|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
12.7.2011 15:39:18   
Kristyz
Pozdravljene user posted image !

Po dolgem času se spet javljam....vidim da ste prave klepetulje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Včeraj sem, opravila NS, vse je OK....detece je konstantno migalo, tako da sploh ni bilo mogoče določiti spola.user posted image user posted image

Popravljeni PDP je 22.1 2012. Naslednji pregled imam 22.8.2011.

Naš mali nagajivec nam je že pojasnil, da on posteljico dojenčku da...ker on dobi novo, ampak da avtov, mu pa ne bo posodil.....user posted image user posted image user posted image
Drugače se malo bolje počutim, vendar še vedno precej utrujeno. Slabosti nimam (jih že prvič nisem imela), sem pa polna nekih izpuščajev....ne morem jim reči mazoli.

Lep pozdrav user posted image  in uživajte v dopustu!!!!!

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 801
12.7.2011 16:02:31   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Smejka11

Glede obešanja perila, pretiranega stegovanja... sem se tega izogibala... Enostavno so mi takšna opravila odveč :-) in sem imela lep razlog, da so jih drugi opravljali namesto mene... Malo je user posted image v meni... user posted image

Kot bi poslušala mojo taščo. Tudi ona se je menda pustila razvajati.user posted image user posted image user posted image
Je pa menda bilo pri porodu na koncu kar kritično-sam ne vem podrobnosti...

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 802
12.7.2011 18:14:52   
klavdiy4

Pozdravljene!

No pa se vam bom pridružila še jaz. Stara sem 21, doma imam 2 leti in 7 mesecev staro punčko. 21. januarja -  točno na 5.letno najine obletnice (user posted image )-, pa pričakujemo še enega člana/članico. Prvi pregled sem imela 4.7. , nuhalno svetlino sem imela v Ljubljani 8.7. naslednji pregled pa imam 8.8. In že komaj čakamo ...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 803
12.7.2011 18:23:13   
luši
žal mi je za vse, ki ste izgubile svoje otročičkeuser posted image ; js sm mela pred prvim en splav (baje zaradi nikotinskega šoka - v 12.tednu) user posted image , pa mi je blo že to težko; da pa otroka izgubiš v 30 in še čez mi je pa nepredstavljivo. hudo nam je že vsem, ki beremo o teh žalostnih dogodkih, kaj šele mamicam, ki to doživljajo. user posted image user posted image

ko smo že ravno pri popkovini in z njo povezanimi zapleti... moj prvorojeni je tut imel 3x zavito popkovino ampak se na UZ ni vidl; tut sklepal niso nič, čeprav je kostantno izgublal težo. samo pustil so me 14dni čez rok.
na koncu je imel pa pri porodu 2080g in 50cm, ker je baje v zadnjem mesecu izgubil več kot kilogram. pa še zadihal ni takoj tako da je bil čist moder, js pa noro prestrašena. pediater, ki ga je prvi pregledal, pa je rekel samo, da sem imela res srečo, da je sploh preživel in da če bi vstrajali samo še en dan, da verjetno ne bi.

zato pa sem zdej za vsako stvar, ki je drugačna kot v prejših nosečnostih, takoj panična. zahtevna pa tut zelo, ker bom na vsakem ultrazvoku zahtevala, da so pozorni na popkovino, težo otroka itd. ker res nimam želje it še enkrat skoz vse to.

Janchek81 - majhna bi bil pravilnejši izraz user posted image 154cm mam.

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

Neposredna povezava do sporočila: 804
12.7.2011 20:02:47   
noseča babi
žal mi je za vse, ki ste izgubile svoje otročičke ; js sm mela pred prvim en splav (baje zaradi nikotinskega šoka - v 12.tednu)-Kaj pa to pomeni?to pa prvič slišim...

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 805
12.7.2011 20:21:47   
lily7a
Pozdravljene!
Po dolgem času se oglašam!
Prejšno sredo sem imela nuhalno in na srečo je vse super! Pa imeli bomo user posted image , se spol menda že super vidi, vseeno pa bomo z modrimi oblekcami raje počakali do morfologije. Danes je star 12t in 5/7,vendar je na nuhani že prejšni teden po velikosti kazalo na 12t in 5/7, tako da se mi je PDP prestavil iz 19.1 na 13.1 = PETEK 13 :) to je zame zgleda srečni dan saj sem ravno na petek 13 izvedela da sem noseča (13.5) jutri pa imam še pri ginekologu pregled da mu pokažem izvide iz nuhalne in da dobim krvne izvide...

Počutim se super, slabosti že dolgo ni več :)
Nikotinski šok pa je po mojem to da če takoj nehaš kadit ko izveš da si noseč npr. pej skadiš škatlo na dan potem pa nič... Ali pa da preveč skadiš.. ne vem? :)

Lep večer vsem!
Čaaw

Pričakujemo te!

(odgovor članu noseča babi)
Neposredna povezava do sporočila: 806
12.7.2011 20:41:22   
Najki
Smejka cestitke za dvojcka user posted image . Naj se rodita zdrava. Pa sozalje za sincka, gotovo je bila grozna izkusnja.

Janchek jaz sem si vsekakor zelela parcek, ma v prvo sem si zelela pupo, pa do 32. tedna nisem uspela zvedet spola, potem se je pokazalo, da je fantek, ki ga ne bi zamenjala. V drugo sem hotla pupo, da bo parcek in na NS so mi jo napovedali, pa pri sebi nisem hotla verjet, da so prav povedali spet do 32.t. Zdej imava parcek in cotke za oba spola, tako da nama je vseeno, kaj bo in sem se igrala z mislijo, da ne bi vprasala. Sam meni je tezko ne vedet, nekako ne morem miselno navezat stika, ko se pogovarjam s trebuhom in nimam spola ali morda ze izbranega imena za povadit. Ce ves spol, postane otrocek nekako bolj resnicen. Tako da bova probala izvedet.

trnjulcica faca je mali user posted image .

lusi zarad nikotinskega soka? kaj naj bi to bilo, si bila kadilka in zaradi user posted image nehala? sem slisala, da je bols, ce kadilke zmanjsajo namesto nehajo, sam nisem vedla, da lahko pride do splava.
nekako kot pri tvojem prvem je bilo tudi pri mojem bratu, samo takrat se ni bil UZ pogost. tudi cez rok in ovita popkovnica, tudi ni dihal in nekaj casa je bil v inkubatorju, ker so sumili okvaro mozganov zaradi pomanjkanja kisika.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 807
12.7.2011 22:34:08   
luši
tako kot ste ugotovile že same... sem kadilka in pred prvo nosečnostjo sem pokadila cca 15cigaret dnevno, ko pa sem izvedela, da smo v pričakovanju, sem prenehala čez noč. in ker je moje telo šlo skozi "nikotinsko krizo" (pomanjkanje), mi je zavrnilo "tujek" v telesu... kar pomeni, da plodu po popkovnici ni dovajalo potrebnega in je plod zaradi tega v 12 tednu nosečnosti umrl. Potem pa so mi sprožli umetni splav, ker po naravni poti ni šlo ven.

v drugi (in zdaj tudi tretji) nosečnosti, pa sem kadila naprej, vendar sem zmanjšala količino in vsebnost cigaret (prešla na lažje). sedaj pokadim do 5 cigaret dnevno (včasih se malo pregrešim), ker ne želim več sprejeti tveganja, da bi se to kdaj ponovilo.

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 808
13.7.2011 8:46:34   
spacebaby
smejka, čestitke za dve pikici. Pa sožalje glede malega avgustovčka! Ampak se te ne spomnim iz avgustovk, sama sem bila namreč med avgustovkami 2010! Je pa res grozno, da tako pozno izgubiš otročka, ko bi že lahko normalno živel, če bi pravočasno odkrili in opravili CR.
Moj pikec je bil v trebušku tudi grozno živahen, me je kar celo prestavljal. Na koncu pa ni mogel ven, ker je imel popokovino ovito okoli prsnega koša. No, pa so ga po 6 urah le izvlekli vakumsko, pa je bilo vse v redu.user posted image
Smo pa za spol prvega izvedeli na morfologiji, se je prav ponosno razkazoval user posted image

Joooj, še dva dni do nuhalne, kako že težko čakam.

< Sporočilo je popravil spacebaby -- 13.7.2011 8:48:15 >

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 809
13.7.2011 10:11:32   
noseča babi
no,potem je imela moja ginekologinja prav,ko sem hotela nehat kaditi zaradi nosečnosti,mi je to odsvetovala in je rekla,naj počasi zmanjšujem in če mi bo smrdelo,postopoma neham..samo za tak konkretni primer,kot si ga imela ti,luši,pa sem res prvič slišala..ker veliko je ginekologov,ki rečejo,da takoj nehat,da šele potem ne bo škode,pa je očitni lahko tudi to narobe...saj je res,da ko vidiš črtico +,želiš vse naenkrat spremenit,pa žal vedno ne gre po po planu..vseeno mislim,da marsikaj v mejah normale ,kar osrečuje nosečnico,ne povzroča kakšne hude škode,v nasprotnem primeru pa psiha in stres naredita marsikaj..

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 810
13.7.2011 11:54:06   
Anonimen
Punce user posted image z rokom v prvi polovici januarja, koliko ste se zredile doslej (pa če vam ni odveč pripisati še svoje okvirne teže in višine ali ITM)?

Meni je v prvih 10 tednih nekaj kg odletelo stran, nazaj pa doslej nisem dobila še nič (začela sem z ITM 26, zdaj sem pa na 25). Je pa res, da nimam kakih bizarnih prehranjevalnih napadov (košček pice je že povsem preveč, meso jem bolj po sili, sladko mi ne paše - razen kakih osvežilnih tort ali sladoleda, dišijo mi pa sadje, solate in pire krompir s špinačo :D).

Neposredna povezava do sporočila: 811
13.7.2011 12:01:14   
coca cola
Pozdravljene souser posted image
No tudi ja se javljam po nekaj dneh. Komaja čakamo do nuhalne, ki jo imam 18.7., bom pa vprašala za spol, sigurno, čeprav moj user posted image ne bi rad vedel spola, samo jaz mu bom zelo težko tiho user posted image , tak da bomo kr vprašali, če se bo kaj vidlo.
No ja sploh več nimam občutka da sm noseča user posted image , od vseh znakov me samo še joške bolijo zelo malo in slabo mi je ko sem fajn lačna. Vem da sm noseča sam ker me špika v spodnjem delu trebuha, vsake toliko, pa to da mi je maternica se izbočila.
No kot sem že napisala NS mam 18.7, naslednji pregled 19.7., pri osebni dr pa 15.7. ker me mora poslati na komisijo zaradi bolniške.
Joooj kak si ja želim na morje, letos pa ne bo nič od tega user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 812
13.7.2011 12:04:35   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Punce user posted image z rokom v prvi polovici januarja, koliko ste se zredile doslej (pa če vam ni odveč pripisati še svoje okvirne teže in višine ali ITM)?

Meni je v prvih 10 tednih nekaj kg odletelo stran, nazaj pa doslej nisem dobila še nič (začela sem z ITM 26, zdaj sem pa na 25). Je pa res, da nimam kakih bizarnih prehranjevalnih napadov (košček pice je že povsem preveč, meso jem bolj po sili, sladko mi ne paše - razen kakih osvežilnih tort ali sladoleda, dišijo mi pa sadje, solate in pire krompir s špinačo :D).

do naslednjega pregleda sploh ne bom vedla če sm se kaj zredila al ne, sem pa na prvem pregledu imela enako kg kot pred nosečnostjo.
Jem tudi po večkrat na dan ampak manjše količine, ne morem se več "nažret" kot včasih user posted image . Meso mi tudi ne diši kaj preveč, pojedla bi vse kaj je "nafilano" s čokolado, sadje jem ki ga drugač nism nikoli, vse ostalo mi pa nič ne smrdi al pa da mi ne bi kaj pasalo, razn mesa.
ITM mam pa 21.5

< Sporočilo je popravil *dina* -- 13.7.2011 12:05:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 813
13.7.2011 12:16:38   
Janchek81
luši aja pol pa glede na tvojo 'velikost' nimaš niti tako malo kg user posted image  

jaz sem pa danes imela laboratorij, sem dala 4 epruvetke krvi in urin, sm se tud načakala, ker me moj mehur ni hotel ubogati, tako, da sem čakala celo uro, da me je prijelo lulat user posted image  ampak sm pa nato napolnila cel kozarček user posted image user posted image

Lep dan vsem

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 814
13.7.2011 12:39:17   
greti
Tudi meni Januar 2012 vse več pomeni. Pričakujemo otročka!

Rada prebiram vaše dobre številke iz raznih testov in lepa presenečenja, ki jih opažate na ultrazvokih... Kako prav bi prišel še kakšen dober nasvet za vse, ki gremo skozi nosečnost prvič.

Čeprav se danes zaključuje 12. teden sem še vsa zelena zaradi slabosti, vrtoglavice. Malo pa tudi zato, ker me žuli nekaj vprašanj:)

- Ali ste /boste obiskovale še kakšen tečaj/delavnice poleg materinske šole?

- Kdaj se ponavadi začne hodit na telovadbo za nosečnice? Oz. če kaj migate posebej s tem namenom?

- Za kateri mesec računate, da boste morale "povečati" garderobo? Da vidimo, če imajo na razprodajah kakšen kos za ta mesec. Oktober?

- Ali imate že kaj v mislih glede poroda - boste kaj "izbirčne" (lajšanje bolečine, doula, rojevanje v vodi, prisotnost moža, porod v izbrani porodnišnici, v tujini)?

Neposredna povezava do sporočila: 815
13.7.2011 13:24:08   
Janchek81
greti pozdravljena med Januarkami user posted image   Jaz grem kar po vrsti k tvojim vprašanjem:

- Jaz ne bom obiskovala poleg materinske šole nobenega tečaja več, ker mam že kar malo prakse glede otrok od mojih kolegic, sestre .... itd user posted image
- Vaje za nosečnice lahko delaš doma sama, jaz sem jih začela kakšen teden nazaj mal delati, da ne bom zakrnela, ker sem na bolniški in nikamor preveč ne hodim. Drugače pa mislim, da so tečaji vadbe od vsega zečetka ko zanosiš user posted image
- Jaz lahko priznam, da že zdaj ko sem v 13. tednu ne morem več obleči cunje od časa ko nisem bila user posted image  ... čeprav trenutno večino časa preživim kar v kratkih hlačkah in majci, če pa grem kam ven ( ginekologok, zdravnik ) pa imam na sebi oblečeno kakšno daljšo majčko, oblekco in pa pajkice, ker se v tem najbolje počutim user posted image  Drugače čez poletje imam kar nekaj takih cunjic, ki mi bodo prišle še prav, potem bo treba pa enkrat septembra, oktobra kar lepo v nabavo za kakšne nosečniške hlače user posted image
- Jaz ne mislim glede poroda nič komplicirati in se bom prepustila vsem 'strokovnjakom' v porodnišnici. Kakor pač bo potekalo pa bo potekalo, upam pa da bo brez kakršnih koli zapletov user posted image

In kdaj imaš ti rok? Koliko si stara?

(odgovor članu greti)
Neposredna povezava do sporočila: 816
13.7.2011 13:30:37   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: greti

Rada prebiram vaše dobre številke iz raznih testov in lepa presenečenja, ki jih opažate na ultrazvokih... Kako prav bi prišel še kakšen dober nasvet za vse, ki gremo skozi nosečnost prvič.

Čeprav se danes zaključuje 12. teden sem še vsa zelena zaradi slabosti, vrtoglavice. Malo pa tudi zato, ker me žuli nekaj vprašanj:)

- Kdaj se ponavadi začne hodit na telovadbo za nosečnice? Oz. če kaj migate posebej s tem namenom?

- Za kateri mesec računate, da boste morale "povečati" garderobo? Da vidimo, če imajo na razprodajah kakšen kos za ta mesec. Oktober?

- Ali imate že kaj v mislih glede poroda - boste kaj "izbirčne" (lajšanje bolečine, doula, rojevanje v vodi, prisotnost moža, porod v izbrani porodnišnici, v tujini)?

-za tečaj nimam pojma, verjetno da bom šla na kakega
-o miganju oz.telovadbi nimam pojma, bom mogla malo po netu pofirbcat ali pa kakšno knjigo sposodit user posted image
-nobenih hlač od prej ne morem oblečt, tako da nosim kakšne aladinke s patetntom na pasu, krila dolga, kratke hlače....vse ima za pas patent al pa bombaž, brez gumbov. Kdaj bom šla pa v šoping pa nimam pojma, mi je zdej še bv kupovat stvari user posted image
-glede poroda.............me morajo zafiksat kolk se da, ker imam tako nizek prag bolečin, da bom kr vmrla tam user posted image , res me je strah poroda, res ne prenašam bolečin.......naj mi dajo vse kaj majo tam pa še več. Dragi pa bo zravn.

(odgovor članu greti)
Neposredna povezava do sporočila: 817
13.7.2011 13:52:11   
kokosh
- Dodatna izobraževanja: ne nameravam obiskovati, čeprav sem tudi jaz bodoča prvorodka. Upam, da mi bo uspelo prebrati kako knjigo, sicer pa se bomo zanašali na izkušnje naših mam :) Saj navsezadnje niso rojevale tako dolgo nazaj (vsaj moja ne :D )

- To tudi mene zanima! Usmerjena pravilna vadba bi mi zelo pasala.

- Svoje prve nosečniške hlače sem si že omislila, poiskati nameravam še kakšne kavbojke in majčke s 3/4 rokavi za jesen. Pri obhodu po razprodajah v Lj mi pa ni uspelo najti nič uporabnega. Zelo bi bila vesela, če morda katera pozna kake trgovine/ znamke z nosečniškimi oblačili v avstriji (celovec, gradec) ... Je pa še zelo zgodaj, ker nimam pojma, kaj se bo dogajalo z mojo postavo v naslednje pol leta :)

- Za porod nimam posebnih želja. Da bi bil le čim manj naporen za mene in otročka. Psihična in fizična pripravljenost sta predvsem v moji domeni. Upam, da nas detece ne bo prehitelo za praznike in da se bom uspela izogniti umetno pospešenemu porodu (prediranje ovojev, umetni popadki in epiziotomija). Izbrana porodnišnica bo pa kar v Lj, ki ji kljub mnogim neprijetnim porodnim zgodbam najbolj zaupam glede oskrbe mene in otročka v morebitnih kritičnih situacijah (npr. pomembno mi je, da je ves čas na voljo operacijska ekipa in transfuzija krvi ... - tukaj so velike razlike med centralnimi in perifernimi porodnišnicami). Glede prijaznosti osebja pa upam na najboljše :) Bodoči očka sicer želi biti zraven, jaz bi ga pa raje samo na koncu videla, ko bo že vse mimo :) Kaj pa vem, verjetno znam tudi sama ...

< Sporočilo je popravil kokosh -- 13.7.2011 13:54:22 >

(odgovor članu greti)
Neposredna povezava do sporočila: 818
13.7.2011 14:20:31   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: greti

- jaz bom šla samo v materinsko šolo, drugače pa mislim, da kar vem še od prej :)
- Telovadb....ojojojoj ja res bi morala kaj začeti migati, ker sem že kar "zakrnela". Mislim, da bom kar malo po netu pobrskala za kakšnimi vajami.
- hmmm glede garderobe....jaz sem si že kupila ene hlače, ampak čez poletje bo še šlo. potem jeseni pa bo res potrebno kaj večjega kupiti user posted image
- Pri porodu ne bom komplicirala, nimam nobenih posebnih želja, bo pa šel moj z mano. Ker prvič sem hotela iti ssama, pa so me kolegice pregovorile, da nima smisla, da naj gre kdo z mano. In ker mojega ni bilo, je šla moja mami. Še danes sem vesela, da je šla z mano.

Mene pa zanima, ali katera jemlje omega3 pa neka druge pomembne maščobe, vitamine?

Lep in sončen dan user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 819
13.7.2011 14:21:55   
tix

Ali ste /boste obiskovale še kakšen tečaj/delavnice poleg materinske šole?

Jaz sem v prvi user posted image obiskovala tečaj za zgodnjo nosečnost in materinsko šolo. Po pravici povedano, če malo bereš npr.RR izveš več kotg pa na tistih tečajih, je pa fino če želiš kaj vprašatg jih imaš tam

jaz sem šla na ene 4x v okviru zgodnjega zg. omenjenega tečaja, v 11t

zdele mi je krasno ker lahko nosim krila in obleke, ki jih obožujem, kavbojk že nekaj časa nisem oblekla, tako da sploh nevem če so mi še prav. Prejšnjič sem v 4m sigurno že potrebovala točno pa ne vem. Sem pa v LJ na rasprodajah v premam kupila eno majico z dolgimi rokavi

Prisotnost moža ITAK - v porodni me je s hecom spravljal v boljšo voljo user posted image hodila po sobi dokler mi bodo dovolili, ovoje so mi predrli pa ni blo nič slabega v tem, presredek so pa tudi pazili, tako da upam na tak porod kot je bil 1. user posted image

Danes sem imela prvi pregled. Sem celo pot do kranja pila vodo, da mi je bilo prav slabo v čakalnici :)

dobila železo za jesti in napotnico za merjenje MV (zaradi težav v 1.user posted image )

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 820
13.7.2011 15:24:57   
Kristyz
Pozdravljene user posted image !

Jaz v prvi nosečnosti sem obiskala tečaj v LJ porodnišnici in mi je bil kar koristen. Poleg tega sem prebrala dve knjigi (sem si jih kar sposodila).

Nekja časa sem tudi obiskovala telovadbo na Fužinahuser posted image , potem ko je postalo bolj mrzlo, se mi pa več ni dalo voziti....sem bolj konfort človek.user posted image
Sem pa zelo veliko gibala - v smislu sprehodi  - tudi na kakšno majšo vzpetinico (ala Rožnik).

Obleke sem si kupila za jeseni (rok sem imela decembra), saj prej ni bilo potrebno. Sedaj je popolnoma drugače in že sedaj nosim nosečniške hlače ali kako krilo, ki me ne tišči. Sem že malo iskala po H&M, pa nisem  nič našla za poletje.user posted image user posted image

Kar se poroda tiče sem se že prvič odločila, da bom videla kako močno bo bolelo pa bom potem rekla ali mi kaj dajo ali ne. Seveda je bolelo in so mi dali nekaj proti bolečinam - nisem pa imela epiduralne in je tudi sedaj ne bom. Ni bilo tako zelo hudo. user posted image user posted image
Moram pa povdarit, da je to odvisno od vsake posameznice in od velikosti otroka. Moj prvorojenec se je rodil z 2,6kg....kar je zelo droben otrok. Če bi mo povedali, da je velik bi verjetno šla na epiduralno. (sem bila prej precej drobna(50kg) in tudi dokaj ozke boke naj bi imela).
Moža sem pa imela zraven in mi je bil v veliko pomoč.user posted image user posted image

Lep pozdrav

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 821
13.7.2011 17:23:37   
Smejka11

Lep pozdrav!
Sem bila danes zjutraj tak lačna, pol pa bruhala kot velika! Hvala bogu sem nato pozajtrkovala, ampak slabost me še kar drži... To se mi še ni dogajalo - ja, zaenkrat sem bila tista srečnica, ki ni imela težav s slabostmi - poudarek je na NI IMELA.. user posted image

Pa da še sama odgovorim...
- ne nameravam obiskovat ničesar drugega, kot materinsko šolo. Čeprav sem jo že prvič, bom tokrat šla v materinsko šolo, ki jo vodita babici in sta baje fajne... user posted image

- telovadbe za nosečnice še tudi ne obiskujem, ker še delam. Ko pa bom šla v bolniško, bom pa verjetno res šla malo na razgibavanje...

- glede garderobe bomo verjetno imele vse enka problem, tam enkrat jeseni... Ali pa že prej?!

- za porod imam samo eno samo željo - prisotnost partnerja! Drugo pa bom prepustila usodi. Ker pa bodo mojo nosečnot vzporedno z G vodili še v ambulanti za tvegane nosečnosti, pa se mi nekako dozdeva, da morda kraj porodnišnice ne bo isti... Bomo videla...

Po mojih odgovorih pa še vprašanje za vas... Vem, da je plavanje priročljivo, ne v preveč topli vodi, ne v gužvi... In obvezno se je potrebno preobleči v suhe kopalke, ko prideš ven iz vode... Ali boste šle kaj na kopališča-bazene? In če, ali boste uporabljale kakšno posebno zaščito - ala tamponi?

user posted image Uživajte in skrivajte se pred soncem... Papa

:S
Smejka11

(odgovor članu greti)
Neposredna povezava do sporočila: 822
13.7.2011 19:06:26   
pathra
Kako se punce.

Dobrodošle vse nove nosečke.

*dina* midve pa imava isti datum pa še na isti dan nuhalno.. upam da bo 18.7 vesel dan za naju user posted image

No sem vidla da ste pisale o spolu, če bi želele vedet.. jaz se še nisem odločila, verjetno me bo firbec preveč matral da ne bi vprašala hehe

Pa še odgovori na vprašanja:
Ali ste /boste obiskovale še kakšen tečaj/delavnice poleg materinske šole?
Jaz bom obiskala samo materinsko šolo, ker druge informacije se itak že izve na internetu al pa pri ginekologinji.

Kdaj se ponavadi začne hodit na telovadbo za nosečnice? Oz. če kaj migate posebej s tem namenom?
Tudi jaz sem že razmišljala da bi začela obiskovat telovadbo za nosečnice, samo je prevroče in še delam in ko pridem domov sem zmučena od te vročine. Bom verjetno septembra začela kam hodit, pred tem pa malo doma pomigala.

Za kateri mesec računate, da boste morale "povečati" garderobo? Da vidimo, če imajo na razprodajah kakšen kos za ta mesec. Oktober?
Jaz sem si nakupla navadne pajkice in par dolgih majčk ker mi je že tko manjkala garderoba za poletje, sem pa si kupla tudi dolge črne nosečniške hlače.. sicer mi še malo padajo, samo so prav komot... stare hlače pa so mi še prav samo me začne malo bolet ko sem v njih tko da se jih kar izogibam.

Ali imate že kaj v mislih glede poroda - boste kaj "izbirčne" (lajšanje bolečine, doula, rojevanje v vodi, prisotnost moža, porod v izbrani porodnišnici, v tujini)?
Jaz bom verjetno kar v Izoli rodila in epiduralne verjetno ne bom vzela, mož pa bo verjetno zraven če bo zdržal hehe

Plavanje - jaz kar v morju plavam in brez dodatkov, ko pa bom jeseni začela v bazen hodit pa bom kakšne tampone za plavanje mela.

Drugače pa nimam več skoraj nobenih znakov. Zdej me še malo špika v trebuhu pa še malo me križ boli in dojke imam občutljive. Glede slabosti pa nimam problemov, če se le kakšna riba ali kava ne dela zraven mene... takrat pa mi postane fuuuul slabo. Sem pa več ali manj na istem glede kilogramov, razen dodatna kila v dojkah ki so mi kar narasle...hehe

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 823
13.7.2011 21:33:27   
trnuljčica
Dina verjamem, da ti je hudo za dopustom, še meni je pa sem že bilauser posted image . Ker smo mislili(preduser posted image ) iti še sept, pa ne bo sedaj nič iz tega...
Zato sem jaz, ko me je gin šokirala, da je treba kar sedaj zaključit z delom, po vseh infektih v prvih mes (sem na prvi bojni fronti v službiuser posted image user posted image ), morala vzeti ves dopust. Ob njenem dovoljenju šla v Črno goro,  seveda zavarovana. Sedaj pa dopust zaključujem in nasl. teden bolniška. Pa ravno so se mi včeraj podile po glavi misli, da sem zadnje deset dni kar ok in kaj bi doma, me je ponoči tri krat zbudila čudna, kar močna bolečina levo spodaj. Po magnezijeh čez dan pa nato razen blažjih krčev ni bilo nič. Samo moja bolezen je tisti dan malo pokazala zobe. Je mož takoj rekel, da mi niti na pamet ne pade iti v službo... Menda imajo prav. user posted image
Je pa 100x boljše sedaj kot na zač. leta v prejšnji user posted image , ko sem res strogo mirovala in je bila že kopalnica predaleč. Hb, da bi tako ostalo,...

V morju nisem uporabljala nobenih čepkov..., samo res obsedeno menjavala kopalke, zaradi že enega vnetja sečil v tej user posted image .

Oblačila sem uspešno kupila zelo lepo oblekico za jesen in zimo (pletenina) na razprodaji- v Promodu. Sicer so imeli povsod samo poletne stvari...

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 824
14.7.2011 8:23:57   
ursah
Zdravo, nosečke.

Tudi jaz ne bom obiskovala nobenega tečaja sploh, ker bomo imei majhno razliko med otrokoma se vse spomnim še iz prve materinske šole, tako da sedaj v drugo ne bom hodila. Za telovadbo za nosečnice bom videla, če bo kaj tu pri nas na peš-relaciji, se mi ne bo dalo niti ne bom imela časa kam hodit z avtom; v bistvu pa sploh ne vem če bom hodila, ker mislim da se bom popoldne po službi z 1+ letnico dovolj nalaufala. Za poletje, ko se mi še ne pozna toliko, bom imela dovolj garderobe za dma, bom pa morala nakupit kaj za v službo, glavnino pa potem jesensko/zimsko. Bom videla, koliko lahko uporabim od prve nosečnosti, čeprav je bilo takrat 2. in 3. tromesečje spomladi in poleti. Porod bom imela kar tak kot prvi, v Postojni, epiduralno bom tokrat imela po potrebi. Pri prvem porodu sem jo imela, super zadovoljna sem, drugi porod je pa kao hitrejši, in razen če mi ne bodo napovedali kaj daljšega, je ne bom vzela (ker moram itak oddelat del popadkov, preden bi jo dobila, in če ne bo daleč do konca, bom verjetno bila kar brez). Tečaj pa imam, tako da se bom na licu mesta odločila. Zraven bo pa seveda možek, to je bilo meni neprecenljivo.

Drugače sem si pa kupila ene tablete-vitaminski dodatek za nosečnice od 4. meseca dalje (vsi vitamini... in omega-3), sem ga jemala tudi v prvi nosečnosti in bom tudi sedaj.

Drugače se pa počutim super, prejšnji teden sem bila na pregledu pri svoji G, zraven še naša skoraj 11mesečnica in možek, in smo si vsi ogledali našo bodočo članico/člana. Videli smo, kako je odpirala ustka user posted image . Ima pa moja G novo pridobitev, 3D UZ (menda tudi 4D, če sem jo prav razumela in to obstaja), in smo malo gledali še 3D, ampak meni ni preveč jasno viden...sicer vejretno odvisno, kako se obrne.

Ta vikend imamo pa v planu selitev naše male v svojo sobico. Potem namreč sledi vrtec in takrat ne sme biti večjih sprememb, mora biti pa tudi dovolj pred novim dojenčkom, da se ne bo počutila prikrajšane. Mislim, da bo dobro spala, večji problem imam jaz, ker jo bom kar pogrešala (čeprav ponoči, ko jo včasih prebudiva z obračanjem ali kakšnim šepetanjem, ko se pogovarjava oz. sedaj jo glasni ptiči ful zgodaj zbudijo vedno pomislim, kako moramo čim prej jo dat spat v svojo sobico, ker bo mirnejše). V jeseni pa v Ikeo po še eno posteljico in še kaj...user posted image , komaj čakam (sem Ikea fan).

Lp vsem do naslednjič user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.