Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 17:40:49
|
|
|
|
emma83
|
Dan. Pa to ni res: Liamu na 1 uro pucam nosek s fiziološko in Babyvacom, mojega sem poslala v lekarno po Operil za otroke, da bova poniči vsaj lahko spala (hvala Pajac, po netu sem brskala o uporabi Operila pri tako majhnih in sem najdla tvoj post o uporabi Operila pri Petru), sem pa še v dežurno ambulanto klicala in so mi rekli, da lahko po 1 kapljica v vsako nosnico pred spanjem. Sva pa bila cel popoldne zunaj na sončku, prešaltali smo na športni del pri vozičku in L tako uživa, da ni res. Svež zrak mu je pasal in je skoraj cel sprehod prespal. Mere: rojstvo 19. 10. 2010 (pdp 8. 11. 2010) 2805 g, 50 cm 1 mesec 4205 g, 55 cm 3 meseci 6730 g, 65 cm. Gremo futrat otroka.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 18:39:51
|
|
|
|
ječi12
|
ojla sm tok v hujšanju da sm tuki lena Gal 8.11 rojstvo: 3060g in 51cm 1.m: 4130g in 54cm 2m: 4960g in 58cm 3m: javim v četrtek sicer smo fino.. več kasneje k me roka boli k mam pol zasedene
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 18:40:59
|
|
|
|
ječi12
|
emma vaš je pa orng dec,pa tko mali k je bil rojen...poštimajte noska!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 20:02:45
|
|
|
|
ljubljana
|
emma ja kaj pa delate z vašim otrokom, da je v 2 meseih zrasel za 10 cm
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 21:20:48
|
|
|
|
pajac
|
kje me vse najdeš Emma Ja tudi Ana je dobivala Operil, ko sva bili na pediatriji in je njihova shema 3x dnevno po 1 kapljica v vsako nosnico največ 5 dni zapored.. Je pa registriran po novem od 2. leta naprej. Jaz bom Ani verjetno tudi danes dala Operil, ker ima kar fajn zabasan nosek, tam nekje zadaj, tako da ne pride veliko ven, kljub spiranju in sesanju. Verjetno je tudi otekla sluznica...
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 22:01:59
|
|
|
|
Majchi
|
A to kar ta navaden Operil dajete al obstaja kaj posebej za tako majhne?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 22:33:51
|
|
|
|
naša beba
|
Obstaja ekstra otroški Operil.
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 5.2.2011 22:54:34
|
|
|
|
lottyka
|
Pozdravljene, Prvo mere: rojstvo 3380g in 53 cm 1.mesec - 4550 in 55 cm 3. mesec - 6250 in 65 cm Upam, da sem si prav zapomnila težo v 1. mesecu. No pri nas je sedaj še Žan zbolel, ima vročino tako da smo ga danes že cel dan prenosili in ga še nosimo. Sploh danes še ni spal, sedaj spi v naročju čim ga pa odložiš odpre oči. Sedaj je mož na vrsti in imam 5 minut časa. Sušilec - jaz vse sušim noter razen volne. Že pri nakupu cunj računam, da bo šlo kaj skupaj. aleksa - čestitam za zaroko , kako lepo. Ob takih novicah se vedno kar topim zraven. Punce uživajte jutrišnji sonček še malo namesto mene. Mi bomo kar v stanovanju preživeli naslednjih par dni, da se vsi pozdravimo. Upam, da bo lepo vreme še dolgo, da vsaj malo sončka ujamem. Uživajte.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 23:22:57
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: miya84 Sušilni stroj-tole me pa res zanima,kupila sem namreč sušilni stroj-do zdj ga še nikol nisem uporabljala,pa me zanima,kaj sploh lahko daš sušit notr(da se ne skrči)? ker sm ga kupila z namenom,da bom od tamalga cunjce sušila pa vse,od plenic do mojih cunj,a na koncu ugotovim,da na vseh cunjah od Nikca piše da se ne sme sušit v sušilcu,pa eni moji puloverji tud ne,pa trenirka..ja kaj se pa pol lahko,poleg brisač? nasvet? jst na sintetiki skupaj sušim vse bombažne cote, od kavbojk do Sarinih cot. Ne glede kaj piše na etiketi (tud ves pliš)... Ne sušim edino cot s potiskom (unim ta nalepljenim, ne vtisnjenim).
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 23:32:48
|
|
|
|
Destiny86
|
Pozdravljene, upam, da ste izkoristli tako lep dan Super za seznamček Rene ob rojstvu 3240g, 50 cm 1. mesec: 4600g, 57 cm 2. mesec: 6100g, 62 cm 3. mesec: sporočim naslednji teden Naše dete spi, mi2 sva bila na plesnih popoldne, prav čuden občutek bit po tolkem času spet samo v dvoje, ves čas sem imela Renejčka po glavi, ampak je pasalo Sušilni se tudi meni zdi eden najboljših nakupov, ne vem kaj bi brez njega, Renejeve stvari vse sušim noter, no naše tudi skoraj, edino kake lepše majce ne, pa puloverjev tudi ne. Grem tudi js spat, če bo ju3 tko lep dan kot je bil danes računam se že zgodaj spokat iz stanovanja, lahko in čim bolj mirno noč vam želim
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 5.2.2011 23:37:38
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc Pa še to, a preoblačite vaše pikce za spat, torej a majo pižamo. Moj gre spat isto oblečen kot čez dan še. Jaz ji pustim body in oblečem čez pižamco pol pa v spalno vrečo, kjer ji ven gledajo rokice - pokrijem s flis dekno. Če nima dvojih rokavov ima mrzle roke, ker jih skoz izpod dekne rine...
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 6.2.2011 10:19:33
|
|
|
|
kapesanta
|
punce, ime nam je nekam pobegnu...
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 6.2.2011 12:58:26
|
|
|
|
november2010
|
Dan! Kako lep sonček je zunaj! Smo ga že včeraj izkoristili, danes pa ga bomo tudi! Če bi bil še očka doma, bi gotov kam proti morju letel, meni se pa sami z obema nekako ne da.... severnica - če se ti zdi, da je samo prehlad, potem jaz ne bi vozila k zdravniku, sej nima kaj nardit... drugač pa jaz kadar nisem prepričana al peljat al ne, vedno kar pokličem pa vprašam, pol pa že oni povejo al je al ni, pa na kaj naj bom pozorna... pikizenc - jaz ga preoblečem v pižamico, pač večerni ritual.... Ko smo že ravno pri sušilcu.... nam je neki začel štrajkat in ne suši ... grrr! :( ječi - super za hujšanje, vidim na tvojem tickerju da si zelo pridna!
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 6.2.2011 16:11:43
|
|
|
|
Urshy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc Pa še to, a preoblačite vaše pikce za spat, torej a majo pižamo. Moj gre spat isto oblečen kot čez dan še. Jaz ji pustim body in oblečem čez pižamco pol pa v spalno vrečo, kjer ji ven gledajo rokice - pokrijem s flis dekno. Če nima dvojih rokavov ima mrzle roke, ker jih skoz izpod dekne rine... jaz mu dam bodi z dolgimi rokavi, čez pa pajaca. pokrijem ga z prešito oddejo, čez pa dekica
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 6.2.2011 16:14:31
|
|
|
|
Urshy78
|
danes je res bilo super toplo vreme, mi smo bili na dolgem sprehodu, prehodili 10 km pa še mere: Tian ob rojstvu: 3585g, 52 cm 1. mesec: 4800g, 56 cm 2. mesec: 6200 g, 59 cm 3. mesec: sporočim v sredo
|
|
RE: Novemberke 2010 - IV. del 6.2.2011 18:32:49
|
|
|
|
tejci1981
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: emma83 majchi kako pa hujšaš? Bravo za kile. Z Montignacom sva spet frenda . Večer! Da še tu malo poročam,.... Danes bli na 3 urnem sprehodu. Je pasalo,...mali pa itak celo pot spal. Včeraj smo imeli premiero in Leona selili iz spalnice in zibke v njegovo sobico v posteljico (nasproti spalnice ). Mi je bla kar kriza ko sem mu posteljico rihtala, pa zvečer ko sem se vlegla sem tudi pogrešala, da ga ni ob meni, da ga vsaj pokukam preden zaspi. Je bil pa priden fant in je spal od 21-5 ! Sma se z dragim zbudila okoli 3.30, se je malo nekaj obračal (sma slišala po babyphonu), pol pa sma čakala, da se bo oglasil in poklical za flašo, pa je pikec do 5 potegnil ! Simonmojca - za seznamček!!! Spanje - body+pižama čez! Lep večer!
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 6.2.2011 21:44:41
|
|
|
|
Majchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: november2010 severnica - če se ti zdi, da je samo prehlad, potem jaz ne bi vozila k zdravniku, sej nima kaj nardit... drugač pa jaz kadar nisem prepričana al peljat al ne, vedno kar pokličem pa vprašam, pol pa že oni povejo al je al ni, pa na kaj naj bom pozorna... pikizenc - jaz ga preoblečem v pižamico, pač večerni ritual.... Enako za obe stvari. Ječi, dobra ideja tale ticker. Mogoče si ga pa še jaz namislim, da bo lažje šlo do konca. Pri nas je pa moj bolan. In zdaj držim oba otroka stran od njega, tko da se dol usedem šele ob 9ih zvečer. Sem prav utrujena kakšen dan. Kdo bi si mislil, da od dveh malih lušnih otrok. K sreči se vsaj moj bolj ali manj sam pedena. Ponavad so bolani deci navečji otroc, pa se mu ne pustim tokrat.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 6.2.2011 23:12:09
|
|
|
|
Najki
|
Jaz sem tudi opazila, da je med M mleko bolj bogo. Sicer imam itak probleme z mlekom in popoldan dam po dojenju se flasko. Ko je pokupckana in zadovoljna pa probam se scrpat. Naberem pa 20-40ml iz obeh takrat. Zdej po M sem imela pa naenkrat toliko mleka, da se je mala prisesala gor in se ni odklopila, dokler ji ni cez usesa gledalo. Bi lahko brez dodajanja skozi prisla. Mogoce je pumpanje pomagalo ali konec M, pojma nimam. Ful mi skace ta produkcija. Samo ima cetrtek kontrolo in do takrat se ne bom probala brez flaske, pa tudi ne vem, ce se bomleko obdrzalo v povecani kolicini. Mi nosek pucamo s FR, 1-2dl naspricamo, dokler ne pride vec sluz ven. Babyvac pa samo, ce se mudi. emma po moje ti ne bo pomagalo, ce bo dlje pokonci. mojadva se oba zbujata ob svoji redni uri, ne glede na to, kdaj sta sla spat. Lien je bila danes tudi zadnjic v kosari v vozicku. Je prav rencala, ker ji je bila prekratka . Zdej bo imela sportni del in ovcko in rjuhico cez. Ravno prav, da ni vec ostra zima. Je pa danes dopolnila 3 mesece. A lahko das otroski Operil sprej namesto kapljic?
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 9:51:32
|
|
|
|
miya84
|
Sušilec- no pa sm dala vse kar se je opral v pralenm stroju v sušilca in dobila ven: skrčeno moško trenirko,2 bodija pa nogavičke..edin kar je blus je to,da so brisače res mehke,no sj tud vso ostalo perilo,sam k se je skrčl pa ni kul..res ne vem kaj lahk dam pa kaj ne točn ....
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 10:13:20
|
|
|
|
philadelphia
|
Živjo Jaz v sušilca ne dajem trenirk, kavbojk oz nobenih hlač, pa tudi spodnjic ne in ne poloverjev. Dajem pa nogavice, majice, otroško pa vse, razen žabic, sam nisem opazila, da bi se kaj skrčilo (bodiji). Drugače pa je sončeeeeeeeeek .
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 10:16:49
|
|
|
|
novemberska
|
Ja sonček Še malo počakamo, da se mal segreje pol pa cel dan na sončku...tko da lep sončen dan vsem želim
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 11:32:59
|
|
|
|
penelopa1
|
Pozdravljeni, še dolgo nisam se oglasila Moj sonček se je rodil 01.11.2010 na Ptuju. Dolg je bil 48cm in težek 2740g. Ime mu je CIRIL. Danes je star že 3 mesece in par dni- zelo lepo napreduje: zadnji predled prejšni teden: 6130g in 62 cm Drgač pa je priden fantek, ponoči se zbija enkrat, pije pa AD Nestle Beba Pro 1 ker mamica ni imela velik mleka Zaenkrat je to to, oglasim se še kdaj...zdaj pa greva na sprehod ker je tolk lepo vreme. LP
< Sporočilo je popravil penelopa1 -- 7.2.2011 11:33:33 >
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 11:48:18
|
|
|
|
Urshy78
|
ja, spet je super vreme čakam, da se naš lumpek zbudi, potem greva pa tudi midva na sončka
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 17:36:23
|
|
|
|
emma83
|
Dan. Prav vidi se, da je ful lepo vreme in smo vse zunaj na zraku. Midva sva šla danes malo pred 12h ven, domov sva prišla okoli 3h. Sem cel Kamnik prevozičkala, L pa spal cel čas, še ko je jedel se ni zbudil ampak v spanju vse spil in nadaljeval z drnjohanjem, zdaj pa tudi spet spi in sicer mi je zaspal v Sleepyju in ne vem a čem ga ven dat al ne, ker se bo po moje zihr zbudil v istem momentu, ko ga ven potegnem. Midva sva že bolje, nosek je še kr zaštopan ampak se ne damo, pucamo ga skoz, L je itak celi veselko, se pa ful brani čiščenja noska, tko vrti glavico na vse strani v momentu, ko ga zagrnem s plenico ampak nimam kaj, raje mu našopam FR in posesam sluz ven kot pa da pustim vse skupaj in mu gre še kaj na ušeska. Je pa zdaj še moj zbolel, tko da smo čez vikend imeli družinsko prebolevanje prehlada. Danes sem srečala našo patronažno in sva se zmenili naslednji torek za en pogovor o uvajanju GH. Amerike glih ne bom odkrila, bo pa zanimivo slišat kakšne so najnovejše smernice. Itak se pa najprej začne z zelenjavo, verjetno s kakšnim korenčkom a ne? Moram si pa še kupiti stekleni ribežen. Grem še nekaj pojest dokler mali spi. Aja punce kako je s kopanjem otroka, ko so prehlajeni? Jaz se kr izogibam dokler ne bo 100% zdrav.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 7.2.2011 18:11:39
|
|
|
|
phelps
|
Dan! Na hitro, ker Neža že nekam nezadovoljno vriska na ležalniku + oči bo kmalu prišel iz smučanja in bo ponorel, če bo videl mami za njegovim računalnikom jest Mere sem že na FB napisala... Emma, meni je patronažna rekla glede uvajanja GH, naj jo pokličem po dopolnjenem 5,5 mesecu Sicer ne mislim takoj po četrtem začet, ampak recimo 4,5 in lepo počasi... Bo pa to zame čisto prekmalu Včeraj smo bili na krstu, kjer je bilo polno ljudi in dojenčkov. Neža je bila prvič v tako veliki družbi in je itak čisto obnemela in opazovala. Tudi jedla ne bi, če ji ne bi ponudila ... Je bilo pa fino. Prav lepo se obnaša, če smo kje zunaj, zato smo primerni za kakšen dan morja. Sem rekla, da zdaj, ko je dopolnila 3 mesece, bova začeli spoznavati svet izven našega kraja Je pa zvečer bruhala v loku, verjetno zato, ker je bila toliko po rokah... Babi je bila čisto paf zaradi tega, ampak ni hudega, ker je minilo in danes "samo" poliva v običajni meri... Jutri pa kam na lepše, v sredo se gremo slikat za osebno izkaznico in v BC kaj nabavit, imamo neke kupončke, da tretje oblačilo dobimo zastonj. Lp, Neža in mami
< Sporočilo je popravil phelps -- 7.2.2011 18:12:27 >
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?