|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod!?
6.5.2011 10:34:41   
pikapolonica21
Sama se na vas obračam zaradi vprašanj o porodu.
Sem prvič noseča, rok imam čez par dni: 11.maja. V torek so mi na G pregledu rekli, da sem odprta že za en prst, dan zatem sem imela CTG, kjer je v grafu za merjenje popadkov bilo povprečno med 60-80, parkrat se pa je dvignilo do maksimuma, torej 130. Na izvidu mi piše: brez popadkov.
Cel teden že čutim nenavadno bolečino bo celem trebuhu in vsem spodnjem (ledvenem) delu hrbtenice. V sredo popoldan, po CTG je ta bolečina trajala skoraj 4ure. Ni bila na časovno obdobje, tako da sama ne vem ali jo naj opredelim kot popadki. Velikokrat čutim zelo močan pritisk otrokove glavice navzdol, včasih pa me prav tako v spolovilu boli brez da bi otrok pritiskal. Danes se že ves dan težko vstajam, saj imam občutek, kakor da se je otrokova glavica zagodla v medenico in mi ne pusti lagodnega premikanja, vstajanja ipd.
Prav tako je ob vseh teh znakih otrok dosti bolj miren, kakor teden pred tem. Sicer naštejem več kot 10 gibov dnevno, vendar so ti zelo rahli, tako da jih čutim le takrat ko se osredotočim nanje.
Ali bi naj vse to pomenilo, znake poroda? Kako ste ve občutile popadke? Ste same na "domač" način "sprožile" popadke in s tem porod? Kakšna je vaša izkušnja glede tega?
Za odgovore, nasvete in mnenja se vam že vnaprej iz srca zahvaljujem.
LP, Janč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod!?
6.5.2011 10:52:45   
Anonimen
Ko bo prišel čas da orok pride bo tudi prišel. Vse ostalo je brezpredmetno. ne ubadaj se z temi stvarmi

(odgovor članu pikapolonica21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2011 11:04:24   
Anonimen
Se strinjam z anonimno. Ko bo-bo. Ne glede na to kar ti povemo tukaj. Saj bo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2011 11:12:18   
kristinaj
počivaj in čakaj.... ko bo ta pravo ne boš zgrešila.... jaz podobne izkušnje nisem imela in ti žal ne morem pomagat....

srečno ...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2011 11:14:04   
Anonimen
Se strinjam z anonimnima.

Vse kar naštevaš je znak, d ase otorček počasi odpravlja na svetlo. Tišči te, ker je že velik, spušča se v porodni kanal, mišice in vezi so razrahljane, ker se telo pripravlja na porod. Otrok se je umiril, ker ima malo prostora - pazi pa res na gibe. Jaz sem bila odprta en prst 14 dni pred PDP, rodila 9 dni čez, spontano.

Popadki so pa vsaj na začetku pri večini kot špikanje pri menstruaciji, če te je kdaj bolelo, s časom se stopnjujejo in daljšajo. Lahko to poteka počasi (recimo pri meni je prvič trajalo 45 ur od prvega popadka do poroda AMPAK! velika večina je bila kot da bi me eden malo uščipnil, nič posebno bolečega), lahko poteka hitro (drugič sem pa skoraj rodila na hodniku porodnišnice)

Porod lahko pospešiš (ni pa nujno, pri meni ni delovalo user posted image ), s spolnimi odnosi, ker sperma vsebuje hormon prosotgladin, ki mehča maternični vrat.

V vsakem primeru pa bo, ko bo, ne moreš sfalit :-).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2011 11:29:58   
pikapolonica21
Sem marsikdaj že slišala, da ne morem zgrešit ko bo. Ampak pri nas mladih, prvorodkah vedno obstaja tisti dvom oziroma vprašanje :"kaj pa če nebomo vedele".
Brskam po raznoraznih forumih, in povsod najdem drugačne izkušnje drugih. Kolegica mi je v sredo priporočila, da naj grem takoj v P, saj so to popadki. Še hvala bogu, da se nismo vsedli v avto in "pokurili" bencin, saj je po cca 4urah bolečina minila.
Pritisk navzdol pa imam že skorajda 2 meseca (pri 32 tednih so ugotovili, da je otrok obrnjem, pri 35 tednih pa, da je že nizko v medenici, kakor se ponavadi spusti komaj v porodni sobi). Zadnji teden pa je ta pritisk nenormalen, boleč, kakor da bi (kako naj rečem?!) maternični vrat trga narazen, ga vedno bolj odpira in, da bo tik zdajci. Pa se vedno uštejemo, saj kasneje mine za nekaj časa (kakšno uro, ali celo več), potem pa ponovno, in zatem spet umirjenost.
Bolje vprašati za nasvete, kakor spregledati koristne informacije.
LP, Janč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2011 11:40:19   
manna
Če greš zdaj v P, te bodo najbrž dali na oddelek in boš tam ležala dokler ne bo zares. Tako je bilo pri meni; ko me je začelo ščipat, sem šla takoj v porodnišnico. In potem čakala tam še 14 ur preden se je zares začelo, potem še 4 ure da so me sprejeli v porodni blok, opravili klistiranje in to, nato pa še 12 ur popadkov... skratka, jaz bi rekla da kar počakaj še malo doma, saj bo kmalu. Res sicer da pri enih gre zelo hitro, ampak da bi prepozno prišle, pa najbrž pri prvorodkah ni običajnouser posted image   Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2011 11:42:02   
Anonimen
od kdaj pa tvoja kolegica ve da so to popadki?
Poroda spregledala ne boš ,ti pa žal ne moremo pomagati z nasveti prav tako kot ne tvoja pametna prijateljica

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2011 11:43:44   
pikapolonica21
Ta kolegica je sama prav tako rodila, in je mela popadke ravno takšne, kot so bile te moje bolečine. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2011 11:50:42   
Anonimen
Ja, seveda, ti kar vprašaj, saj ne moremo vedet vsega, a ne, še posebej, če nimamo izkušenj user posted image .

Lahko ti povem, kako je bilo pri meni prvič: 24 ur nisem bila prepričana, ali imam popadke ali ne. Bili so na 15 minut, trajali 15 sekund, ampak tako šibki, da ni bilo nič od nič. Kot da bi me eden malo uščipnil med stegna. In nisem bila zihr, drugi dan sem itak imela CTG, tako da sem počakala. Na CTG-ju mi je pokazalo en sam čisto šibek popadek, odprta sem bila 2 cm. G. je rekla, da če bo šlo v takem tempu, bom rodila v petek, bila je pa sreda user posted image . Po pregledu se mi je potem odluščil del čepa, kot en velik smrkelj je videt, popadki so bili še vedno šibki, so se pa zgostili na 10 minut (zdaj sem pa vedela, da so popadki, ker sem videla na CTG). Šele popoldne se mi je odluščil še drug del čepa, popadki pa so postali močnejši in pogostejši in če prej ne bi bila pri zdravnici, bi takrat (končno user posted image ) sama vedela, da je pa to to. Ampak, sem komot med popadki možu spekla palačinke (da ne bo revež lačen, ker kdo ve, koliko časa bova v porodni user posted image ), šla sem se stuširat, umit lase, lagano po lagano, ob pol devetih sva šla v porodnišnico, malo pred polnočjo sem rodila.
Drugič je pa vse šlo zelo hitro.

Aja, pa nekje en mesec pred prvim porodom me je bolela notranja stran stegen, kot da bi imela musklfibr po 100 prevoženih km s kolesom. Prav na dotik so me bolele mišice, ker je otroček tako močno pritiskal z glavico navzdol, bolele so me tudi sramne kosti in nasploh sem ves čas imela en neprijeten občutek, še posebej med sedenjem (vožnja v avtu mi je bila muka).

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2011 11:52:32   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonica21

Ta kolegica je sama prav tako rodila, in je mela popadke ravno takšne, kot so bile te moje bolečine. 

Ja, saj je možno, čisto lahko, da so bili popadki, samo ponavadi so na začetku nejasni in se s časom potem začnejo stopnjevat. Če pa prenehajo,, se jim potem reče lažni popadki. Telo se pripravlja, ampak ni še čisto tam.

Neposredna povezava do sporočila: 11
6.5.2011 12:34:23   
K_a_t_i
Lej, če se ti zdi, da je to-to, se pejd pokazat. Če ni to-to boš za drugič vedela, da ni. Saj zato so tam, da te pogledajo in ti pomagajo. Srečno!

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2011 12:48:02   
okaidi
Ne vem, če ti bom kaj pomagala z odgovorom. Pri meni se je začelo drugače. Ponoči s črvičenjem po trebuhu, kar ni bilo ne vem kako boleče, samo spati nisem mogla. Nisem bila prepričana, da je to to. Sem se pa stuširala, umila lase, pripravila za v porodnišnico, dočakal sončni vzhod na balkonu user posted image . Naslednje jutro sem imela CTG, ki je pokazal blage popadke, odprta sem bila 5 cm in so me kar zadržali v porodnišnici. Pozno popoldne sem rodila. Kar se mene tiče sicer, bi šla raje vmes na kakšno dobro kosilo (namesto kasneje na infuzijo), pa počakala na konkretne popadke.

Samo to verjetno ni to, kar bi tebi pomagalo v konkretnem primeru.

Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2011 12:53:20   
Anonimen
kako je pa ta tvoja prijateljica vedela kakšne bolečine imašuser posted image   ne verjemi vsega kar ti povejo

(odgovor članu okaidi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2011 18:01:04   
tix
Jaz sem imela cel dan čudne bolečine, ki jih nisem pripisala popadkom niti približno....ponoči ko so bili na 5 minut se mi je pa že malo svitalo user posted image

Če bi jaz otroka v redu čutila in če nebi imela rednih popadkov bi ostala doma, nič ni fletn v bolnici čakat kdaj bo kaj, če res ni nujno seveda 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2011 20:24:27   
Anonimen
ni vedno tako,da ves je da prisel tisti cas,saj jaz nisem vedela!cel mesec poprej mi je zelo otrdeval trebuh,nic bolj kot tisti dan,ko sem malce zakrvavela!brez vsakih drugih bolecin,popadkov sem se odpravila v porodnisnico!tam so ugotovili,da sem odprta 4 cm,mi dali umetne popadke in po tezkih mukah cez 10 ur rodila!glede na opis avtorice bi se sla jaz pokazat,bolje 14 dni biti v porodnisnici kot ugibati ali celo si potem ocitati?Srecno

(odgovor članu tix)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.5.2011 16:54:12   
olimia
ko gre zares, veš da je to to.
sama sem imela prvič redne popadke, šla v porodnišnico, kjer mi je začela odtekati voda in po 4 urah sem rodila.
v drugo sem imela pa lažne popadke že 14 dni pred pdp in to tako močne, da sem že skoraj odšla (do porodnišnice imam z avtom 10 minut),
pa sem si premislila. pa se je vse skup po parih urah pomirilo. trebuh mi je pa tudi otrdeval zadnji mesec, otročka pa sem še na koncu
- par minut pred iztisom - zelo dobro čutila, kako je brcal, se ni prav nič umiril.
no v drugo sem šla rodit, ko se mi je odluščil čep, par dni čez rok, z rednimi popadki na 5 minut.
vsakič je torej lahko drugače, ampak mislim, da boš vedela, kdaj je tisto ta pravo, ko je potrebno it vporodnišnico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.5.2011 17:17:59   
Urshy78
jaz sem imela popadke dve noči pred porodom, pa mi ni vžgalo da je to to user posted image user posted image
zadnjo noč me je šraufalo točno na 6 minut, pa mi še kar ni kliknilo, čeprav sem bila en teden čez rok user posted image so mi opisovali popadke čisto drugače. ob dveh zjutraj je pa moj imel dovolj mojega stokanja in šla v P, sem mislila da bom dobila kakšne tablete proti krčom, na pregledu mi pa sestra pove da sem odprta 7 cm in da bom šla kar rodit, me je skoraj kap zadela! user posted image ob 6.22. pa sem že v naročju držala mojega fantka user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.5.2011 20:55:13   
Taddy78
Prvič sem ležala v porodni v 8.mesecu. Imela sem lažne popadke, torej otrdevanje trebuha in pritisk navzdol. Odprta sem bila 1cm, CTG risal popadke, ki jih nisem čutila in hb so me poslali domov.
4 dni po PDP poslana v porodno ker je bilo premalo plodovnice, dobila umetne in v malo več kot 4.urah rodila.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.5.2011 20:57:05   
Taddy78
Prehitra user posted image
Čeprav sem imela umetne popadke in po pogovoru z nekaterimi, ki so imele svoje, so bili dosti hujši, je res...ne moreš jih "spregledat".
Ti pa po pravici povem...glede slabega čutenja otroka-za to pa bi takoj šla v porodnišnico.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.5.2011 21:13:22   
pikapolonica21
Da odgovorim najprej anonimni, kako moja kolegica ve kakšne bolečine sem imela...
Menim, da je popolnoma dovolj, če sem ji povedala, da me trebuh zelo boli (takrat je to trajalo 2 uri), koliko časa to traja, ter da otrok po malem brca zraven.
Kako se pa lahko poistovetimo ali celo razumemo bolečine drugih nosečnic, ki so že to dale skozi, pa praktično ne poznamo ne njihove bolečine in še manj njihovega praga bolečin?!
Hvala vsem, da ste posredovale vaše izkušnje, vsaka pove kaj novega.
Občasno imam še bolečine v trebuhu in spodnjem delu hrbta, me pa zadnja 2 dni ogromno boli v območju spolovila, prav tako tudi velikokrat čutim zelo (in to ZELO) močan pritisk otrokove glavice navzdol, občutek kakor da bo počasi "ven prilezel". Navzdol rine neglede na moj položaj, četudi ležim. Zaradi tega pritiska me začne zelo boleti tik nad sramno kostjo, leva in desna stran dimelj, realno gledano - vso območje od sramne kosti in vse do popka.
Otrok še vedno brca, čeprav (kakor sem že zadnjič napisala) mnogo manj kot prej. Včasih ga moram zbujat, da vem, da še ni nikamor šel user posted image
Imam tudi bolečine ob uriniranju, ki pa niso ob vsakem obisku stranišča. Prej se mi to ni nikdar zgodilo. user posted image
Vse te znake sem poskušala meriti, ampak se zgodi, da trajajo po pol ure do dve uri skupaj, ali pa so za kratek čas in med enim ter drugim mine kakšna ura, včasih tudi manj (recimo pol ure).
Velikokrat zaradi teh bolečin razmišljam o obisku P, vendar si premislim in čakam, da me fajn zagrabi. Predvidevam, da je vse to le tipični potek in, da bom dejansko (kot ste že omenile) takoj vedela, kdaj bo.
LP, Janč

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.5.2011 22:48:10   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonica21
Zaradi tega pritiska me začne zelo boleti tik nad sramno kostjo, leva in desna stran dimelj, realno gledano - vso območje od sramne kosti in vse do popka.

To je lahko tudi popadek, jaz recimo popadkov nisem nikoli čutila v hrbtu, ampak zmeraj med nogami in v trebuhu, občutek pa je bil, kot da bi me trgalo na dva dela.

Eno vprašanje: ali je ta bolečina močnejša ko stojiš in šibkejša če ležiš? V večini so popadki močnejši v stoječem položaju (gravitacija).

Jaz bi ti svetovala, da se greš pokazat, če ti to pravi notranji glas, imaš do tega vso pravico in ni s tem nič narobe, še posebej, če si v dvomih. Lahko pa samo pokličeš svojega zdravnika. Kdaj imaš spet naslednji CTG?

Drgač ti pa v vsakem primeru želim hiter in čim manj boleč porod.

Neposredna povezava do sporočila: 22
8.5.2011 8:27:05   
okaidi
Pikapolonica, če te boli na toliko različnih mestih, bi bilo mogoče vseeno boljše vprašati zdravnika oz. v porodnišnici. Saj zato so tam, da te spremljajo in omogočijo varen porod. Lahko, da je kaj drugega razen popadkov, ni odveč biti previdna.

Neposredna povezava do sporočila: 23
8.5.2011 14:08:15   
juhica
Mene je drugi porod zelo kakat tiščalo, je bil pa otrok baje tako zelo nizko, ampak nisem imela še nobene želje po pritiskanju, sem bila šele 5-6 cm odprta (no je babca to v desetih minutah uredilauser posted image ) - tko da po moje ta občutek, da rine naprej bolj izvira od same priprave telesa na porod in ne tega, da je otrok res že čisto dol... Drugače ne vem, jst sem imela pri obeh dva dni (48 ur) prej blage popadke, neredne in tudi redne (od 5 - 20 minut), ki so se stopnjevali po bolečini, do tistih, ko veš da je to to. Prvič sem bila tudi zmedena in sem se šla pokazat v Lj, pa so me zadržali, sem rodila šele čez en dan, drugič sem zato mogoče malce preveč mečkala, ampak je blo ok... Moji popadki so bili taki, da je otrdel trebuh in zraven rahla (no na koncu izrazito močna) bolečina, ki pa ni bila neprijetna, sploh na začetku ne, ne vem težko to opišem... Ker pri lažnih popadkih je bil trebuh trd kot kamen, ampak me tudi malo ni zabolelo...  Vem da če bi mene nekaj konstano bolelo in ne v intervalih, bi se definitivno šla pokazat ali bi vsaj poklicala v porodnišnico in vprašala za nasvet, je pa res da vsaka to doživlja drugače... Lep porod želim!

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.5.2011 16:45:03   
pikapolonica21
Ankica... bolečino bi lahko opisala kakor, da je konstantna neglede na položaj, je pa res, da če se vležem je nekoliko (vendar ne tako zelo) manjša. CTG imam na rok poroda, torej v sredo, 11.maja.
Juhica, komentirala bi tvoj stavek: "tko da po moje ta občutek, da rine naprej bolj izvira od same priprave telesa na porod in ne tega, da je otrok res že čisto dol..." - kot sem omenila že prej (zgoraj) so mi pri 32. tednih ugotovili, da se je otrok obrnil na glavo, pri 35. pa so videli, da je otrok že nizko v medenici. Takrat sem imela UZ v P, kamor sem mogla oditi na pregled zaradi rizične nosečnosti (menili so, da nebom mogla normalno roditi). Tisti dan sem imela še CTG. Po končanem UZ mi je zdravnik rekel, da se je otrok spustil nizko v medenici, kakor se ponavadi komaj v porodni sobi. Da smo redke, ki se nam je spustil prej. Če se otrok ne spusti nizko v medenico, takrat je normalni porod nemogoč, ravno zaradi tega so odredili, da nisem primerna za CR in, da bo porod stekel naravno. Moj G je na te izvide (in tudi vse ostale: CTG, odpiranje izpred par dni, vnetja že od začetka nosečnosti, ipd.) dejal, da je velika možnost, da rodim par dni pred rokom. Sedaj je rok oddaljen za 3.dni. Najbolje pa je, da jutri pokličem v P in se pozanimam kakšna je situacija glede teh mojih tegob. V primeru, če to pomeni, da bomo šli roditi par dni prezgodaj, bomo šli, če ne, bomo pa počakali do srede, ko se moram obvezno "naslikati" v porodnišnici.
LP, Janč

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?