|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
16.3.2011 11:11:20   
LunaSonce
Aja, pa delfinka fuuuuul lep trebušček!!!!!! Bravo! Jst pa imam pol manjšega. Niti ni še za slikat...ne vem, kje se naš škrat skriva! V glavnem tisti, ki ne vejo, da sm noseča in imam bundo al pa plašč čez, niti ne opazijo...ko pa povem da sem že v 7. mesecu samo gledajo... Bi tudi jst počasi rada, da mi moj trebušček malo zraste, čeprou potem vem, da se bom pa pritoževala... že sedaj z malce povečanim imam probleme pri britju  user posted image

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
16.3.2011 11:32:06   
Ladybug_2007
Lunasonce, čmaja,
ker sem imela po prvi porodniški skrajšan delovnik kar precej časa, sem vprašala na CSD, kdaj najpozneje lahko oddam papirje - to pa je 30 dni pred porodom oziroma so mi rekli do 15. maja, porodniški pa nastopim 19.5. Je pa vseeno dobro poklicati in vprašati na CSD v vašem kraju.
LP.

Neposredna povezava do sporočila: 3252
16.3.2011 11:56:35   
strelka87
punce tiste ki niste zaposlene kok se reče tisti stvari ki jo dobivaš eno leto po rijstvu otroka da ti jo pa CSD kao porodniška?

Neposredna povezava do sporočila: 3253
16.3.2011 12:27:01   
snezinkaa
mislim da se reče starševski dodatek če se ne motim

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
16.3.2011 12:40:12   
strelka87
aha hvala za odgovor.
a ma katera kdaj tak dan da bol mal čuti otroka? js sm bla učeri na pregled in zgleda da se je tamal tk zmatrala da dans kr spi :) kk močne brce čute ve tist na pouno al tk srednje. mene tk srednje brca. od katerega tedna naprej vas močno js sm zdj u 25tem.

(odgovor članu snezinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 13:21:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu strelka87)
  Neposredna povezava do sporočila: 3256
16.3.2011 13:35:33   
soraia
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

jst mam tud eno vprašanje...če sem jaz zaposlena za 4h..kako dobim potem izplačano porodniško? polno ali polovično??

Če koristiš pravico do skrajšanega delovnega časa do otrokovega tretjega leta starosti , in ti CSD plačuje prispevke, boš imela polnoporodniško,s tem, da za tiste 4 ure ko delaš, se upošteva tvoj dohodek, za ostale 4 pa minimalna plača (od tega obojega vzamejo povprešje zadnjih 12 mesecev).

Če pa tega ne koristiš, pa bodo vzeli samo povprešje tvoje plače za 4 ure dela.

upam, da razumeš kaj sem želela povedati.

Jaz tudi delam po 4 ure, za preostale 4 ure pa mi CSD plačuje prispevke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
16.3.2011 13:52:14   
sovila
Hruška debeluška a si tej prijateljici ti povedala svoje izbrano ime ali je naključje?

Neposredna povezava do sporočila: 3258
16.3.2011 14:02:13   
delfinka2211
Tisto k je kao porodniška je starševski dodatek, trenutno znaša 195€, je pa tak da se 2x letno spremeni glede na dviganje cen živil.

LunaSonce...hvalauser posted image , men zdej počas raste, sam se mi je pa na začetku takoj vidlo in pol sm se napihnila user posted image , zdej pa priičakujem da bo šlo bol počasi, je pa res da najin mali leži lagano sportski k da bi bil na plaži in verjetn rabi zato več placat----tip heheh

(odgovor članu sovila)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
16.3.2011 14:42:32   
delfinka2211
http://www.popek.si/oblacila-za-nosecnice/nosecniski-pasovi/nosecniski-modni-pas-popek-s-potiskom-moj-moj.html

Punce a mogoče pozna katera tale trak. Js opažam da bi mi bilo verjetn lažje hodit okol če bi to mela. Prosim za mnenja, sploh če ma katera kaj podbnega.

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
16.3.2011 15:32:55   
pokoyo
Zdravo nosečkice!

Mi ne diši tale dež... Bi samo spalauser posted image

hruška debeluška, se čisto strinjam s tabo, da je za fantka dosti težje izbrati ime... Vidim pa da z mayalottie imava podoben okus za imena, tudi meni so včeš imena Vitan, Svit, Gašper, Jon,.... NIsva pa z mojim na isti valovni dolžini, tako da se bo treba še malo pogajatiuser posted image
K_a_t_j_a, res je lepo prebrati, da Juretu gre superuser posted image user posted image user posted image  Samo tako naprej in kmalu boste začeli vsi štirje skupaj uživati. Pa super, da dobi tvoje mleko.... Glede okužbe preko hrane pa ne vem, kaj naj rečem.... Sem čisto paf in kar malo zaskrbljena.... Pa tudi meni ni jasno, zakaj tega ne testirajo prej, če je lahko že prej nevarnouser posted image

matcar, tudi jaz grem k Lukmanu... Sem tudi od kolegic slišala same pohvale. So pa res krasne slikiceuser posted image

delfinka2211, res lep trebušček. Pa tudi kar velikuser posted image  Pa ta link, ki si ga dala, je po moje bolj za okras, če bi želela oporo, je po moje to boljša varianta http://www.da-da.si/node/23. Jaz imam sicer njihovega okrasnega, torej podobnega temu iz Popka, pa ne nudi opore, je pa uporaben in zelo lep na pogled v kombinaciji z mojimi starimi majičkamiuser posted image  

čmaja, jaz bom tudi vzela denar od naše državice, pa potem sama kaj kupila...Drugače pa še nič papirjev nisem urejala, je še čas. Sem pa tudi jaz Rh-...

Se še beremo...

Neposredna povezava do sporočila: 3261
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 16:06:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu soraia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3262
16.3.2011 17:00:00   
Mihelinka
Glede zaposlitve za 4 ure...a to lahko prosiš delodajalca? Mislim, kako je sploh s tem? Zakaj pa tega ne uvaljavljajo mamice, če je to mogoče?

Neposredna povezava do sporočila: 3263
16.3.2011 20:24:46   
Tiara123
Ja Mihelinka, vse mamice imamo to pravico, da lahko do otrokovega 3. leta delamo 4 ure, če imaš pa dva, pa do 6. leta.

Zakaj se mamice ne odločajo/mo? Ker to pomeni pol manj plače user posted image To je en razlog -vsaj pri večini - - ne moj poglavitni, ker bi mi itak blo bolj pomembno bit z mojo punčko doma.

Pri meni je pretehtalo nekaj drugega. Problem je, da imam naravo službe tako, da imamo ogromno dela, poleg tega trenutno nadomeščam punco ki je na porodniški. Razmišljala sem o varianti, da bi delala 6 ur dnevno, ampak bi se mi pol spremenilo samo toliko, da bi prišla domov eno uro prej kot sicer, pa še zarad povečanega dela bi se mi marsikdaj zavleklo na 8 ur, plačano pa bi še vedno imela 6 ur. Tako sem raje ostala na 8 urah, če kdaj rabim it prej, ni problema, če pa je dela preveč, pa kompenziram s takrat ko nujno rabim izhode.

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
16.3.2011 20:29:17   
Tiara123
A je kaj nevarno, če imam vročino 38? Moram že nujno zbijat? Vzela Lekadol s C vitaminom pa spat grem, upam, da se zbudim kaj boljšega počutja user posted image

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 21:24:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tiara123)
  Neposredna povezava do sporočila: 3266
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 21:29:47   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3267
17.3.2011 8:59:29   
LunaSonce
Dobro jutro, srečkice!
Hruška ima prav, delodajalec MORA omogočiti delo po 4 ure oz. s skrajšanim delovnim časom na prošnjo oz. zahtevo mamice. Vendar pa poznam na žalost vedno več primerov, ko se delodajalci obveznosti zavedajo, vendar zaradi 'močnejšega' položaja izkoriščajo ženske. Sicer je ogromno načinov za preprečitev tega, tudi zadnji, ektremni kot je tožba na delovno sodišče, vendar se delodajalci zavedajo, da se bodo ženske prej uklonile, saj zaradi trenutnega položaja na trgu dela so pač oni v prednosti. Poznam tudi ogromno primerov, ko ženski, ko je v službi povedala, da je noseča, niso podaljšali pogodbe oz. jo celo prekinili... Tako da...pravice so, celo zakonsko zaščitene, vendar je v mnogih primerih obidejo, ne spoštujejo in kršijo. ŽAL!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3268
17.3.2011 9:00:18   
Ladybug_2007
hruška debeluška.
jaz sicer nisem prepričana, ampak pri nas v službi je precej mamic koristilo pravico do krajšega delovnika in potem prekinilo, n le zaradi ,manjše plače, ampak ker se ti delovna doba podaljša.
Jaz sem sicer delala po 7 ur, kar je bilo ravno dovolj, da me ne gnjavijo z delom prek polnega delovnega časa. Poznam pa primere, ko so mamice delale po 6 ur na papirju, v resnici pa še dve neplačani zraven...

Neposredna povezava do sporočila: 3269
17.3.2011 9:25:03   
Mihelinka
Hvala punce za razlago...dobro da vem, da mi morajo to omogočit, če bom kdaj hotela izkoristiti. V bistvu bi šla takoj v to, če bi imel moj pogodbo za nedoločen čas, tako pa jo imam jaz za nedoločen, njemu pa podaljšujejo po 6 mesecev, zdaj menda dobi za 1 leto, potem pa kdo ve....in zna bit, da bo moj dohodek kdaj za par mesecev postal edini dohodek in je boljš da je dobra plača user posted image .

(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
17.3.2011 9:31:41   
Ladybug_2007
Mihelinka, če bi se vam situacija spremenila - vsaj pri nas brez težav, na podlagi formalne prošnje, prenehaš koristiti pravico.

Neposredna povezava do sporočila: 3271
17.3.2011 9:36:36   
LunaSonce
Joooooj, kako mene to jezi...RES, ko delodajalci tako izkoriščajo in izžemajo delavce.
OK, Mihelinka...sej tvojemu lahko delodajalec sicer res lahko podaljšuje pogodbo za določen čas, magari vsakič po en mesec....ampak spet - z zakonom je določeno, da (isti) delodajalec ne sme skleniti z istim delavcem in za isto delo ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti; trimesečna (ali krajša) prekinitev med pogodbami ne pomeni prekinitve neprekinjenega 2-letnega obdobja.
Se pravi, če zbereš trajanje vseh podpisanih pogodb o zaposlitvi, skupno trajanje ne sme biti daljše od 2 let!!!! Če je, se taka pogodba po zakonu šteje avtomatično za pogodbo za nedoločen čas!!! Ja, je pa spet res, da to svojo pravico lahko dosežeš preko delovnega sodišča....in potem ko ti sodišče ugodi, je spet vprašanje, v kakšno delovno klimo in izkoriščanje padeš! Poglejte si določila 52., 53. in 54.člena Zakona o delovnih razmerjih!

Neposredna povezava do sporočila: 3272
17.3.2011 11:12:21   
Elizabeth
Delfinka jaz imam takšen pas še od prejšnje nosečnosti in si nemorem predstavljati kaj boljšega kot je to. Oglas ni moj, ga ne prodam za nič na svetu user posted image  ampak toliko da veš kako izgleda. Kupila pa sem ga tri leta nazaj v sanolaborju (toliko za info)

Katja želim ti da tvoj malček pride čimprej domov in da bo šlo od zdaj naprej vse brez večjih težav.

Neposredna povezava do sporočila: 3273
17.3.2011 11:13:16   
Elizabeth
Aja še link http://www.bolha.com/nosecniske-obleke/nosecniski-pas-thuasne-oglas1273348835

(odgovor članu Elizabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
17.3.2011 11:46:46   
delfinka2211
Elizabeth hvala za link. Včeraj sem ravno onega naročila tk da mislim da ga nekje jutri že dobim. Bom pa poročala kako in kaj se obnese.

(odgovor članu Elizabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?