M&A
|
Jutro! Sem se že veselila današnjega srečanja, pa je mala ponoči zakurila in prav grdo lajajoče kašlja, sem že posumila na laringitis No, proti jutru se je umirila in sva mal odspali do budilke. Nič, pa se tu mal razpišem, ker ne bom mogla v živo čvekat. spanje - kako se z otroki (in leti ) spremenijo principi glede skupnega spanja! Pri prvem sem vztrajala, da spi v svoji postelji in sobi od 1. meseca - no, je bil priden dojenček, biksat ga je začel pri letu in pol. Pri drugem seveda isto, vstajala sem redno 4-5x na noč, večkrat zaspala v stolu za dojenje, čez dan sem bila kot zombi, dokler nisem šla v službo in ugotovila, da je enostavneje vzet ga k sebi in se vsaj mal naspat - takrat je tudi začel boljše spat in selitve v veliko posteljo niso bile več potrebne No, že od začetka sva pri fantih dovolila jutranje skupno crkljanje. Mala je zdaj pri nama (v osnovi zaradi prostorske stiske) in šele zdaj sem ugotovila, kako je to komot! Zvečer zaspi v svoji posteljici (oz. v mojem naročju med dojenjem), pri prvem bujenju pa jo vzamem k sebi, priklopim in spiva skupaj dalje. Tudi pri fantih ne kompliciram več, če kdo pride ponoči k nama, enostavno dvignem odejo in spimo naprej. Se je že zgodilo, da nas je bilo 5 na 160 cm Zaenkrat še ne razmišljamo o selitvah, v prihodnosti pa bo treba preurediti otroški sobi (zdaj imamo ločeno spalnico in igralnico). avtosedež - skupina I je deklarirana od 9 mesecev in 9 kg dalje, poleg tega morajo samostojno sedeti, zato se zdi meni absolutno prezgodaj seliti dojenčke že zdaj v sedež. Seveda bolj uživajo v vožnji, a njihove vratne in hrbtne mišice še niso dovolj močne, da bi varovale glavico. Fanta sta imela 9 kg že pri 6 mesecih pa smo ju vseeno še 3 mesece tlačili v jajček. Sva pa ugotovila, da niti pod razno ne dobimo 3 sedežev zadaj v megana, jajček se HB da stlačit na sredino, tako da bova zgleda morala kupit nov avto Edina opcija je, da se jaz stiskam zadaj med jahačema. Avto je star le 5 let in mu nič ne fali menstruacija - sem še brez, prvič prišla po 9 mesecih, drugič po 14 mesecih, zdaj jo (glede na dojenje, ki je po frekvenci nekje vmes) pričakujem okrog leta. Vseeno ne tvegava brez kondomov, ker smo menda zaključili. tybysy - tudi moja mala ima nabrekle dojke (se tipa tak vozliček), vpliv hormonov, ni panike 3x mami - se povsem strinjam, ko si napisala, da je hrana dojenčka njegova popotnica za življenje vrtec - nismo dobili, ker 1.9. še nima 11 mesecev, ima pa max točke, ker je 3. otrok in ima bratca v vrtcu. Izviselo je baje pol prijavljenih otrok. Naša dosedanja varuška je nehala z varstvom in sem v soboto končno našla eno, da sva oba zadovoljna. Jeseni bomo vozili na 3 kraje (šola, vrtec, varstvo) in si sploh ne predstavljam, kako bo šlo. Na srečo so vse 3 lokacije še kar skupaj. Septembra bom verjetno šla že delat, najprej po 2 dni na teden (malo bo takrat pazila tašča). Novembra pa 4 polne dneve (ali 5 skrajšanih), takrat tudi štartamo z varstvom. Preostalo porodniško bom tako pokoristila po dnevih nekje do poletja. Drugače je koža naše male malo boljša, potem ko sem se vdala in dala čez eno kortikosteroidno kuro. Ta teden sva bili pri homeopatinji, drug teden pa dobi zdravilo. Me zanima, kako bo.
|