ursah
|
Zdravo, nosečke. Tudi jaz ne bom obiskovala nobenega tečaja sploh, ker bomo imei majhno razliko med otrokoma se vse spomnim še iz prve materinske šole, tako da sedaj v drugo ne bom hodila. Za telovadbo za nosečnice bom videla, če bo kaj tu pri nas na peš-relaciji, se mi ne bo dalo niti ne bom imela časa kam hodit z avtom; v bistvu pa sploh ne vem če bom hodila, ker mislim da se bom popoldne po službi z 1+ letnico dovolj nalaufala. Za poletje, ko se mi še ne pozna toliko, bom imela dovolj garderobe za dma, bom pa morala nakupit kaj za v službo, glavnino pa potem jesensko/zimsko. Bom videla, koliko lahko uporabim od prve nosečnosti, čeprav je bilo takrat 2. in 3. tromesečje spomladi in poleti. Porod bom imela kar tak kot prvi, v Postojni, epiduralno bom tokrat imela po potrebi. Pri prvem porodu sem jo imela, super zadovoljna sem, drugi porod je pa kao hitrejši, in razen če mi ne bodo napovedali kaj daljšega, je ne bom vzela (ker moram itak oddelat del popadkov, preden bi jo dobila, in če ne bo daleč do konca, bom verjetno bila kar brez). Tečaj pa imam, tako da se bom na licu mesta odločila. Zraven bo pa seveda možek, to je bilo meni neprecenljivo. Drugače sem si pa kupila ene tablete-vitaminski dodatek za nosečnice od 4. meseca dalje (vsi vitamini... in omega-3), sem ga jemala tudi v prvi nosečnosti in bom tudi sedaj. Drugače se pa počutim super, prejšnji teden sem bila na pregledu pri svoji G, zraven še naša skoraj 11mesečnica in možek, in smo si vsi ogledali našo bodočo članico/člana. Videli smo, kako je odpirala ustka . Ima pa moja G novo pridobitev, 3D UZ (menda tudi 4D, če sem jo prav razumela in to obstaja), in smo malo gledali še 3D, ampak meni ni preveč jasno viden...sicer vejretno odvisno, kako se obrne. Ta vikend imamo pa v planu selitev naše male v svojo sobico. Potem namreč sledi vrtec in takrat ne sme biti večjih sprememb, mora biti pa tudi dovolj pred novim dojenčkom, da se ne bo počutila prikrajšane. Mislim, da bo dobro spala, večji problem imam jaz, ker jo bom kar pogrešala (čeprav ponoči, ko jo včasih prebudiva z obračanjem ali kakšnim šepetanjem, ko se pogovarjava oz. sedaj jo glasni ptiči ful zgodaj zbudijo vedno pomislim, kako moramo čim prej jo dat spat v svojo sobico, ker bo mirnejše). V jeseni pa v Ikeo po še eno posteljico in še kaj... , komaj čakam (sem Ikea fan). Lp vsem do naslednjič
|