kamilija
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Zdaj ste čisto skrenile na drugo temo. Ja, babice so jedle tako, ampak naše babice so vse skuhale doma. Ni bilo juh iz vrečk, testenin iz vrečk, knorr kock, vegete, piškotov v trgovinah, coca cole. Vse je bilo domače, pridelano doma, brez konzervansov, barvil, sladil in ostalih E-jev. Utopično je primerjati današnji čas s preteklim, sploh pa s pradavnino . Kamilija, brez veze vlagaš trud v linke, ker te 99% ljudi ne razume, tako kot mene ne. Ampak jaz se počutim odlično, odpravila sem več "dnevnih" težav, znam opazovati svoje telo, nisem nikoli "polna", ni mi treba gledati, koliko bom pojedla oz. ali sem pojedla preveč, ker jem prav. Pa pojem tudi suho salamo, pršut, uživam tudi meso, sem pa tja si tudi privoščim nuggce in McDonaldsa. Ampak vseeno sem se zavesto odpovedala mleku, sladkorju in belim OH oz nasploh moki. Kaj jem...sadje, zelenjavo, oreščke, ribe, sem pa tja polnovreden riž in redko tudi koruzne testenine. Kuham veliko domačih juhic, spečem pa seveda tudi meso, ampak brez raznih omakic, sira itn. Spoznavam in pokušam veliko alternativnih starodavnih žit, npr. pira (pirin riž), kvinoja ..., uživam tudi začimbe in rastline, ki jih pozna predvsem alternativa, npr. ingver, kurkuma... In seveda, najtežji del, ne jem NIČ sladkorja, nobenih sladic, čokolad itn. Za "padec" sladkorja jem suhi sadje, npr. rozine, banane, tropsko sadje... Če izzozamem meso imaš super jedilnik . Ja res, tudi jaz poskušam tako. Predvsem NIČ sladkorja, moke in tako. Odkar sem dala na minimum mlečne stvari, sem odkrila ful dobrih stvari v trgovini. Recimo veganska salama, njami. Pa majoneza brez jajc. Res dobr! Se pa še spoznavam, ampak res obstaja veliko super okusne hrane.
|