|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 12:43:45   
Suziiika
Ma evo točno touser posted image  Ma sej se ne sekiram, samo mi je dvignalo pritisk, ker sem do zdaj dobivala samo dobre odzive glede nosečnosti in me je kr mal šokiralo, ko je začel neki analizirat pa računat kak dolg pa sma midva skupi, pa kak dobr se poznama, pa da za otroka to ni dovolj, pa si premlada pa to pa ono user posted image Ko da bi bla stara 15 bemtiš, pa še takrat jih ne bi brigal.. Me je že mikal, da bi mu rekla da mogoče sm 23, sam sm mentalno starejša kot bo on kdajkol.. Sam tak bv..Pa kaj se ljudje sploh mešajo zraven, sploh ne morem verjet ejuser posted image

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 12:46:45   
škrpijonka
Ne skrbi ti boš imela dojenčka, kaj pa ima on nič.
Joj meni je že sedaj vroče, kaj še bo. Je še kateri vroče?

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 12:50:19   
Suziiika
Tako je user posted image  
Vroče, ni panike, je pa res da sem danes notri, ker me je kr fajn zakurilo v teh parih dneh user posted image  Me je pa ponoči kuhalo ful..

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 13:01:46   
zabica81
Živjo souser posted image

Čisto sem v časovni stiski. Skoz neki opravki, pa gužva v službi...
Nisem uspela vsega prebrati, tako da bom komentirala drugič. Vse ki ste bolne, prehlajene, čuvajte se in čuvajte svoje user posted image user posted image .

Jaz sem imela pregled včeraj in vse OK. Tokrat mi je spet naredila UZ in je mali princ spet kazal hrbet. Tako, da spet ni bilo kaj doti za videti user posted image Teža 787g ;) Za seznam 4.5. pregled.


Zdaj pa hitim pripravljati kosilo. Danes imamo Omega 3 (ribo - orado).

Uživajte v lepih dnevih, ki so pred nami

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 13:13:15   
Šnofla
Uuuu stota stran :) user posted image

Beeo - dobrodošla!

Porod - bo še zanimiv. Moj bolečinski prag je nizek user posted image ampak epiduralna mi ne potegne, poleg tega je v Celju ne delajo, v SG mi pa ni za it. Si bom raje dala duška s kričanjem user posted image če bo prehudo mi bodo pa tako menda dali nekaj "v žilo".

Suziiika - ko boš naslednjič v Savinjski mi pa pošlji ZS pa greva na eno kavico :)

spletko - pazi nase in na pikico :-*
Če katero zanima igralna podloga jo imajo v Mercatorju za 25 EUR (ali 23 če imaš njihovo kartico). Pa taka lepa je, ful pisana ter prav tako mehka kot tiste 1x dražje iz BC itd user posted image

Sem pa včeraj prvič "razkazovala" bušija...je bilo tako vroče, da sem imela samo majčko oblečeno. Sem bila pa na koncu sama sebi všeč toliko nasmeškov sem dobila user posted image

Nič, grem si še eno kavico skuhat, pa počasi kosilo pripravit. Potem bi pa lahko malo sesalec v roke prijela, da to opravim, dokler je še oblačno, da bom lahko sončen na polno uživala zunaj :)

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 16:14:31   
spetko
hvala za lepe komentarje...sem bom zdej čimbolj pazla...

suziika...vem kako se počutiš meni so tudi vsi govorili da sem premlada itd, pa da fanta sploh ne poznam (zanosila pri 21letih,s fantom sva bila 2leti skupaj)..pa zdej ki je drugi na poti, da kam se mi mudi itd....pa sem jim samo odgovorila...vem da ste ljubosumni ker veste da mene doma vedno čaka nekdo ki me ima neizmerno rad in me nikoli (vsaj upam:) ne bo izneveril..drugi pa je na poti ki bo prav tako...vi pa tega nimate..in pol kr ostanejo tiho...tko da ..sploh se ne obremenjuj..
jaz sem vesela da sem se tako odločla in mi čisto nič ne manjka, tako kot sem prej omenla, kvečjemu imam še več...doma osebo ki vem da me občuduje,sem mu vse...

mismis...izmerli so mi 21mm..

kar se tiče epiduralne....
tudi jaz je nisem prvič vzela in je niti zdej drugič ne bom...in sem imela podobno mnjenja kot določene tu...sem rekla bom probala naravno, ker če so vse zmogle bom tudi jaz, pa če bi se karkoli zapletlo pa bi že zaprosla za to varianto...hvala bogu ni bilo in upam da tudi v drugo ne bo nič...in grem tudi brez EA..

beeo..dobrodošla

juhica...upam da ste zdej kaj boljši..

maca84...voziček res izgleda super..

rakica82..ja hvala...upam pa da bom čim manj take stvari izpovedovala..ker mi niso prijetne pa še posebej zdej v tem obdobju ne..pa upam da čimprej mine..:))

zdej pa grem do konca skuhat kosilo...

lep dan






_____________________________

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 16:28:04   
julijka11
pozdravljene srečke user posted image ,

ste se pa razpisaleuser posted image
z zdravjem gre pri meni počasi na boljšeuser posted image , kile pa upam da bodo ta mesec kaj poskočile; mi je danes še šef rekel, da me ni nič skupaj ( razen bušija, ki ga jaz tudi nosim full ponosno...se včasih počutim kot pavuser posted image ); pri ta prvi mi je bilo kar žal, da sem v najvišjih mesecih bušija zakrivala za bundouser posted image ....no ,zdaj me pa malo malo skrbi vročina oz. kako jo bom prenašala..

materinska šola; v 1user posted image  sem hodila nekje v začetku 8m, pa mi je bilo že full naporno, odnesla pa nisem praktično nič....med popadki sem dihala full narobe ( po nekem svojem filingu), in me je babica popravila, imela sem tudi svoje načrte, ki pa niso prišli v poštev....sem mislila, da se bom med popadki lahko gibala, pa sem morala strogo ležati, ker mi je odtekla voda, iz istega razloga so me nafilali z antibiotiki ( do katerih sem načeloma bila odklonilna), potem so me tolikokrat vprašali, če mi dajo kaj proti bolečinam, da se mi že več dalo odklanjat ( no, potem sem si mislila, da če mi jih še ponudijo, se jih več ne bom branilauser posted image ; sem bla čisto blaženo zadeta), trajalo je pa full dolgo, ker se nisem odpiralauser posted image ; so se menjale že tri smene, jaz pa še vedno zaprta kljub tbl. za odpiranje; sem molila že k vsem svetnikom, sploh ko so se začeli že pogovarjati o CR...potem pa čudežnih 3cm in potem je šlo pa tako hitro, da mi babica ni verjela, da imam že tiste tazadnje popadke, ko si odprt 9cm in moraš pričeti pritiskat....
za epiduralno pa se kljub temu v drugo ne bom odločila ( se malo zanašam na to, da gre v drugo malo hitrejeuser posted image

(odgovor članu Šnofla)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 16:40:05   
julijka11
sem pozabila še napisati, da leta res niso ovira; jaz osebno sem bila zrela šele nekje okrog 27 leta, ampak še takrat zaradi financ ni bilo izvedljivo in je prva prišla šele pri mojih 33, pri drugem bom pa že 37 ( pa priznam, da me to malo skrbi, še posebej, ko pomislim, koliko bom stara, ko bosta oba okrog 20; sicer se ne počutim staro, ampak bi bila po letih pa takoj manj, če bi kdo to stran jemaluser posted image ; me sicer dostikrat pohecajo ,da sem mlada mamica, ker jih kažem manj, ampak vsako leto zraven pa se vseeno pozna
tako da če se že počutute zrele, se s takšnimi komentarji o mladosti sploh ne obremenjujte; koliko je pa parov, ki so nasilni, duševno nestabilni, kdo pa njih sprašuje, zakaj imajo otroke? ali tisti, ki še pri 50 niso dovolj zreli, da bi zase poskrbeli, kaj šele za otroke?

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 16:40:02   
MagicSpell77
Hojli!

Glede EA se jaz še odločam. Glede na to, da ženske že tisočletja "trpijo", mislim da bi jaz tudi lahko. Po drugi strani pa imam sosedo zdravnico, ki me je zadnjič praktično nadrla, da naj vzamem epiduralno. Njo so pa hipnotizirali pred 40 leti, ko je rodila. Jaz sem že načeloma tako zelo proti vsej kemiji, da se mi malo upira EA. Po drugi strani, pa vem, da nekaj mi bodo ziher dali... Ampak sem vseeno rajši malo zadeta kot pa hroma...

Ma, saj ne veš kaj bi si mislil. Počakam še na predavanje o EA v materinski šoli, pa se bom potem odločila.

Suziiika, ne se sekirat zaradi nevoščljivih kretenov. Jaz take enostavno vprašam, če nimajo dovolj svojih problemov. Pol je pa moj spet jezen, ko sikam user posted image user posted image   Pa kaj naj drugega, če sem pa kača po kitajskem horoskopu user posted image user posted image

Lep popoldan vsem skupaj pa naj vas bebiji brcajo, pa čim manj lulanja ponoči!


_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 16:52:50   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: MagicSpell77

Lep popoldan vsem skupaj pa naj vas bebiji brcajo, pa čim manj lulanja ponoči!



O, MagisSpell77, to so pa res krasne želje! user posted image user posted image

Glede EA: jaz sem proti izključno zaradi tega, da gre kanilo v hrbet in že tako ali tako s težavo zaupam drugim, tako da bom brez. Pa še zavira naravna protibolečinska sredstva, ki jih sprošča rojevajoče telo, tako da mi je malo skregano s tem, kar o fiziologiji vem. Ampak: ker je porod tudi (če že ne predvsem) psihično in čustveno doživetje je prav, da vsaka user posted image odloči, kako pomemben dejavnik je zanjo bolečina/strah itd. in ga v okviru dostopnih storitev zmanjša/odpravi.

Cepci (upa, pa sem jaz RES prijazno bitje) - jah, več kot je prijaznih pogledov, več je možnosti, da na kašnega naletiš. Najbolj so mi zanimivi tipčki (še zlasti mladi dečki, tam mojih let user posted image ), ko na avtobustu, na mestu, ki je označeno: Rezervirano za nosečnice in potnike z otroci, posadijo na en sedež svojo vitko rit, na drugi pa športno torbico. In potem čukasto gledajo, če je gneča in se jim buši prisloni na glavo... oz njegova mamica jih grdo, ampak res grrrrrdddddddooooooo pogleda. Še malo, pa bom spraševala, če za torbico so plačali prevoz, ker če ne, lahko počiva na tleh. user posted image

Vsem in vsaki posebej lep preostanek dneva in vsaj en čudoviti trenutek. user posted image


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 17:03:50   
škrpijonka
Punce v DM smo tetra plenice v akciji po 12,30 eur in tiste z obale v kopru je še 15% pousta na celotni nakup. Sem si kupla vijola previjalno torbo. Danes sem prevzela voziček, ki sem ga dobila za nagrado in sedaj ga grem takoj sestavljat, pa da vidim kake barve je.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 17:04:06   
sunny24
Dan bejbe! Mam spet malo cajta za RR-moj je pelu ta malo na Cicibanove urice v vrtec...Zjutri smo šle malo pohajčkat, pa na en kofetek, pol pa domov spat...

Glede poroda in EA...No, jst sem jo mela v prvo in jo bom tudi tokrat (če bo zadosti časa)...
Bla sem v Postojni na predavanjih, vse ti lepo razložijo...Da bi šlo kaj narobe-lahko gre zelo narobe tudi pri popolnoma naravnem porodu. EA na otroka ne vpliva nič. Gaja je prišla na svet popolnoma spočita, nič zmečkana,...fajn je, ker čutiš vse, boli pa ne nič. In tudi jst sem bila kot nova, nič zmatrana al pa kej zadeta. Porod mi je res ostal v lepem spominu! user posted image
V SLO odkar mamo EA še ni bilo primera da bi ostala katera hroma. Igle pa itak ne vidiš k ti jo dajo v hrbet...Ker mene je tudi svinsko strah igel! Pač okoli ne moreš hodit, ma mene so po 1 urci že postavli pokonci in sem se mogla sprehodit. EA so npr mojemu tatu dali ko je bil operiran na kolenu.
Ultiva (to si sam doziraš ko čutiš popadek)-maš jo v žili in full bolj vpliva na otročka, da o ostalem kar ti dozirajo v žilo proti bolečinam sploh ne govorim.

Moje mnenje je pač tako: Ko greš h zobarju rit zob al pa kej vrtat, ti da inekcijo, da te nič ne boli...Zakaj bi me mogel potem porod bolet??? Sej v tujini je tko, da moreš izrecno zahtevat naravni porod, ker drugače dobiš avtomatsko EA. Pri nas pa je zdravstvo včasih še na stopnji pred leseno žlico...
Najbolj pa me pogrejejo izjave, ko komu rečem, da sem imela EA: " A ma pol nisi naravno rodila?" Ja ne piz... kaj sm pa??????user posted image

Sm se malo skašlala...user posted image user posted image user posted image

Grem kuhat, da bosta moj dva mela kej za papcat ko prideta...user posted image

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 17:36:23   
juhica
Sunny24, se čist strinjam s tabo, zakaj bi trpel če ni treba, halo, sej porod res ne boli tok mal, predvsem pa se zna zavleči. V tujini jih veliko več rojeva tako in mislim, da bi moralo to biti dostopno vsem porodnicam, pač po izbiri...

Ampak mene poleg strahu pred iglami (ker dobr vem, da je tam, tudi, če je ne vidim), moti tudi dejstvo, da nimam stvari pod nadzorom. Evo pri prvem porodu sem morala (v Lj) ležat eno uro in pol in sem mislila, da bom znorela, ker me je križ bolel za pop......, pa sem dobila neki v žilo (20 minut preden sem rodila), pa še uno masko, od kere sem bila čist mim, pa ni nič pomagal... Pri drugem so me pa pustili hoditi v Kr (lahko bi me tudi pri prvem, ampak jim je očitno bilo bolj na komot, pa še mehur je blo treba prediratuser posted image ), in sem imela fuul dobr občutek, da je vse po moje, da obvladujem zadeve, predvsem me pa hrbet ni bolel, pa nič proti bolečinam nisem dobila in me res ni bolel tako zelo (ok, sam iztis, ki je bil pa ekspresen). Me res zanima kako bo v tretje... hehe, moj ta drugi je bil pa precej pomečkan, ker je pri meni bolj malo placa mel, je imel obe nogici zviti in pa pol leta še ukrivljen nos (je bil velikuser posted image  nos)...

Glede let, enim je še pri štiridesetih prekmal, pa tko k je ena povedala, ljudem itak nč ni prav, al je prezgodi, al je prepozno, al pa zakaj samo enega, ali pa "a kr tretjega boste mel?"user posted image user posted image user posted image

Če je kdo tečen, pa slabe volje, bo itak kej najdu za težiti...  Meni so všeč mlade mamice, pa jst vidim, da sem velik lažje prenašala prvi dve nosečnosti (me ni nič dol tiščal, pa vseeno sem imela več energije)...

Midva sva se poznala dva leta, ko sem nenačrtovano zanosila, samo sva že urejala stanovanje, oba sva bila že zaposlena redno, jst sm še diplomo pisala zraven, poroko sva imela že pol leta prej dogovorjeno, in tudi pogovarjala sva se o otroku čez kako leto sicer, nisva pa prav obsedeno pazila user posted image , pa sva kar plodna...

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 18:08:21   
meti.v
olauser posted image
Jaz se pa že dolgo nism tuki oglasilauser posted image No sej spremljam vas za pisat pa priznam, da sm bol lena. V glavnem danes sm imela spet pregled, je blo vse uredu edino kar sm mela je biu povečan pritisk, kar pa ga mam vedno ko pridem tja. G. ni blo glih ušeč ta moj pritisk in me je mal prestrašu sto preklampsijo. Mi je reku, da če bom mela kakšne znake da se morm takoj pokazat it. No pa sej doma si ga merm pa je normalen, edino če kaj delam pol mam mal povišanega. Sm pa mela tud v prejšnji nosečnosti mal povišanega in ko sm rodila je biu spet normalen, drugih znakou pa ne. Upam da bo tud zdej tako! Naslednič naj bi tud dubila injekcijo, ker sm Rh negativna. Upam da bo ICT test negativn. Uf učasi se preveč sekiram kaj pa če ne bo vse uredu, sam morm bit optimistična.user posted image Nasledni pregled 3.5. za seznam-
Vidm da se pogovarjate o porodu, no jaz bom tudi tokrat rodila v Postojni. Sem bla prejšnjič zelo zadovolna, ampak EA pa nism uzela sem raj mal potrpela. Zdej ga tudi nebom, upam pa da bo tokrat kej prej in da ne bo predoug trajal.


(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 19:19:08   
frufru
mene klical, da moram prit nazaj za visokega cukrauser posted image  sem vprašala, če moram bit na tešče, pa mi sestre reče da ne, samo hitro naj pridem. Pol pa čakam ko lipov bog pol ure, ker nisem naročene, pol me napi..., ker nisem bila na tešče, me pošlje na diabetološko, tam pa še enkrat cirkus, ker mi niso dali nobenih izvidov, v knjižico pa tudi niso nič napisal..., pol sem pa spet pol ure čakala... sem poslala vse skupaj v maloro in bom šla drug teden, ker ne morem vsak dan iz službice skakat zato da me podo napi... uredim ne pa nič...
no pol mi je pa soseda zmerla doma in sem imela kljub zajtrku 4,3 tako da mi je tisti rezultat čisto sumljiv.
A to, da si čisto prehlajen, da si 3 ure tešč in zdehidriran, ker ti ne dovolijo pit, ter da ti kri vzamejo po 2 urah namesto po eni kaj vpliva na rezultate? user posted image po moje vpliva

vsak porod je zgodba zase in je neumno poslpoševat... sem imela tudi sama ideale o naravnem porodu in če so vse bom pa tudi jaz... prve tri ure je kar šlo, potem sem pa sam še bruhala pri vsakem popadku. Me je prišel G pogledat (en ful smotan) in mi rekel sej to nič, v tistem pa popadek in juhu bruhu po G... ga je samo odneslo in ni več prišel nazaj sej danes mi je  user posted image takrat mi je šlo pa na jok, HB da je prišlo do izmene in so mi dal EA, pol je bila pa milina, popadke čutiš samo zvija te ne, bolj si spočit, no vsaj jaz sem se potem lahko celo malo naspala in mi je po 7h popadkov še kako prav prišlo...

< Sporočilo je popravil frufru -- 5.4.2011 19:26:39 >

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
   RE: Julijke 2011
5.4.2011 23:14:16   
Beeo
rakica @ se popolnoma strinjam s teboj glede epiduralne, tudi jaz sem za popolnoma oziroma čimbolj naraven porod, se pa zavedam da je potrebno tu in tam kdaj ukrepati, verjamem pa da s svojimi pozitivnimi mislimi znamo same oblikovati in prilagajati situacijo našim željam, tako da: le pozitivno glej naprej! Se pa strinjam s teboj, vsaka se odloči zase.

juhica @ hihihi super zadeva torej deluje, se že veselim trenutka :)))

cori @ jupiii, četrtič :)

Danes bila v materinski šoli ... jooooj tole pa je zastarel sistemček no :))) Priznam, da imam kar veliko komentarjev, od uporabe starih diapozitivov na katerih so še telefonske govorilnice, stare porodne sobe s čist preveč močnimi lučmi, predavanje o "dejstvih" za katera že dolgo vemo da niso tako 100% in veliko govorjenja o sprejemanju "alternative", za kar vemo da ni točno tako kot govorijo.

Moje prepričanje je, da kar se poroda tiče je ženska tista (če seveda sama se tako odloči), ki pozna svoje telo, zna slišati in videti kaj se dogaja in je preprosto narejena tako, da ne potrebuje npr. pritiskanja na trebuh, ležečih položajev (oprostite, ampak a krava in kamela in kakšna slonica tudi ležejo na hrbet da bi jim bilo bolj udobno?), skratka :)))

Se opravičujem za tale "čustven izbruh" ampak včasih pa res ne prenesem preveč medikaliziranih stvari.

Se pa strinjam, da vsaka ve zase kaj ji paše, in nimam nič proti "klasike", le ne je vsiljevat vsem :)

Huh, gremo pančkat, morda brez lulanja ponoči :)))

Hvala vsem za lep sprejem na forumu.

:)

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 7:13:45   
maca84
piccolina1983 če sem prav prebrala na FB ti moram zaželet vse najboljše user posted image in ti poslati eno user posted image in šopek user posted image . Pa lep dan in naj te dete čimvečkrat razveseli s kako brciko user posted image

(odgovor članu Beeo)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 8:23:13   
dekle23
hej julijkeuser posted image najbrš nas že večino uživa v nakupovanju cunjic in vse opreme za naše user posted image , saj se naš mesec hitro bliža. meni se zdi da tedni tako hitro minevajo, uffff.

mi smo pa včeraj imeli 3D slikanje pri dr.Pušenjaku in smo težki že, hm eden 901g in drugi 939gramov. pa veliki okrog 30cm, se mi zdi da sta kar oreng user posted image user posted image ta našauser posted image user posted image sem pa ravno začela 26 teden. dobili smo tudi 6 krajših posnetkov naših bejbik. edino žal mi je k ni dal nobene slikce zravn, ampak ok.

in že kaj urejate za porodniško in te zadeve? midva z mojim sva šla ravno prejšnji teden na CSD pa sva dobila vse papirje in je rekla da jaz naj spolnim za starševsko nadomestilo (sem študentka), in fantu da naj potem ko se otrok rodi začne urejati zase za porodniško, ker sva se namreč po vseh izračunih odločila da gre on na porodniško. danes pa mu rečejo v službi če bo kmal prinesel liste za porodniško, da že čakajo. zdj pa ne veva, eni pravijo po rojstvu, v službi pravijo kr takoj...jaoooo spet bodo komplikacijeuser posted image :)

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 8:25:25   
spetko
jutro punce..

meni je kr čudno tko ko sem doma pa ne delam nič..ufff..mislim sej paše ampak je pa tudi dosadno :))

ja vsaka ima svoje mnenje in poglede na porod...tako da se zaradi tega tudi sama odloči kako hoče to prenašat...jaz hvalabogu nisem imela pri prvem porodu problemov pa niti dolgo ni trajalo...tako da upam da tudi zdej drugič ne bo..

piccolina1983...se pridružujem čestitkam...pa naj ti vse teče v življenju kot si sama najbolj želišuser posted image

zdej pa grem na kavico s sestro, po sinčka v vrtec in domov kuhat pol pa spet počivat :))

lp


_____________________________

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 9:46:28   
MetiLu
Dan punce!

Samo da se malo oglasim. Imam te dni en tak lenoritis za pisanje user posted image  Meni tudi že malo preseda tole čepenje doma... k sreči si vsak dan najdem kakšno zaposlitev, ampak kljub temu čutim, kako mi počasi pešajo male sive celice user posted image  kaj šele bo user posted image

Nočno lulanje me malo manj matra, mi pa trebuh precej otrdeva, če ne počivam dovolj. Je tko zoprno, ker mi ob tem pritisne direkt na mehur, da komaj zadržim tistih nekaj kapljic user posted image

Pikica kar pošteno brcka, včasih se pretegne čez cel trebuh po diagonali in mi noge prišpona direkt pod rebra user posted image user posted image  da kar zvezde gledam user posted image  

Naš tamalček je ok, me vsak dan vpraša, če je Iza že zrastla? user posted image  Nima pa potrpljenja da bi počakal in z roko občutil brcanje na trebuščku... Rajši da na hitro lupčka in se šiba naprej igrat user posted image

Grem zdej mal likat...

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 10:01:42   
Suziiika
Jutro user posted image

Dans pa sem se tak fajn naspalaa user posted image user posted image user posted image  Upam, da vse ostale tudi, pa da je blo tako kot je rekla MagicSpell77 --> čim manj lulanja ponoči user posted image  Pri meni je delovalo, samo 2x sem šla user posted image

Šnofla v naših koncih bom nekje okrog 15ga pa potem celi teden, da zrihtam vse, tak da se ti takrat javimuser posted image

spetko pa ja ljudje so nemogoči no, sej sm jezna sama nase, da sem se včeraj sploh razburjala neki, ker dejstvo je da je foušija okol in okol, pa vedno bo mel kdo kej za povedat (ponavadi kak tak, ko ma svojega preveč ja), tak, da če majo oni čas obirat vsako kost, ko jim pride pod nos, pol kr naj, js bom pa medtem uživala pa se mela super tak ko se mam user posted image

bubu_bibi heheh ja čis tak je, kot si opisala ono na avtobusu.. Nimaš komentarja za take res, žalostno je to, da je čedalje več takšnih, včasih se vprašam kaj so delale mame, ko so jih vzgajle user posted image

Sunny24 maš res prav kar se tiče EA, je pa konc koncev to odločitev vsake posameznice in pa seveda od poteka poroda. Js sm sicer zdej še bolj zmešana user posted image  Ampak najbolj mislim, da bom vedla, ko bom tam user posted image  Se pa igl ne bojim al pa kej takega, tak, da to ni lih problem user posted image
 
Beeo V Mb si bla to v materinski? V kliničnem? Ker sm se sama kr en lep čas odločala kam naj grem, al zdr. dom v Mb al klinični?
Drugače pa kar se materinske tiče nasploh, (ne vem kira je že to rekla), čeprav še nisem bla pa je to moj prvi user posted image , ste mi ve punce bolše, kot pa kira kol materinska šola user posted image user posted image

piccolina1983 user posted image  Vse najboljše tudi iz moje strani, pa lep dan ti želim user posted image

Aja pa že drugič bom nekaj vprašala (upam da nisem tečna user posted image ), ali mogoče katera ve kako je z nakitom med porodom? Js mam kr nekaj uhanov v ušesu, pa sm slišala, da je treba vse dol, da so eni prstan, ker ni šou,dol zaradi zateklih prstov, kr prerezaliuser posted image

Drugače pa lep dan vsem user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 6.4.2011 10:08:17 >

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 10:13:11   
smuki
Hej mamike!!

Joj, tako čvekate... ne morem vas več dohajat.... malo samo preletim skozi, tolk da vidim  v čem teče debata.

Glede poroda in epiduralne - jaz pravim tako, tista, ki se odloči zanjo naj... zakaj pa ne. Eno mojo kolegico je bilo tako strah poroda, da ni hotela it na porod, ne da bi se zmenila vse 100% za epiduralno. Moj porod, kljub temu, da je trajal 6 ur, ker se nisem odpirala, ni bil težak in jaz ga imam dejansko v lepem spominu. Sej ne rečem, da ne boli in da proti koncu tud spustiš kak krik, vendar se da... Jaz sploh ne razmišljam o tem, da bi šla na epiduralno, pa sploh ne, da bi imela kaj proti... ne vem... jaz sem se tako odločila v prvo in mi ni bilo grozno, zato bom tudi tokrat. Me pa prav zanima kaj bom rekla, ko bo drugi na svet. Upam sam, da bo šll hitreje.

Suziiika - če vama znese vse skupaj - zakaj pa ne!! Joj, ne se obremenjevat - glavno je, da sta vidva pripravljena na to in da sta srečna. Glede hitrosti - kaj pa midva, ko sva bila skupaj še ne eno leto in sva že delali temelje in prvo plato za hišo. Naju je bilo oba strah kot psa, kljub temu, da sva že po enem mesecu vedela, da je to to. In še danes se imava super, nikoli skregala zares in zaradi vsega tega, kar sva naredila se imava še rajši in lepše.
In ja... če še slišiš kakšno takšno, kr povej na glas kaj si misliš - pa naj zamerijo! A ti bi pa lahko požrla vse te besede... Joj, kakšni so ljude!!

Zdaj ko so takšni lepi dnevi smo cele dneve zunaj in tudi sama kaj postorim - posledica pa otrjevanje trebuha non stop, včasih mi tako na mehur pritiska, da malo manjka, da mi ne uide.... zvečer pa utrujena tako, da samo dol padem... ampak mi ne da miru...  moram nekaj brkljat....

Nič, zdaj se moram pa počasi pokonci spravi pa kaj naredit (sem si danes mal privoščila in ležala do pol desetih... drugče sem skoraj vsak dan že okoli pol sedmih pokonci).



(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 10:21:21   
Suziiika
smuki midva sva šla še bolj v ekstreme, midva sva po 3 mescih vedla, da je to to in da hočma tak. Pa je moj 28 star, pa nama gre čis lepo in naj se čuje še tak smešno, majo prau ko pravjo, preprosto veš da je to to. Ne rabiš 8 let pa še pol da ti gre v maloro.. In se to vidi, ker ni noben domač mel nič za rečit čez to, niti noben kolega, vsi so super veseli in dostkrat čujema, da sma si midva preprosto usojena.
Včasih bi rekla kake oslarije so to, ampak ko se ti enkrat zgodi pač veš, niti se ne opravičujem za to, js vem kaj hočem, za spremembo od ljudi, ki se zaradi tega ker sami ne vejo kaj bi radi, vtikajo v življenja drugih..
Hej js sm srečna, to je pa to user posted image

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 10:29:55   
Anonimen
Dobro jutro vsem skupaj user posted image in hvala za lepe želje user posted image ste me lepo presenetile user posted image user posted image   Danes še malo poležavam, ampak bo treba počasi vstati iz postelje, ker me čaka cel kup obveznosti.

Počutje je OK, razen občasnega otrdevanja trebuha (med sprehodi) in nočnega romanja na wc...je pa zanimivo kako sem čez dan polna energije (lahko bi gore premikala), zvečer pa dobesedno padem v posteljo. Ravno včeraj sediva z user posted image pred TV-jem in po kakih 4 minutah gledanja sem zaspala kot ubita. Kar ne morem verjeti, da sem včasih lahko zdržala od 1 ali 2 zjutraj in nato vstala ob 6 brez problemov, sedaj pa spim po 9 ur pa se mi še ne ljubi vstati.

user posted image me pa že pošteno brca...ni važno kje sem, kaj delam, brcike so vedno prisotne. Joj, kaj je to lep občutek, ko čutiš kako se otroček premika user posted image meni se kar smeje, ko začne telovaditi. Včeraj se je odločil, da se bo predstavil še ostalim članom družine, tako da so sedaj poleg user posted image čutili brce še moja mami, oči, sestra in njen zaročenec.

Punce, želim vam lep dan, pazite na user posted image in pojdite na sončka...pošiljam vam še kos user posted image (če že prave ne morem deliti z vami), da se malce posladkate user posted image

(odgovor članu smuki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2524
   RE: Julijke 2011
6.4.2011 10:42:31   
Anonimen
Suziika nikoli se ne smeš obremenjevati z drugimi, naj govorijo in si mislijo kar hočejo...lahko ti povem svojo zgodbo. Jaz in moj user posted image se poznava 3 leta, ampak prej sva bila samo prijatelja in nič več. Do lanskega leta...kar naenkrat so se začele stvari razvijati v čisto drugo smer in midva sva takoj vedela kaj hočeva in kam greva...in v roku enega leta (pravzaprav manj kot eno leto odkar sva postala par) sva se poročila in dobila user posted image pa je bilo tudi nekaj zlobnih jezikov okoli naju...prav, pa naj govorijo kar hočejo, midva se jim samo smejeva. Zato ker midva veva, da sva si usojena...tako pač je.

Ni važno koliko časa si z nekom v vezi, da narediš naslednji korak - pa naj bo to poroka ali pa otrok. Jaz sem bila pred tem 8 let v vezi, kjer so vsi pričakovali, da se bova poročila, imela otroke itd., ampak meni ni bilo do tega...bila sem pač premlada in sem se še iskala. Vezo sem končala, si vzela 2 leti samo zase...da sem se našla...zdaj pa...vem, da je to to. Preprosto vem...in zato midva nisva čakala in se obotavljala da ali ne, ker če si v nekaj prepričan, nima smisla, da čakaš in čakaš. Moj user posted image pravi...če user posted image ve kaj hoče, potem je čas nepomemben, jaz hočem tebe in user posted image , ostali pa naj gredo nekam... in ima prav.

Včasih moraš biti sebičen, ko gre za tvojo srečo in ne smeš dovoliti, da drugi vplivajo nate. Predvsem pa moraš poslušati sebe in verjeti v to, kar imaš...in šele takrat ti uspe. Zlobni jeziki pa so in bodo...

< Sporočilo je popravil piccolina1983 -- 6.4.2011 10:45:32 >

(odgovor članu Suziiika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: 13 osupljivih fotografij poroda
Fotografinja Leilani Rogers že skoraj pet let ustvarja fantastične slike poroda in dojenja. Delila je zbirko nekaterih n...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?