Vijoličarka
|
Sama mislim, da si ljudje v določenem življenjskem obdobju zaželijo svojega doma. Ni treba, da se starši ne razumejo, ampak želijo si svojega koščka sveta, kjer bodo ustvarjali svoj dom z ljubljeno osebo, partnerjem. Žal se pod partnerstvo vse prepogosto predstavlja samo udobno spolnost in morda še otroke. Partnerstvo je mnogo več. Partner ti je tudi najboljši prijatelj, oseba, s katero se lahko pogovarjaš o vsem kar ti pade na pamet, deliš misli, ideje, ustvarjaš prihodnost. On pogovor, ki ga TI načneš o VAJINI prihodnosti, smatra kot 'teženje' in največ, kar spravi skupaj, je to, da ti bo že ON povedal, ko bo ON hotel, da se kaj spremeni. To se mi zdi bistveno, ker mi pove, da je on partnerski odnos, v vsem razen v spolnosti, našel pravzaprav v življenju skuapj z bratom in sestro. To je njegov dom in njegova samostojnost in partnerska skupnost. Občutek imam, da bi se odločil za življenje s tabo šele takrat, ko bi si sestra in brat ustvarila svoje življenje in bi njihova skupnost razpadla. Lahko je tudi v njemu tudi strah, da skupnost s tabo ne bo tako cvetoča, kot je skupnost z bratom in sestro. Kakorkli že, videti je, da že zdaj, ko sta praktično 'sveže zaljubljena', nima nobene želje, da bi svoje življenje delil s tabo. Morda pa samo noče otroke. Ampak spet - karkoli že je, ni odkrit s tabo. Slednje pa je slaba podlaga za partnerstvo. Vse skupaj je videti tako, kot pri maminih sinčkih - doma ima vse, samo spolnosti ne, to pa, seveda, potrebuje. Prav nič ga ne zanima, da imaš ti drugačne želje in načrte za prihodnost, zaradi njega to lahko traja dve leti ali pa deset in ne skrbi ga pretirano, če boš morda ti zaradi njega ostala brez tega, kar si želiš in načrtuješ - družine. To se mi zdi brezobzirno. Zelo hudo je imeti za 'partnerja' človeka, ki misli samo nase. Občutek imam, da nisi TI tista, zaradi katere bi se on odrekel svojemu udobnemu življenju, ki ga živi zdaj. Moje mnenje je, da će bi te ljubil, bi si želel biti več s tabo: s tabo beliti stanovanje, izbirati omare, kuhati, urejati, se zvečer držati za roke pred TV... Nič ni narobe, da si on želi živeti z bratom in sestro in imeti 'sex frendico'. Narobe je to, da to tebe ni odkrit, do česa mu v resnici je in narobe je to, da dela iz tebe 'sex frendico', ko pa dobro ve, da bi ti od tega odnosa rada nekaj drugega. Razumela bi, če ne bil še pripravljen na otroke ali če bi ga bilo tega strah, ampak nikakor pa ne sprejmem, da raje živi z bratom in sestro, kot pa da bi vsaj poskusil živeti s tabo.