|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razvajenost??
24.1.2005 12:32:46   
urši*
ne vem ali je lahko 5 tednov star dojenček že razvajen, ampak očitno je to to, ker js ne vidim drugega problema!!
ga previjem , nahranim, podre kupčka , ga dam v posteljo ali ležalnik - jok in to tak histeričn, da že misliš, da se bo svet podru!!! ga vzamem v roke - tišina!!!!:)- mislim , da me pikec malo heca!!!
in zato - sklep- ko bo spal oz. ko bo lepo ležal v ležalniku, če bo še kdaj tiho:hudicek:, ne bom pustila nobenemu, da ga "dira"!! a mam prav!!!ker vedno ko pridemo na obisk k tašči in tastu on spi, ker mu pač ful paše vožnja, bi ga tast kr po rokah vlaču, pa kr budil in men grejo kr lasje pokonci, pol pa kaj rečem me pa vsi grdo gledajo!!!!:grrr:mislim , bom pa že js povedla kako in kaj!!!sm tk jezna,!!! sej venm , da bi ga radi cartali, sam js ne morem pomagat, da vedno spi, ko smo pr njeh!!!
uglavnem , kako ga naj "odrazvadim"???
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   razvajenost??
24.1.2005 12:42:25   
HuAnita
Urši,
tudi z mojo :muca: je bilo skoraj 2m tako... Spala je samo na meni ali fantu, v položaju za podiranje kupčka, kot kakšna žabica. Smešno, ampak še na WC nisem mogla iti za pol minute, da ne bi vmes tulila. Ampak je minilo, pri 2,5m ji nisem bila več tako zanimiva, zdaj, ko je skoraj 4m, pa me odriva in hoče na ležalnik, kjer tolče po igračkah, ali pa uživana igralnih blazinah. Jaz bi jo pa 'cartala', pa le še redko ujamem trenutek, da ji paše.:( Nikoli nam ni prav, ne?
No, jaz sem si na začetku omislila štorkljo za prenašanje, pa je ful pomagalo, vsaj normalno sem lahko pojedla kosilo...
Hu:hudicek:Anita

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   razvajenost??
24.1.2005 13:30:29   
Tinca7
Tega se bo čisto sam odvadi; še prehutro! Lara je stara 10 tednov, in se sploh noče več crklat:((. Samo v stovčku bi čičala in se igračkala.
Ti ga kar carti - boš še pograšala:).

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   razvajenost??
24.1.2005 14:02:28   
Anonimen
Otroček je bil 9. mesecev v tvoji družbi, v prostoru, kjer ni bil nikoli pri miru in kjer je bilo vedno hrupno. Normalno, da noče biti sam in pri miru.
Jaz našega niti nisem poskušala navaditi na to, da bi bil sam. Že od prvega dneva je bil ves čas pri meni. Podnevi v naročju, mojem ali očkovem, ali pa mi je spal na prsih, ponoči pa ob meni ob golih prsih. Tako je bilo prve tri tedne, ko sem tudi sama vedno klicala moža za zamenjavo, če sem hotela na stranišče.
Po treh tednih sem nekajkrat opazila, da si želi biti malo sam v košari in od takrat cca. dvakrat na dan spi po cca. 4 do 5 ur samostojno v košari, ponoči pa še vedno ob meni vendar ne direkt na prsih. Podnevi pa se rad nosi v kengorujčku.

Po mojem je čisto normalno, da noče biti sam, jaz niti ne pomislim, da bi ga pustila jokati zaradi tega. Ko bo čutil željo po samostojnosti, bo že sam pokazal!


(odgovor članu urši*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   razvajenost??
24.1.2005 14:15:49   
Jančika_
Ej, če mali spi na obisku, ne pusti, da ga kdo vlači po rokah. Če spi, spi. Ga nima kdo budit. Ko so hodili gledat mojega in je spal, pa so ga žokali, sem kar lepo rekla, da to pa niti slučajno. Sem itak bolj taka, da težko držim jezik za zobmi:ups:. Pa so se hitro navadili. Edino z mojo babico se pa ne da nič zmenit. Ampak pri njej se pa mali hitro sam zbuni in se začne dret, pa tudi ga ne more dolgo držati na rokah, ker je že pretežek. Potem pa hodi okoli in milo gleda, komu bi ga lahko poturila:)-.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   razvajenost??
24.1.2005 14:21:18   
filipinka
Ne, ma kaka razvajenost!:kuza: Mi te besede že dolgo več ne uporabljamo!
Mali potrebuje tvojo ljubezen, nežnost, toplino...pa saj mu je ni težko dati, kaj?:love:
Naš :duda: ma tudi take dneve in vem, da ti včasih vse presede. A, glavno je, da so zdravi, tega se najbolj zavedam od takrat, ko sva šla v bolnico!
Moramo jih cartat, saj so naši sončki!

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   razvajenost??
24.1.2005 14:21:41   
Zvončka
To nikakor ni razvajenost, ampak potreba po bližini. Tako majhni otroci ne morejo biti razvajeni, to je precenjevanje njegovih sposobnosti. Sedaj je otrok še poln instinktov, ki jih sčasoma izgubi, takrat se lahko pojavi razvajenost, pred 6. mesecem pa ne.

Imej ga pri sebi čimveč, mogoče ima malo krčev in si jih na ta način blaži. Čez nekaj mesecev si boš še želela, da bi se več crkljal pri tebi in ti bo žal za vsako sekundo, ko nisi "ubogala" njegovih potreb po bližini.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   razvajenost??
24.1.2005 14:25:30   
BONI*
Jaz pa že komaj čakam dan, ko se mu bo sprdnilo, da se noče več po rokah nositi, ker svoje levice že skoraj ne čutim več. Da o hrbtu ne govorim.

Lp, Boni

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   razvajenost??
24.1.2005 14:51:26   
Anonimen
Joj, Boni, upam da nisi mislila tako kot se "je bralo". Nabavi si kengorujčka ali štorkljo (te zadnje nisem probala, kengorujček pa je super).

(odgovor članu urši*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   razvajenost??
24.1.2005 15:14:46   
Seven*
V tem primeru jaz raje svetujem storkljo, ker je otrok lahko v lezecem polozaju. Kengurujcka prvih par mesecev odsvetujem, ker lahko pride do posedanja hrbtenice zaradi prehitre pokoncne drze.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   razvajenost??
24.1.2005 15:21:26   
BONI*
Oh, Selena, brez skrbi da ne! Svojega Lukca naravnost obožujem in ga rada pestvam,camo včasih je pa res že kar težek za okoli nosit. Za kengorujčka je še premajhen, o štorkji pa sem že razmišljala in mogoče jo bom res kupila. Upam, da bo Luka tudi z tako vrianto pestvanja zadovolen, ker se ga ne da tako zlepa pretentati.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   razvajenost??
24.1.2005 15:27:07   
Anonimen
Boni, poglej na podforumu o opremi za otroke o slingu. Je (grrrr, se ne mroem spomnit nicka:(:(:(, pa jo poznam) dala navodila za izdelavo.

(odgovor članu urši*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   razvajenost??
24.1.2005 15:28:42   
Anonimen
Avtor je mami Lea:)

(odgovor članu urši*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   razvajenost??
24.1.2005 15:45:17   
BONI*
Hvala Ribica, že hitim gledat!

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   razvajenost??
24.1.2005 16:08:16   
BONI*
Ribica, z iskalnikom niti peš ne najdem tega posta.
Baje sling in štorklja ni isto. Sem že šla malo gledati na mayawrap slinge, sedaj pa bom šla še na zurpeljan štorklje. Je kar za razmislit o vsej stvari. Sem videla, da so slingi so celo različnih velikosti:zmeden2: Kakšnega pa naj bi izbrala?

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   razvajenost??
24.1.2005 22:48:43   
Anonimen
Bom poiskala jutri. Napisala je nvodila za izdelavo slinga doma.(fajn, da sploh vidiš, če malemu in tebi ustreza). Ne, sling in štorklja nista isto.

(odgovor članu urši*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   razvajenost??
24.1.2005 22:56:41   
Bib
Mali po mojem sploh ni razvajen. Devet mesecev je bil varno v trebuhu, sedaj je pa normalno, da se ne počuti dobro če je sam.
Otročki rabijo ogromno nežnosti in bližine.:love:

Lp..Bib:sloncek:

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   razvajenost??
24.1.2005 23:05:49   
urši*
hvala punce!!da ne bote misle, da ga kr tk pustim, rada ga cartam , ampak me je pa mal skrbelo, da je že kaj narobe!
lp vsem

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   razvajenost??
25.1.2005 0:48:56   
Aly
Tudi mi nosimo našega :duda: od vsega začetka.... Prve tedne sem ga dobesedno cele dneve imela v naročju, kasneje je čez dan že kakšno urco sam prespal...sedaj pri 3 in pol M pa je edino spanje v vozičku na sprehodu, proti večeru pa morda še tudi malo v mojem naročju, ponoči spi pa najraje pri meni :)- . Mišice na rokah so kar pošteno nategnjene :)-:)-:)-, saj ima naš bučko sedaj že čez 7 kg ...., vendar se splača "potrpeti"...... Seveda to ni nobena razvajenost....sedaj bomo nabavili tudi kengurujčka, štorklja pa se pri nas ni obnesla, kljub vsem poskusom - neuporabljena sedaj sameva v omari.

Sem danes ravno prebrala ta link - dajte še ve - bo v "kritičnih" trenutkih lažje :)


http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=3498&t=3498

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   razvajenost??
25.1.2005 22:01:04   
Blanka77
Kako to, da v tem stoletjui noben otrok ne more biti razvajen? Jaz imam pa včasih kar težave z mojo pikico, če je mož več doma. Ko pa gre v službo, je dan ali dva kriza, ker b se samo crkljala in nosila.
Opažam pa, da so otroci v šoli vsako leto hujši in jih starši zagovarjajo tudi takrat, ko vejo, da nimajo prav. Mislim, da se to začne že sprenašanjem v kengurujčku, ko bi otročiček lahko bil v ležalniku ali ... ne me bi pa otroke raje nosile. Kar dajmo, samo ne sprašujmo se potem 20 let pozneje, zakaj naš sine ali naša hči ne znata v ničemer zase poskrbet.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   razvajenost??
25.1.2005 22:09:14   
Žan Luka
Ja seveda so naši pikci malo razvajeni.Tudi pri nas je bil jok, če je moral ležati v postelji ali kjerkoli drugje, ko pa smo ga dvignili, pa angelski:angel: nasmeh in tišina. Pa saj to sčasoma mine, vsaj pri nas je malo bolje zdaj, ko se zna že sam zamotiti z igračami. Sicer pa kdo bo pa razvajen če ne naši pikci?:sloncek:

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   razvajenost??
26.1.2005 9:10:59   
Seven*
Jaz osebno zelo tezko nosim mojega sineka, vendar se mi to ne zdi razvajenost. Danasnja civilizirana druzba prevec tezi k temu, da bi otroka osamosvojila. Zato ima vecina starsev najraje otroke, ki jih lahko potisnes v en kot, ali ki spijo v svoji sobi na drugi strani hise ali stanovanja. Ob tem pa lahko pogledamo pridne afriske zenske, ki jim kljub garaskemu delu ni tezko imeti otroka navezanega na sebe. Otrok ob tem cuti toplino in ne joka. Jaz osebno se ne spomnim niti enega jokajocega otroka iz kaksne fotografije ali filma. Zakaj? Zato, ker so pri mami, tam je fino, toplo in varno. Ja, najlazje je otroka navaditi na nek predmet - ninico. Ampak, a ni otrokova primarna ninica mamica in njena dojka? Nazalost pac zivimo v taksnem svetu, ki terja od nas, da otroka cimprej navadimo, da bo zmogel sam.. Pa vendar mislim, da to ni prav. Menim, da od tod vedno vecji razkol znotraj druzine in od tod tudi vedno vec osamljenosti..

Moje misljenje pac.. Vsak pa dela po svoje.

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: razvajenost??
6.6.2011 11:42:32   
talent
Uf že nekaj let stari forum ampak meni je veliko tega kar ste napisale zelo všeč. Strinjam se, da je otroke potrebno nostiti, ker je na svetu tako malo nežnosti in tako dosti skrbi in odtujenosti – zakaj je ne bi me proizvajale in jo tako ustvarjale preko naših dojenčkov in otročkov. Lepo je, če si te otrok želi. Pestunja in kengurujček – meni oba olajšata nošenje in povezanost z otrokom
user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: razvajenost??
6.6.2011 21:03:16   
nusi
mislim, da so dojenčki različni med sabo, eni se raje crkljajo, drugim ni tako nujno, ampak največ naredimo starši sami. jaz sem našega ko je bil še majhen vedno odložila v posteljico ali počivalčka, nikoli ga nisem vlačila po rokah če je po dojenju zaspal in niti slučajo nisem pustila obiskom, da bi ga bezali med spanjem. Od prvega dneva je spal v svoji postelji in je bilo na začetku naporno, ampak se je izplačalo, ker sva se midva z možem naspala in tamal. Vidim, da nekatere mamice dojenčkov dobesedno ne izpustijo iz rok, kar je ok če jim tako paše, samo dojenček se na to navadi in potem je še težje, ko bi naenkrat rade, da bi postal manj zahteven.

(odgovor članu talent)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: razvajenost??
7.6.2011 9:31:49   
roladica
Dojenček v prvih mesecih potrebuje bližino mame in se ga ne da razvadit. Mi smo jo od prvega dne naprej imeli v svoji posteljici in se nam ni izplačalo. Vsako jutro sem vstajala popolnoma povožena, ponoči se je non stop zbujala in hotela nazaj zaspat. Zdaj jo imava pa v skupni postelji in vsi trije sladko spimo. Ko se zbudi in malo zajokca takoj začuti mojo roko in mirno zaspi nazaj. Enako je podnevi. Sem že obupala da naša ne bo podnevi popolnoma nič več spala, zdaj grem pa z njo v posteljo in ko zaspi spi tudi po dve tri ure. Če bi jo dala v zibelko bi tam cel dan jokala. Spala zagotovo ne bi.

Babice trdijo da se dojenčka do enega leta ne da razvaditi in to "vlačenje po rokah" je zanj samo dobro. Nekateri otročki pa tega res ne potrebujejo in ne zahtevajo, jim je tudi brez tega OK.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Razlika v letih med otroci
chips

Kolikšno razliko v letih imate oz. bi želeli imeti med otrokim?

1,5-2 (35%)

2-4 (43%)

4-6 (16%)

več (6%)


Število vseh glasov: 286

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!