tajtaja
|
Želela bi napisat eno svoje mnenje, do katerega sem prišla z leti in z otroci, ker tudi tu človek rabi čas in izkušnje, da dozori. V želji, da bi svojemu otroku dali vse in še več, mu omogočili take in drugačne dejavnosti, verjemite mamice, pretiravamo. Predšolski otroci od vsega še najbolj potrebujejo naš čas, ko se jim lahko v miru posvetimo, ali pa tudi samo čas, ko mi na kavču beremo časopis, otrok se sam igra in samo mimogrede pride po poljubček, objem....ve, da smo ta trenutek tu, za njega. Ni ga hujšega, kot že v vrtcu priganjanje, v smislu, gremo, hitro, bova zamudila to in to, in potem letite domov, pa spet hitro pakiranje, da ne zamudimo tja...in cel dan ena sama naglica, v kateri otrok nima niti časa podoživet dneva, ki ga je preživel. Moja najstarejša, ki ima zdaj že 18 let, je že v času vrta obiskovala tečaj tujega jezika, pa rekreacijo in potem še plesno šolo. Non stop smo bili na poti, vse jpopoldneve vezani na uro . Z leti in z otroci me je ta ihta minevala. In sedaj, pri petletnih dvojčkih res z gotovostjo še bolj stojim za tem, kar sem napisala zgoraj. Bolj kot vse dejavnosti na svetu potrebujejo nas in naš čas, oz. občutek, da smo tu, zanje. Tudi če se včasih otrok dolgočasi, ni to nič hudega. Tudi nam včasih paše, da v tri dni ležimo, tako tudi otrokom paše, da občasno dajo noge v luft in se odklopijo.
< Sporočilo je popravil tajtaja -- 2.3.2011 10:58:13 >