|
RE: RH pozitivna, coombsov test pozitiven- ka... 16.5.2011 21:29:39
|
|
|
|
comika
|
No, pravkar doživljam enako situacijo. B-, Combosov test pozitiven. To so mi ugotovili v 28.tednu, sedaj sem konec 33.tedna in hodim na redne kontrole. Zaradi tega ne rabiš počivat, saj to nič gre ne pomaga, saj gre za dogajanje v krvi. Jaz sicer sem v bolniški, ampak ne zaradi tega, res pa je, da je toliko tekanja okioli zdravnikih zaradi tega, da ne vem, če bi lahko normalno delala. Pri meni je potekala in še bo poltekalo tako: - Takoj, ko so dobili izvide so mi ponovno odvzeli kri, kjer so preverjali titre in če se vrednost spreminja - Nato sem bila napotena v našo porodnišnico na oddelek za patološko nosečnost,jer so izmerili otroka ( ponavadi se tak otrok slabše razvija ) ter plodovnico. Prav tako so merili pretoke krvi v otorkovih možganih ( če je prehitre pomeni, da postaja anemičen ). Na srečo je bilo zaenkrat vse OK - Čez teden dni je sledila kontrola, kjer je bila izmerjena hitrost pretokov povečana ter me takoj napotili v Ljubljano, saj so le tam najbolj zanesljivi strokovanjaki za to. Ponovno sem tudi dala kri - V Ljubljano sedaj hodim vsaka dva tedna, vsaka dva tedna dajem kri. Naredili so mi tudi ADCC, kjer ugotavljalo kako agresivna so ta protitelesa. Pri meni na srečo ni tako hudo. - No, danes sem prispela iz Ljubljane, kjer so ugotovili, da otrok že kaže blažje znake anemije ter da bo potrebno roditi čez dobre dva tedna. Po porodu na žalost ne vem še kako bo, lahko pa pričaukejmo blage hemolitično bolezen. Verjetno te čaka podobno, mogoče ti bodo naredili še dodatne krvne preiskave pri tebi, otroku ter očetu. Pripravi se na povečane obiske pri zdravnikih ter kar nekaj neprespanih noči. Za otorka kaj naj pričakujem nihče nič ne želi reči, saj lahko pričakuješ nič ali vse. Jaz ti svetujem, da čim manj beri interneta, poišči dobrega ginekologa ( mene vodi Pušnjak, ki je res strokovnjak na tem področju ) ter mu zaupaj, da dela prav in najboljše. drugega ne moreš naredti. Počivanje pa tu sploh ni relevantno, saj nič ne pomaga. Držim pesti, da bo vse OK !
|
|
|