Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 18:30:35
|
|
|
|
sleepyhead
|
Po dolgem času še jaz malo. Sem videla da pišete o mozoljčkih. No kot sem pisala, pri nas so bili res hudi, po celi glavi in sokrvca ji je tekla iz kože uhlja...kot sem rekla so nam dali diagnozo atopični dermatitis in napotnico za pediatrično...in smo šli v sredo na pregled. Vzeli so nam kri da potrdijo sum na alergijo (jajca in kravje mleko) in zdaj sem že 10 dni na dieti...se mi kr meša, ful pogrešam mleko in jogurte in vseee, še v kruhu je mleko in v pašteti in v hrenovki, margarini...povsod. Zdej jem samo še kako nežno salamco in marmelade. Najhuje mi je za zajtrk in večerjo. Vglavnem, atopični d. ima veliko otrok baje, ker je dandanes toliko alergij, no naša je to podedovala po očku, ki ga je tudi imel. No koža se ji je zelooopopravila v 1 tednu, ali je kriva moja dieta ali mazanje in čiščenje kože pa ne vem. Povrhu vsega sem v poned. še zbolela, imela vročino in gnojno angino...in sem bila še na lekadolu in še vedno na ospenu...včeraj je dobil vročino pa še moj...pestro
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 19:10:21
|
|
|
|
Arwenko
|
BabyKitty, sem klicala tele v Celju in zaenkrat imajo samo za otroke s posebnimi potrebami, sem jim povedala za tele tvoje in je rekel terapevt, da se bo z njimi povezal in da zna bit, da bo v kratkem tudi v Celju za dojenčke.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 19:17:42
|
|
|
|
BabyKitty
|
Arwenko si celo akcijo nardila super, da si zrihtala sleepyhead ajoj te alergije mene je tud strah da ni moj mali na kej alergičen ker ko dojiš in mama hujša še ni tako težko kot potem pri gosti hrani ko noče nič jest saj je vse zanič in hujša otroček držim pesti da kmalu mine alergija
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 11.2.2011 22:54:52
|
|
|
|
dangermouse
|
IZVIRNO SPOROČILO: fuego Dangermouse - a ti si imela pomanjkanje mleka in so ti te kapljice pomagale? Si imela kaj stranskih učinkov? Jaz si jih bom tudi verjetno naročila. da vidimo, če bo kaj delovalo... škodit menda ne more?!? Fuego ja imela sem pomankanje mleka, ves čas sicer dojim, ampak vsakič sem morala še dodajat, ker je blo premalo, zdaj je pa dovolj mleka, da se naje že pri meni. Ne vem ali delujejo kapljice ali kaj drugega. Stranskih učinkov ni, tud precej dober okus majo - kot propolis. Sam pol ure prej in potem ne smeš jest pa pit, to je pa kar težko he, he... Verjetno deluje tudi, če zaupaš, da ti bodo pomagale, pa tudi ena pozitivna naravnanost. Jaz sem probala ful enih stvari, da bi dojenje steklo, pa se mi zdi da se tole res splača, čeprav niso glih poceni. No ja, tri škatle Novalaca. Potem pa pretehta ne? IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23 dangermous, super za kapljice..jaz sem jih priporočala, mi jih je ena priporočala..Sama jih nisem poizkusila, ker imam dejansko res malo mleka..ne spravimo čez cel dan niti za en obrok...Mi imamo to bolj za cartanje pred pravo flaško... zaljubljena23 tud jaz sem bla prej bolj za dudo mojemu Filipu, zdaj sem pa že napredovala v flaško he, he... ful je bolj enostavno... se splača poskusit, pa še nič slabega ni... je pa res, da poleg tega tudi res veliko pijem... tud brezalkoholno pivo Schloßgold včasih - je skor ko taprav he, he...
< Sporočilo je popravil dangermouse -- 11.2.2011 23:00:14 >
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 7:42:29
|
|
|
|
obcinarka
|
jutro.. jaz že ropotam po hiši, malo sem odložila, vendar ne spi in godrnja v posteljici, pa ji dam sam dudo in grem ven.. se je najedla, pa upajmo da bo zaspala.. kar me je, ko bi mogla pospravit stanovanje, noooooooooooooooo.. prah, pa tla pomit, sesanje.. jaoooooooo ni neke volje sam bo treba.. moj je spet v službi, kar drgač sobote niso ravno delovne, tašča je pa seveda odropotala 7 letnega vnuka pazit ( ja pomisli nooo ), ker itak se pa na njo ne bi zanesla ne na pospravljanje, ne na kaj druzga-mislim pospravljanje njenga štuka, ki ga bom pač jaz, ne, ker hodimo mim.. a naj ovinek nardim?? .. najprej grem pa jest, ker........ drugače... ne bo mleka, hehehehe.. no razmišljam jaz tud o teh kapljicah k pišete, res.. imam pa dva firbca... kdaj začeti uporabljat kengurujčka?? jah piše 0+.. ampak... in a mate pestunje?? mi smo jo dobili, pa sem jaz smotana in skeptična za uporabo.. danes menda gremo na en rd, pa mi sploh ni kej za it, ampak... bomo vidli.. lep vikend, najbrž ne tak sončen, pa vseeno...srčkasto obarvan..
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 8:25:03
|
|
|
|
zaljubljena23
|
dangermous, a res...Hmmm pol bom pa res poizkusila še tole..Izgubiti nimam kaj..Jaz pa sem bila skeptična, ker res nimam veliko mleka...Hmm..Pivo...Naj bi ga še tako morala spiti, ga ne spravim vase..Žal :/ Občinarka...Hmmm...Imaš pestro...Naš ga tudi zdaj že dva dni sračka...Sinoči smo zaspali malo pred polnočjo, in se že ob 4 zjutraj vstali..Danes je spal 4 ure v kosu, včeraj pa 5...Huh...Ni mi jasno kako to..Ker zdaj je skozi spal v povprečju 7 ur...Vidim, da bo še danes naporen dan in naslednji dni, ko pravi grdo vreme, pa ne boma mogla iti ven Ma spet neke finte, ko bi skozi papcal in visel na flaški..Pa ga nikakor ne moreš zamotit ne s čajčkom ali dudo..Tiste, ki imate malčke na dodatkih..Koliko vam pojedo in koliko obrokov na dan?
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 11:55:49
|
|
|
|
BabyKitty
|
zaljubljena23 veš da ga tudi moj zdele točno dva dni neki sračka pa se zbuja že okoli treh, štirih, pa je prej vedno spal kot top tudi do sedmih... misliš, da je kakšna lunca kriva?
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 11:56:09
|
|
|
|
buba88
|
hej hm mi mamo tamalo na flaški. ponavadi je tako: spije 130 ml na vsake 3 do 4 ure. stara pa je mesec in pol. sicer je pediatrinja rekla da je malo okrogla, ampak meni zgleda kot vsak dojenček. zgleda so neki taki dnevi kr meni spi ponavadi od 23 do 7 zjutraj, dans pa je še ob 1 ponoči gledala kot sovica. mah kaj čmo. kolk pa kaj tvoj popije? jaz nikol nevem če ma dovolj ker ko ji vzamem flaško bek se začne jokat. ampak pol jo dvignem da kupčka podre pa je ok. zgleda da se bi sam cartala še. enkrat sem ji poskusla dat malo več da vidim če je res premalo, pol pa mi je vse zbljuvala ven nakoncu pa še bruhala.. pa tud večjo flašo sem ji hotla dat. kr zaj mam od aventa pa so samo do 125 (pa ko daš prašek not se še za 10ml dvigne). ampak ko je vidla vlko flašo (tisto za 260 ml) je kr nehala pit in ni hotla dalje dokler nisem prelila v manjšo
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 18:33:24
|
|
|
|
zaljubljena23
|
babykitty..a pol ni naš edini, ki ga nekaj sračka zadnja dva dni..Pol bo pa res nekaj krivo..Pravijo, da naj bi tudi vreme vplivalo full na male..Mogoče je to to..Glede lune, a naj bi bila kakšna? buba..Naš spije po flaški 120 ml+malo cartanja na prsah..Včasih mu rata spiti tudi 150 ml...Jemo pa večinoma 5x na dan,. včasih mu uspe celo 4x samo...Hmm, naš se je tudi kar veliko zredil do prvega meseca, glede na to, da je na adaptiranem, ampak P nič ni rekla, da preveč..Je rekla, da prav fajn, ker je zrastel tudi veliko..Bomo videli kako bo 22. na tehtanju in merjenju...Aja..Mi smo že kar veliko časa na tisti veliki flaški (do 260ml) :) Mimogrede..A ve imate vsaki mesec kontrole teže in višine pri P...Ali imate samo posvetovalnice..Torej pri 1.mesecu, pri 3.mesecih, itd?
< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 12.2.2011 18:34:07 >
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 19:58:06
|
|
|
|
KOLIBRI
|
Mojemu je do zdaj največ uspelo spiti 120 ml, pa še to menda samo 2x ali 3x. POnavadi naenkrat spije ok. 90 ml, obrok pa hoče nekje na 3 ure. Sem si pa sama naredila problem - večinoma dobiva mleko po flaški, ker ga črpam, razen ponoči se doji, pa recimo enkrat čez dan - sicer pa flaška. Zdaj ga že 2 dni nekaj drži in se mi zdi, da zavrača prsi. Včasih se zvija od krčev (bolj kot če pije po flaški), včasih pa mu ne uspe takoj zagrabiti, ali pa zagrabi in malo pije, pa zgleda prepočasi teče in takoj v histeričen jok, pa je konec. Zdaj pa ne vem, kako naj vzpostavim staro stanje, ko se je sicer malo pomatral, ampak se mu je lepo uspelo najesti.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 19:59:15
|
|
|
|
KOLIBRI
|
Pregledi: mi imamo samo posvetovalnico - zaenkrat je mali naročen pri 1 (že mimo), 2 in 3 mesecih.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 12.2.2011 21:29:08
|
|
|
|
obcinarka
|
ula, sem ti poslala zs
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 8:01:27
|
|
|
|
obcinarka
|
kolibri, jaz sem imela podobno težavico, čeprav sva 90% dojene, ampak se je zgodilo da smo morali dat dodatek, pa flaška in potem vik in krik na zizi.. poznam to, jah pa tud našo je zvijalo bolj na zizi.. sem odstavljala, malce dude, pomirili, par krogov po sobi, pa spet ponovi vajo.. me je pa psihično zlooo, priznam, kr halooooooooo ne bi mela več zize.. zdej si tud izčrpam, ampak redko, ker naša praktično poje.. sm ji pa ravno dans zjutraj dala še 50 mojega načrpanega od včeraj popoldne in zvečer.. kar sm mela v hladilniku.. sm pa probala finto, bolj kot je malce zaspano utrujena, ji uturim zizo in zelooooo lepo popije... probaj sto in ena varianta, vem, ker sama nism vedla kaj nardit...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 10:12:44
|
|
|
|
čebelica11
|
Mi smo se tudi prejšnji dve noči zbujal 2x in smo težko nazaj zaspal, danes je bilo pa spet bolje, samo 1x, očitno je bilo res nekaj v zraku, če vas toliko pravi, da so bili vaši sončki bolj nemirni. Smo pa včeraj opravili prvi shoping s tamalim, eno uro vožnje v eno smer in še eno uro vožnje v drugo smer je prespal, dvakrat smo se previli in podojili vmes (enkrat v previjalnici/dojilnici v Emporiumu, drugič v Mothercaru). Med nakupovanjem je v glavnem spal v vozičku. Tako da je bil res priden, čeprav je bil včeraj en tak depresiven pa težek dan. Vsaj zame. Verjetno je bilo krivo vreme. BabyKitty, jaz sem si tudi v mothercaru privoščla podložen modrček za dojenje, sam niso mel črnga, kakršnega sem hotla, pol sem pa belga vzela. Očitno nas čaka vremensko malo bolj zoprn teden, tako da ne bomo tako uživale v vozičkanju, kot smo v tem tednu. Naš se je pa ravno navadil, da se v vozičku naspi.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 10:41:17
|
|
|
|
BabyKitty
|
čebelica11 jaz imam tudi bež, ker ni bilo črnega je bil pa tudi moj mali danes ponoči spet priden... ne morš vrjet
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 14:36:15
|
|
|
|
Mjavmjav
|
Vreme ja... ne samo na tamalega, tudi name grozno vpliva. Od včeraj sem že ko ena cunja, nič od mene, tok izmozgana da se mi tudi spat ne da, vstala sem bolj zaspana ko šla spat ipd. Mislim da zdaj ni nobene omembe vredne lune, ampak bo kar vreme Drugače je bil pa ta teden takooo lep, smo se samo zunaj šetkali in tudi naš je spet začel dremuckati v vozičku Kapljice in flaške! Jaz moram dodati pri treh obrokih dnevno po 80ml, to je zdaj postala že kar rutina. Ostalo poje pri meni, predvidevam da vsaj še 1x toliko. Dojim ga pa na 3 ure, manj kot to nima smisla, ker še nima kaj za pit. Čeprav še vedno tega ne razumem, mleko naj bi se sproti tvorilo, pa toliko naj bi ga bilo kot ga rabi, zakaj nas je toliko, ki imamo s tem težave? Sej narava je naredila tako kot mora biti ane... Dangermouse cca. koliko več mleka pa ti s temi kapljicami nastane? In ali so kakšni stranski učinki? Jaz sem namreč sprobala neke angleške kapljice, ki morda so učinkovale, kaj vem, v glavnem sem jih hitro nehala, ker je imel mali močnejše krče po tem Plavanje dojenčkov večkrat sem že slišala da je najboljše, torej najbolj strokovno, na DIFu. Imajo pa omejitev glede starosti in samo ene 3x na leto vpisujejo. Naslednjič aprila, ko bodo naši še premajhni. Nasplošno naj bi bilo plavanje po 6. mesecu starosti no...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 17:48:31
|
|
|
|
BabyKitty
|
Mjavmjav na DIF-u plavajo z obroči in to meni ne diši... moj najdražji hodi plavat parkrat na teden na DIF in pravi da je tako umazana voda, da je še njemu včasih kr težko, kaj šele da bi notri dal dojenčka... pa še v Lj je... plavat naj bi pa začeli ko lahko sami držijo pokonci glavico... naš bo star 5 mesecev ko začnemo glavo pa tko al tko drži pokonci k profesor Drugače se je pa naš korenjak včeraj prvič sam obrnil iz trebuha na hrbet... madonca gre čas kravce pase že k tavelk in hoče bit skoz pokonc tudi v naročju počasi začenjam razmišljati o stolčkih za hranjenje... imate kakšne izkušnje? Sama sem se nekako zagledala v tegale, ker še najbolj paše k naši ureditvi stanovanja tak minimalističen je http://www.mali-vragci.si/stolcek-za-hranjenje-concord-spin-white-peacock-2010-p-266.html
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 18:12:02
|
|
|
|
GITA14
|
babykitty zelo lep stovček a ve ki dojite imate tut tak apetit? js bi lahko vola pojedla. sem misnla, da bom med dojenjem še kako kilo dol dala, ampak mislim, da bo prej gor šlo. bomo pa pol hujšali, sam bom mogla it v šoping, da bom mela kej na rit dat. smo šli danes ven na kosilo, pa mami ni mela kej druga oblečt kot pajkice.
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 13.2.2011 18:33:07
|
|
|
|
BabyKitty
|
GITA14 apetit sem kar obvladala zdej že 2 tedna "hujšam" kar pomeni, da jem normalno in se ne prenažiram in seveda telovadim skoraj vsak dan... sem se kar pridružila temi na forumu s hujšanjem da mam malo več spodbude za vadbo in za zdravo prehrano... sem si zadala da more iti cca. pol kile na teden, počasi a zanesljivo... sicer sem skoraj na kilaži, ki sem jo imela pred nosečnostjo, ampak sem pred nosečnostjo pridelala par kilc zimske zaloge, tko da je treba pridt na poletno težo
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 8:16:51
|
|
|
|
ula77
|
ojla,pozdravljene! Hja, mi smo pa prišli včeraj iz bolnice, ste nas kaj pogrešale??? ;-) Iz tistega belega jezička in zamašenega noska je ratalo 4 dni kampiranja v bolnici in vam povem....tja ne gremo več.. Joj, nekdo jokca...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 10:02:03
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Ula, super da ste doma.. Babykitty, midva bova vzela stolček za hranjenje od lemija-v leclercu imajo jih zdaj za 50 evrotov (pa 10 dobiš na kartico)..Se mi zdi čist ok..Sva hodila ravno v soboto po njega in jih je zmanjkalo, tako da čakam, kdaj me pokličejo, da so dobili novo zalogo...Aja, pa čestitke za velik obrat
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 10:08:05
|
|
|
|
Arwenko
|
Jaz pa čakam v Leclercu igralno podlogo, jih je tudi zmanjkalo...upam da dobijo in mene ne mine prej potrpljenje
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 10:36:50
|
|
|
|
aischa1
|
Ulla77 super da je sedaj vse v redu.Kaj so pa ugotovili da je blo ker tudi Nataly ima zamašen nosek že cel mesec in čistimo pa nič ne pomaga.
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 11:02:05
|
|
|
|
ula77
|
aischa, imela je bronhoitis, nekaj nižje kot za bronhitis, ni mogla jest in kašljala je suho. Pa brez vročine. Skratka en pediater mi je povedal pravilo....če otrok diha 40-50 vdihov/min je ok, če je pa 60, je pa pri tako mali (včeraj 6 tednov) skrajni čas za dr. To je mišljeno, ko je otrok umirjen ali pa spi... pa seveda, če je tako, ne more jest. moja ni mogla s flaške pit.... Sedaj kašljamo kot veliki, na pol ure ali manj čistimo nos, obvezno pred dojenjem, pa gre. Saj tudi v bolnici drugega razen inhalacij niso dajali, ker sva se vsako jutro za mišjo dlake izvlekle infuziji...
|
|
|
|
RE: Decemberski sončki 2010 14.2.2011 11:10:44
|
|
|
|
Arwenko
|
Mi tudi že cel mesec nos čistimo ko nori, ampak včasih malo pokašlja, drugače je pa vredu, je super, vdihi ok, skratka nimaš kaj pri zdravniku. Opažam pa, da je precej boljše kadar smo veliko zunaj, kot pa v stanovanju, stanovanje je res strup v teh zimskih cajtih, čeprav vlažimo ful.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?