Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 11:22:44
|
|
|
|
ula77
|
ej, če so vdihi kul, če čistiš noska z fiziološko, pa morda še 3xdnevno kake Operil, če je, vsaj mal, ti ne morejo pomagat nič, a ne? Imam pa sedaj težave z mlekom. Ker je bla punca v zednjem tednu zadovoljna z malo, dojile smo se po 30, 40 ml, tudi manj (ja, tehtali smo vsako kapljico), sedaj pa lažje diha in je gospodična spet požrešna, mama pa zaloge nima.... In verjetno je ne bo čez noč, tako da smo včeraj po 1-urnem dojenju nafehtali še 60ml dodatka....mane je skoraj kap. Ker v bolnici se mi je zdelo, kako je fajn, smo 15 min gor, pa pupa zaspi.... ma samo če je bolna. Ampak glavno je, da smo po 10 dnevih spet dosegli staro težo....juhu! Kaj danes grete kaj ven?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 11:23:31
|
|
|
|
obcinarka
|
ja arwenko tu spodaj se takoj podpišem.. enako)) če smo na luftu, je ok, drgač pa čistim nosek kar naprej-no skoraj, pa kakšne muce ratajo tam noter.. jaz pa opažam da tale gospodična dopoldne spi, seveda če smo v vozičku, na sprehodu, avto, skratka če se rit trese .. prejle sva jedle, je zadremala, sem jo položla, pa že godrnja v posteljici.. itak ji dam sam dudo, bomo vidli, mogoč pa bo zadremala, ker že od zjutraj ni spala.. zaanimivo postaja .. drgač pa kuham na express, kej več dosti se mi pa ne da dans, je tek dan.. mogoč bo pop. boljš, pa gremo ven)) mejte se..
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 12:03:04
|
|
|
|
ula77
|
aha, pa da ne pozabim, ker je tle večkrat govora o bolnicah in porodnišnicah: Bile smo v Brežicah in nisem mogla verjet, da je lahko v javnem zdravstvu tako dobro poskrbljeno za nas. Iskreno povedano, ne morom najti dovolj dobrih besed, da bi jih pohvalila, saj so bile tako sestre kot zdravniki vrhunski, so radi pomagali, veliko več, kot jim verjetno piše v pogodbi, skrbeli so za nas, kot da sva njihove, skratka... Je bila ena izjema, vendar zagovarjam trditev, da so zdravstvo ljudje, torej je le vprašanje na koga naletiš.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 14:51:04
|
|
|
|
GITA14
|
ula 77 sam da ste doma Mi smo pa danes klical patronažno zaradi mozolčkov in sem dobila dijeto samo kuhan riž, polento, gres,pšenični kruh, pčenične testenine brez jajc belo meso banano in olupljeno jabolko. Baje so mozoljčki od hrane. Bomo vidli čez 3 dni če bo boljš oz če bo manj mozolčkov.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 9:19:46
|
|
|
|
tasika12
|
Da se še jaz malo oglasim, danes smo iz posvetovalnice, zredili smo se za kilogram, zrasli za 4 cm in se dojimo. Sestra mi je omenila da je sedaj cepljenje proti rota virusu in je rekla naj razmislimo. Zato se obračam na vas kaj menite, boste ve vaše sončke cepile proti rota virusu ali ne? lP Tasika
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 11:13:22
|
|
|
|
n a n i
|
Tasika12 mi ne bomo dali cepit proti rotavirusu. A ste imeli že obvezno cepljenje? Jaz bi se ful rada temu izognila, a kaj ko naša država ne omogoča izbire staršem. Poznam namreč kar precej otrok, ki imajo ful posledice zaradi cepiv. Ta kombinirana cepiva mi sploh niso vseč. Bi raje videla, če bi bila enojna. So manj škodljiva. Punce a že kaj razmišljate o varstvih za vaše otroke, ko bo treba iti nazaj v sluzbo? Mi za vrtec nimamo šans, no vlogo bomo vseeno dali, da bo naslednje leto več točk, pa sem preklicala že kar nekaj privat vrtcev in varušk, pa imajo vsepovsod ze polne skupine. Seveda na teh lokacijah, ki bi nam ustrezale.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 11:19:50
|
|
|
|
Arwenko
|
Mi smo tudi imeli kontrolo teže 4650g in 56,5 cm. Rotavirus...ne bomo cepili. nani...kolikor vem imaš možnost odklonit cepljenje na posebno zahtevo, vendar so pol neke težave pri vpisu v vrtec in kasneje v šoli...moraša na kakšnem alter forumu pogledat, kako se to rešuje. varstvo...razmišljamo o privat, pa še nismo tak daleč.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 11:36:45
|
|
|
|
n a n i
|
Arwenko na žalost ni tako enostavno, če ne cepiš otroka. Vsaj trenutno ne. Sem se ful pozanimala pri raznih inštitucijah in mi je bilo rečeno, da mora vsak pediater prijaviti inšpektorju vsakega necepljenega otroka in potem se z njimi bockaš. In edino oni lahko dovolijo, da ni cepljen otrok. Pa kazen je 500 eur in jo lahko dobiš večkrat. Na koncu pa te skoraj prisilijo, da jih cepiš. Koliko je bilo meni rečeno za vrtec in šolo ni treba prinesti potrdila o cepljenju ampak izjavo pediatra, da je otrok zdrav. Večina cepiv tko ali tako zaščiti samo za določen čas in ne za celo življenje. Poznam kar nekaj otrok, ki so imeli oslovski kašelj kljub cepljenju. Ah pol pa vedi kako in kaj
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 11:36:48
|
|
|
|
pika555
|
Pozdravljene! Tudi mi ne bomo cepili proti rotavirusom, ker naša pikica ne bo šla vrtec do 3.leta (imamo na srečo doma babico in dedija). Naša pikica pa hoče zadje dni kar naprej jest, pa po malem..ne ve kaj naj naredim. Zredila se je pa 1.mesec kilo, drugi 800g, a je to OK???? Se pa samo dojima. Kako preiživljate take turobne dneve? Saj še ven ne moremo . Pozdravček!!!
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 11:59:53
|
|
|
|
jona klara
|
mi bomo cepili proti rotavirusu, smo se že odločili
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 12:02:26
|
|
|
|
jona klara
|
mojmu G so včeraj diagnosticirali gripo, ampak mislim, da je viroza, ker je damnes že brez vročine, vsaj upam, da mu ne bo več narastla.Je pa bil bogi, onemogel, zaspan, ni pil, jedel 50 po flaški, pa kar je bilo mojga, čaj in vodo sem mu dobesedno zlivala v usta, da je nekaj dobil.Sem bila čist gotova, jokala, res je zgledal nenormalno bogi, izgubil vso živahnost...upam na najbolje in čimprej.
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 12:02:54
|
|
|
|
Arwenko
|
nani...to je sigurno uradna verzija...ampak neuradno pa se sigurno da rešit, probaj se na kakšnih forumih pozanimat. Če ne drugo, prehlajenih otrok recimo ne smejo cepit pika555...ja, je ok to
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 13:03:49
|
|
|
|
ula77
|
jona klara, ti samo pazi, da ima nosek čist, pa da je, četudi vsake pol ure malo, pa bo vse v redu. Upam, da tvoj G. čimprej ozdravi. Jaz sem bila pred bolnico skeptična glede teh cepljenj, sedaj pa vem, da bomo vse opravili, tudi za rotavirus cepili. A katera ve, koliko je cena cepljenja???? Očitno bo treba tudi kako dieto udarit, da bo naša brez pikic...;-) A boste krstile , že veste kdaj?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 13:13:47
|
|
|
|
Arwenko
|
Rotavirus je cena okrog 150 eur se mi zdi, sem že stran vrgla listek. Krstili ne bomo...vem pa da zdaj krstijo kolegice septembrke, se pravi tam pri 4 ali 5 mesecih krstijo, kar bi za naše bilo nekje aprila po moje.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 14:52:06
|
|
|
|
jona klara
|
ula 77- mi bomo krstili v avgustu, ko bo fino toplo, bomo potem imeli verjetno piknik,rota virus je 130, 140 eur odvisno za katero vrsto cepiva se odločiš, pri enem sta 2 odmerka, pri drugem pa trije.Je pa to cepivo, ki se popije in ne sme izbruhat, sicer ne prime in smo vrgli denar vstran.
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 15:00:51
|
|
|
|
ula77
|
evo, jaz sem se vlih dogovorila, da bomo krstili konec marca, ker se mi ne da čakat dlje, da je le čimprej za nami. ;-) Popije???' Potem bo pa naša to popila pri sestri v ZD, da ne bova kaj kriva, he he.... Kakšen turoben dan, a ne?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 16:29:00
|
|
|
|
BabyKitty
|
ula77 krstili ga ne bomo, čeprav vem da bo cel halo zaradi tega v družini... ampak se ne dam Proti rotavirusu ga ne bom cepila, ker ne bo hodil v vrtec vsaj do tretjega leta, ker jaz delam doma. Glede cepljenja je pa tako... sama sem bila cepljena kot dojenček pred šolo pa ne... in smo se poskusili izognit in je nekaj let šlo potem so me pa cepili nekje v 7. razredu, me je zdravnica vsakič ko sem bila bolna spomnila da moram na cepljenje ... sem pa imela sošolko, ki ni bila nikoli cepljena in moram rečt da NIKOLI bolana, niti prehlada ni imela v življenju in ko je postala polnoletna je dobila domov pošto, da se mora it cepit če ne bo celo kazensko preganjana, tako se je mogla iti cepit pri 19. letih... to je bilo 3 leta nazaj in ne v srednjem veku vglavnem toliko o ustavni nedotakljivosti našega telesa... saj pravim banana republika...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 16:30:05
|
|
|
|
betricija
|
pri nas v kamniku stane cepivo 75€, potrebni sta 2 dozi..se pravi 150€. sva mislila cepit, pa po mojem ne bova. itak bo kmalu sezone virusov, cepili bi se šele konec marca, v šoping centre je ne vozim, pa tudi vrtca ne bomo dobili naslednjo leto, razen če naredijo vrtce za 300 otrok. pa lani je bil totalni baby boom pri nas... glede krsta; 17.4. je že dogovorjeno. samo še z mojim moram na skupni imenovalec priti koliko jih povabiti na krst..moj bi rad drugo ohcet..nau šlo...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 17:14:36
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Krst..Tole bo tudi pri nas..Samo datum še treba najti in seveda tako kot je beatricija rekla, skupni imenovalec z dragim glede povabljenih
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 17:42:44
|
|
|
|
aischa1
|
Arwenko tvoja pupa pa prav lepo napreduje . Mi smo tudi danes imeli posvetovalnico in se je zredila na 4700g kar je 650g od 18.1 tako da imamo še eno tehtanje 1.3 da vidimo kolko se bo zredila.
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 18:26:41
|
|
|
|
Nincii
|
Ojla! Tudi mi smo meli posvetovalnico danes - Aischa, da se nismo videle mogoče? Mi smo bli tam od 9.30 do ene 9h, je bla ful gužva... :D No, naše nove mere so: velikost 68 cm (že veselo nosimo tudi cunje velikosti 74), teža 6100 gramov - se pravi v malo manj kot mesecu dni smo pridobili 6 cm in 900 gramov, kar lepo, ne? Bravo Ula, sam da ste doma in gre na boljše! Arwenko, čestitke za lepe mere! Babykitty tudi naš Erik je odkril gravitacijo - smo ga dali "kravce past", se je držal pokonci ko veliki, se nagnil na desno stran, in ob pomoči težke glave in gravitacije pristal na boku in se lepo z nogicami obrnil na hrbet... in to celo 2x ponovil! Tko da ga moram prav pazit, kje pase kravice, da se mi kam ne odkotali... Drugače, pa smo se odločli, da ne bomo cepli za rota virus, krstili pa bomo, sam je še vprašanje kdaj, verjetno proti koncu marca ali v začetku aprila, takrat bi morala bit tle na primorskem že fajn topla pomlad... Nič, kliče sinček, se kej beremo in tipkamo....
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 18:50:18
|
|
|
|
aischa1
|
Ne Nincii mi smo imeli ob 12.30. Bravo za lepo napredovanje Erik prav lepo napreduje. Kdaj pa imaš naslednjič pregled. Mi tudi ne bomo cepli proti rotavirusu.
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 19:00:33
|
|
|
|
Mjavmjav
|
Nincii, vi ste pa že kar veliki Jaz sem včeraj spet potegnila ven šiviljski meter in namerila cca. 65, tako da tudi raste kot iz vode... Nam pa samo še 8 dni manjka do 3 mesecev Proti roti ga ne bomo cepili, meni to preveč smrdi po nekem profitu farmacevtov. Sicer tudi pri nas pride 150eur... mislim da cene variirajo od 140-170eur. Krst bo ja.. pa bi raje spomladi, da bo toplo, pa da mu bo pasalo če ga nekdo z vodo polije po glavi. Ljudi če bi se dalo ne bi nil vabili oz. samo najožje... No, ali pa povabili na obred, ne pa potem na ohcet fešto. Midva ful ne marava teh velikih ceremonij, pa lani je bila že poroka, tako da nočemo še ene... bomo videli kako nam bo to uspelo
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 19:38:31
|
|
|
|
pika555
|
Mi pa imamo krst sredi marca in smo skoraj diplomirali z iskanjem obleke. Ker so ful načičkane al pa ful drage. Na koncu smo našli en roza kompletek s plaščkom v B centru za 35 EUR. Ni pretirano drago, ane? Vabili bomo pa sam najožje (ki jih je pa tudi 15), saj bo poroka drugo leto in bomo takrat na veliko povabli. Aischa, a 650g ni dovolj? Naša se je zdaj od tehtanj v 12 dneh zredila slabih 300g, kar tudi ni najbolš. Se bojim, da nimam dovolj mleka?? Baje bo za vikend spet malo sončka, komaj čakam, ker je naša že malo tečna, ko sm kar notri. Nočko.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 15.2.2011 22:23:36
|
|
|
|
dangermouse
|
Hej punce, da se malo javim. Prejšnji teden sva imela s Filipom, ker je bil 5 tednov prezgodaj rojen, razvojno ambulanto in so mu ugotovil malo slabši mišični tonus trebuščka in da ima glavico preveč časa v levo stran obrnjeno, pa še nazaj jo steguje, ko ima možnost, zato sva bla danes na fizioterapiji, kjer so naju učil babyhandlinga... sicer malo kasno, drug teden bo tri mesece, ampak menda se da še vse lepo popravit. Je pa naš dečko že pravi korenjak s 6.300g in 59cm, pa je pol dojen, pol na adaptiranem. A še katera dela babyhandling? Zanima me, mamice nedonošenčkov, a se cepljenje kaj zamakne pri naših otročkih? Ko pri korigirani starosti doseže 3 mesece? Jaz bi ga čim kasneje rada dala cepit, če se da, ker so lahk taki boščki od vseh teh strupov, ki jih vbrizgajo vanje. Proti rotavirusu pa sploh ne mislim dat cepit. Mjavmjav glede homeopatskih kapljic težko rečem kolk več mleka je, je pa tako, da se sedaj naje pri meni in je zadovoljen, tako da verjetno dovolj dobi - ni pa blo nekega navala. Še vedno mu dodajam tudi Novalac občasno. Kakšnih stranskih učinkov ali krčkov nisem opazila. Bomo šli pa še po homeopatske granule proti krčem Kolikind v Samobor. Ima katera izkušnje z njimi? Ker opažam, da je od teh vetrovnih kapljic Lekobeba, ki mu jih dajem med krčki na dudo kar malo odvisen ratal - je pa to edina stvar ki deluje in to takoj... Je pa te dni, ko je tak brezvezen vreme, tud naš malček bolj nemiren in ponoči ne panča več tistih sanjskih 8 ur v kosu, ampak je zdej spet na 5ih urah, kar je tud super... upam, da se hmal spet vrne sonček, pogrešava vozičkanje!!! Lepo se imejte mamice in uživajte v crkljanju sončkov.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?