Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* mili, jaz sem sakul razumela, da je kreditno sposobna za 1 dober avto. za stanovanje pa zmanjka. mi2 sva dobila na SKB Aja, mogoče, sem narobe razumela očitno. Koliko je to - odvisno kaj je dober avto . Sicer pa itak eno stanovanje že imata plus kredita od fanta plus njen. No, zdaj še manj razumem, kaj bi rada Seveda, če sprašuje za stanovanjski kredit, itak da ne kupuje avta, ampak je znesek kredita, ki bi ga dobila glede na njene prihodke, pač tako nizek, da pokrije komaj nakup enega dobrega avta. Kakšen rang avtomobila to je, je brezpredmetno, ker očitno še zdaleč ni dovolj za nakup stanovanja. Mimogrede, zame je dober avto, +50K€. Sicer pa - ne vem, od kod ti podatek, da že ima eno stanovanje. Razen če seveda veš več kot ostale. Jaz razumem, da pač išče kredit za nakup stanovanja. Sama ima majhno plačo (ali imaš še kakšne druge dohodke?), fant višjo in dokaj ugodne pogoje kredita. Zame je ključno to, da je predvsem treba pogledati, koliko sta dejansko finančno sposobna - koliko kredita si lahko - glede na vajin lifestyle - lahko privoščita. Ni vse v tem, da dobiš ugoden in visok kredit - kako ga boš pa odplačevala z nizkimi prihodki?! Jaz bi na različne banke naslovila prošnjo za izračun kredita, potem primerjala ponudbe, se poskušala še pogajat in na koncu pač odločitev.