hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen jutro pupe, ja hvala almk in gosenica.... ja almk...Naša je tista,ki ne šlivi 5 posto.... sej je še vedno bolj mirna od Lije,ampak lija saj mal uboga ona nič!!! Ne zaleže ,če jo dam na stol sedet (vstaja non stop, me provocira, cepeta, hodi....),če ji dam na rit gre spet nazaj npr.na mizo plezat, če zakričim ne pomaga.... karkoli naredim ne pomaga nič!!!!!!!!!!! HB saj spi ponoči res me zanima,če ma kdo tazga otroka,ki nič ne uboga in niti kazen ne zaleže? v vrtcu pa je baje ko bubica.....mal trmari,ampak pol se pomiri.....js ne wem,al majo tam jeklene živce al sm js una,ki ???? ...isto se sprašujem tudi jaz. PA mi je vzgojiteljica nekako razložila, da je to čist normalno. Vrtec je institucija, tam ni "časa" za razna mala izsiljevanja, ker enostavno ne padajo na finte- Mi doma pa padamo, se sekeramo, če je treba bit hud, nas uspešno prepričajo z dretjem. In ker je to vendo znova, vejo da je odziv. In točno to mali mulci vejo, da če bom tulil se bomo odzvali- ali bomo ugodili zahtevi ali pa tulili. ne bomo ignorirali. Pač to je dom, normalno da je druage kot v vrtcu. Čustvena povezava kje včja in torej tudi vse ostale posledice tega. No, pri nas lahko brez dvoma zatrdim, da je Špela "tapriden" otrok, Miha je pa ...ma sej ne vem kako bi rekla.. ipik nr.1 To je vse od odretja, tuljenja, metanja stvari, metanja sebe, pretepanja itd...če ni po njegovo ali če ne dobi kar hoče. Naj bo to čokolada ali pa če je dedi šel domov, ali ga ni dvignil v naročje, ali če je mami dala sok v napačen lonček...skratka kar si on zamisli tist moment. Včasih uspem preusmerit, včasih me prepriča, včasih sem dobre volje in popustim (napaka, ja vem), včasih sem tečna in zato natančna in me spravi na obrate... skratka v celoti pogledano je zdajle zanj in za nas ostale težek čas in smo velikrat hudi, ampak zgleda tko more bit. Kazni... ma saj ne vem kaj naj bi bilo prav, sto načel je, sto načinov, vsak neki po svoje govori... ti se pa znajdi. Po riti sta jih oba sicer že dobila, ampak bolj malo, pa še takrat sem se počutila kot hitler (no, to se tudi če dvignem glas), parktat sem ju po prstih...v stajici je brezveze (kot pri almk), zdaj probavam s stolčkom... Skratka zanekrat še nimam pamente vizije kaj naj bi palilo. Ker se mi včasih seveda tudi smeji, sploh ko dela neumnosti iz igrivosti ali navihanosti in ne iz jeze. V bistvu za Špelo vse velja isto, le da je pri njej tega bistvenoi manj, ona tudi ne nadleguje Mihata in ga ne tepe, ima pa svoje finte... Ja, teli dvoletniki so....