|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Akupunktura ali ultiva?
26.1.2011 18:10:33   
Mrs.1981
Pozdravljene!

Ker se s svetlobno hitrostjo približujem porodu, me zanime kakšno mnenje imate glede lajšanja bolečin pri porodu user posted image
Kaj bi/bote izbrale? Akupunkturo ali ultivo?

Rodila bom v Celju, cene za ULTIVO sicer še nisem zasledila...

Vesela bom kakršnega koristnega predloga, ker me je iz dneva v dan bolj strahuser posted image

Lep pozdrav vsem pogumnim nosečkam!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Akupunktura ali ultiva?
26.1.2011 18:20:54   
Lantea
O ultivi sicer ne vem ničesar. Kar se pa akupunkture tiče...to misliš tistih 5 terapij pred porodom? Bolečine kljub akupunkturi bodo...se pa skrajša čas poroda, odpiranja MV. Jaz sem bila obakrat na AK in sem zadovoljna. Ko sem bila enkrat odprta 3 cm, je šlo potem do 10 hitro. Boli pa vseenouser posted image .

(odgovor članu Mrs.1981)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2011 18:59:59   
nusi
ne glede na to, da porod boli, se človek kar opogumi na koncu, ko pa se začne dogajanje je tako pestro, da sploh ni časa za strah user posted image . Glede lajšanja bolečin je moje mnenje sledeče - sama sem zavračala vsa pomagala, ki vplivajo, se prenesejo na otroka (oksidul, ultiva, pa verjetno še kaj). Če že, sem se navduševala nad EA, bila tudi na predavanju v Postojni in se pozanimala glede možnih zapletov (jih v Postojni ne beležijo). V končni fazi pa je  vseeno za kaj se boš odločila, vse te stvari so preverjene, važno je, da se boš bolje počutila.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2011 5:05:55   
Mrs.1981
Dobro jutro!
No, bolj neprespano user posted image

Glede akupukture sem res slišala tudi jaz same pozitivne stvari...Ampak nisem pristaš raznoraznih alternativnih metod.
Skrbi me, ker bom že v 36 tednu in nekak res nimam energije, da bi se vozila na te seanseuser posted image
Ja saj vem, obupna sem....
Lantea svaaka čast!! Če bi bila jst sigurna, da bo meni tole pomagalo, bi tudi verjetno šla...Mam še vikend, da se odločim,
kaj bom...Ajejuser posted image  Verjtno bom šla...Izgubit nimam kaj!!

Nusi, me je pa EA najbolj strah...Vseskozi sem bila mnenja, da če so vse znanke in prijateljice rodile brez protibolečinskih zadev, bom tudi jst...
Zdaj pa nisem več tak sigurna user posted image

Ali ve mogoče katera, je treba biti za vse dodatne protibolečinske dodatke vnaprej dogovorjen?
Jst bi, če pač ne bi šlo popolnoma naravno, pač na licu mesta prosila in se dogovorila, da mi dajo kaj...

Verjetno me je še zato tako nenormalno strah, ker niti pri zobarju ne zdržim brez injekcijeuser posted image
Pa mislim, da še nikoli v življenju me ni nič fejst bolelo....
Najhujše, kar sem doživela je bilo, da dam kri v lab-uuser posted image

Mogoče zato takšen strah...Nimam pojma!

Hvala za pomoč, nekaj bo treba ukrenit, lpuser posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2011 9:02:50   
kajajaka
Če te bo kaj pomirilo : jaz tudi vedno pri zobarju zahtevam protibolečinsko... pa me je še vedno bolj strah zobarja kot poroda.
Nisem imela EA, Ultive ali akupunkture, ampak masko in neko protibolečinsko sredstvo v žilo (nikoli nisem izvedela kaj je bilo, je pa pomagalo. Popadke sem zaradi teh protibolečinskih zadev skoraj predremala, tistih 5 minut na koncu se pa zdrži. Skratka pojdi pozitivna v porodno. Verjami vase in v svoje telo, predvsem pa v babico in partnerja. To je meni najbolj pomagalo!

Pa še to - nisem sigurna, ampak pred časom se je pisalo, da so Ultivo v Slo ukinili, ker niso bili dovolj raziskani učinki na plod... user posted image  Najbolje, da se o tem pogovoriš s svojim ginekologom.

(odgovor članu Mrs.1981)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2011 9:39:54   
vesna_b
mrs1981 - čisto en kratek nasvet - sprosti se. bolj, ko se boš bala, bolj, ko boš komplicirala, dlje bo trajalo. sprosti se. pač ja, na koncu res boli, ampak poglej z druge strani - če bi tako zelo hudo nepozabno bolelo, bi bili na svetu sami edinčki.

jaz sem leta 2008 rodila naravno, samo z eno protibolečinsko inekcijo (to običajno vsem dajo, ko si odprta 3-4 cm, razen če je res prehitro), pa še to sem se na koncu v pol ure odprla za 5 cm in rodila v treh potiskih. ko dobiš dete na prsi, pozabiš vse. dejansko in resnično. in tudi sedaj, v drugo, ne bom imela nobene ultive, EA, karkoli... no, razen v primeru, da mi iz (še) neznanega razloga naredijo carskega

poznam eno, ki se je dejansko tresla na poti v porodnišnico, tako jo je bilo strah - nikakor se ni odpirala...

moja edina droga takrat je bil moj ob meni. meni je zelo veliko pomenilo, da je tam. user posted image

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 27.1.2011 9:40:47 >

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2011 9:40:42   
Mrs.1981
Hvala kajajaka!
Me je tvoj post napolnil z optimizmom user posted image

Mislim, da bom isto kot ti...Kar bo, pa bo....Držim pesti, da bom na koncu rekla, da je pri zobarju hujše!

Ajej, ne morm verjet, da sm taka smotka prestrašena. Sm misnala, da sem bolj korajžna babauser posted image

Držite pesti, M.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2011 9:45:09   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Mrs.1981
Ajej, ne morm verjet, da sm taka smotka prestrašena. Sm misnala, da sem bolj korajžna babauser posted image

Držite pesti, M.

ma glej, saj vsaka nosečka pomisli, kaj pa če.... sam te misli moraš odmisliti in se skoncentrirati na pozitivne misli.

in ja, bomo držale pesti, samo povej, kdaj... boš vrnila majauser posted image

(odgovor članu Mrs.1981)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2011 10:12:14   
eva1
moja kolegica je bila na akopunkturi, pravi da je bila po njej polj sproščena, pri porodu pa najbrž ni pomagala, ker je bil porod kar dolg in boleč...

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2011 11:21:40   
nusi
meni je sodelavka povedala dober recept - sicer se sliši brezveze, ampak meni je med samim porodom zelo pomagal. Ne glede na to kolk boli, samo predihavaj in potiskaj ko ti rečejo, pa če bo ne vem kaj in imej v mislih, da kolkr kol bo že bolelo je to samo x ur, kar pa ni nič v primerjavi z vsem časom, ki ga imaš v življenju na razpolago.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2011 11:40:43   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

meni je sodelavka povedala dober recept - sicer se sliši brezveze, ampak meni je med samim porodom zelo pomagal. Ne glede na to kolk boli, samo predihavaj in potiskaj ko ti rečejo, pa če bo ne vem kaj in imej v mislih, da kolkr kol bo že bolelo je to samo x ur, kar pa ni nič v primerjavi z vsem časom, ki ga imaš v življenju na razpolago.

user posted image user posted image user posted image  - in če sodeluješ z babico, ki je pri porodu, tudi zelo pomaga...

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2011 11:53:30   
taya 100
Hojla!
Ja, kar pojdi raje na akupunkturo. Sem pristaš alternativnih metod in pomagajo. Najbolj pa je važno, da simaš strahu, ker se tako lažje odpiraš in si mehkejša. Bolečine so ali pa niso. Odvisno od vsega počutja,telesa,...... tvoje sproščenosti pa najbolj.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.1.2011 11:56:58   
taya 100
Mamice, bodoče mamice...če še niste slišale za odlično knjigo Modrost rojevanja, ki se jo dobi sedaj tudi kupiti pri nas, vam toplo priporočam. Morda jo imajo v nekaterih knjižnicah, sigurno pa v knjigarnah. Ni draga.

(odgovor članu taya 100)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.1.2011 12:03:31   
Anonimen
Akupunktura! user posted image Pa poskusi se čimbolj sprostit. Srečno! user posted image

(odgovor članu taya 100)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.1.2011 12:16:39   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: taya 100

Mamice, bodoče mamice...če še niste slišale za odlično knjigo Modrost rojevanja, ki se jo dobi sedaj tudi kupiti pri nas, vam toplo priporočam. Morda jo imajo v nekaterih knjižnicah, sigurno pa v knjigarnah. Ni draga.

prvič nisem pebrala niti ene same knjige - ker so mi govorile mamice, da so jih knjige sam zmedle, in ni mi žal user posted image
sem čudna, a ne?
sicer vsaka naj si pomaga, kakor zna, da bo sproščena - ker to je najbolj pomembno...

(odgovor članu taya 100)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.1.2011 12:30:04   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: Mrs.1981

Pozdravljene!

Ker se s svetlobno hitrostjo približujem porodu, me zanime kakšno mnenje imate glede lajšanja bolečin pri porodu user posted image
Kaj bi/bote izbrale? Akupunkturo ali ultivo?

Rodila bom v Celju, cene za ULTIVO sicer še nisem zasledila...

Vesela bom kakršnega koristnega predloga, ker me je iz dneva v dan bolj strahuser posted image

Lep pozdrav vsem pogumnim nosečkam!!

Vprašanje je malo narobe zastavljeno že v osnovi, tukaj ni vprašanja ali/ali, lahko vzameš oboje, lahko pa nič, kako ti ustreza. Akupunktura je priporočljiva prej, ultiva in druge protibolečinske terapije pa so za v porodno sobo. Kolegica je hodila na akupunkturo, pa vseeno pol vzela EA, tako da pravzaprav ne razumem tvoje dileme.

(odgovor članu Mrs.1981)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.1.2011 13:24:47   
Mrs.1981
Oooouser posted image
Dilema je...ali boljše prej na akupunkturo ali pač ne, in se dogovoriš za EA, ali Ultivo, ali karkoli že...
Ali vse skupaj ali nič....
Torej zanimalo me je, kakšne izkušnje imajo druge punceuser posted image
Ne vem no, kaj tukaj ni razumljivo...

Vseeno hvala in lep dan ti želimuser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.1.2011 14:08:30   
zaspancek1
Če misliš oz. verjameš, da ti bo akupunktura kaj pomagala - potem go for it. Jaz sicer tega nisem nikoli poskusila, ker pravzaprav niti ne verjamem kaj prida v te zadeve. In ker je psiha pri tem precej pomembna, mi verjetno tudi ne bi kaj prida pomagalo. Sem bolj pristaš EA oz. vsaj ultive. O prvi sem v LJ lahko samo sanjala, ultivo pa sem pri prvem porodu le dobila (v drugo žal ne). Na kratko - meni je bila super in čeprav je bil porod daaaleč od tega, da ne bi občutila bolečine (na koncu pa ti jo itak vzamejo), mi je precej olajšala sicer kar precej dolg in naporen porod. Glede ukinitve - uradno ultiva ni nikjer registrirana kot sredstvo za lajšanje bolečin ob porodih, uporablja pa se že dolga leta v okviru raznih študij in jo je v večini porodnišnic pri nas mogoče dobiti (če je le na razpolago kak anasteziologuser posted image ).
Tisto injekcijo (ki jo ena omenja zgoraj - navadno je to dolantin) dajejo brez problema kar same babice - učinek pa je bolj vprašljiv (večina je precej zadetih, boli še vedno, samo spomnijo se vsega bolj megleno in slabše sodelujejo na koncu - zato pa potem babice skačejo po trebuhu). Maska z oksidulom pa je tudi bolj blažev žegen (ok, kakšni mogoče le pomaga, drugi pa potrebujemo bolj konjske doze user posted image )...
V glavnem pa velja - karkoli pomaga, da se lahko sprostiš, je super - pa nima veze, če je to akupunktura, meditacija, pleh muzika ali pa analgetik. user posted image
Sicer pa najbrž lahko kombiniraš oboje - prej akupunkturo, potem pa ultivo (če se ti bo zdelo)?

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 27.1.2011 14:12:07 >

(odgovor članu Mrs.1981)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.1.2011 14:16:31   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Tisto injekcijo (ki jo ena omenja zgoraj - navadno je to dolantin) dajejo brez problema kar same babice - učinek pa je bolj vprašljiv (večina je precej zadetih, boli še vedno, samo spomnijo se vsega bolj megleno in slabše sodelujejo na koncu - zato pa potem babice skačejo po trebuhu).

ma ej, nič ni megleno po inekciji in sodelovali smo super - sem rodila v prisotnosti dveh babic in mojega, v treh potiskih, vse skupaj sem bila v porodni sobi pred porodom 2 uri user posted image   zato si takega poroda želim tudi sedaj, v drugo.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.1.2011 14:25:38   
Mrs.1981
Hvala vsem, da ste svoja mnjenja in izkušnje delile z manouser posted image

Se bo treba še malo psihično priravit na poroduser posted image
Če se bom le lahko sprostila....

Lep dan vam želimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
27.1.2011 15:02:51   
zaspancek1
Ja, saj vem, da ne deluje pri vseh enako (pri meni npr. ni popolnoma nič, čeprav me je babica prepričevala, da bi pa morala že kaj čutiti - pa kaj naj rečem, če nisem user posted image ), poznam jih pa pet (dve sta bili tudi moji cimri), ki so same priznale, da so bile od te injekcije čisto zadete in niso bile zmožne sodelovati. No, nazadnje je ena cimra bila čisto out že samo od maske (jaz pa sem spraševala, če ta reč sploh deluje user posted image ). Mah, kot sem že napisala - eni se očitno ne damo kar tako user posted image
vesna_b, ti si očitno bolj ekspresne sorte - 2 uri user posted image . Lahko rečem samo: super, srečnica (meni se je drugič že 6 ur zdelo super hitro user posted image )!

V glavnem pa, Mrs.1981, vso srečo in čim lažji in čimhitrejši porod (kakorkoli že)!

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.2.2011 17:29:20   
nina42
Jaz se zaradi Dolantina ne spomnim dobro zadnjih 4 ur, bolečine mi ni nič zmanjšalo, user posted image pa je prve tri dni prespala od "zadetosti"... toliko o "naravenm" porodu...

Neposredna povezava do sporočila: 22
8.2.2011 5:44:56   
Mrs.1981
Pozdravljena Nina42.
Ajej, če pa bolečin nič ne zmanjša, pol pa user posted image
Kako je s tem Dolantinom? Se moraš vnaprej dogovoriti?
Sem izvedela, da so v Celju Ultivo ukinli...
Za akupunkturo se pa nekak nisem odločilauser posted image

Bomo videli kako bo...
Sem na trenutke zelo pozitivno naravnana, na momente pa čist v paniki...

Lep dan, M.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.2.2011 9:25:16   
taya 100
Pozdravljene!
Seicer odgovor ravno ne spada pod to temo, ampak bi samo rada podelila izkušnjo. Namreč pred par denvi sem rodila drugič. Sama sem si veliko pomagala pred porodom z shiatsu masažo po določenih meridianih, sama poznam meridiane.....Akupunktura je meni bližja kot druge masaže. Imela sem prečudoviti porod, zelo kratek, popadki niso boleli, sem jih mirno predihala in si stiskala točke, porod pa je bil SUPER,..samo izstisnila sem,vse je šlo lepo, ker me je zelo lepo tudi vodila babica. Vsem ženskam na svetu želim, da bi imele tako krasen porod. Prva izkušnja v LJubljanski porodnišnici je bila katastrofalna. Sedaj sem rodila v Kranjski porodnišnici in bi z veseljem še enkrat zaradi atmosfere, vzdušja, podpore in na koncu tudi poroda!

(odgovor članu Mrs.1981)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.2.2011 11:14:32   
Mrs.1981
Taya uauuser posted image

Očitno je res nekaj na alternativnih metodah...
Svaka častuser posted image

No priznam, jst sm ti fejst foušuser posted image

LP, M.

(odgovor članu taya 100)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?