antoninap
|
No, zdaj sem pa tudi uradno lahko članice te teme In zelo ponosno, da je končno prišel ta dan. Hvala vsem za čestitke! Malce sem že februarke spraševala, pa bom še tukaj ... saj veste, kaj pravijo, več glav, več ve Brina je danes stara 9 dni in full pridna, imam pa probleme z dojenjem. V porodnišnici se namreč ni redila, tretji dan je dobila še zlatenico in že od začetka smo na dodatku. Patronažna sestra nam je prinesla tehtnico in tamala se, od kar smo doma, sicer lepo redi, smo že dosegli porodno težo, tako da to me sedaj ne skrbi več. Ji pa ne gre od rok dojenje. Pristavljam jo vsakič, ko se zbudi, to je pri nas na 3/4 ure, po 15 minut na vsako dojko. Ampak tamala je pravi lenušček in neha intenzivno vlečt že po parih minutah, zato jo moram žgečkati ali masirati, da kolikor toliko še povleče ven. Zdaj, ko imamo tehtnico, sem ugotovila, da popije 40-50g. Problem je, da ji to ni dovolj. Noče zaspati, ampak hoče še hrano in dam ji ali moje načrpano mleko ali pa dodatek, tako da na obrok poje od 60-80g. Rada bi se znebila tega dodatka, čeprav me prepričuje, da s tem ni nič narobe, da večino dobi od mene. Skrbi me, da mi bo mleko usahnilo, da se je malce razvadila s flaško. Je imela katera podobne probleme, pozna kakšno rešitev? Kako dolgo se dojite/ste se dojile? Kdaj začneš dojiti samo z eno dojko na podoj? Bi morala dojiti dlje časa? V P in patronažna vztrajajo na 2x15min, ker drugače se preveč zmatrajo, no pa saj naša še to komaj zdrži.
< Sporočilo je popravil antoninap -- 20.2.2011 20:42:50 >
|