|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2011
5.7.2011 9:38:59   
vilincek
Tejci hvala za odgovor. Ocitno ima vsaka porodnisnica svoje navade. V LJ verjetno bolj sparajo:)

Glede bolecin v sramnih kosteh je tudi mene G vceraj sprasevala. Zgleda, da je to normalno.Vprasala me je tudi ce me kaj tici spodaj ali v zlicki ter ce mi zatekajo noge. Moj fantic je se precej zgoraj tako,da teh problemov nimam. Sem pa dobila en list, kamor moram vsako uro zapisat, ali je otrok migal ali ne. Po desetih gibih na dan zakljucim. Razpredelnica je po tednih.

Vceraj sem se nabavila slincke. Ali ste ve kupile elektronsko varusko oz. jo imate? Katero priporocate? Jaz bi kar cisto navadno, tako da ga slisim, ce joka v sosednji sobi. Cene so ful razlicne, zato malo kolebam, katero bi kupila.

Lep ne prevec vroc dan vam zelim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
5.7.2011 17:11:54   
metulj23
ines kako pa bi to zracunala oz jaz ne razumem nič , kaj pomeni BPD, AC in FT?

ac naj bi bil obseg trebuha, tf pa stegnenica, (=kaj pa je to? )

< Sporočilo je popravil metulj23 -- 5.7.2011 17:14:04 >

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
6.7.2011 8:08:46   
mrcinca
smajas Nič glasu od tebe, kako si?

(odgovor članu metulj23)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
8.7.2011 8:39:43   
pegica37
Vilincek,

za brusnični čaj ti priporočam da vzameš kar podravkinega ali od 1001 Cveta.
Tisti, ki se dobi v DMu je drag in zanič.
Sicer nisem ljubitelj takšnih čajev, a se ga da piti. Ponavadi sem si ga naredila večjo količino (ena vrečka na 4 dcl), ohladila in pila namesto vode in je bilo super.

Midva sva kupila e-varuško v ikei, kjer je bila znižana. Sva iskala nekaj čisto navadnega in je ta videti ok.
Bova videla kako bo v praksi.

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
10.7.2011 22:12:46   
nuska23
ewo mi smo iz morja....... zdaj pa še sam čakamo da naša štručka pogleda na svet... kar že komaj čakamo..... 

(odgovor članu pegica37)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
10.7.2011 22:45:21   
ines82ka
Katjuška986 :
Jst sm še točno en mesec oddaljena od PDPja...V sredo sem imela posvetovalnico - je reku da zgledam ok pa da tut če bi se zdej porod začeu da ne bi bilo več nobene panike...Če prou men se še nič kaj zelo ne mudi...Mam še par nakupov za opravt,)...
Po eni strani pa me že vse tko matra da je kr groza....Par dni nazaj me je krč v desno ritnico in ne popusti...Boli me ko hodim tok kot da bi mela nogo zvito...Komej stopm nanjo...Morm v lekarno pa da sprobam spet z Magnesolom...Čeprou dvomm da bo kej zelo pomagalo...
O račji hoji pa smao to...ne govor....jst sploh ponoč k vstanem za wc racam do kopalnice da se včas sama seb smejim....Sam me res obupn noge bolijo....zdej so tut kr mal bl zabuhle - kt da bi me kej pičl....To so te radosti nosečnosti...

O bolečinah med nogami sm pa jst tut potožla G pa je reku da je to normalno...Čeprou je pa res zoprn ker komej da grem lahko na sprehod...me takoj začne bolet....Glih tak občutek kot da dojenček hoče vn pridt...;)
Glede spuščanja trebuha pa ne vem...men se zdi da ga mam še enako kot prej, moja mami pa prav da ga mam že nižje....

Kako je blo v Bohinju?A si se kopala kej??

IZVIRNO SPOROČILO: Katjuska986

Jaz sem včeraj vprašala (kar na UZ) če je to normalno ker včasih res tako boli da hodim kot raca...pa se je sam zasmejala in rekla, da je to ok pa da je priprava na porod. Pa takoj potem me je vprašala kdaj imam naslednjo posvetovalnico. sej ti imaš pa že čez dober mesec rok ane? 10.8.? kej veš kdaj se ponavadi spusti trebuh dol? Jaz ga že od zadnič nimam prou visoko, k je kazal da bom kar rodila.. no k sreči je še mal počakal.. še kake tri tedne pa bo čist OK.
Ja vse kaže da bo Neja user posted image .. sicer mi je pa tako ali tako vseeno.. sem pričakovala da tudi na tem UZ ne bo pokazala spola..
Glede dolgčasa pa morm rečt da mi je dan prekratek.. user posted image  že dobra knjiga me zamoti več kot pa je Ok, pol morm še dva zapisnika napisat za službo (imam že en teden na računalnik pa se ga še nism lotila)... pa fajn je it mal domu na obisk..pol popoldne pa z mojim kako rečeva.. mislim dan je res prekratek... user posted image edin kar mi je hudo je sonček zunaj jaz pa sem večinoma notri...

IZVIRNO SPOROČILO: ines82ka

Ja mene kr dost bolijo kosti spodaj...sploh če sm na nogah oziroa že če grem na krajši sprehod....nč prijetn občutek....v sredo mam pregled pa da ga mal vprašam...mi mami rpav da se mi je že ful trebuh spustu dol....
čestitke za punko...pr nama pa ma neki med nogicami tko da bo zgleda kar fantek;)

Pričakujemo Jakoba ali Lano ;)

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
10.7.2011 22:47:02   
ines82ka
jst glede varuške še oklevam...Mava kr fajn razporejene prostore in mislim da je niti ne bom rabila...Tko da zaenkrat bom brez, če se bo pojavla nuja bom pa kupila nkei čist enostavnega....V pikapolonci mam eno ogledano pa je cca 30 eur pa mislm da je še neka nočna lučka zravn al neki tazga...

IZVIRNO SPOROČILO: vilincek

Tejci hvala za odgovor. Ocitno ima vsaka porodnisnica svoje navade. V LJ verjetno bolj sparajo:)

Glede bolecin v sramnih kosteh je tudi mene G vceraj sprasevala. Zgleda, da je to normalno.Vprasala me je tudi ce me kaj tici spodaj ali v zlicki ter ce mi zatekajo noge. Moj fantic je se precej zgoraj tako,da teh problemov nimam. Sem pa dobila en list, kamor moram vsako uro zapisat, ali je otrok migal ali ne. Po desetih gibih na dan zakljucim. Razpredelnica je po tednih.

Vceraj sem se nabavila slincke. Ali ste ve kupile elektronsko varusko oz. jo imate? Katero priporocate? Jaz bi kar cisto navadno, tako da ga slisim, ce joka v sosednji sobi. Cene so ful razlicne, zato malo kolebam, katero bi kupila.

Lep ne prevec vroc dan vam zelim.

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
10.7.2011 22:49:32   
ines82ka
te kode so enake oznakam v materinski knjižici....Stegnenica je kost med medenico in kolenom...Bojda je to neko točno določeno razmerje s celotno velikostjo otročka...G ti namreč ne more zmert celotnega otročka ker je v maternici zvit in izmerijo smao stegnenico...
Na tistem linku ki sem ga objavla smao v ustrezna okenca prepišeš podatke iz materinske (v mm) in klikneš pa ti izračuna...

IZVIRNO SPOROČILO: metulj23

ines kako pa bi to zracunala oz jaz ne razumem nič , kaj pomeni BPD, AC in FT?

ac naj bi bil obseg trebuha, tf pa stegnenica, (=kaj pa je to? )

(odgovor članu metulj23)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
11.7.2011 7:22:56   
mmart
Glede varuške. Midva sva jo kupila kasneje, ko je tamala spala že kakšno uro. Kupila sva Reer Neo, tak čisto enostaven model za 30 €, ki nima nobenih dodatnih funkcij, ampak služi svojemu namenu. V glavnem, z modelom sva zadovoljna. Na začetku nama je koristilo, da sva lahko posedela malo pred hišo, pa sva takoj vedela, če je zajokala ali se je zbudila. Tudi pri tuširanju je nebi slišala, če nebi imela varuške. Sedaj ko je pa večja, pa lahko nadzirava ali se je zbudila oz. ali še ni uspela zaspati. Medtem pa lahko midva postoriva kaj zunaj hiše.

No, na začetku sem se je jaz tudi branila, ker tega pa res ne potrebujem. Ampak se je sedaj izkazalo za dokaj koristno stvar. Seveda bi šlo tudi brez nje, ampak takole si pa bolj "prost".

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
11.7.2011 11:52:33   
vilincek
Punce hvala.

Sva se odlocila, da pocakava, da ga prestaviva v otrosko sobo. Dokler bo spal pri naju, bom itak vse slisala. Glede na to,da smo v bloku ni panike. Itak pa pravijo, da mama vse slisi. Verjetno bo ze drzalo.

Upam,da lahko šrenasate vrocino. Jaz se tusiram tudi po 3 x dnevno.Lepo rastite in bodite lepo!

(odgovor članu mmart)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
11.7.2011 12:20:26   
tejci01
Pozdravljene !!!!!!

Papirje na CSD-ju sva vse uredila, tudi glede očetovstva. Tako da zdaj si moram naštimat še torbo za v porodnišnico, pa kompletek za najino user posted image . Ime smo tudi že izbrali. Tako da je res že skoraj vse pripravljeno.

Včeraj mi je še kolegica posodila kar nekaj oblekic, ki so šle že v pranje, pol samo še zlikat in bo. Je pa tako vroče, da glih diham.

Glede bolečin spodaj, ni še tako hudo, je pa naša punčkica zelo aktivna, da se mi cel trebušček premika. Včasih je kar malo neprijetno, pa še tako lepo se nasloni na mehur. user posted image
Je pa tudi mene že parkrat zagrabil krč v nogo, da me še danes boli, čeprav pijem Magnesol vsaki dan.

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
11.7.2011 14:49:51   
tincy23
Ojla ženske!

Da se vam še malce javim, preden grem rodit:). Mene te kosti med nogami tudi full bolijo in je G rekla, da se to pač pripravlja na porod in da bom lažje rodila. Glavico že ima otročiček čisto spodaj, tako da še samo na popadke čakamo in gremo. Me pa tale vročina matra. Joj, kr skozi mi je vroče, ponoči sploh ne morem zaspati, da čez dan ne govorimo.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
11.7.2011 15:46:19   
nikita11
user posted image ojla bejbe, jaz tudi že počasi diham na škrge,....
noge mam zatečene, gležnjev nimam, boli pa me zaenkrat še nič ne.
Danes sem bila na pregledu, me je zdravnica malo kregala in rekla, da moram shujšat... pa se mi zdi da skoraj nič ne jem, pijem ogromne količine vode in pojem ful lubenice vsak dan, ne smem jest sladkega, krompirja, kruha,... samo sadje, zelenjavo, vodo in meso.... Dobila sem tudi napotnico za bolnico in rešilca, če me kaj zgrabi. Naslednji pregled imam 18.7.2011, zaenkrat je vse bp.
Lepo bodite in pazite nase!

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
11.7.2011 19:42:16   
ines82ka
Nikita!! : kolk si se pa zredila da te je kregala?
jst se kake dneve kr bašem...dons sm za zajtrk pojedla en ogromen kos torte ki je ostala od rojstnega dneva mojega brata potem pa ledeno kavo s tremi kepcami sladoleda....;)...pa za kosilo eno filano papriko ampak ni dolg v meni ostala....je nekaj s faširanim mesom in mojo “prebavo;)....

drgač pa zdej k je tko vroče itaq ne paše neki ful velik jest

(odgovor članu nikita11)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
11.7.2011 20:01:33   
nikita11
user posted image vsega skupaj 15 kg, se mi res ne zdi tooolk velik, poleg tega pa sem mi zdi da mam ful vode, glede na zatečene noge.
No ja, se bom mal nazaj držala, sej ni več dolgo.

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
12.7.2011 9:27:39   
ines82ka
to pa res čudno da so te kregal..sej jst smt ut ene 13-15 do zdej pa mi ni nobe nč reku...vode se mi je ap tut kr nekaj okrog gležnjev nabralo....

(odgovor članu nikita11)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
12.7.2011 10:27:25   
tejci01
nikita

ne se sekirat glede kilogramov, kg so v mejah normale, kot sem prebrala si polna vode. Ne vem pa kaj te krega, če gre nosečnost že proti koncu.

Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila za 17 kg, g me ni nikoli nič kregal. Sem bila pa v zadnjem mesecu po vsem telesu napihnjena - polna vode (roke, vrat, obraz) in potem že v porodni sobi po porodu je vse lepo zginlo.
Včasih ti dohtarji mal komplicirajo.

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
12.7.2011 10:34:05   
daška91
Mene je pa moja G samo enkrat okregala glede kilogramov, potem pa nič več. Zdej pa samo še pohvale dobivam user posted image , čudno ne ? Ampak zadnič je blo res hecno ..ginekolog mi pohvali noge kako lepe imam brez otekline ( no mičkeno so ble ) zvečer sm pa mela take noge ko slon..nič gležnjev SVAŠTA user posted image ,naslednič mu bom rekla ne mi hvalt nog k bo pol slabi user posted image user posted image .
Drugače ja jz sm šla pa cca. 10kg gor ..kar je pomoje normalno no ..

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
12.7.2011 11:48:41   
Anonimen
no, jaz se pa lahko pohvalim, da sem 0,5 kg shujšala. vročina me zdelava, pa je verjetno to.. sicer pa na pregledu danes nič novega. pol ure so rabli, da so mi izmerili težo in pritisk, ki je bil mimogrede danes 165/100. to pa iz razloga - zjutraj ko smo odhajali (deco sem "morala" pelat k tašči, ke se je mož tako zmenu), nam je pobremzala mačka, pa smo jo vse 3 lovile po dvorišču. jutranja rekreacija...user posted image

no pol sem pa še eno uro čakala, da mi je dohtar z metrom izmeru trebuh (38 cm), pa z unim lesenim tulcem poslušal bebico in sva opravila. ne vem če sva vsega skupaj izmenjala 5 stavkov. user posted image čez 2 tedna pa nazaj, upam da bom takrat že dobila napotnico, ker berem, da jih nekatere že imate..
jutri čakam priliv (pomoč ob rojstvu otroka), da si bom lahko dokupila, kar mi še manjka od opreme (blazinice in nedrček za dojenje, tetra plenice, pa une povijalne za kolke, pa flaške, pa še enih par malenkosti...). pa zase seveda za v bolnico. da me ne bo tamali/tamala (še ne vemo kaj bo) slučajno prehitel/a.
LP

(odgovor članu daška91)
  Neposredna povezava do sporočila: 2819
12.7.2011 14:07:54   
indy0024
hellooow moje user posted image !!!kako se imate na tej vročini???jz zanič, klimo imamo doma pa mi je vseeno full vroče,no še nobena avgustovka ni rodila,hehehe user posted image malo za hec,najprej so julijke potem pa avgustovke,me prov zanima kera bo prva?????user posted image no saj je vseeno sam da bodo user posted image zdravi in uspešno prikukali na svet.Ineska ta zadeva koledarček je pa primauser posted image , men to 99% drži,ker sem dala vse mere od prve hčere gor in točno tok mi je pokazal,višina in kilaža.user posted image res prima.No da vam povem,da naš user posted image še veselo brca,pa veliko kolca,...user posted image v pon. pa pregled komaj čakam.Aja glede kilaže je pa tko zaenkrat +9kg tko da sem se sam v trebuh zredila,drugje nikjer,ker s prvo sem se za 13kg pa je bila res sama voda v men,nč punce moje božajte svoje buščke,pa velik pit pa v senci se skrivat,jz pa grem zdej po tamalo v vrtec pol pa noge v luft!!!!user posted image se tipkamo,.....papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
12.7.2011 21:53:11   
lipi
Po dolgem času se še jaz malo pofočkam. Malo smo si morja privoščili, sedaj pa čakamo, da pride mali na svet. user posted image  Počasi že imam dovolj zatekanja nog, bolečin in da kar naprej hodim na minus.

Na CSD sem konec junija oddala papirje, pa še nisem dobila odločbe. user posted image  Dobila pa sem že odločbo za denarni dodatek. Ni pa pisalo, kdaj bodo nakazali. Bomo videli.

Uživajte (kolikor se da).user posted image user posted image

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
12.7.2011 22:03:00   
indy0024
oooo čerček,lipi lepo te je spet brat,sej kmal boš pa ti na vrsti,si med taprvimi!!Še pred tabo je pa Daška pa par punc,hihihihi user posted image user posted image user posted image ,no sam da ste užival na morju in izkoristil to morsko svežino.user posted image Midva sva se odločila z mojim dragijem,da letos pa nikamor,s tamalo greva čez vikend v atlantisa,pa mal na dopust k babici,......ostalo pa kar doma ob klimi!!!user posted image

(odgovor članu lipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
13.7.2011 20:48:25   
ines82ka
Dotika : za seznamček pozabla javit datum pregleda,)....naslednjega imam 20.7., me je naroču kr hitro....

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
14.7.2011 9:10:39   
nuska23
punce, a ste slišale, ali pa je mogoče katera probala ....... baje grško seme pomaga za dojenje?!!

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
14.7.2011 12:50:29   
*dotika*
No, za tiste, ki niste na FBju, pa upam, da novopecena ne bo jezna, kopiram njeno sporočilo:

živjo punce :D no jest bi samo javila da sem 12.7. ob 14.25 povila fletno malo štručko po imenu Brina. velika je 49cm in tehta 2600g. obe sva super fajn in se lepo dojiva. v upanju da bova kmalu lahko šle domov pa vas lepo pozdravljava. božajte trebuščke...kmalu jih ne bo več :D DRŽTE SE

Naj najin angelček Ajda, rojena v 23. tednu, čuva vse nas! (29.10.09;23:16-29.10.09;23:26)

(odgovor članu nuska23)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......