zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: tybysy Se opravičujem, če sem zavajala. Nisem si sploh sama razlagala zadeve (si zakonov nikoli ne razlagam po svoje, čeprav jih je veliko tako napisanih, da šele pravna praksa "pojasni" zadeve), ampak je bilo takšno tolmačenje predavataljev na seminarju o zakonu o delovnih razmerjih. Smo imeli takšen primer kmalu po sprejetju ZDR; na seminarju in GZS so nam povedali tako, kot sem napisala, in delavka je prenesla cel dopust. Vem, da sem bila malo ostra - oprosti. Ampak če so vam pa to rekli na seminarju, je pa še toliko večja sramota in še ena črna pika več za delavce javne uprave, kjer se je že 1000-krat pokazalo, da tisti, ki so tam, da razložijo zadeve "navadnemu smrtniku", ki rabi informacijo, pogosto še sami nimajo pojma, ampak da grejo pa še na seminarju ljudem narobe razlagat to je pa res že tumač, ker v tej njihovi razlagi sploh niti ni nobene logike (kot sem rekla že prej - če nimaš 6 mesecev delovnega razmerja ti tako ali tako niti cel regres ne pripada). Sem že pisala o lastni izkušnji, ko smo prenašali firmo z umrlega tasta na njegovega sina (mojega moža) in kamor koli že smo se obrnili, niso imeli BLAGE VEZE, kako in kaj, še najmanj pa po tej varianti, ki smo si jo mi zamislili - zakon najmreč dopušča dve in mi smo si pač izbrali ta manj običajno, ker nam je iz določenih razlogov bolj ustrezala. In če si ne bi sami naštudirali zakonov in postopkov bi bili v dreku do vratu - pardon izrazu - ker bi nam vse narobe naredili - sploh na ZZZS bi pri odjavah in prijavah delavcev vse totalno zafrknili, obrtna zbornica se je tudi fejst lovila pri postopkih, računovodski servis (dobro - to že ni več javna uprava) smo bili prisiljeni zamenjati, ker niso vedeli ne kod, ne kam, edino na Dursu so se spoznali na te postopke - pa še to ne vsi, s katerimi smo imeli opravka ... Jaz sem HB v takem poklicu, da si znam zelo dobro sama poiskati informacije, tisti, ki si jih ni znajo, pa rajši ne pomislim, kaj počnejo v javni upravi z njimi, ko pride do takih zadev ...
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 19.5.2011 18:29:22 >