MetiLu
|
Dan punce! Najprej čestitke vsem novim mamikam Midve sva včeraj po protokolu prišle domov in se veselo cartamo. Mala ful pridno papca in spi, izjema je ponoči ... pričakovano... Janez jo je sprejel z velikim navdušenjem, upam, da bo navdušenje ostalo. Bi jo skoz pestoval, pa lubčke ji daje, rabi pa tud več pozornosti Je pa včeraj ravno prav prišla pošta, darilce od Ize za našega Janeza in ga je dobil v P ob odhodu Danes je prišla tudi že babca in mi malo svetovala glede dojenja, pogledala in prevezala popek Izi, ker so ga v P bolj slabo, naslednji obisk imava pa v četrtek, ko se bomo tehtali. Sicer pa ni veliko izgubila na porodni teži in lepo napreduje Bom dodala v album kakšno slikico, da si pogledate našo malo žabico. Punce moje, jaz sem imela tokrat tako čudovito izkušnjo s porodom, da se ne da opisat. Nisem si predstavljala, da je popolnoma naraven porod tako ... naraven... sej ne znam drugače opisat Dopoldan sem bila na posvetu pri glavni babci v Lj P, ji omenim, da se mi zdi, da imam popadke na 10 min, sam nisem bila ziher, da se bo kaj iz tega razvilo. Potem sem šla domov, doma vse posesala, pomila, oprala cunje, se stušurala in so bili popadki že na 7 min. Potem sem ugotovila, da je to to in šla še enkrat pod tuš si še glavo oprat, potem sva pa z mojim šla od doma, ko so bili popadki na 6 min. Nekaj sem jih že doma predihala, nekaj pa na Zaloški, ki je bila čist zabasana Prišla v P ob treh, malo pred četrto v porodno... Rodila sem v 50 min v porodni sobi, samo s svojimi popadki, brez klistirja, brez česarkoli v žilo, spontan razpok mehurja... Babica mi je pazila presredek, tako da nisem bila nič rezana, nič strgana... ma fenomanalno rodila leže na mizi, z lastnim potiskom, brez metanja babice na trebuh,... ne vem no, sem še dones pod tako pozitivnim vtisom, da kar vsakemu razlagam, kako je bilo lepo rodit sej ne rečem, so zadnji pritiskalni popadki boleli ko sam satan in sem se v enem momenti čist zadihala, sem že mislila, da ne bom zmogla, samo potem je šlo pa tako hitro in moja lubika je bila že zunaj Mož mi je tokrat res zelo zelo pomagal, mi masiral križ, držal glavo in mi ponavljal navodila babice za dihanje, da sem se umirila in zares dobro sodelovala. Krasen porod No tolk nahitrco, bom enkrat ko bom mela več časa napisala porodno zgodbo. Zdej grem pa nazaj k mojim mladičem se beremo ...
< Sporočilo je popravil MetiLu -- 12.7.2011 15:11:16 >