Nincii
|
Hej punce... Kok ste ble pridne teh par dni, ko sva bila midva na počitnicah pri babi in dediju na Dolenjskem... Drugače pa je bil tud moj Erik teh par dni kr neki tečko, zgleda da je blo neki v zraku, al pa mu ni preveč pasala sprememba okolja... Drugače pa sem morala kr dobr bremzat babi in dedija, da mi ne razvadijo preveč Erika, k mi potem sami doma nardijo sam probleme... :D Sej verjetn veste kako to gre... Po rokah non stop, skor so se stepli, kdo ga bo držal, k sta poleg dedija in babi v vrsti stala še njgova stric in teta (moja brat in sestra, oba najstnika)... Je bilo zabavno, nimam kej... Sm vidla, da se pogovarjate o Cerazette - tud jz jih jem, sm že skor eno tablico do konca pojedla... Kakšnih hujših stranskih učinkov ni blo, na začetku je edino Erik mal tečkal okol joške, kot da ne bi bla dobra, sam pol je vseen primu... Je pa res, da sem po 5 tabletah takoj dobila menstruacijo, ki je bla kr ene 5 dni srednje močna, kar je obilčajno zame... Zdej pa upam, da je ne bo več, kot naj bi blo s temi tabletami... Glede GH pa takole - moja mami je pred leti delala kot medicinska sestra na pediatrični kliniki in je rekla, da so meli takrat prakso že pri treh tednih za začet uvajat drugo hrano in ne samo mleka - začeli so z jabolčnim sokom po žlčkaih, pa korenčkom v čaju (če so se otroči dojili) ali mleku (če so bili na AM) - to naj bi predvsem pomagalo pri zvijanju oz. krčkih, ker korenček umirja prebavo in vetrove, zgosti blato, da ni čist tekoče in tko... In ta korenček v čaju sem jaz mal včeraj testirala - in ponoči je blo dosti mirneje kot prejšnji dve noči, danes je pa tud pravi cukerček, se še ni jokal... tko da mogoče pa pomaga, kaj pa vem... Sicer pa je vsega skupi mogoče pojedu 50 ml - se pravi 4x po okoli 10 ml pred dojenjem... Najprej se je mal kremžu kaj je ta nov okus, v 4. pa je že veselo sesal, čeprav se ni dal pretentat, da bi samo to namesto mleka. Drugače pa ne mislim še začet z drugo hrano vsaj še kak mesec in pol... tam pri 4h mesecih pa bi počasi začela s sadnimi in zelenjavnimi kašicami namesto enega obroka mleka... Pa bomo vidli, kako bo... Par dni nazaj je blo govora tud o pleničkah - no mi smo iz pampersk presedlali na Moltex öko, št.3 in nam super odgovarjajo - prepustile so samo takrat, ko nisem prav zatisnila trakov in potegnila vseh zavihkov ven... Tudi ko je plenica samo polulana, moram prav dobr pretipat, k sploh ni mokra na otip, sam zgužvana in debelješa rata, tko da dobr vpija... Jz bi jih pohvalila, ker nam ustrezajo... Ko smo bli še na pamperskah se nikakor nismo rešli vnete ritke kljub kremicam in smo potem poiskali alternativo... Moram pa rečt, da se je v pamperskah takoj zavohalo, da se je polulal al pokala, pri Moltex pa se sploh ne voha, moram prav nos v rit porint, pa še nisem ziher al je kej not al ne... Vsem, ki vas napadajo virusi, vam želim čim hitrejše okrevanje, da boste čim prej spet nared za vozičkanje! Sonček in mal burje vam pošiljam iz obale!
|