|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
23.6.2011 21:53:22   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: kiara24

Jaz jo imam še v goboki košari jo bom pa kamlu prestvaila k ji bo v šptrnem delu manj vroče kot tam.

Tudi moj je še v košari in res bo treba zamenjat. Je že čas! Mi bo pa kar hudo, priznam, ker gre čas prehitro.

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
23.6.2011 21:55:35   
Urša

Meta- a ja ti si začela s sadjem, a ni rečeno da je  sedaj kao treba z zelejvano ker pol otroci ful štrajkajo in nočejo jesti zelenjave. Mi smo sedaj uvedli korenček in špinačko, pa bučko, ja pa enakrat sem miskadla koreček in jaboljko skupaj. Pa porbala sem že s korpirjem pa ji ni bil kaj prveč všeč.

Jaz bom ravno zaradi tega razloga začela z zelenjavo.  Bom pa še počakala.

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
23.6.2011 23:38:54   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Meta- a ja ti si začela s sadjem, a ni rečeno da je  sedaj kao treba z zelejvano ker pol otroci ful štrajkajo in nočejo jesti zelenjave. Mi smo sedaj uvedli korenček in špinačko, pa bučko, ja pa enakrat sem miskadla koreček in jaboljko skupaj. Pa porbala sem že s korpirjem pa ji ni bil kaj prveč všeč.

Jaz bom ravno zaradi tega razloga začela z zelenjavo.  Bom pa še počakala.

Mal sem vas prišla pogledat pa sem nekam hin in se mi ne da vsega brat ampak tole mi je pa padlo v očiuser posted image .

Zgodba od prvega: Patronažna mi je rekla, da naj začnem z zelenjavo, ker je sadje slajše in če začneš s sadjem potem ne marajo zelenjave. Sestra pri pediatrinji mi je rekla, naj začnem s sadjem, ker je prehod iz mleka na GH precej težek za otročke in naj jim bo hrana dobra, da bo ta prehod prijetnejši za njih. Pediatrinja pa mi je rekla naj začnem z riževimi kašicami, ker so po okusu podobne mleku in se tako najlažje privadijo na GH in hranjenje po žlički.

Naredila sem tako, da sem mu začela dajat riževo kašico, ker je polival in je to pomagalo. Okuse sem uvajala mešano, malo zelenjave, malo sadja. Pri 5 mesecih sem uvedla en cel sadni obrok (dopoldanska malica), pri 6 mesecih zelenjavno-hidratni obrok (kosilo), pri 7 mesecih pa skutke in postopoma še jogurt, sir (popoldanska malica). Zjutraj in zvečer je dobil mleko oz. mlečno-žitno kašico. Nekaj podobnega je tudi v hippovi brošuri napisano.

No, po tem "mojem" uvajanju je otrok do leta in pol jedel vse ampak dobesedno vse, tako da sem skrivala hrano. Celo nekaj časa po uvedeni zelenjavi ni hotel jest sadja oz. je jedel samo kupljene sadne kašice (tako da teorija najprej zelenjava ne vzdrži). Zdaj pri 2,5 letih pa bi po njegovem bil jedilnik lahko sestavljen samo iz sladkarij, juhe in navadnih jogurtov. Pol pa bodi pameteuser posted image n.

BTW-baje se špinača uvaja šele pol enkrat, ker ima preveč ene snovi notri al kaj. Ne spomnim se točno zakajuser posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 23.6.2011 23:44:43 >

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
23.6.2011 23:43:50   
meta21

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Kr entram, de se bo Meti zdel, de je velik za prebrat user posted image

user posted image Meta je danes tak lena, da je samo pogledala če je kje njeno ime v debelem tiskuuser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
24.6.2011 10:50:23   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

Evo smo s pregleda. Naše nove mere so 6.250kg in 63,5 cm. Je pa rekla da se je kr mal premal zredil in nej mu začnem kej dodajat GH. In sm kr zej mal v skrbeh ker recimo mleka se mi zdi da gamam še dost, če mi pa ponoči ko ne pije toliko še kr teče vn. Jaz sm pa mislila z GH dodajat po dopustu drugitedn v avgustu sm kr žalostna res user posted image . Nvem al pa mogoče ker zej pije tut včas na 2h spije sm mleko ki je bolj tekoče in ne tisto ki je bolj kalorično. Mah nvem. Če ma kira kako idejo nej pove? user posted image Aja mu dam pa iz flaške pa tut ne spije mlek.
aja no smo dobil prvo pikico je mal se zajokcal ampak zej pančka sva pa že vmes jedla in spet zaspi. Sva dubla drugo dozo za rotavirus in srčno upam, da drugokrat ne bo dobil reakcije kot prvič ko smo meli tri dni norišnico tok ga je matralo revčeka.
A je vaše drugokrat po rotavirusu kej malčke matralo?Kok ste plačale? Ta zadeva je kr draga a ni no pa še matra jih tk da nvem men je mal kr žal da sva ga sploh dala cepit.

No če katera še rabi knjigo v pdf obliki Velika paparica nej mi na ZS pošlje meil. Kamot pošljem. Ostale pa upam, da ste duble je kr fajn knjiga.

Diane, če otrok ne napreduje dosti in je pogosteje lačen, mu je vsekakor treba začet dodajat, pa to ni nič takega, zaradi tega še nisi slaba mamica, glej jaz nobenega od treh nisem dojila, pa so vsi zrasli in me imajo radi, tako, da ne se sekiraj, glej, ponudi mu kako kašico+dojenje, pa zvečer mogoče malo riževih kosmičev na flaško, da bo bolje spal, spanec je tudi veliko vredn, bolj rastejouser posted image , drugače, pa ja, po dveh urah, ga daj na isto dojko, da bo popil vse mleko iz ene, potem šele drugo.user posted image
Glede rotavirusa; jaz sem cepila oba, in mi ni žal, da sem, ker jih fajn matra če ga dobijo, pa tudi denarja mi ni žal, dali smo pa 70€+70, se pravi 140€ za obe dozi cepiva, tudi, če bi imela še kakšnega, bi ga dala cepit, stranskih učinkov ni imel nobedenuser posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
24.6.2011 11:00:25   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
BTW-baje se špinača uvaja šele pol enkrat, ker ima preveč ene snovi notri al kaj. Ne spomnim se točno zakajuser posted image

Pri nas je bila ravno včeraj na obisku patronažna in povedela svoje o GH. Med zelenjavo, s katero začneš uvajati GH, je tudi špinača. Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe z njo? user posted image Preveč železa? user posted image

Jaz se pa dodajanja GH full veselim, ker komaj čakam, da bo lepo vse jedla in z nami sedela za mizo. Se mi zdi, da tudi ona komaj čaka, saj naju z očijem vedno nepremično gleda, ko jeva. Vem, da bo še nekaj časa trajalo, da se navadi, pa zrasti more še malo, ampak komaj čakam user posted image

Sem patronažno še enkrat vprašala, kaj je zdaj na tem, da je kovinska žlička boljša od plastične ... s kovinsko naj bi imela hrana boljši okus, uporablja pa se lahko tudi navadna čajna žlička.

Mi gremo jutri v Prlekijo, upam da dobimo zelenjave cel kup z vrta, potem pa kuhat in papcat user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
24.6.2011 11:04:32   
antoninap
Teyla, tudi naši niti pod razno ne paše, če ji kaj vlečeš čez glavo. Zdaj, ko jo oblačim, je sicer že bolj mirna, kot je bila včasih, ko se je non-stop jokala, še posebej po kopanju, ko je bila že lačna, ampak zgornjih delov oblačil še vedno ne natika rada. Hvala bogu je sezona poletnih oblačil in gredo kratki rokavi hitro gor in dol, če pa ji moram še kakšno jopico ali majico z dolgimi obleči, jo pa kar v naročje vzamem in sedi med oblačenjem. Je tako veliko bolj mirna.

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
24.6.2011 11:11:29   
antoninap
Spanje: Brina gre spat ob 20. uri, zbudi se pa po novem med 5-6. uro. Sva probala jo dati kasneje spat, pa ne pomaga, ima neko notranjo uro, da je ob 5.20 treba vstat! user posted image Dudica ne pomaga, zato pa joška. Jo priklopim in malo popije, potem pa zaspi tam nekje do 7.30. Nujno mora potem spati še dopoldne, od 9.30 do 12-ih in še enkrat popoldne od 14. do 16.30. Ja, se mi včasih zdi, da samo spi, zato pa ima tudi samo 4 obroke user posted image Se pa ne pritožujem in vem, da smo lahko zelo srečni, da imamo tako pridno bebo user posted image

Mi včasih ni jasno, zakaj je potem popoldne, kljub vsemu temu spancu, en velik tečko. Od preveč spanja? user posted image

Ko se je zbujala ponoči, ponavadi okoli 3. ure zjutraj, in sem videla, da na joški takoj zaspi, sem ji začela dajati dudico in očitno je zaleglo. Čez nekaj časa je še dudico opustila in spi v kompletu najmanj 9 ur, jo pa včasih zalotim s palcem v ustih, tako da očitno je sama poskrbela za tolažbo.

< Sporočilo je popravil antoninap -- 24.6.2011 11:14:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 2683
24.6.2011 11:15:54   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Mi gremo jutri v Prlekijo, upam da dobimo zelenjave cel kup z vrta, potem pa kuhat in papcat user posted image

Potem ti pa v nedeljo pomaham, ko se bomo peljali mimo. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

Neposredna povezava do sporočila: 2684
24.6.2011 11:34:43   
Teyla
antoninap možno, da je tečna zaradi preveč spanca, zna bit. user posted image

Dojenje tiste, ki ste prve otročke dojile dlje kot 1 leto: zanima me, kateri obrok ste nazadnje izpustile, oz kateri je bil tisti, ki je bil polno dojen? Če bo še mleko, bi rada dojila tudi kasneje, ampak mi glede na te uvajalne sheme ni preveč jasno kateri obrok je lahko dojen. Za večerjo je ne bi rada dojila, da ne bo to povezovala s spancem, sredi dneva tudi ne morem, ker bo takrat v varstvu. Zgodnji zajtrk potem, al kako?user posted image

Kje so ostale čveke: maurica, tamy, tigrica, pilotgirl, patrisha... ?

Neposredna povezava do sporočila: 2685
24.6.2011 12:04:04   
kiara24
LIL- je čisto prosto po prešernu ni važen jaz sem jo dobila pri klari že po 6 tendih tako da je sedaj drugače, očitno zaradi napora maternice.... saj ne morem vrjet ker nisem odbila recepta mi je rekel da moram najprej briz dat.... pol se bova pa naprej menila. v gl. če se mmi zalomi kaj vmes bo hudir!!!

Teyla- super za obrat, pri nas ji je tudi že ratalo samo  to mislim da je bolj naključje. jaz bi jo dojila zjutraj potem je malica, pol je kosilo pa dojenje in kašica.

Meta- no jaz sem pri klari začela s  sadjem pa tudi  vse je tako da nisem dovolj pametna ni mi pa jasno zakaj je potrebno že tako kamlud ajt tudi meso.... k meni se to zdi prkmalu pa zakaj povsod krompir in riž..... Pri nas Klara obožuje makarone, pa golaž, poletno, pa pomfri, juhe vse, zelejavo.... no sladkraij ne bi omenjala ker pri nas so aktualni vsi bonboni, pa sladoled in lizike kar je naslabše za zobe....

Antoninap- ne to sploh ne pomaga če jih daš kasnej spat. Razen če bi ji zamaknila večerni obrok to je recimo pri nas palil samo je to brez veze saj imajo svoj ritem.

Šibam je alarem.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
24.6.2011 12:18:17   
šebela
Hojla!
Midve sva nazaj iz pregleda pri gastroenterologu, verjetno ima kri na blatu samo zato, ker pač bolj pogosto kaka in je sluznica malo bolj nadražena... so pa spet vzeli kri (se je drla ko šoja, boga revica user posted image ) Kakorkoli, zdravnica je rekla, da dokler je lepa, vesela in lepo napreduje ne more bit nič hudega. Je pa rekla, da uvajat gosto grano po 6. mesecu..... naj se že zmenijo no. Čeprav jaz mislim, da bom začela počasi  (čez kak teden) in bom res počasi in vmajhnih količinah uvajala....bomo vidli.
Diana : kaj to ti je rekla sestra ali zdravnica? Ker pri nas sestra zmeraj govori, kako je mala suhcena, če sem prepričana, da res dobi dovolj itd. Pol pa zmeraj zdravnico vprašam, če se ji zdi ok, pa reče da je krasna in da hvala bogu ni debela. In tvoja se mi zdi da ima še večjo težo kot naša. Kolk je pa sploh pridobila v enem mesecu (140g na teden je normalno) ? Pri dojenih otrocih je se mi zdi bolj merilo, kako se drugače počutijo, če je zadovoljna, ne joka ima polulane pleničke, normalno kaka pol bi naj bilo ok. Preberi še malo naokrog ali vprašaj za drugo mnenje, če nebi rada dodajala, no saj če se pa odločiš probat pa bo ziher tudi ok, sam ne se obremenjevat, ker ima vsak otrok svoj ritem rasti, bo pa kak naslednji mesec več pridobila ali pa je že na začetku naredila zalogo.... No kaj vem, samo moje mnenje.

Še za seznam, če se kateri da: 5890g, 64cm pri 4,5 meseca

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
24.6.2011 13:20:07   
DIANE
šabela v ponedeljek bomo stari 4 mesece in včeraj je imel 6.250 kg in velik 63,5 cm in men se zdi zelo aktiven dojenček. Pa tut njegove mere se mi zdijo kul pač dojim ga takrat ko želi ponavadi gledam na 3 ure ga pa včasih dojim tudi na 2 ure odvisno od dneva. Po noči pa se zbuja recimo zaspi tut že od 7-do 8 ure ponavadi zbudi se pa tm od 2-3h in nato od 7-8 ure tk da se mi zdi da bi več se zbujal če bi bil ful lačen ker sedaj se mi zdi da se zbuja samo zato ker ga matra tok zob in sam mal popije iz ene dojke pa ga budim in noče pit sej prisilit ga pa ne morem. Si izčrpam pa mu dam še mal po flaški pajade on se emeji in nikakor noče pit. Pač se mi zdi tok k rabi poje in to je to. Nem se sekirala dodajala mu pa ne bom ker je brezveze sej tut mi ni rekla da bi mu nej dodajala če res mleka nebi mela potem absolutno bi mu dodajala. Pač eni so bolj suhi ( čeprav naš se mi ne zdi suh) drugi bolj debelušni tak k ljudje. jaz ga bom kr naprej lepo dojila drug teden pokličem patronažno za Gh in potem bom videla kako naprej.

Kok se pa kej tvoja redi?

V glavnem dokler je videti zdrav in zadovoljen se ne bom sekirala.

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
24.6.2011 15:15:25   
lil_
nina a jst k polno dojim dve, pol lahko user posted image pricakujem, ne po 3 mescih po prenehanju dojenja ampak po 6 mesecih user posted image najbrz mi ne bo tko fajnuser posted image tut jst bi rada vedla za "O" user posted image prej ker smo se tok casa matrali(res nm je bilo hudo user posted image ) zdej pa zato, da bi z novim clanom se pocakali. joj nm tut nikol ni prov user posted image
moj pa bi kr biv za novga clana, kaksen dan, bi bil takoj za, kaksen dan, ko pa more ponoci vstat bi ga pa mal prestavu. no mislim da bomo vseen pocakaj da koncam faxuser posted image
no super da je se ena za buckeuser posted image
nina ce je mev taprvi po korenju drisko a po ad3 kaplicah pa ne?

teyla sej jima tut jst nebi odrekla kaksne zelenjave, sam mi je zanimiv, k vecina zacne s korenjckom, men pa bol med zadnjimi korenje na misel pride
user posted image
bazencek ima debele napihljive stranice in je pravokotne oblike. vecino casa sem ju drzala da sta sedeli v vodici, za sliko pa sem vsako posedla v svoj vogal user posted image
pri nas je tut jok ko zacnemo oblacit rokave. se mi pa zdi da ju zjutrej, ko sta naspani, puljenje za roke ne moti tako kot zvecer, ko sta utrujeni in je oblacenje rokavov res user posted image tako da pri nas spita v bodijih na preklopuser posted image

diana aja v pdf obliki...se priporocam, ti bom sporocila mail.

mosoni tako kot si napisala pri nas tut pomaga petje med oblacenjem, al pa tiste igrace ki pojejo (potegnes za strikec in spila melodija). ceprov mi ni jasno kako lahko petje pomaga, ker mam tok posluha user posted image mogoce pa ravno zato nehata jokat in si mislta nej bom tihouser posted image
kar pa se tice dojenja. nasidve se tut nocta vec dojit na blazini (razen ce je kaksen hladen dan) ker jima je vroce, ker se stiskata h meni. tako da ju najlazje podojim v leze in se ju probam cim manj dotikat.
drugac pa ce se krega in ko ga prestavis je vredu, mogoce pa je premalo mleka, oz. tece prepocasi in se zato krega. se pa nasedve ful kregata ce ju hocem pristavit ko nista lacni. ko kam gremo bi rada, da se najesta doma da mi ju ni treba futrat lih med potjo...ampak ne, onedve mata svoj urnikuser posted image
ja ce tut po flasi ne pije, mam jst obcutek da ima dovolj. joj to da se ne redi dovolj, je spet ksna butasta fora pediatrov. ce je zadovolen fant ima hrane ravno dovolj.
joj z vsako prebrano vrstico mam novo teorijo...ne da bi prebrala najprej vse do koncauser posted image mogoce pa je to problem dojenja, da ga dlesni bolijo.
pri nas ce nocta jest jima dam najprej vodo in pol ko se odzejata je tut mlekec doberuser posted image

samsara pri nas smo imeli tut borbe z umivanjem vratu. zdej pa nimamo tezav, ju obrnem na trebuscek in paseta kravice jst pa na hitro umijem vratuser posted image
kar se tice krsta smo pri nas na istem. le da sem jaz proti in moj za. mislim da bo tokrat obveljala moja.

diana ce je tamali drugac zadovolen, jst nevidim zakaj bi zacela z GH. nismo vsi po jusu. nemormo se vsi redit po tabelah. nasa tamla se je tut od zacetka v 14 dneh premal zredila in bi jo zdravnica hmal poslala nazaj v porodnisnico. ker pa smo mel super patronazno je rekla, da pocakejmo se 14 dni. no v naslednih 14 dneh je pa dobila 2x tok k v tabeli piseuser posted image

meta hvala za zgodbo o uvajanju GH...men se tut zdi, da se je najbols ravnat po filingu. in pa najbols da oberes neko srednjo pot med tem, kar ti ostali lapajo.
kar se pa tice spinace, pa je nm tut zdravnica rekla da lahko. mah mi mamo zaenkrat na vrtu blitvo. ko bomo porezal tisto, bomo posejali spinaco.

ok naj najprej povem, da se nespoznam, na menjanje prsi med dojenjem, ker imam po dojenju obe prazniuser posted image me pa samo zanima, zakaj svetujete, da pri naslednjem dojenju otroka pristavi na isto stran?
mleko se itak skos dela in prsi niso nikoli prazne. in tut ce po dveh urah otroka pristavis na isto stran, je dojka spet polnauser posted image

kovinska zlicka...pa ravno zaradi kovine hrana spremeni okus...al neuser posted image

ok post pisem se ze vec kot tri ure...user posted image

pa morem vseen se povedat, da smo bli vceri na morju. smo sli do strunjana in je bilo super. ker pa je tudi malo pihalo, sta nasi princesi namocili samo nogice. mamica pa si je prvosla plavanje...morje ima 25 stopinj...bozanskouser posted image princesama najprej morje ni bilo vsec...velike ucke in malo jokca. ko sem jima nogice namocila drugic, je bilo ze vse superuser posted image je pa zanimivo kako sta opazovali toooliko vodeuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
24.6.2011 15:34:13   
šebela

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.12.2010

d3lfink4
(PDP 23.2.2011)user posted image user posted image Neža/Eva
rojstvo: 1880 g/2180 g ,43 cm/43 cm

3.1.2011
lil_
(PDP 23.2.2011)user posted image user posted image Loti/Neli
rojstvo: 1830 g/1740 g ,43 cm/43 cm
2.mesec: 3150 g/2920 g, 48,5 cm/48 cm
3.mesec: 4820 g/4440 g, 55,5 cm/ 54 cm
5.mesec: 6010 g/5600 g, 60 cm/ 57,5 cm

14.1.2011
maurica
(PDP 1.2.2011) user posted image Anže
rojstvo: 3140 g, 50 cm
1. mesec: 4590 g,
ninchi9 (PDP 3.2.2011) user posted image Alex
rojstvo: 3550 g, 52 cm
3. mesec: 6160 g, 61 cm
4.mesec: 7340 g, 65 cm

16.1.2011
HoneybeeMaja
(PDP 6.2.2011)user posted image user posted image Zoja/Maj
rojstvo: 3250 g/2500 g, 51 cm/48 cm

17.1.2011
cukica
(PDP 5.2.2011) user posted image Nejc
rojstvo: 3610 g, 53 cm
1. mesec: 4800 g, 58 cm
2. mesec: 5300 g, 60 cm
3. mesec: 6100 g, 64 cm
4,5 mesec: 6620 g, 67 cm

19.1.2011
foxylady
(PDP 4.2.2011) user posted image Tanaja
rojstvo: 3460 g, 50 cm
1. mesec: 4260 g, 52 cm
urshy
* (PDP 3.2.2011) user posted image Žana
rojstvo:
3020 g, 50 cm

21.1.2011
Zasi
(PDP 14.2.2011) user posted image Julija
rojstvo: 2680 g, 47 cm
1. mesec: 3190 g, 50 cm
2. mesec: 4260 g, 54,5 cm
3. mesec: 4920 g, 58 cm
 Lina80
(PDP 3.2.2011) user posted image Ajda
rojstvo: 2350 g, 49 cm

23.1.2011
sara1986
(PDP 5.2.2011) user posted image Ervin
rojstvo: 3630 g, 53 cm
1. mesec: 4680 g, 56 cm
2. mesec: 5630 g, 58,5 cm
3. mesec: 7330 g, 64 cm

rebeka84
(PDP 3.2.2011) user posted image Matej
rojstvo: 3040 g, 51 cm

25.1.2011
d'ori
(PDP 2.2.2011) user posted image Mark
rojstvo:
3360 g, 53 cm
IsabellaLana (PDP 22.2.2011) user posted image Lana
rojstvo:
2630 g, 48 cm
2. mesec: 4180 g, 54 cm
3. mesec: 5760 g, 59 cm
4. mesec: 6890 g, 65 cm
Vrtnica21 (PDP 6.2.2011) user posted image Nina
rojstvo: 3100 g, 49 cm

27.1.2011
trsica (PDP 14.2.2011) user posted image user posted image Nadja/David
rojstvo: 2850 g/2900 g, 47 cm/47 cm
3. mesec: 6200 g/6900 g, 62 cm/63 cm

28.1.2011
Teyla (PDP 6.2.2011) user posted image Teja
rojstvo: 3270 g, 51 cm
1. mesec: 4320 g, 54 cm 
2. mesec: 5530 g, 60 cm
3. mesec: 6620 g, 64 cm

Oxer (PDP 2.2.2011)    
user posted image Alja
rojstvo: 3620 g, 50 cm

29.1.2011
Ina5505
(PDP 12.2.2011) user posted image Maja
rojstvo: 2980 g, 50 cm
1. mesec: 3620 g, 52 cm
2. mesec: 4600 g, 57,5 cm
3. mesec: 5360 g, 61 cm

30.1.2011
Nina33 (PDP 13.2.2011) user posted image Nande
rojstvo: 2770 g, 51 cm
1,5 mesec: 4530 g, 53 cm
3. mesec: 5555 g, 58,5 cm
4.mesec: 6045 g, 61,5 cm

31.1.2011
Tamy82 (PDP 8.2.2011)user posted image Val
rojstvo: 3140 g, 52 cm

petrap
(PDP 10.2.2011) user posted image user posted image Maj/Nal
rojstvo: 2960 g/2570 g, 46 cm/51 cm
 Juxy (PDP 7.2.2011) user posted image Niklas
rojstvo: 3400 g, 53 cm
1. mesec: 4300 g, 57 cm
2. mesec: 5200 g, 60 cm
3. mesec: 6100 g, 64 cm
j6 (PDP 4.2.2011) user posted image Katja 
rojstvo: 3250 g, 51 cm 

1.2.2011
 PilotGirl7
(PDP 22.2.2011)user posted image Nik
rojstvo: 2250 g, 45 cm
1. mesec: 2900 g, 49 cm
prvičmami
(PDP 12.2.2011)   user posted image  Tjaša
rojstvo: 2430 g, 46 cm
KLARA 1
(PDP 4.2.2011) user posted image
rojstvo: 3270 g, 53 cm

2.2.2011
 Meta21 (PDP 1.2.2011)user posted image Bine
rojstvo: 4330 g, 54 cm
1. mesec: 5150 g, 59 cm
2. mesec: 6400 g, 64 cm
3,5. meseca: 7900 g, 68 cm
lola_J (PDP 10.2.2011)  user posted image Tinkara
rojstvo: 3480 g, 53 cm
2. mesec: 5200 g, 57 cm
3. mesec: 5900 g, 61 cm

3.2.2011
  hayabusa (PDP 7.2.2011)user posted image Lovro
rojstvo: 3850 g, 53 cm
marjetka
(PDP 10.2.2011)  user posted image Ažbe 
Ješa
(PDP 7.2.2011) user posted image Aleksej 
rojstvo: 3430 g, 52 cm
Grozdek
(PDP 8.2.2011) user posted image  Nika

5.2.2011
  Annai (PDP 3.2.2011) user posted image Evelyn
rojstvo: 3320 g, 52 cm

6.2.2011
 Kiara24 (PDP 2.2.2011)user posted image Zala
rojstvo: 3740 g, 53 cm
3. mesec: 6300 g, 66,5 cm
Sisi8
(PDP 3.2.2011)   user posted image  Tanaj
rojstvo: 4500 g, 55 cm

7.2.2011
 MoSoNi (PDP 4.2.2011)    user posted image Nac
rojstvo: 3470 g, 51,5 cm
1. mesec: 4115 g, 54 cm
2. mesec: 5150 g, 59 cm
3.mesec: 5995 g, 62 cm

8.2.2011
 Urša (PDP 8.2.2011)     user posted image  Izak 
rojstvo: 3930 g, 53 cm
Little*Miss
(PDP 8.2.2011)   user posted image  Jan
rojstvo: 3300 g, 50 cm
1. mesec: 4400 g, 53,5 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3.mesec: 6300 g, 63 cm

9.2.2011
hel32
(PDP 15.2.2011)   user posted image Maja Lucija 
rojstvo: 3800 g, 52 cm
1. mesec: 4750 g, 58 cm
2. mesec: 5660 g, 60 cm
3. mesec: 6820 g, 64,5 cm
tincha21
(PDP 6.2.2011)   user posted image Nik 
rojstvo: 3900 g, 51 cm
1. mesec: 5050 g, 55 cm
2. mesec: 6030 g, 59,5 cm

10.2.2011
Mija24
(PDP 13.2.2011)   user posted image Zara 
rojstvo: 3850 g, 52 cm
Šebela
(PDP 15.2.2011)  user posted image  Klara
rojstvo: 2840 g, 49 cm
1. mesec: 3690 g, 53,5 cm
2. mesec: 4310 g, 57 cm
3. mesec: 5190 g, 61,5 cm
4,5. meseca: 5890 g, 64 cm
  Muca (PDP 26.2.2011)  user posted image Liza 
rojstvo: 3180 g, 50 cm

11.2.2011
  Antoninap
(PDP 4.2.2011)    user posted image  Brina 
rojstvo: 3680 g, 52 cm
1,5. meseca: 5020 g, 56,5 cm
3,5. mesec: 6480 g, 62 cm

12.2.2011
Suzy29
(PDP 1.2.2011)  user posted image  Matija 
rojstvo: 3550 g, 53 cm
1. mesec: 4780 g, 56 cm
2. mesec: 5620 g, 60 cm

3. mesec: 7030 g, 63,5 cm

14.2.2011
Patrisha
(PDP 11.2.2011)    user posted image  Gaia
rojstvo: 2470 g, 47 cm
1. mesec: 3790 g, 52,5 cm
2. mesec: 4500 g, 
aktak
(PDP 14.2.2011) user posted image  Ela    
rojstvo: 3400 g, 50 cm
1. mesec: 4180 g, 52 cm
2. mesec: 4860 g, 54,5 cm

16.2.2011
Jo@n
(PDP 18.2.2011)  user posted image  Tinkara
rojstvo: 3870 g, 53 cm
1. mesec: 4620 g, 56 cm
2. mesec: 5660 g, 61 cm
3. mesec: 6330 g, 64 cm

17.2.2011
lutika89
(PDP 26.2.2011) user posted image Tea 
rojstvo: 3750 g, 50 cm

18.2.2011
Vipercat
(PDP 23.2.2011)  user posted image  Nina
rojstvo: 3720 g, 53 cm
1. mesec: 4550 g, 55 cm
2.mesec: 6230 g, 59 cm
3.mesec: 7260 g, 62 cm
Tigrica86
(PDP 9.2.2011) user posted image Marcel
rojstvo: 3530 g, 51 cm
1. mesec: 4970 g, 57 cm
2. mesec: 6160 g, 61,5 cm
3. mesec: 6480 g, 64 cm

20.2.2011
Registirana
(PDP 19.2.2011)  user posted image Mark
rojstvo: 3690 g, 53 cm
4. mesec: 7420 g, 68 cm

21.2.2011
Tanjusi  (PDP 28.2.2011)  user posted image  Nika
rojstvo: 3600 g, 52 cm 

Jane77 (PDP 16.2.2011)
user posted image Jakob
rojstvo: 3300 g, 52 cm
1. mesec: 4420 g, 54 cm
2. mesec: 5420 g, 58 cm
3.mesec: 6480 g, 62 cm

22.2.2011
valek
(PDP 21.2.2011)user posted image   Kevin
rojstvo: 3970 g, 54 cm
1. mesec: 4760 g, 56 cm
2. mesec: 6180 g, 62 cm

23.2.2011
babynitka
(PDP 27.2.2011) 
user posted image  Ema
rojstvo: 3660 g, 52 cm
1. mesec: 4400 g, 54,5 cm
2. mesec: 4900 g, 58 cm
3. mesec: 5500 g, 61 cm

24.2.2011
METULJ1
(PDP 28.2.2011)
user posted image Brina 
rojstvo: 3545 g, 51 cm
1. mesec: 4180 g, 54 cm
2. mesec: 4660 g, 56 cm
3. mesec: 5390 g, 60,5 cm

25.2.2011
mateyci
(PDP 24.2.2011)
user posted image Maks 
rojstvo: 4490 g, 56 cm

27.2.2011
Misyka
(PDP 22.2.2011) user posted image  Neža
rojstvo: 3370 g, 54 cm
1. mesec: 4030 g, 56 cm
3. mesec: 5480 g, 60,5 cm
3,5 meseca: 5890 g

DIANE
(PDP 21.2.2011)
user posted image Jošt
rojstvo: 3860 g, 54 cm
1. mesec: 4880 g, 56,5 cm
3. mesec: 5990 g, 62 cm
4. mesece: 6250 g, 63,5 cm

1.3.2011
samsara04
(PDP 24.2.2011)
user posted image Sebastian
rojstvo: 4000 g, 55 cm
1. mesec: 5000 g,
2. mesec: 6700 g, 62 cm
3. mesec: 7520 g, 64 cm

8.3.2011
biljanaI
(PDP 24.2.2011)
user posted image Anabela
rojstvo: 3820 g, 51 cm
1. mesec: 4830 g, 55 cm
2.mesec: 5520 g, 59 cm
3. mesec: 6450 g, 62 cm

???
peti2
(PDP 21.2.2011)
user posted image Jure
rojstvo: 3840 g, 51 cm

user posted image = 37   in     user posted image = 31

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
24.6.2011 16:57:36   
meta21
Glede špinače mislim, da ni blo tolk to, da ima preveč kakšnega vitamina ampak bolj to, da vleče nekaj nase (kot gobe in radioaktivno sevanje). Ma ne vem, to mam nekje v glavi še iz prve nosečnosti, ko sem vsrkavala vse možne in nemožne informacije. ZKL (zdrava kmečka logika) pa bo vse OK!

Pa še ena glede oblačenja... Kaj mate pa tolk dela okol tega vlačenja čez glavo? Pa kaj jih kar naprej preoblačite al kaj? Bine je 2 dni v enem bodiju razen, če se poslini ali pokaka (ali pa ga jaz popacamuser posted image ). Podnevi ima zraven še nogavičke in hlače (dolge ali kratke ali celo nič) ponoči pa tanko pižamo čez bodi. Saj se ne valjajo nikjer, da bi bli umazani. Zdaj boste pa rekle, če mamo pa tolk lepih cotikuser posted image Al sem žleht!user posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 24.6.2011 16:59:10 >

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
24.6.2011 17:12:10   
lil_
ko se skopamo ju preoblecm. in kot si napisala, ce se poslinita in pokakata. in slinita se kr dobruser posted image in ja tut jst ju kdaj popacam user posted image pa ce jima dam cez noc bodi z dolgimi rokavi, ju zjutri ponavad preoblecem v kratek rokav. danes sem naredila ravno obratno. pri nas spimo kar v bodiju in cisto tankih hlackah.

drugac se mi pa tut ne zdi d abi ju tokrat preoblekl...cunj za oprat je pa vedno dovoljuser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
24.6.2011 18:17:47   
Teyla
DIANE jaz bi na tvojem mestu malo počakala z uvajanjem GH, mogoče je malo manj dobil zdaj, pa bo dobil kasneje več (kot je lil napisala).
Lil (ne vem, če je katera že odgovorila, ker pišem sproti) na isto dojko jih pristaviš zato, da ti dojko sprazni do konca in se naje hranljivega mleka. Na začetku teče bolj vodeno. In, če ne sesa dolgo časa(recimo manj kot 10min), in hitreje odneha, do tistega gostejšega mleka ne pride in se ne nasiti. Mogoče se tudi zato doji vsake 2h-se mi zdi to kar pogosto, lahko pa da se motim. DIANE jaz bi tako probala, zgubit nimaš kaj. user posted image

Joj vidim da vas večina že uživa na morju oz ste ga vsaj povohali. user posted image Jaz mu še blizu nisem prišla v zadnjem mesecu. Avgusta bo pa gotovo pestro.user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
24.6.2011 18:56:25   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

ko se skopamo ju preoblecm. in kot si napisala, ce se poslinita in pokakata. in slinita se kr dobruser posted image in ja tut jst ju kdaj popacam user posted image pa ce jima dam cez noc bodi z dolgimi rokavi, ju zjutri ponavad preoblecem v kratek rokav. danes sem naredila ravno obratno. pri nas spimo kar v bodiju in cisto tankih hlackah.

drugac se mi pa tut ne zdi d abi ju tokrat preoblekl...cunj za oprat je pa vedno dovoljuser posted image

Jaz isto, za ponoči ima bodi z dolgimi rokavi, čez dan pa kratke. Če se umaže, zmoči, jo je treba še dodatno preoblečt. Bodijev na preklop v tej velikosti pa sploh ne morem več dobiti, čeprav so meni 10 bolj enostavni, ne pa da se mi mala začne dret in tečnarit vsakič ko ji hočem rokave oblečt.user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
24.6.2011 21:48:58   
lil_
ok sej sem si mislila, da pristavis otroka na isto stran zato...
ampak mi ni jasno, ker se v dveh urah naredi spet novo mleko...in ce je otrok spil samo vodenega se bo najprej ta neredu...a ni tko? ga ne bo hranljivo mleko cakalo. ce bi mleko cakalo, pol nebi blo mastitisa.

ja mi smo sli prevert, ce je se morje se vedno slano user posted image
in zacuda so mi lepo prov lanske kopalke. edin z modercem sem mela tezave...bi ga mogla prej doma pomert.

punce, a slaufek od nosecnosti kdaj izgine? mislm, k jst ga res nebi rabla, k znam plavat user posted image

nisem vedla da s ene dobi bodijev na preklop v vecjih stevilkah. pol bols da se mi prej navadmo rokave oblact brez joka, predn bosta zrasle user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
24.6.2011 23:26:45   
Mišyka
meta tud jst sem pri tavelkem začela z riževimi mlečnimi kašicami in potem z jabolkom kokr se mi zdi, naprej se pa ne spomnim več prov dobr. Je že predolg časa od tega.

antoninap tud jst sem pri prvem komej čakala kdaj bomo začeli z GH, zdej mi je pa tole dojenje ful zakon in bom z veseljem počakala do 6.meseca, če bo le tamali dovolj. Prov uživam zdej, velik bolj kot sem pri prvem.

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Spanje: Brina gre spat ob 20. uri, zbudi se pa po novem med 5-6. uro. Sva probala jo dati kasneje spat, pa ne pomaga, ima neko notranjo uro, da je ob 5.20 treba vstat! user posted image Dudica ne pomaga, zato pa joška. Jo priklopim in malo popije, potem pa zaspi tam nekje do 7.30. Nujno mora potem spati še dopoldne, od 9.30 do 12-ih in še enkrat popoldne od 14. do 16.30. Ja, se mi včasih zdi, da samo spi, zato pa ima tudi samo 4 obroke user posted image Se pa ne pritožujem in vem, da smo lahko zelo srečni, da imamo tako pridno bebo user posted image

Mi včasih ni jasno, zakaj je potem popoldne, kljub vsemu temu spancu, en velik tečko. Od preveč spanja? user posted image

Ko se je zbujala ponoči, ponavadi okoli 3. ure zjutraj, in sem videla, da na joški takoj zaspi, sem ji začela dajati dudico in očitno je zaleglo. Čez nekaj časa je še dudico opustila in spi v kompletu najmanj 9 ur, jo pa včasih zalotim s palcem v ustih, tako da očitno je sama poskrbela za tolažbo.

Tole sem pa brala z odpritimi usti, kolk ur tvoja princeska prespi. Noro! Fouš!!!

lil  jst sem pri tavelkem začela dodajat pri 5. mesecu, ker je preveč polival in sem upala, da bo pol kej boljš (pa je blo še slabš), pa sem dobila menstro ko je bil star 10 mesecev. Dojila pa sem eno leto. Je pa očitno res pri vsaki drugač. A ti bi pa kr podvojila tole? user posted image

Teyla pri nas je bil zadnji obrok dojenja večerni, torej pred spanjem, da sva se še mal pocrkljala, sploh pol ko je začel hodit v varstvo. In ni bilo nobenih problemov z odvajanjem, sam ni več hotel. Pa tud za spat se ne spomnim da bi meli pol kšne probleme. Sej boš sproti videla kako vama bo pasalo.

punce, a slaufek od nosecnosti kdaj izgine? mislm, k jst ga res nebi rabla, k znam plavat user posted image

Tud jst bi šlaufek kšni šenkala, kera hoče? user posted image  Spet bo tuki vsaka svojo zgodbo povedala. Enim takoj izgine, drugim mal kasnej, spet tretjim pa mogoče nikoli. Jst zase pač vem, da trebuh nikol več ne bo tako lep kot je bil pred nosečnostjo, že zaradi strij. Ampak to je pač cena nosečnosti in otrok. Mam srečo da me vsaj mož ne sekira, sama sebe velik bl.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
25.6.2011 8:38:18   
Teyla

ok sej sem si mislila, da pristavis otroka na isto stran zato...
ampak mi ni jasno, ker se v dveh urah naredi spet novo mleko...in ce je otrok spil samo vodenega se bo najprej ta neredu...a ni tko? ga ne bo hranljivo mleko cakalo. ce bi mleko cakalo, pol nebi blo mastitisa.

A ni lih tako, da zato, ker mleko počaka, se pojavi mastitis, ker se zamaši mlečni vod. Potem pa še kakšna bakterija, hop, pa si tam... Ne vem, meni se je zdelo logično, da bi probala še enrkat pristavit na isto dojko. V 2h ne more nastat toliko mleka kot ga je otrok že prej spil. Razen, kot rečeno, če pije zelo po malem, potem pa itak ne dobi dovolj gostejšega mleka in bi ga morala še 1x pristavit v vsakem primeru. Probat ni greh, bi se reklo. user posted image

Mišyka to misliš, da poje večerno kašico, kasneje pa se še podoji? To bi bilo še najlažje, ne vem pa kako bo z odvajanjem. Eni niso taki, da bi sami rekli, da je dost.
Šlauf mam pa že sama, hvala za ponudbe. user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
25.6.2011 10:07:13   
lil_
misika ja jst bi kr podvojila. ker mi je zaenkrat cist fajn brez user posted image sploh nevem vec kako izgledauser posted image
jst sem med srecnicami, ki se jim ni nardila nobena strija. tko da me je pol zanimal, ce tut ta mal odvena koza izgineuser posted image ja sej ne da se sekiram, ampak sem samo firbecuser posted image sem se celo zelo samozavestno spravla v kopalkeuser posted image pomoje se bol s ponosom, ker sem mela zraven dve struci, kot pa prejsna leta.

teyla ok zdej pa nevem vecuser posted image jst sem mislila da se nardi mastitis zarad prevec polnih prsi. in sem si pol razlagala da ce mleko caka, ko je otrok ze nekaj spil, niso tako polne.
seveda nastane v dveh urah dovolj mleka. sicer je to odvisno od povprasevanjauser posted image jst moji dojim tudi na 2 uri in se vedno do sitega najestauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Šlauf mam pa že sama, hvala za ponudbe. user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
25.6.2011 10:40:16   
Teyla
Jst tudi nimam nobens trije na trebuhu, imam pa še vedno tisto temno črto in čakam, da izgine.

lil jaz si to tako razlagam: ona doji na 2h, ampak vsako dojko sprazni na 4h. Če bi probala enkrat podojit na drugi, bi jo mogoče bolje izpraznila. Kot rečeno, ne vem, je samo ideja, še malo pa bom doktorirala na tem. user posted image   Drugače pa mastitis največkrat nastane zaradi zamašenega mlečnega voda + bakterije. In otrok lahko sesa na tisti dojki nonstop, ampak če nikoli ni popolnoma izpraznjena imaš lahko težave. Ni pa nujno.
Vsaka mami itak dela tako kot misli, da je prav. jaz bi probala več trikov, da bi dojila naprej, ker se mi zdi to uvajanje GH prekmalu. Pa te njihove tabele s težo in rastjo si tud lahk nekam vtaknejo, da take skrbi delajo. Če ji otrok spi 6h, potem res dvomim, da je lačen.

< Sporočilo je popravil Teyla -- 25.6.2011 10:42:00 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
25.6.2011 22:04:45   
Mišyka
Teyla ja, neki tazga sem verjetno prakticirala. Mislim da kašica (ponavadi mlečna), umivanje, oblačenje in potem še za mal crkljat dojenje. A veš da mi je včasih prov nerodno, ker se stvari ne spomnim več. Kot bi blo ene 10 let že od takrat. Sej ko boš v situaciji boš že nardila tko kot bo tebi in njej najbolj ustrezal.

lil nebi blo slabo če sploh nebi več vedle kako zgleda menstra. Kaj nam je treba tega sploh user posted image  ampak če pač mora bit, naj bo vsaj čim kasnej. Dlje ko boš polno dojila, kasnej bo prišla. Govorim za vsako posebej. Če bi recimo začela že zdej z GH, bi jo vejretno dobila prej kot če boš počakala do 6. meseca. Upam da nisem kej zabluzila, pa da nista tvoje dve stare že 6 mesecev (sem prelena da bi šla seznam gledat). Ampak kapo dol, da dojiš obe! Super si. Sej če sem prov razumela, sta polno dojeni, ane? Sej zdej ko se je dojenje ustalilo je najbrž čist fajn, samo začetek morš prebrodit, ker je verjetno zelo naprorno z dvema.

Nč, če kšn od otrok ne kliče, pa kšn stroj priska, tokrat v kopalnici sušilc, potem pa čakam še pralnega in pomivalnega...

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?