi ni težko. To je bilo nakratko vse, če katero še kj zanima, naj me vpraša. Aha, pa zaradi sladkorne zdaj hodim na preglede k dr. Tomažičevi in na ginekološke preglede v ambulanto za patološke nosečnosti k dr. Steblovnikovi - naslednji pregled imam 23.08.2011. Na morju smo že bili takoj na začetku počitnic in je blo super, tko da tiste, ki se greste na morje uživajte maksimalno. Mi gremo konec avgusta še v hribe - ampak brez osvajanja kakšnih vrhov, samo sprehodi po ravnini . Vidim, da ste večina že zlo pridne pri nabavi opreme, tko da je tud mene že zlo zagrabila nakupovalna mrzlica. Smo že zadnjič po morfologiji mogl takoj še mal v trgovine zavit in nekaj stvari nabavit. Smo se dogovoril, da kupimo nov voziček, ostale stvari bomo poskusili dobit rabljene od kolegov. Po "drobni inventar" gremo v Ikeo, je baje ful fajn in ugodno, ampak čakamo, da pride novi katalog, ker je baje zdele že zlo opuljena izbira, ker bo nova roba. Previjalno mizo bomo naredili kr iz obstoječega predalnika v spalnici. Kar se tiče vozička - mi smo se skor 100% odločili za lux4kids Fenix - gremo v ponedeljek na družinski izlet v MB in če se lepo vozi in dobro - na majhno - zloži in ni prevelik, bo naš!!! Jupi! Sem pregledala kr neki vozičkov, pa mi je ta dizajn še najbolj všeč. Odločamo se med zeleno in limeta barvo z rožicami. Ali ima katera izkušnje z temi vozički? No, zdej sem se pa ful razpisala. Bom še drugič kj napisala. Vsem pošiljam lep pozdrav, sem vesela, da nas je novembrk že čez 100 in pa seveda - perla za seznam! Zelo si pridna. Uživajte v svoji nosečnosti, zame je to kljub težavam zelo lep čas.
|