|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
5.7.2011 17:24:37   
coca cola
Pozdravljene
No pa še ena nova tukaj user posted image . Brala sem vas že parkrat, ampak nikoli še nič napisala.
Par podatkov:
PDP: 30.1 (tudi po UZ je datum isti)
nick: *dina*
starost: 31
Število user posted image : 1
število user posted image : 0
prvi pregled: se ne spomnem user posted image (ker sem bila že 2x na urgenci v bolnici)
naslednji pregled: 19.7.
NS: 18.7.
kraj: bela krajina
, (vidim da sta kr še 2 taki tukaj user posted image ) .

Sicer na pregledih sem bila, sem tudi že ležala v bolnici 2 dni, ker sem zakrvavela in imela en velik hematom v maternici, ki se je dotikal posteljice in je bilo zdravnike strah, da bo krvavitev s sabo "odnesla" plod. No to se je vse hb umirilo, hematoma skoraj da ni več. Pres 1 tednom pa je bil bejbi velik 25,5 mm user posted image . Sem sicer še vedno na bolniški, tako da se doma dolgočasim.
No, upam da bom zdej kaj večkrat kaj napisala.

lep dan

< Sporočilo je popravil *dina* -- 5.7.2011 17:38:33 >

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 726
5.7.2011 17:28:34   
**Nelly**
Če dovolite, bi se vam še jaz pridružila na seznamčku... bo še ena user posted image več user posted image user posted image
PDP: 2.1.
nick: **Nelly**
starost: 24
Število user posted image : 1
število user posted image : 0
prvi pregled: 12.5. ( kje je že to user posted image user posted image )
naslednji pregled: 12.7. ( komaj čakamo user posted image user posted image )
NS: 4.7. ( opravili, rezultati pa super :D )
kraj: MS (širša okolica )

Neposredna povezava do sporočila: 727
5.7.2011 17:37:41   
trnuljčica
Dobrodošle vse nove sonosečkeuser posted image

Janchek meni so bile Canesten vag. vedno preveč agresivne in se mi je tudi kdaj malo krvi zraven pokazalo ob njihovi uporabi- poškodba sluznice- povrhnja(tako kot valentinčici) Tako da sem nato prešla na Gyno daktarin in jih uporabljala tako v nosečnosti kot sicer.  Sem z njimi bila vedno zadovoljna. V tej nosečnosti začuda nimam težav, v prejšnji sem jih pa kar uporabljala. Da ne govorim pred to zanositvijouser posted image . Skratka lahko jih varno uporabljaš v nosečnosti.
Jaz jih imam vedno v hladilniku- ker imava z možem sicer pogosto glivične okužbe- je sladkorni bolnik in pač je to neizbežno.
Tistih drugih  od valentinčice nisem poskusila in ne morem komentirat. Lahko jih pa poskusiš, ko se težave drugič šele začnejo...

Lp

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 728
5.7.2011 17:43:56   
trnuljčica
Dina eno vprašanje. Slučajno sem opazila, da imaš veliko zvezdic, objav ne toliko. A če se preimenuješ ti jih obdržijo?
Saj vem, neumno vprašanjeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 729
5.7.2011 18:00:55   
Mistica
  user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , prvi pregled, naslednji pregled, NS, kraj  

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 12.5., 12.7., 4.7, MS (okolica)

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , 11.5., 15.7., 23.6., ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 7.6., 5.7., 21.6., ?
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 25.5., 21.6., 10.8., 27.6., Krško-Sevnica
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , ?., 20.7., 20.6., ?

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image , 1.6., ?, 22.6., ?
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , 14.7., ?, 5.7., Bela Krajna

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , 15.6., ?, 1.7.MB

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, 21.6., ?
Anonimna K, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, 27.7., 29.6., ?

8.1.
9.1.
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, 21.6., LJ

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 17.5., 27.7., 27.6., MB

11.1.
binca4, 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.6., ?, 29.6., LJ
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , 30.5., 25.7., 1.7., MB

12.1.
TaraN, ?, ?user posted image , ?user posted image , 1.6., ?, ?, ? 
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 17.5., 29.6., ?KR
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Nranj (okolica)

13.1.
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 7.6., 19.7., 6.7., Brežice

14.1.
15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , 8.6., ?, ?, ?
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , ?, 16.6., 7.6., Domžale
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 2.6., 7.7. ?
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , 7.6., ?, 1.7., Mb

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , 30.5., 13.7., ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , 31.5., ?, ?, ?

17.1.
cukrček11 , 27, 2user posted image , 1user posted image , 15.7., ?, 6.7., ?
sasy22 , 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, 8.7., Lj (okolica)

18.1.
ana.nunez25 , 25, 2user posted image , 0user posted image , ?, 21.6., ?, Dominikanska Republika

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 20.6., 29.7., ?, LJ
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , 30.5., 15.6., ?, SG

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , 22.6., 23.8., 4.7., LJ

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, 4.7., ?

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , 15.6., 11.7., 11.7., MS

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 20.6., 8.8., 8.7., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , 25.5., 8.6., 11.7., okolica LJ

24.1.
25.1.
26.1.

miami10, 27, ?user posted image , ?user posted image , 30.5, 5.7., ?, LJ
Kristyz, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, LJ

27.1.
28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , 16.6., ?, ?, ?

29.1.
lepa79, 30,  2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, Bela krajina

30.1.
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , ?, 19.7., 18.7., Bela krajina

30.1.
pathra, 23, 2user posted image , 0user posted image , 15.6., 20.7., 18.7., KP

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?, ?

sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?NM
  Najki, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 1.7., ?, LJ 
Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 47
user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI: mopsy user posted image  user posted image

Z nami so pot začele:
nisika user posted image
dspela user posted image
Marley and me user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 730
5.7.2011 18:09:44   
Mistica
Nelly, luši, Sasy22, dina - DOBRODOŠLE! IN ČESTITKE user posted image user posted image Vnesla sem vas za seznamček. Koliko novih nosečk danes!

Janchek81 -  te svečke sem tudi jaz dobila za glivično vnetje. Mi je G rekla, da se jih lahko rabi tudi med nosečnostjo. Samo jih še nisem uporabljala odkar sem user posted image . Jutri bo pa vse uredu, čaka te zdrav in najlepši bebi. user posted image

Valentinčica - tudi jaz bom kupila to peno. Imam namreč skoz težave s temi glivicami in sedaj, ko sem jemala antibiotik, je še slabše. Jogurt žal ne zaleže pri meni. Hvala za tvoj nasvet!

Za mano je 2. pregled user posted image Pikica pridno raste in danes je pomahala mamici user posted image   Naslednji pregled imam čez 3 tedne, dobila pa sem kar nekaj slikic user posted image

Binica - moji G se je rezultat NS zdel odličen in me je pomirila.
Srečica17- hvala za tvoje besede. Sem pomirjena sedaj.

VELIKO SREČE VSEM, KI IMATE JUTRI NS!

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 731
5.7.2011 20:10:56   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Dina eno vprašanje. Slučajno sem opazila, da imaš veliko zvezdic, objav ne toliko. A če se preimenuješ ti jih obdržijo?
Saj vem, neumno vprašanjeuser posted image

hmmm nicka nisem menjala, nimam pojma zakaj imam tolko zvezdic user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 732
5.7.2011 20:18:15   
ronja
Dobrodošle vse nove user posted image !

Si pa še vedno ne predstavljam, kako veš, kdaj mora štručka opraviti "potrebo" user posted image Imam polno vprašanj, a ne?

Nekaj sem že tu pisala, nekaj pa na bibaleze.si. V bistvu veš tako, da otrok spremeni obnašanje: če je bil prej živahen, se umiri (to je dostikrat pri kakanju, se kar nekam zastrmijo in utihnejo), navadno pa je tako, da rata otok siten, ker ga tišči lulat. Je pa vsak otrok drugačen in ima vsak svoje znake;  forta je v tem, da pogruntaš svojega otroka - in to ves čas sproti, ker se znaki tudi spreminjajo, ko otrok raste - 1 letnik ti zna včasih že lepo nazorno pokazat, tako da se prime za mednožje. Dojenček pa seveda še ne; Lejla je recimo imela znak to, da je začela z nogicami brcat - tako parkrat je značilno udarila ob podlago, pa malo se je oglasila - ne tisti res jok, ampak bolj cmihanje, kot da ji nekaj ne paše.

Tako da sem seveda morala to takoj po testu ukiniti... Lahko pa ima posledice, seveda, nekaj s sluhom, itd, ampak nič ne moreš vedeti pred porodom. Sem pa enako jemala že prvič in drugič v user posted image dokler nisem naredila testa- le dlje kot tokrat. Ma jaz sem optimist.

Če sem jaz prav razumela Pušenjaka in ostale, je dokaj vseeno, kaj delaš do 4. tedna, ker dokler ni test pozitiven, plod lahko samo umre, če je prizadet zaradi zdravil ali česa drugega - če je kakršnakoli napaka tako zgodaj, je usodna- tako da če preživi, naj ne bi imelo nobenih vplivov, kaj smo delale pred 4. tednom. Če te kaj potolaži...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 733
5.7.2011 20:27:30   
ronja
Ojla, punce, še moje poročilo. Včeraj sem imela nuhalno in vsem, ki ste držale pesti, hvala, očitno je pomagalouser posted image . Tveganje je tako majhno, da nisem ziher, če je to prav zračunala, ker je bila ns 1,6 mm, kar je več kot pri Lejli (1,2 mm), čeprav je plodek še malo manjši (sem primerajala izvida med sabo), pa še starejša sem, tako da bi moralo bit tveganje po mojih pojmih večje, ne pa manjše (pri Lejli je bilo 1:6300 po ns, po kombinaciji z dvojnim hormonskim testom pa je bilo 1:17.000), res pa je, da upoštevajo še druge stvari - ampak to je bilo pri obeh bolj ali manj enako.
No, vsekakor sem vesela, saj je rezultat 1:10.000, sem pa vseeno šla še dvojni hormonski test delat (pač sama ns je 90%, kombinacija je pa 95%, rada bi bila pač čimbolj ziher, 100% je samo amnio, tam je pa možnost splava). Moje mnenje - 40€ sem že zapravila še za kaj bolj neumnega kot za touser posted image .

Sicer če bi bila čisto ziher, da je bilo to prav zračunano, bi tudi ne šla na to - pri Ronji sem imela tveganje podobno, malo večje - bilo je cca 1:9500 ali tam nekje in nisem šla na ta test (niti nisem vedela zanj). Kar se računanja tiče - lahko da so spremenili  uteži na testu, da zdaj nosna kost več šteje, recimo - zdaj je namreč to posebna kategorija, je pa imel nosno kost vidno. No, vsekakor bi bilo fajn, da bi bilo dete res zdravo, pa kakorkoli že številke;).  Sem si pa kar oddahnila, da tveganje ni bilo tam blizu-neblizu meje, kjer bi se težko odločila, ali it na amnio ali ne... Upam, da dvojni hormonski ne bo pokvaril slike... No, to dobim šele drug teden.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 734
5.7.2011 22:30:46   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če sem jaz prav razumela Pušenjaka in ostale, je dokaj vseeno, kaj delaš do 4. tedna, ker dokler ni test pozitiven, plod lahko samo umre, če je prizadet zaradi zdravil ali česa drugega - če je kakršnakoli napaka tako zgodaj, je usodna- tako da če preživi, naj ne bi imelo nobenih vplivov, kaj smo delale pred 4. tednom. Če te kaj potolaži...

Ja temu se reče vse ali nič.
Problem je samo če delaš test kasneje- daljši cikli od 28 dni, ne bi bil zopet razočaran po letu ali dveh neuspeha...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 735
5.7.2011 22:45:38   
vijolica2
jutri imam NS. držite pesti...
nočko

Neposredna povezava do sporočila: 736
6.7.2011 0:56:47   
Roberta69
Trnuljčica, super user posted image , sem vesela zate in upam, da bo vse dobro! Ja, jaz včasih kar pogrešam aprilčke, ampak potem našega aprilčka pri oktobrčkih malo obdelam, itak imajo tudi druge punce starejše/mlajše otročke, pa je. Se pa veliko debat seli na FB, kar meni po eni strani paše user posted image , ker potem ni toliko gradiva za obdelat - jaz sem bolj tiste sorte, ki jim paše glavne zadeve prebirat user posted image in ne toliko vsakdanje zadeve. Lahko pa kdaj tudi ti pokukaš k februarkam 2012 ali pa k oktorbrčkom 2010 in kakšno rečeva. Drugače je pa naš apriček že cel mali mož, saj najbrž je pri vas enako, in tako kot vedno do sedaj novi dnevi prinašajo lepa doživetja kot tudi kakšno tegobico ali sitnobico user posted image . Je pa še vedno zelo zdrav, v vrtcu ful zadovoljen, bratca ima rad, ampak ga hočeš nočeš velikokrat v malce grobi igri kar kaj "potlači" in se ful veseli, on pravi, da sestrice user posted image (jaz pa še ne vem user posted image ). Od nekaj pred tretjim letom se je tudi umiril do te mere, da ni treba skos laufati za njim in se da vse zmenit - ja po moje je tako, nekje do 2,5 oz. 3 let, se morajo starši bolj ali manj prilagajat otrokom, potem se pa lahko začne živeti skupno življenje user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 737
6.7.2011 10:19:38   
Janchek81
valentinčica30 zdej vem da se boš smejala zraven pa vseeno, včeraj sem poizkusila vstaviti vaginalno svečko, pa ko sem jo vstavila je spolzela ven user posted image  pregloboko nisem upala, ker me je malo zabolelo, je pa res, da nikoli nisem uporabljala tamponov in nobenih drugih stvari si nisem sama ustavljala v nožnico, zlo smotano vse skupaj...ko sem si svečko probala tretjič ustaviti pa se je kar stopila na mojem prstu user posted image  tako, da jo je pomojem mnenju bore malo ustalo notri ... danes ko imam NS imam namen to povedati ginekologinji in jo vprašati po kakšni drugi stvari ali se bom pa mogla s tem naprej mučiti user posted image

Mistica drugače sem včeraj ponovno videla našega razgrajačka, ki je zdaj velik že 59mm user posted image  mi je blo ful fajn, da mi je naredila UZ, baje da mi ga je naredila ( tako vaginalnega kot trebušnega ) da se je prepričala, da ni kje kakšna cista user posted image

Danes pa pestke držte ob 16.30 ko imam nuhalno ... čeprav sem se pred 15min zbudila in imam tak glavobol in slabost ... pomoje je vse skupaj malo podzavestno user posted image  tako, da bom šla zdaj kar naprej ajčkat oz. počivat

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 738
6.7.2011 10:29:37   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Danes pa pestke držte ob 16.30 ko imam nuhalno ... čeprav sem se pred 15min zbudila in imam tak glavobol in slabost ... pomoje je vse skupaj malo podzavestno user posted image  tako, da bom šla zdaj kar naprej ajčkat oz. počivat

Jih že držim.....jaz ga imam tudi danes, malo pozneje ob 18:15.....
Moram pa reči, da meni je bilo pa včeraj zelo slabo in sem se tudi slabo počutila, ker drugače so slabosti že nekako minile user posted image . Verjetno tudi name vse malo podzavestno vpliva.....

ronja no vidiš pa si ga dočakala....čestitam za super rezultat.user posted image user posted image user posted image

Pozdravljene vse nove souser posted image !!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 739
6.7.2011 13:00:59   
trnuljčica
Dina super, ti pa ne bo treba toliko pisati. user posted image

Vsem ki greste danes na ns želim dobre rezultate!

Tiste iz Lj a vlakec vozi gor na grad. Se mi zdi da ja? Ob določenih dnevih, urah al stalno? Če katera ve? No, toliko o meni Ljubljančankiuser posted image
V petek popoldne gremo z ladjico po Ljubljanici - ogled mostov, pa sem razmišljala, če ne greva z malim zj na grad z vlakcem... No sicer imam toliko stvari , ki bi jih tam videla, ali obiskala, da bom še videla... Pa v Mb sem razočarana nad oblačili za user posted image ... Zaenkrat so poletne oblekice in pajkice še ok. Sicer pa jeseni- sept ne vem kako bo, ker sem res vzhajala v tej user posted image in to že pri 8 tednu. Sedaj sem takšna v bušija kot v prvi v 5-6 mesecu. Vsaj prsa so šla zopet malo nazaj...

Janchek pa si si dala vaginaleto notri v postelji- leže, ko si šla spat?

Roberta ja aprilček je že velik. In res je po 2,5 je veliko lažje. No saj karakter je kot je , ampak se da prej zmeniti. Živ je še zmeraj, navihan, ampak smo se navadili kako z njim.user posted image Mi je pa sedaj, ko je tu kjer živimo, toliko dojenčkov in malih otrok, ki jih vidim več ur dnevno, zelo zanimivo opazovati kako so si lahko različni... Mojega sem zadnjič vprašala, a sem si samo domišljala, al je bil naš total kontra od teh dojenčkov  trenutno pri nas. In je rekel, da si nisem domišljala. Da naš zagotovo ni bil takšen. No, jaz sem se odločila, da ta bo umirjen karakter, brez sršenov od rojstvauser posted image . Ns je bila že napovedala tako. user posted image Hec, hec, seveda.
Sicer pa naš bodoči mali brat (čisto popeni, če mu rečeš, da je že velik), pričakuje bratca. To je izjavil že, ko sploh nisem vedela za user posted image . Sicer spola še ne vemo.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 6.7.2011 13:02:22 >

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 740
6.7.2011 19:52:53   
valentinčica30
Janchek jaz sem jo zmeri vstavila ko sem šla spat leže in navadno je zjutraj ko sem šla na wc še spolzel kak košček ven, Jo pa lahko mirno vstaviš kolikor moreš globoko, samo ne smeš uporabiti cevke za vstavljanje, sicer pa vse piše v navodilih, vsaj pri canasten je tako.
Sicer pa kot sem že rekla pena je zakon in pri meni je zdaj miruser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 741
6.7.2011 21:01:59   
ursah
user posted image Zdravo vsem!

A se vam lahko tudi jaz pridružim? Tudi v prvi nosečnosti sem bila v podobni temi (takrat avgustovke), in je bilo prav fino kaj prebrat in poklepetat :).

No, moji podatki:

PDP: 16.1.2012
starost: 29
Število user posted image : 2
število user posted image : 1 punčka, stara 10,5 mesecev 
prvi pregled: hm, ta ponedeljek, 4.7., in sicer kar nuhalna svetlina user posted image (za pojasnilo glej *)

naslednji pregled: 14.7.
kraj: Vrhnika

*Jaz sem to nosečnost precej pozno odkrila, ker se je kar zakamuflirala user posted image  . Trenutno sem namreč še na porodniški, imam 10,5 mesecev staro punčko, počasi sem se že pripravljala na službo  (dopust po porodniški se mi izteče 23.8.), nakar mi je moj trebuh in izostanek menstruacije postal malo sumljiv in sem naredila test. In seveda pozitiven, na najino veliko presenečenje. Nisem imela nobenega znaka, nobene slabosti, napetosti v prsih, nobena hrana mi ni zasmrdela, niti kava (za razliko od prve nosečnosti, ko mi je kava zasmrdela že prvi mesec). Menstruacije res ni bilo, po 1,5 mesecu izostanka sem spraševala ginekologinjo kako je sedaj s tem in mi je razložila, da sem pred kratkim šele nehala dojiti, in da bodo sedaj nekaj časa neredne oz. nepredvidljive, in da naj se ne obremenjujem s tem, zaščitena sva pa tudi bila. No, res se nisem, dokler že tretje ni bilo...No, potem sva bila z možem vseeno ful vesela, durgega otroka sva itak planirala, samo malo kasneje - tako pa se bova očitno izognila dilemi koliko razmika naj bo vmes user posted image . Sem se potem spomnila tudi spodrsljaja, ki je vzrok naše druge bodoče štručke user posted image , ker drugače sva bila zaščitena. Potem sem se pa kar takoj naročila na samoplačniški pregled, ker pri svoji G ga imam šele drug teden (seveda da ne morem čakati tako dolgo), in sva ugotovili, da je pa čas kar že za nuhalno. In sem rekla da naj jo kar naredi, čeprav je bil moj v službi (bo pa na morfologiji in ostalih pregledih zraven...). No, rezultati nuhalne so odlični, tveganje zelo nizko, plod lepo razvit in vse OK, verjetno bo še ena punčka. Nisem mogla zadržati solz med pregledom, še premaknila se je... No, sama pri sebi sem kar malo v zadregi, kako sem lahko tako pozno ugotovila...a pozna še katera kakšen tak primer?

Lep večer še naprej...

Neposredna povezava do sporočila: 742
7.7.2011 11:47:43   
Janchek81
Helow vsem souser posted image

Včeraj smo opravili NS, ki je bola 1,4 ... itak mi to nekak nič ne pove, tveganje je 1:4724 kar mi po drugi strani tud nič ne pove, razen tega, da mi je sama ginekologinja rekla, da je vse ok in da je tveganje zelo malo, glede na mojo prejšnjo izkušnjo pa me je zaradi bolšega počutja in 'potolaženja' samo s seboj poslala še na DHT - dvojni hormonski test, tako, da sem danes že iz poliklinike, mi je vzela kri, zaračunala in je to to .. baje, da rezultate pa pošljejo potem moji ginekologinji. Delala mi je tudi 3D nuhalno, kjer je preverla vse hrtbne vretenca in mi jih pokazala obenem pa povedala, da se lahko difekti hrbtenice pokažejo tudi šele po 15. tednu, tako, da mi je priporočala prvo morfologijo že v 16. tednu in tudi to napisala v mojo materinsko knjigico. Ne bom skrivala, da sem bila živčna kot ne vem kaj, sploh, ko je nehala govort in je samo neki klikala, ampak razpletlo se je zaenkrat vse OK, tako, da sem srečna odkorala domov user posted image  Veliki smo pa že kr 62mm user posted image  smo pa točno danes v 12. tednu user posted image  , včeraj sem bila 11  6/7 user posted image  tako, da smo baje kr velki user posted image  glede roka mi pa nič ni rekla ... tko, da ostaja pomoje 19.1. 2012 .. aja, pa če me prosim drugi pregled prestavite, ker ga imam zdaj 3.8. - sem včeraj dobila pošto, da imam iz 29.7. prestavljeno na 3.8. user posted image

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 743
7.7.2011 13:26:21   
coccinella
hey hey user posted image !

Tudi jaz sem uspešno prestala NS. Je rekla G, da je vse vredu. Veliki smo 63 mm in smo v 12t 5d.

Smo čisto veseli user posted image user posted image user posted image user posted image

Mistica tudi meni je zanimivo kako se gibljejo naši rezultati, pa naše razlike med leti in NT niso tako velike, kot da bi bilo od ginekologa do ginekologa odvisno (ali pa programsek opreme) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 744
7.7.2011 13:45:01   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Helow vsem souser posted image

Včeraj smo opravili NS, ki je bola 1,4 ... itak mi to nekak nič ne pove, tveganje je 1:4724 kar mi po drugi strani tud nič ne pove, razen tega, da mi je sama ginekologinja rekla, da je vse ok in da je tveganje zelo malo, glede na mojo prejšnjo izkušnjo pa me je zaradi bolšega počutja in 'potolaženja' samo s seboj poslala še na DHT - dvojni hormonski test, tako, da sem danes že iz poliklinike, mi je vzela kri, zaračunala in je to to .. baje, da rezultate pa pošljejo potem moji ginekologinji. Delala mi je tudi 3D nuhalno, kjer je preverla vse hrtbne vretenca in mi jih pokazala obenem pa povedala, da se lahko difekti hrbtenice pokažejo tudi šele po 15. tednu, tako, da mi je priporočala prvo morfologijo že v 16. tednu in tudi to napisala v mojo materinsko knjigico. Ne bom skrivala, da sem bila živčna kot ne vem kaj, sploh, ko je nehala govort in je samo neki klikala, ampak razpletlo se je zaenkrat vse OK, tako, da sem srečna odkorala domov user posted image  Veliki smo pa že kr 62mm user posted image  smo pa točno danes v 12. tednu user posted image  , včeraj sem bila 11  6/7 user posted image  tako, da smo baje kr velki user posted image  glede roka mi pa nič ni rekla ... tko, da ostaja pomoje 19.1. 2012 .. aja, pa če me prosim drugi pregled prestavite, ker ga imam zdaj 3.8. - sem včeraj dobila pošto, da imam iz 29.7. prestavljeno na 3.8. user posted image

Lep dan vsem user posted image

Vidiš, strah je bilo odveč user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 745
7.7.2011 14:18:15   
tecnobica
Mene pa jutri čaka nuhalna. Me jej mal strah. Včeraj sem sanjala, da sem bla na pregledu in da ni vidla nosne kosti. Jao, sem bla zjutraj čist paf.
Me pa zanima, tiste ki ste delale DHT, kam to greste? A to opravite kar pri tem G, ki dela NS, al moraš k svojemu G. al kam? Pa če to opraviš takoj tisti dan lahko? Ker mi nameravamo takoj naslednji dan na morje.

Drugače pa slabosti malo ponehavajo. Mi je pa slabo, kadar sem lačna. Pa se mi zdi, da pojem precej, ampak kile pa lepo stojijo. Sem vesela k dež, ker itak imam že zdaj 20 kil preveč. In če bo šlo takole naprej, bi blo prov fajn, da se ne bi preveč zredila. No pa da me ne boste obtožile, da hujšam al kaj podobnega. Samo meni res ne paše jest. Oz. jedla bi samo "svinjarijo" (recimo kokošjo argeto, pa pico pa podobno).

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 746
7.7.2011 14:34:22   
Enanova
Lep pozdrav vsem. Da se še jaz ponovno javljam, berem vas itak redno :). Nuhalno sem opravila v ponedeljek in glede na starost (37) kje rezultat zelo dober 1:4386. Malček ima vse na svojem mestu in je zelo živahen, tako da ga je g. nekajkrat komaj ujela na ekran. Je prav zanimivo ga videti, sploh v 3d varianti. Prva otroka sta namreč toliko starejša, da takrat NS še ni bilo. Tudi počutje se zadnje dni izboljšuje. Prejšnji teden sem še vsak večer bruhala (tudi večkrat) ta teden pa so slabosti očitno izzvenele. Tako da upam da bo bolje. Itak pa sedaj ni časa za slabosti, pripravljam se namreč na poroko, ki bo čez dobra 2 tedna. Ker gre po uradnih delih  bolj za piknik varianto, zdaj samo držim pesti za lepo vreme in upam da bom oblekco še stlačila čez trebušeček. Ta teden sva novico o novem članu tudi povedala bližnjim domačim. Naslednji pregled pa imam 18.7.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 747
7.7.2011 15:00:54   
Janchek81
coccinella hm..kako strah odveč..ja kar se NS res, ampak me pa še kar nekaj preiskav čaka, da bo strah res odveč oz. da ne bo v taki meri prisoten, zaenkrat pa še kar je in še vedno se lahko marsikej zgodi user posted image  čeprou ... SE NE BO, ker bo vse OK user posted image

tecnobica DHT se naj bi opravljal v roku 3-5 dni po NS, da je čim bližje opravljene NS, jaz sem včeraj imela NS in danes zjutraj sem šla na Polikliniko kar me je včeraj napotila ginekologinja, ki mi je opravljala NS, stalo me je 43€ in to je to .. vzeli kri, izvide pošljejo pa moji G .. that's it user posted image

(odgovor članu Enanova)
Neposredna povezava do sporočila: 748
7.7.2011 15:24:30   
tecnobica
A kri pa moraš dati zjutraj obvezno? A kam greš je pa vseeno? Ker jaz bom v Dravljah imela NS. Mogoče bi kar tam prec odvzeli še kri... (al sm preveč optimista?)

Neposredna povezava do sporočila: 749
7.7.2011 15:38:04   
binca4
Tecnobica: Če sem jih prav razumela, v Ljubljani jemljejo kri samo na Polikliniki za DHT. Opravljaš pa ga lahko vse do 13. tedna 6/7. Baje so rezultati že naslednji dan, in jih pošljejo tja, kjer si opravljala NS. Res pa je da ne vem, ali dobiš te rezultate po pošti, ali jih pošljejo tvojemu osebnemu ginekologu. Mogoče katera izmed deklet ve, kako vse skupaj poteka. Tudi mene zanima, ker sem v ponedeljek dala kri, NS pa sem imela prejšnjo sredo...zdaj ne vem, ali mi bodo rezultate poslali na dom ali ne.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.