|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
12.2.2011 20:35:10   
Belen
evelin-mi pijemo večina sam še iz kozarca....flaške mam sabo če gremo na daljši izlet....  sm pa mela te od tommee tipee za 18+ ...so fajn

aja včeraj smo 1.kakali w kahlo user posted image user posted image user posted image kupli smo jih cc.mesec dni nazaj..... in sta jih sam gledale in parkrat oblečene sedele gor.... no in wčeraj mi Lija reče kaka (kakat)..ji rečem greš na kahlo in ona JA....sm mislila,da me heca kr smo že parkrat poskusili....in ona kaka in lula user posted image user posted image pridnaaaaaaaaa user posted image
Naša jo pa non stop uponaša in ona tudi kao na kahlo da ka-ka....s tem da se je že pokalala w plenico  user posted image user posted image

nič pupe, otroci HB spijo, js grem še mal surfat,
almk... user posted image user posted image user posted image užiwite pri nonotih....

user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu evelinxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
12.2.2011 20:50:33   
pikatara
Barbi očitno je bil med, ker je mali že ful dober in prvič po mescu in pol tapravi. Spet razgraja. Ninčy v petrek sem še delala, le prej sem šla iz službe, da sva šla k zdravniku. Napad je dobil samo smo ga dobro prestali. zadnja leta sem vedno zbolela ko je bil tenis Australian open, sta pa otroka tud takrat ko je bilo najbolj zanimivo. Larči naj bo čimprej bolje. Naša mala je tudi ful vesela, če smo doma in ne gremo v vrtec. Evelinxx naša dva pijeta s kozarcev. Imeli smo vse možne flaške, ki ne teče, pa je Patrik takoj vse zgrizel in polival. Imata pa navadne flaške na cuc (od costele, jane,...), kadar gremo kam. Belen super za kakanje.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
13.2.2011 11:38:41   
ninčy
Hej!

No, pri nas očitno res ta dvofazna viroza. Dva dni sta bila čisto OK, danes pa je Jan spet zakuhal ponoči.
Belen, bravo za kahle!
Pika, dobro si to z medom nagruntala.
evelin, tudi pri nas vse zgrizeta. Zdaj sta se sama navadila piti po slamici, dva meseca nazaj smo se učili pa nista in nista pogruntala, potem pa sem jima te lunčke s slamicami dala za igrat in evo v torek oba pila. Še vedno pa imamo tudi navadne flaške s cuclji, kadar kam gremo. Pila bi pa tudi že iz kozarca, a kaj ko hočeta to početi sama, potem sta pa vsa mokra. Bomo počakali na toplejše vreme. Tudi ta varianta z navadnimi flašami na cuc, kot opisuje Pika, se mi zdi fajn.
almk, pustite se razvajat danes. Mi smo se tudi hoteli, a ostali doma zaradi vročine.
Vse ostale, kje ste?

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
13.2.2011 18:12:15   
Belen
ciao pupe,

en naswet..... mi doma mamo tako "štalo"...punce ne ubogajo nič  user posted image user posted image user posted image  
kaj naredit??? odpirajo wse žiwo, iščejo in brskajo po predalih,omarah, razmetavajo igrače-nočejo pospravit itd........... mojo žiwci počasi načenjajo....kako če jih sploh) kaznujete????
js jih dam na stol sedet na hodnik in morejo sedet tam dok ne rečem da pridejo nazaj.... Lija se najprej dere pol tam se umiri in sedi...Naša je pa pravi user posted image ... ne uboga ma ČISTO NIČ!!!!!!!!!!!  če ne se začne dret,metat na tla, cepetat,brcat, se mi smeje v faco če jo kaznujem !!!! ne uboga nič....
jim daste tudi kako na rit?????????
kako bi jih kaznovala drugače???

p.s. da ne bo zgledalo da jih zdaj mlatim itd....  user posted image user posted image user posted image

help, help  user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
13.2.2011 20:11:56   
gosenica1986
čaw punce!!

kako ste kaj?
BELEN-bravo za kahlico!!!super!user posted image našedva se samo dereta če jih gor dam na kahlo user posted image glede kaznovanja pa ne bom nič olepšavala stvari...čeprav sm načeloma bolj za mirno reševanje trme in podobnih problemov,ko stokrat rečeš NE na sto različnih načinov,če ne zaleže in je pol dodana še trma,ja,dam eno čez ritouser posted image sicer skorej komaj opazno,vem da ne boli,sam tok da ve da je narobe,in zdej že če rečem "da ne boš po riti dobla/dobil" se že umiri in pusti tisto kar ne sme delat...ja in res so fantki bolj pridni ja user posted image
NINČY- povodce sem pa dobila v pikapolonici,stane pa 13 € eden...se kuj bolš počutm,ker jih bi imela tudi ti user posted image jst vem da bo da bo čudno zgledal,ampak lej...mi je čist vseen...sj veš kako pravjo-BOLJE DRŽI GA NEGO LOVI GA user posted image hahahapa baje so full bolj "zdravi" a kako nej rečem,že zarad rokic,k nikol ne pomislmo kok jih začne roka bolet k jo majo skos v luftu user posted image
EVELIUXX- mi imamo še vedno flaško na navaden cucelj (MAM firma ),čeprov je Ema že pila iz tiste kao flaške od Tommie Tippija k je k zaprt kozarc z luknjico,ampak kar ima Alen je sveto in ker on noče pit iz ničesar druzga,poj ona tud hoče pit iz flaške ....kr neki ene fore mata res user posted image

Mam pa spet par vprašanj....a ste ceple svoje sončke proti klopnem meningitisu?
Pa še nekej totalno neumnega,ker sem pač blond user posted image kako vs najdem na facebooku? lol...res nimam blage o tem a ne user posted image

lepo se imejte pa zdravi bodite user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
13.2.2011 21:04:00   
almk
hej, hej, hej...
mi smo prenažrti od hrane danes user posted image  ... zabava uspela ..
belen - tudi pri nas je plezanje in odpiranje vsega možnega nočna mora, igrače so zanimive samo za razmetat...sicer ju vsak večer učim, da se pospravi za sabo, ampak mali ne posluša nič, mala pa nekako poskuša pospravljat z mano...ju pa kaznujemo tako, da ali ju dam v stajco (ampak to se mi ne zdi neka kazen, ker imata notri itak igrače) ali pa rečem, da ju bom za ušesa (tudi ju, če ne ubogata), pa zdej že vesta, da to boli in potem nekako ubogata...mi je pa pediatrinja rekla, da je trenutno za njih največja kazen, če jih daš za minuto do dve stran od sebe in jim potem poveš kaj je bilo narobe in zakaj je  moral stran...ker pri nas mali udarja z glavo (daje "čelne") kar tako...in ko sem jo vprašala kaj narediti, je rekla, da naj ga dam stran od sebe in mu potem razložim zakaj...in moram reč, da se mi zdi, da to kar pomaga...sicer je takoj jok in stok, ampak mislim, da potem vsaj ve, da je naredil nekaj narobe...moramo pa tud mi kupit kako mizico in stolček (sicer nimam pojma kam bomo dal, ker prostra res ni), ampak se mi zdi, da taka kazen bi bila še najbolj primerna, da ju daš na stol sedet za minuto do dve in potem mu poveš zakaj je moral tam sedet...po riti ju še nisem udarila..
mi je pa zanimivo ko pišeš, da ne uboga Naša - se mi je zdela vedno taka bolj mirna in poslušna...no pa se je očitno obrnilo..
pijemo pa mi ali po slamici ali iz kozarčka - že kar obvladata, za s sabo imamo pa še vedno aventove flaške..
za klopni menigitis - je meni pediatrinja rekla, da naj bi ju cepila tam nekje pri 2. letih jeseni, tako da počakamo do takrat in ju sigurno cepimo...še prej pa sebe..
gosenica - za facebook sem ti poslala zasebno sporočilo - poglej..
lep večer babike...pa-pa..

(odgovor članu gosenica1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
14.2.2011 7:37:01   
Belen
jutro pupe,
ja hvala almk in gosenica....
ja almk...Naša je tista,ki ne šlivi 5 posto.... sej je še vedno bolj mirna od Lije,ampak lija saj mal uboga ona nič!!!
Ne zaleže ,če jo dam na stol sedet (vstaja non stop, me provocira, cepeta, hodi....),če ji dam na rit gre spet nazaj npr.na mizo plezat, če zakričim ne pomaga.... karkoli naredim ne pomaga nič!!!!!!!!!!! HB saj spi ponoči user posted image
res me zanima,če ma kdo tazga otroka,ki nič ne uboga in niti kazen ne zaleže? user posted image  

v vrtcu pa je baje ko bubica.....mal trmari,ampak pol se pomiri.....js ne wem,al majo tam jeklene živce al sm js una,ki ???? user posted image  user posted image

(odgovor članu almk)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
14.2.2011 8:55:01   
lara light
Jutro lepotičke! Zaljubljene? Lepo...

user posted image
Mi smo še ta teden doma, včeraj še mala dobila vnetje oči, kašljala in težko dihala celo noč, zdaj kot rožica...je pa mati namesto neke tipi topi valentinke, kot user posted image ...user posted image
in tko bomo preventivno doma...
kažin do max, uvajam represivne ukrepe (stajica, proč od mene, danes bom probala tisto: greš v kotuser posted image ...nič ne pomaga. Čakam na dodatne predlogeuser posted image
Belen, super za kahlice, almk brvo za uspelo zabavo, ninčy naj 2.faza mine še danes...
Gosenica pošljem zs
Pika, Noki, kako pri vas?
Pikapoke bolančkom, zvizzzz

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
14.2.2011 9:57:11   
pikatara
Ninčy patrik je imel tole dvofazno virozo, midve pa samo enofazno. Mi smo spet doma. Tokrat je zakuhala moja princeska. Ima 38,5 ampak mislim, da ni kaj hudega, ker je ful dobre volje, pleše, poje,... Patrik je pa tokrat rekordno prišel k sebi, po dveh dneh ne rabi več ventolina. Prej pa en mesec skupaj. Je bil res med. Jutri imamo pulmuloga in ga bo testirala na alergije.

Belen pri nas je ta faza po večini k sreči že mimo. Meni se je mešalo, cele dneve sem se drla nad njima, dobila sta jih za ušesa, po riti, za kazen sta šla v svojo sobo. (da ne bo zgledalo kot da ju mlatim, sem ju čisto nežno). Vse sem probala, samo bistveno je bilo da vstrajam pri svojem in ne popuščam. Zdaj že tolk razumeta, da ju ful podkupujeva. Če hočeš to, moraš prej narediti to. Če hoče Patrik sesalec ali mala sladkarije, morata prvo igrače pospravit. Če nočeta kaj probat za jest (smo v fazi ko si vizualno zmišljujeta) morata prvo probat, da dobita piškot. Če jima pol ni všeč, pa ne siliva. Pri nas je Patrik tisti, ki ne uboga, če mu kaj ne paše. V vrtcu sta sigurno bolj pridne, najboljši je mamo jezit.

Zdaj me je pa skoraj kap. Patrik je poskušal eno škatlo odpret, ko je bila zalepljena s selotejpom. Kar naenkrat je prišel v splanico z največjim  nožem. ga je v perdalu vzel. Očitno je kdaj naju videl, da kaj z nožem odpreva. Niti zas ekundo ne smeta biti sama.

Gosenica super za povodce. tudi sama bi jih nabavila, če bi bilo potrebno. Cepla sem ju proti klopnemeu meningitisu. Naš kuža ima večkrat klopa, tako da ga lahko tudi ona dva kje dobita, pa še pediatrinja je rekla, da ga lahko komarji prenašajo.

larči pozdravite se.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
14.2.2011 11:30:24   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: Belen

jutro pupe,
ja hvala almk in gosenica....
ja almk...Naša je tista,ki ne šlivi 5 posto.... sej je še vedno bolj mirna od Lije,ampak lija saj mal uboga ona nič!!!
Ne zaleže ,če jo dam na stol sedet (vstaja non stop, me provocira, cepeta, hodi....),če ji dam na rit gre spet nazaj npr.na mizo plezat, če zakričim ne pomaga.... karkoli naredim ne pomaga nič!!!!!!!!!!! HB saj spi ponoči user posted image
res me zanima,če ma kdo tazga otroka,ki nič ne uboga in niti kazen ne zaleže? user posted image  

v vrtcu pa je baje ko bubica.....mal trmari,ampak pol se pomiri.....js ne wem,al majo tam jeklene živce al sm js una,ki ???? user posted image  user posted image

...isto se sprašujem tudi jaz. PA mi je vzgojiteljica nekako razložila, da je to čist normalno. Vrtec je institucija, tam ni "časa" za razna mala izsiljevanja, ker enostavno ne padajo na finte- Mi doma pa padamo, se sekeramo, če je treba bit hud, nas uspešno prepričajo z dretjem. In ker je to vendo znova, vejo da je odziv. In točno to mali mulci vejo, da če bom tulil se bomo odzvali- ali bomo ugodili zahtevi ali pa tulili. ne bomo ignorirali. Pač to je dom, normalno da je druage kot v vrtcu. Čustvena povezava kje včja in torej tudi vse ostale posledice tega.
No, pri nas lahko brez dvoma zatrdim, da je Špela "tapriden" otrok, Miha je pa ...ma sej ne vem kako bi rekla.. ipik nr.1 To je vse od odretja, tuljenja, metanja stvari, metanja sebe, pretepanja itd...če ni po njegovo ali če ne dobi kar hoče. Naj bo to čokolada ali pa če je dedi šel domov, ali ga ni dvignil v naročje, ali če je mami dala sok v napačen lonček...skratka kar si on zamisli tist moment. Včasih uspem preusmerit, včasih
me prepriča, včasih sem dobre volje in popustim (napaka, ja vem), včasih sem tečna in zato natančna in me spravi na obrate... skratka v celoti pogledano je zdajle zanj in za nas ostale težek čas in smo velikrat hudi, ampak zgleda tko more bit. Kazni... ma saj ne vem kaj naj bi bilo prav, sto načel je, sto načinov, vsak neki po svoje govori... ti se pa znajdi. Po riti sta jih oba sicer že dobila, ampak bolj malo, pa še takrat sem se počutila kot hitler (no, to se tudi če dvignem glas), parktat sem ju po prstih...v stajici je brezveze (kot pri almk), zdaj probavam s stolčkom... Skratka  zanekrat še nimam pamente vizije kaj naj bi palilo. Ker se mi včasih seveda tudi smeji, sploh ko dela neumnosti iz igrivosti ali navihanosti in ne iz jeze.
V bistvu za Špelo vse velja isto, le da je pri njej tega bistvenoi manj, ona tudi ne nadleguje Mihata in ga ne tepe, ima pa svoje finte...
Ja, teli dvoletniki so....

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
14.2.2011 11:48:50   
hedviga
...kakšna slovnica....adijo pamet!!!user posted image user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
14.2.2011 19:58:45   
ninčy
Če bi kdo prej mislu na vse to ... user posted image  so, čeprav ne ubogajo pa trmarijo pa brata tepejo, grizejo, lasajo ... Pri nas zaenkrat še pali NE, POBOŽAJ HITRO BRATCA in že naslednji moment se lovita okrog. Seveda pa vedno večkrat to ne pali več - sploh kar se tiče plezanja in stikanja ... Vse predale v kuhinji imam zlimane al pa zvezane, vse omare tudi, pulta prazne, smeti zvezane ... pa še vseen sta dosegla nož v predalu, za katerega si nisva mislila, da ga sploh lahko na kakršnkoli način odpreta.
Seveda sem bila huda in je fasal po riti, pa prvič ko je vstal v vozičku tudi ... Pa tudi sv. Peter mu je ne zbriše, al kako že pravjo ...

gosenica, pika, a pa to so prav "povodci" al vajeti za učenje hoje?
ne bom sploh pisala, kako smo ... smo v vrtcu ...

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
14.2.2011 22:43:09   
gosenica1986
Dober večer drage sotrpinke user posted image

Najprej vam zaželim veselo valentinovo user posted image

Mislim da smo vse mislile da bo vedno lažje,pa je v bistvu vedno težje...prej je bilo zadost da so bili siti,previti,pocrkljani...zdej mormo pa iz teh malih hudičkov narest nerazvajenčke in jim dopovedovat kaj je prav in kaj ni...meje pa preizkušajo na vsakem koraku dneva...jaoooo user posted image ampak prej ali slej bojo odrasli,mimgrede bo prvi razred,samo da se tega sploh ne zavedamo...pa kljub temu da nam počnejo razne vragolije,so naši mali sončki,ki se bojo še prehitr osamosvojili...naprimer,danes je  Ema prižgala vse plate na pečici,s tem da sem mela na štedilniku vrečko s kruhom pa plastično posodico...vse se je lepo stopil,nč bat user posted image

NINČY- ja v bistvu so to vajeti za učenje hoje ampak jih tudi za to uporabljajo...moja tašča že komej čaka da jih bo lahko uporabljala,ker mi jih kdaj pa kdaj vzame za cel vikend in je tudi potožla,da to je pa nemogoče it skoz mesto z obema user posted image jst se poj prašam,kaj šele una k ma trojčke??!!??

mi smo se cepil proti klopnem meningitisu že kar to zimo,ker z varuško hodita veliko skozi gozd a travnik...nikol ne veš kje se kakšn klop najde..ja pa tud mi imamo psa,tko da lahko še pes kej prnese...čeprov sem skeptična glede cepiv...prot rota virusu jih nisem cepla in glej ga zlomka smo ga ravn mi pobasal pri petih mescih...katasrtofa!!!!

drugače bi vas pa prosila da mi na zasebno napišetepod kater ime vas lahko na fb dobim,almk mi je to že ustregla user posted image hvala user posted image
me pa zanima a se Klarissa še kej javi tule gor?

lepo se imejte punce ****user posted image MWAuser posted image ****

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
16.2.2011 10:03:05   
buba.miska
Kam so nas te vrgli

Da nas spravim malo na prvo stran :)

Sem vas malo prebrala, pri nas pa je Klemen bolj "poreden" kot Žana. Ona se hitro navoli pa je hitro mir, on pa kar vztraja pri svojem pa ni in ni konca. Se mi zdi da je najbolj vztrajen otrok kar jih poznam. Žana se zelo hitro navoli igranja z isto igračo, stvarjo. Klemnu pa daš cev od sesalca, pa gre z njo spat, jest, sploh je ne izpusti iz rok, zato sedaj sesam samo ko sem sama, ker drugače je spet ipika....

Mislim da mi še nobena ni odgovorila z atiopiskim dermatitisom. Ali je katera imela takšno izkušnjo ali pozna koga. Naša p mi daje vedno samo neke kreme mešat, katere pa rada ne uporabljam, ker zelo tanjšajo kožo (Klemen pa ima to suho kožo točno na obrazu in res ne želim da bi s temi kremami tako zmanjšala plast kože, da bi se videle žilice.) Največkrat ga mažem z hidro kremo ampak ni nekakšnega učinka.

Sem ji že rekla če bi nas dala na teste ali pa vsaj k dermatologu. pa pravi da dermatolog dela enako kot ona tak dugo daje neke kremo dokler ni ta prave, za teste pa mi je rekla Kaj pa bote potem naredli če je na kaj elergičn? halo tiste hrane se bom probala čim bolj izogibat, ker vem da ga zelo srbi in vem da mu ni prijetno. Vem da mogoče paničarim ampak se mu te že širi, najprej je imel samo na eni strani sedaj ima na obeh, pod vratom in že na hrbtu, pa mi samo ene te iste kreme daje, ki vse tanjšajo kožo.

Če katera ve koliko približno pride dermatolog če grem na lastne stroške?

hvala za odgovore

pa pridne bit in hitro nekaj napisat drugače več nemo našle foruma :)

ŽANA(2130g) IN KLEMEN (2310g) 14.5.2009

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
16.2.2011 10:04:54   
buba.miska
a pa še to glede sprehoda, če grem sama z njima ni problema, držita se me vedno, razen ko jim rečem tukaj pa lahko gresta sama.
Če pa je kdo  poleg pa je čisto drugače, te pa bi noreli, le zakaj bi dali roko še bolše pa je če te nekdo nosi cel sprehoduser posted image user posted image

ŽANA(2130g) IN KLEMEN (2310g) 14.5.2009

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
16.2.2011 11:48:23   
pikatara
Bubamiška pri nas je Patrik že več kot leto dni obseden s sesalcem, ne pomaga, da sesam ko sem sama, ker skoz teži za njega, včeraj je celo pogruntal kako si sam odpre omaro kjub varovalu. Da ne govorim, da ga tudi sam v elektriko vklopi kljub varovalom v vtičnicah. Prej je bil koj in stok, ko se je bilo treba od njega ločit in it spat. Zvečer mu da lubčka in ga poboža preden gre spat. Glede dermatitisa pa nimam pojma. Pri nas se je splačalo, da sva bila v njunem najbolj kritičnem obdobju glede neuboganja malo bolj stroga z njima, ker je zdaj toliko lažje. Sama lahko grem z njima vsepovsod (na sprehod, na kavo, v trgovino,...), z njima lahko vse popsravim, pomijem okna,... Edino kar je pri patriku, da kadar mu kaj manjka oz. če mu je dolg čas, skoz maltretira Karolino. Vsako igračo ji vzame, jo potiska, tepe,... , po drugi strani jo pa boža, ljubčka, ji nosi dudo, povštrček. Nič grem za faks delat, dokler je mir in spita. Se moram končno magistrske lotit preden mi vse zadtara ali pa mi dajo zraven goro izpitov.

(odgovor članu buba.miska)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
16.2.2011 14:23:19   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: buba.miska

Mislim da mi še nobena ni odgovorila z atiopiskim dermatitisom. Ali je katera imela takšno izkušnjo ali pozna koga. Naša p mi daje vedno samo neke kreme mešat, katere pa rada ne uporabljam, ker zelo tanjšajo kožo (Klemen pa ima to suho kožo točno na obrazu in res ne želim da bi s temi kremami tako zmanjšala plast kože, da bi se videle žilice.) Največkrat ga mažem z hidro kremo ampak ni nekakšnega učinka.

Sem ji že rekla če bi nas dala na teste ali pa vsaj k dermatologu. pa pravi da dermatolog dela enako kot ona tak dugo daje neke kremo dokler ni ta prave, za teste pa mi je rekla Kaj pa bote potem naredli če je na kaj elergičn? halo tiste hrane se bom probala čim bolj izogibat, ker vem da ga zelo srbi in vem da mu ni prijetno. Vem da mogoče paničarim ampak se mu te že širi, najprej je imel samo na eni strani sedaj ima na obeh, pod vratom in že na hrbtu, pa mi samo ene te iste kreme daje, ki vse tanjšajo kožo.

poskusi s kremo A-derma, dobi se jo v lekarni. oz. mi uporabljamo losijon, ker je manj masten in se boljše razmaže.

dermatolog: nimam izkušnje, ker je I. imela zaradi alergije krče in ne kožnih težav.

naroči se privat na preiskave, v Lj dela privat dr. vodušek, kje drugje pa ne vem. do takrat iz prehrane izloči najprej mleko in vse mlečne izdelke: ne sme jest NIČ mleka, sira, jogurtov, skut itd in seveda nobene hraNE, ki vsebuje mlečne beljakovine. na med.over.net je seznam dovoljenih živil, pa poglej tam, kaj pride v poštev. mislim, da telo v enem tednu izloči vse sledi mleka in nato lahko sama ugotoviš, če se začne stanje ob dieti izboljševati. nato lahko poskusiš izločit še jajce, drugače pa pridejo v poštev še pršice (brez tepihov, zaves, novi jogiji, posteljnina...) ... ah, ni da ni, najprej ti predlagam mleko.

tvoja P je tudi za nekam, no. alergijo otroci lahko prerastejo, a ozdravljiva ni! če veš, na kaj si alergen, se le-temu izogibaš ali omiliš posledice, kar je po moje dovolj,, da približno normalno funcioniraš. je kar fajn vedet, na kaj si alergičen.

naj ti napiše napotnico, imaš pravico do tega, pa bodo strokovnjaki/alergologi rekli, kaj in kako naprej.

mejte se, sem na šihtu....

< Sporočilo je popravil nokes -- 16.2.2011 14:24:23 >

nokes

(odgovor članu buba.miska)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
16.2.2011 15:33:02   
nokes
še tole:

user posted image

mi smo vzeli za vsakega dvoje, da probata doma, pa sem se odločila, ker so jima manjše prav, da obdržimo vse. so mehki, lepi in poceniii. priporočam.

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
17.2.2011 10:59:29   
evelinxx
user posted image Tako zdaj smo mi tudi zboleli,kašljamo,smrkamo in imamo vročino.Kaj ste ve dajale vašim v takem primeru? Jaz jima dajem Prospan proti kašlju,svečke proti vročini,ponoči kapljico Operila in Materino dušico namažem po prsih za lažje dihanje.

Pa še eno vprašanje imam,nekaj časa nazaj ste debatirale o tistih podlagah za risanje z svinčnikom na vodouser posted image ,zdaj me pa zanima kje ste dobile dodatni svinčnik?
Kupile ste jih pa v Baby centru a ne?

Lp in mislite na nasuser posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
17.2.2011 11:04:45   
Belen
noki..tnx... js sm ravno nabavila obuwala, tak da....za 1x dowolj...imamo pa polno 23 zmerjeno v cicibanu user posted image

evelinxx- js sm dajala to kar ti,sam da prospana ne-meni je rekla moja P da tej sirupi ne pomagajo nič (sam denar v smeti).... čistila 5x dnevno s fiziološko, operil, če je bla wročina nad 38.5C sm dala svečko al calpol....

to je to.... in upam,da čimprej mine  user posted image

(odgovor članu evelinxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
17.2.2011 11:29:09   
Barbk
Mal me lenoritis daje...ne vem no tale vreme je za pop.izdit. Upam, da bo jutri res sonček. Pika sprehod bo? No upam, da bomo ok, ker je Brina mal sumljiva, itak se ji neki vleče že dober teden-od 37.3 do 37.8-ni ne tč ne mš, sam ni čist ta prava. No naša dva glih zdele neki "ustvarjata", si sploh ne upam, preveč pogledat kaj. user posted image  Pri nas je tud Žiga bolj nabrit. No sej pol itak Brina ponovi za njim, sam on je res k en hudiček.
Bubamiška se strinjam z Noki. Tale tvojo p je mal smešna, no. Mislim se obnaša tko kot, da so alergije en tak hec. Ne vem zakaj imamo pol alergologe, dermatologe...Jaz bi definitivno vztrajala, da tvoja p napiše napotnico, ker na tako stanje ti je dolžna. Mislim mi sploh ne gre iz glave tale njen odnos.
Noki so luštni vidt teli šulnčki, sam mi še nismo na 23. Tam max. na 20 bi rekla, pa še kar v škornjih hodita. Bo treba v akcijo, pa me že zdaj glava boli kolk evrom bo spet šlo. Za Brino bom mrbit še kaj od Manči ponucala, sam se glih mal križata.
Evelin user posted image  za vas!
Žiga je včer imel še kontrolo na gastro, pa sem ful vesela, ker jemlje Controloc še do konca marca pol pa za 14 dni zmanjšamo dozo in če en bo težav ga lahko ukinemo. Uspeli so ga celo izmeriti in ima fant 77cm in je ujel korigirano starost, res da čist na meji ampak važno, da jo je. user posted image  
Na zdej pa šibam je razgrajanje na ful...upam, da pridem kasnej. Pa lupčka vsem.

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
17.2.2011 12:17:32   
pikatara
Skoprija, Domen in Tilen vse naj naj. Fajn praznujte.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
17.2.2011 12:35:59   
miska73
En lep pozdrav (smajli z enim velikim angelskim sijem)
Evo mene po dolgem času. Sej mogoče se me pa še spomnite ne več.... hihi... še dobr da vas mam večino na FB.
Sem glih eno potrdila na FB, pa ne vem katera je.

Sem na hitro prebrala zadnje tri strani.
Vidim da smo bolj ali manj v istem zosu.
Čeprav, ko sem prebrala en daljši post od Noki, vidim da nas najhujše še čaka.

Hedi, kako ti gre kuhanje zdrave hrane?

Evo, glih tolk da vas pozdravim. Zdej pa grem kej v lonc nametat za kosilo.

(odgovor članu gosenica1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
17.2.2011 13:50:20   
nokes
miškaaaaaaa!!!! kako lepo, da se oglasiš. povej, že kaj novega pri R?
ja, danes praznujeta Tilen in Domen, pa skorpič naj pride malo povedat, kako sta in kako njen trebušček. vse najboljše.user posted image

kako ste ostale? zatišje, vidim.... nič, jaz v službi, pa imam celo nekaj časa in miru, da vas preberem in kaj napišem user posted image

barbk, glede teh napotnic za alergologa, pa jaz ful ne morem razumeti, kako da jih tako neradi predpisujejo. kaj imajo kako kvoto, ki jo nočejo porabit za tako brezvezne stvari kot je alergija, al kaj? okej, res je, da je pri dojenčkih verjetno nujneje ugotoviti alergijo, ker ponavadi zaradi tega ne napredujejo in je mleko njihova edina hrana ter potrebujejo nadomestek. ampak do konca življenja pa tudi ne moreš biti na kortikosteroidnih kremah, ki lajšajo težave. saj če veš, kaj ti škodi, se temu izogibaš. upam, da bo bubam uredila, kot je prav.

okej, dost, je treba delat....user posted image user posted image user posted image

nokes

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
17.2.2011 21:16:50   
almk
sam da čestitam "sosedom", ostalo kak drug dan...
user posted image user posted image Scorpia - vse najboljše Tilnu in Domnu, pa poljubček vsem od nas3ehuser posted image user posted image
nočkooooo punce..

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?