Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 12:42:07
|
|
|
|
cukica
|
Grozdek in Aktak iskrene čestitke za hčerkici,....
|
|
[Brisano sporočilo] 15.2.2011 12:43:00
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 12:43:31
|
|
|
|
Mišyka
|
aktak ČESTITKE ZA PUNČKO!!! Kr odhajate vse počasi v Rim... Mene je tud prejle neki začel pod trebuhom šraufat. Sej sploh ne vem več, a mam prebavne težave al bi blo lohk kej druzga. Nazadnje bom sama doma rodila... oz. še boljš, na poti iz vrtca.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 12:46:47
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Tole mi je sporočila aktak na fb: Vceraj ob 3.05 se nama je pridruzila mala Ela. Tezka 3400 g in velika 50 cm. Mati in hci sta uredu. Lp Katarina ČESTITKE MAMICI IN MALI ELI!!! VELIKO CARTANJA IN UŽIVANJA V SKUPNIH TRENUTKIH!!! ČESTITKE AKTAK ZA PUPIKO
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 12:50:34
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 Registrirana, če najdeš recept za pospešit zadevo, ga prosim sporoči še meni Velja! Pa kontra tudi velja, ne? pa name ne pozabite ,jaz tudi ne bi čakala spet že 3-ič v P
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 12:52:16
|
|
|
|
Tisia
|
GROZDEK ČESTITKE ZA NIKO
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:01:26
|
|
|
|
mateyci
|
Živjo punce! Najprej čestitke vsem novim mamicam, upam da se vam kaj kmalu pridružim. Se moram pohvaliti, da sem danes spala kot dojenček, ob 5h sem imela zajterk, potem sem pa šla nazaj spat do 9h. Vsem mladim mamicam, ki imajo težave z dojenjem in krčki podarjam velik in upam, da se težave čim hitreje odpravijo. Ste res boge, kaj vse me še čaka. Jaz sem tudi še vedno 2v1, v petek naj bi bil D dan ampak še kar nič ne kaže. Mi grejo pa strašansko na živce vsi, ki me vsak dan preverjajo, a je že??? Grrrr , ko bom naslednič noseča, jim ne bom več zaupala točenga datuma PDP-ja, ampak kake 3 tedne kasnejši rok. vipercat jaz ne verjamem v te stvari. Me je kakšnih deset let nazaj, sestra odvlekla k neki starejši gospe v KK, pa ti bom rekla, da je to bila le potrata denarja. Usodo si krojiš sam, vsaj jaz tako verjamem. Zadela pa itak ni ničesar.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:05:13
|
|
|
|
mateyci
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: Registirana IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 Registrirana, če najdeš recept za pospešit zadevo, ga prosim sporoči še meni Velja! Pa kontra tudi velja, ne? pa name ne pozabite ,jaz tudi ne bi čakala spet že 3-ič v P Še name ne pozabite, prosimmmmmmm
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.2.2011 13:16:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:23:20
|
|
|
|
Tigrica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyci Mi grejo pa strašansko na živce vsi, ki me vsak dan preverjajo, a je že??? Grrrr , ko bom naslednič noseča, jim ne bom več zaupala točenga datuma PDP-ja, ampak kake 3 tedne kasnejši rok. se podpišem! nevem, kaj res mislijo, da ne bom sporočila take lepe novice?! pa dober, mamo pa sestro še razumem, ker tak al tak velik komuniciramo, ampak tistih, ki pa prej niso cele cajte dal glasu od sebe, bi pa najraje nekam poslala! sem tud js mojmu že rekla, da naslednjič rečem da mam PDP vsaj en mesec kasneje kot v resnici pol bom pa pred rokom rodila, bojo pa pametoval, da mam nedonošenčka
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:39:42
|
|
|
|
Urša
|
Čestitke vsem novim mamicam in njihovim štručkam! S tremi otroki je kar pestro, priznam. Drugače pa Izak pridno papca, moje bradavice me bolijo samo še, ko potegne, se mi zdi, da mi MultiMam blazinice kar pomagajo. Ponoči se zbudi nekje 3x, ni take sile, v porodnišnici smo imeli pa prave žurke ponoči. Aja, prijateljica mi je rekla,da je njej pri tvorbi mleka pomagala Zala Harmony, sicer ne vem, če je kaj na tem, ampak jaz jo kar pijem. Porodno zgodbo sem še dolžna, vem. Se bom potrudila.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:53:04
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: babynitka Nina33 obseg glavice je rekla zdravnica da trenutno je 33cm...se mi zdi da so tudi večje glavice že lepo ven prišle,tako da upam da ne zraste preveč v teh dveh tednih al kok časa še misl vztrajat notr... Naš drugi je imel 33, je kr padu ven . Če bi bil po bratcu, bi jaz bolj tenko piskala ( je imel prvi 38). Upam, e mu ne zraste preveč do D dneva, pa de se ti pocajtaš . Biljana - nori štosi . Šebela, lepa porodna, čeprav ne razumem, zakaj so ti umetne dali Pa fino, de vama je dojenje zalaufalo. Jo@n, upanje umre zadnje - navijam za spontan začetek ( in konec, no)
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:53:53
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: lil_ nasi dve punci sta super, danes smo se prvic dojile...no ce se temu sploh rece dojenje...prvic sta sploh zagrable tko da jst upam da nam bo pocas tut dojenje steklo. me pa skrbi, ker opazam(ko crpam) da imam manj mleka, kot npr. 14 dni nazaj. ta razlika je zelo opazna, tko da me skrbi, da zdej k se bomo koncno zacele dojit, bom pa ostala brez mleka Lil_, nč obupat, sta mali sigurno 100x boljš kt črpalka, bo zalaufalo, boš vidla .
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:54:12
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Jaz na obrok zmorem ca. 10-20 ml (pri Lovru je bil rekord 7 ml) potem dobi pa še flašo. Al si pa cel dan črpam, da mu dam en obrok samo mojega ampak po črpanju me ful bolj bradavice bolijo. O, škoda, pa sem bla zih, de se dojita polno . Eh, važn, de je dete zadovolno
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:54:34
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Jst našo samo dojim, tako da ji nič čaja še ne morem dat. Mogoče butasto vprašanje, pa vseeno: A tile krčki na začetku so mogoče "obetavni" za kasnejše kolike? Krči ali kolike: isto "sran*e" drugo pakovanje, boli oboje pa če rečeš temu kolika al pa krč . Pr nas smo tut samo na "mami", gtt. mu dam kar na bradavico, de jih "popije", čaj pa pijem in upam, de v mleko kak pride
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:55:05
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Z velikim veseljem sporočam, da je Patrisha danes končno postala mamica!! Ima hčerkico Gaio, veliko 47 cm in težko 2470 g. Sporoča tudi, da sem zdaj jaz na vrsti hehe in da naj pozdravim bando. Čestitke in poljubček za Gaio! Jupiiiii!!!! ČESTITKE!!!!
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:55:36
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Punce, če bo katera kupovala sleepy wrap preko mojskratek.si mi naj pove, ker imam kupon za 10 % popust Si ga v P dobila, a?
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:57:20
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Teyla, lej če mlekca nimaš se moraš tudi z rešilno bitko spopasti. Mene je čisto zaflustriralo, ko moj tudi z nastavkom ni mogel piti. Tako, da sem v porodnišnici jokala. Drugega ni, kot da kupiš adaptirano mleko, ker moj Nik bi stradal, ker nisem mela mleka prve tri dni niti vse skupaj 30ml za cel dan. Je pa res, da moraš ga hraniti z flaško, ki se mora matrati da pije, drugače dojke ne more prijeti. Vendar naš, še vedno omaga, tako da ga iz obroka do obroka silim jesti. Na 2 ure, ker ko smo šli na 3 ure je hujšal in me je spet čisto zaflustriralo. Če v sredo ne dobi za vsak dan od 15-20g gor, potem bova pristala v porodnišnici in infuziji. Zadeva je zelooo stresna, če nimaš mlekca, pa če dete ne more piti. Saj bo, res naš ta prvi je bil tut tak, sem bila par tednov, skoraj so prve posvetovalnice čist napsihirana. Poj ja pa zalaufalo, se je super redil. Pa v drugo bo miljonkrat bolje - naš drugi je tak jedec, de verjet ne morem.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:57:47
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 teyla Kakšna pa naj bi bila ta telovadba z nogicami za boljšo prebavo? A je kakšen poseben način kako masirat trebušček? Aja, čaj sem mu pa dala kar malo po žlički, da se niti ne navadi na flaško Masiraš od njegovega slepiča (desno spodaj) gor proti rebrom, pa na levo in dol - v smeri urinega kazalca, če masiraš trebuh, če hrbet pa glih obratno Spodbujaš peristaltiko s tem. Nogice mu pa jaz pomagam pokrčit med previjanjem - in vedno brez problema naredi še kupček ali dva .
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:58:33
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana lil_, ponudi jima dojko s čimveč kolobarja zraven, da bosta lahko pravilno zagrabile in sesale. Joj, ne vem, kako ti naj napišem. Pa srečno! Un zloglasni C prijem zaleže. Pa bradavica naj bo trda, ko ponudiš, jim je lažje.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:59:11
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka Jst ga mam že... je kera sleepy wrap že sprobala? Mene prov firbec matra kako bo. Nina pozabla sem komentirat čudovite slikice tvojih fantov oz. čudovita fanta na slikicah. Pa tale vaš modrookec... Jaz, krota, sem šele včeri začela neki probvat s sleppy wrapom - mal mi je še čudno al se bom pomoje navadila, mali pa tut ni kej zlo protestiral . Pa hvala za "čudovita fanta" , je tko fajn še od drugih slišat
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 13:59:49
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: Teyla Jst našo samo dojim, tako da ji nič čaja še ne morem dat. Mogoče butasto vprašanje, pa vseeno: A tile krčki na začetku so mogoče "obetavni" za kasnejše kolike? Kaj niso krči in kolike en in isti šmorn Razumem, da lahko prebavne motnje povzroči zrak, ki uide v črevesje in mamina prehrana (a to so krči?) nekaj je pa lahko zaradi nerazvitega črevesja ( a to so pa kolike?) Sem že neki napisala na to temo, kle se samo strinjam z vprašanji . Sploh pa - vse za Dojenčke
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 14:00:05
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla A ni tako, da se kolike začnejo "šele" pri dveh tednih oz 4 tednih, izzvenijo pa pri 3 mesecih? Pojavijo se zarad nerazvitega črevesja in otrok neutaložljivo joka več ur skupaj. Pa še ob isti uri se pojavljajo. Krči so pa lažja oblika, oz zrak, ki je ujet v prebavlihi in jih "šraufa". Vsaj jaz to tako štekam. Lahko tako deliš, čeprav še "znanost" ni rekla kej določenega. Kot sem že naklofala - boli oboje pa če je krč ali kolika, po terminologiji naj bi pač kolike ble hujše, poj se pa pejt, pr nas so že "krči" dost hudi.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 14:00:26
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka Jst se spomnim kako mi je pri prvem zapasal golaž iz zmrzovalnika, njami, sam pol je bil pa mali 1 dan čist bogi. Čebula je , ja.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 14:00:44
|
|
|
|
Nina33
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 mišyka meni se tudi zdi, da Vala napenja zaradi tega kaj jaz jem, ampak res ne vem kaj mu ne paše. Ker res pazim, da ne jem kar vsega po vrsti. Tako da je kakšen dan bolje, kakšen dan malo slabše. Si bom res morala prav pisat kaj jem in kdaj ga napenja, da bomo ugotovili kaj bi lahko bil vzrok. Jaz sem si pri prvem vse zapisovala in...nič ugotovila .
|
najlepše ime za fantapika89Katero izmed izbranih imen za fantka vam je najbolj všeč?Tristan (
18%)
Nejc (
21%)
Jernej (
9%)
David (
19%)
Luka (
32%)
Število vseh glasov: 411Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!