Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 12:46:18
|
|
|
|
tinkatonka
|
vrtec....Jaz sem prej plačevala 4. razred, 115€ (ampak to niso več jasli - jasli so dražje). Polna cena mislim, da je nekje okrog 400€. Nimam pred sabo, da bi ti lahko povedala. Zdaj sem padla v 3.razred. Evo kosilo je kuhano, greva z A. jest.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 12:50:10
|
|
|
|
lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca Lillchy - pri nas se pa otrok s PP točkuje, le da je bilo to leta in leta zlorabljano. Zdaj so se menda končno zmenili, da bo RA pediatrinja pisala priporočila le takim, ki jih res potrebujejo, ne vsem po vrsti in po besedah prav te pediatrinje, je blo lani v Kamniku 5 takih otrok. Upam, da se bodo držali dogovora. drugače pa zgoljufajo ja, lahko greš v kakšno drugo RA in tam dobiš priporočilo, potem ene se grejo mame samohranilke in na ta račun pike itd itd itd. ampak, da je otrok s posebni potrebami, to odloči komisija, ne pa RA.Če pa je tako kot pri nas, en otrok s PP in hodi v vrtec s prilagojenim programom, potem lahko pediatrinja RA napiše priporočilo za drugega otroka, da priporoča zaradi prvega, ki je otrok s PP, da tudi drugi obiskuje ta vrtec (oziroma enoto v bližini) ker drugače, je tko kot pri nas, ki imamo enega otroka v LJ, drugega pa bi potem morala vpisati v Mengeš. Po priporočilu pediatrinje RA, pa bi mi mogoče otroka sprejeli v PE v Lj. v isti stavbi kot imam prvega. in za tak primer mi je povedala, da je v Kamniku uspel. Da so vzeli drugega otroka tja, kjer je bil prvi.sej ne vem, če sem dost razumljivo napisala. nenka- na tem linku, ki sem ga dala, so tudi cene.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 12:54:44
|
|
|
|
benika
|
benika - super, da so ti vsaj usta porihtali user posted image in upam, da ti je vsaj mičkeno odleglo. a je še prepoved obiskov? ker če ni, če boš kaj rabila ti komot pol prinesem popoldan, ko imam moža doma da pazi na blaža, ker sem 5 min stran od bolnice, če boš karkoli rabila medtem ko boš notri! Ne, obiski so že dovoljeni. Če bom spet cel teden notri, potem bom vsekakor vesela kakšnega obiska.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 12:57:02
|
|
|
|
lillchy123
|
tole je na strani vrtca ciciban ljubljana Ekonomska cena vrtca po zadnji spremembi za dnevni program znaša: -za prvo starostno obdobje 474 eur -za drugo starostno obdobje 335 eur -za kombiniran oddelek 368 eur -za razvojni oddelek 926 eur
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 13:00:38
|
|
|
|
katrinka
|
zanimive zgodbe glede vrtcev...jaz upam da za malo dobim da grem loh v sluzbo k drugace bo krizo - kot pri vecini a ne
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 13:01:32
|
|
|
|
katrinka
|
a ja - meni so skoz nakladal da ce das v drugo obcino otroka da bos vec placeval - PA NI RES, jz placujem kot ostali vrtec pa smo druga obcina
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 13:03:05
|
|
|
|
lillchy123
|
vlogo za znižano plačilo daš 14 dni pred vpisom otroka v vrtec, oziroma najhitreje, ko ti odobrijo vpis. tko da, to bo enkrat predbvidoma maja, če daš vlogo za znižanje takrat, potem so dohodki iz leta 2009,če pa kasneje,ko boš že imela dohodnino za 2010, pa le to. Pripravljajo (vsaj v LJ) nov pravilnik za vpis, tko da bo mogoče tud to kaj drugače. Marca naj bi izšel.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 13:06:24
|
|
|
|
lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka a ja - meni so skoz nakladal da ce das v drugo obcino otroka da bos vec placeval - PA NI RES, jz placujem kot ostali vrtec pa smo druga obcina Ekonomska cena vrtca po zadnji spremembi za dnevni program znaša: -za prvo starostno obdobje 474 eur -za drugo starostno obdobje 335 eur -za kombiniran oddelek 368 eur -za razvojni oddelek 926 eur Starši od zgoraj navedene cene plačajo največ 80% ekonomske cene vrtca, 20% krije občina stalnega bivališča. Mestna občina Ljubljana pa omogoča, za vlagatelje s stalnim bivališčem v MOL, še dodatno znižanje plačila: za prvo starostno obdobje in razvojni oddelek 22% in za drugo starostno obdobje in kombiniran oddelek 15%.
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2011 14:21:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2011 14:24:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2011 14:29:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 17:05:52
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 vlogo za znižano plačilo daš 14 dni pred vpisom otroka v vrtec, oziroma najhitreje, ko ti odobrijo vpis. tko da, to bo enkrat predbvidoma maja, če daš vlogo za znižanje takrat, potem so dohodki iz leta 2009,če pa kasneje,ko boš že imela dohodnino za 2010, pa le to. Pripravljajo (vsaj v LJ) nov pravilnik za vpis, tko da bo mogoče tud to kaj drugače. Marca naj bi izšel. Ja lillchy, tole pa ne bo držalo. Ko otroka prvič vpisuješ v vrtec, se VEDNO gleda dohodnina za pretpreteklo leto (se pravi, tiste, ki boste otroka prvič vpisovale v vrtec septembra 2011, boste priložile dohodnino za 2009). Novembra pa se bo ponovno oddajala vloga in takrat se bo upoštevala dohodnina 2010.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 17:40:26
|
|
|
|
archie
|
Pri nas je polna cena za jasli skoraj 480 eur. Če gledam samo dohodke, potem naj bi midva plačevala okoli 150 eur. Ampak NAJ BI, ker bo letos še doma Danes sem ji dala banano za jest (pa bo kar bo). Ni je pluvala ven, jo je lepo pojedla, čeprav usta pa še vedno ni preveč z veseljem odpirala poooočaaaaaaasi pa bo! Aja, pa prvič je naredila obrat hrbet-trebuh z racmankami!!
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 19.2.2011 17:54:50
|
|
|
|
lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 vlogo za znižano plačilo daš 14 dni pred vpisom otroka v vrtec, oziroma najhitreje, ko ti odobrijo vpis. tko da, to bo enkrat predbvidoma maja, če daš vlogo za znižanje takrat, potem so dohodki iz leta 2009,če pa kasneje,ko boš že imela dohodnino za 2010, pa le to. Pripravljajo (vsaj v LJ) nov pravilnik za vpis, tko da bo mogoče tud to kaj drugače. Marca naj bi izšel. Ja lillchy, tole pa ne bo držalo. Ko otroka prvič vpisuješ v vrtec, se VEDNO gleda dohodnina za pretpreteklo leto (se pravi, tiste, ki boste otroka prvič vpisovale v vrtec septembra 2011, boste priložile dohodnino za 2009). Novembra pa se bo ponovno oddajala vloga in takrat se bo upoštevala dohodnina 2010. hvala za popravek sem še vedno čist v avtih, pol pa kako tako mim kresnem tole kar sem jaz pisala velja za otroški dodatek
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2011 21:53:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.2.2011 21:56:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 8:19:28
|
|
|
|
lillchy123
|
sončica-plavutke in rep so izrezani iz piškota in oblečeni v glazuro- ta glaszura je pa domača tičina masa. zmešaš mleko v prahu, sladkor v prahu, dodaš malo oljas, barviklo in vodo in zmešaš v takšno maso kot plastelin pa še noro dobnr je.vsaj men, večini pa ne ampak tko več zame ostane
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 9:41:56
|
|
|
|
corfu
|
Jutro Za mano porazna noč ne vem kaj je bilo Brini ampak že včeraj popoldne je postala zelo nemirna, po naročju je kar plezala, toliko da ni ušla, ponoči je dvakrat jedla ampak pred tem noro jokala, tožila no sedaj seveda spi Naša se še ni prekotalila iz hrbta na trebuh, se obrne pod lokom za 360 stopinj, se obrne sama na bok, levo in desno tisti obrat pa še ni uspel.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 9:43:55
|
|
|
|
corfu
|
aha še tole...cca dva dni. ko jo dam na trebušček, dviguje rito kot kakšen deževnik in spusti in nogoce postavlja v tisti vojaški položaj za puzanje, kaj je hecno z rito v luftu sm rokice še malo nagajajo, no iz tega položaja se pa prekotali na hrbet...mislim, da mi bo kmalu ušla
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 20:45:15
|
|
|
|
tinkatonka
|
kje pa ste vse? No samo na kratko....moja torta je bila glede na skromne slaščičarske izkušnje leppaaaa. Tastova majčkeno premalo mokra, ta pa malo preveč, a vseeno dobra. Naslednji teden bo pa še boljša. Slikco pokažem ob priliki.
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 20.2.2011 20:47:21 >
|
|
[Brisano sporočilo] 20.2.2011 21:52:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 22:06:25
|
|
|
|
archie
|
jaz sem bila od petka dopoldne do danes opoldne sama s Tejo in obema psicama in sem zvečer ob 20h, ko so vse tri punce zaspale, samo padla v posteljo, ker sem bila K-O-M-A!! joj, se vidi, da je bil sedaj mož od decembra doma in sem totalno razvajena ratala, kar se tiče skrbi za punce. Pa sedaj se še ena psica goni in je čisto zmešana od hormonov in itak čisto drugačna kot ponavadi Tinka: jaz bi tudi rada videla torto! Tista od Lillchy je samo WOOOOW!! Pri nas mož vedno naredi klasiko (sadno s kremo), gor pa nareže jagode. Ni tako lepa, je pa božanska po okusu. Jo je pa tudi vedno premalo namočil Kje se pokažejo posledice uvajanja napačne GH (recimo alergija)? po obrazu? Po trebuhu? NiNiBo: ti sporočim kako in kaj glede obiska. Jutri bom več vedela. OK? Corfu: Teja se pa okoli svoje osi nič ne obrača. Edino na trebuh gre. fuuul so si različni tile naši septembrčki
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 22:06:39
|
|
|
|
*Katja
|
Hej hoj! Do pred kratkim sem tudi jaz Zalo samo dojila, v petek je pa tako gledala, ko sva midva jedla, da je tudi ona dobila svojo porcijo...in odlično jo je prenesal in pokakala Pa tudi vodo poje iz kozarca, no, malo liže malo pije. Danes sva bila pri mojih na obisku, Zala je spala midva sva šla pa teč, uf sem brez kondicije. Moj dragi ima ta teden roj. dan in mu bom spekla guiness torto rada preizkušam nore recepte, in ta bo s pivom - poročam o rezultatu in okusu. Uh, me čakata zdele dva busy busy dneva. Bomo zmogli bomo ja
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 20.2.2011 22:26:55
|
|
|
|
NiNiBo
|
Hvala za info o vrtcih - zelo zelo pomagalo. No tole za znjizanje bom itak videli. Ce damo za 2009 podatke in nam upoštevajo švicarske plače, smo čisto na vrhu. Če pa moj odhodnino za 2010 upoštevajo bomo pa pomoje čisto na dnu. Tako, da bomo počakali. jazzy enkrat si rekla, da si gledala en dvojezični vrtec, a mi lahko napišeš za katerga si to gledala. Jaz iščem še privat varianto, da v primeru če zvisimo, da sem v čakalni vrsti za v privat. Se pa potem ve kam bom šla moja plača . archie se nama nič ne mudi, ti kar sporoči kdaj ti paše, in midva priletiva. Sva cel teden v Kranjiski gori, imava avto tako da sva fleksibilna. Danes sem se pa po dolgem času spet mal nabordala in to prvič v Kranjiski Gori. Smučišče je tu super za učenje, ter za otroke. Mah tu bi se mogla učit bordat, ne pa v Švici, kjer je bilo vedno tako strmo. Najini obiski iz Nizozemske tudi zadovoljni, tako da vse štima. Neo je priden in nama neki veliko spi. Danes 2x po 2 uri čez dan, pa potem še v vozičku in tudi zvečer ni bilo nobene panike za zaspat - mu gorski zrak očitno paše. En lep začetek tedna. Vsi bolančki upam, da boste bolje. Amera tebi ekstra spanca in, da bosta Ronja in Bor bolje, tako da bo sla mamica lahko na kaksen cvek. Benika, naj ti teden hitro mine in upam, da bo jasno kaj je narobe.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2. del 21.2.2011 7:29:40
|
|
|
|
mala
|
Uf danes sem pa totalno nenaspana...je bila porazna noč, mali se je dojil na 1.5h . Ne vem kaj mu je bilo, ker takih noči je bilo do sedaj samo 2 ali 3. No upam, da bo danes ponoči kaj bolje...če ne pa probam z dodatkom..bomo videli. Vikend je expresno hitro minil, spet smo se imeli luštno . Zdaj pa ima tavelik počitnice in se malo razvaja doma Lillchy - kakšna huda torta, to je pa prava mojstrovina Pa danes sem malo , ker se je moj kuža med vikendom stepel z nekimi psmi in šepa, ker ga noga boli..danes ga bo oči peljal k veterinarju in bomo videli kaj je narobe. Upam, da bo vse o.k. Je že pravi starček tale moj kuža, ima 14let, samo živi pa pri mojih, ker nad otroci pa ni navdušen... Grem zdaj še eno spit potem pa delat delat delat...
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?