majana79
|
Se bom prištulila tukaj, če mi zmajaz lahko pomaga, ker sem totalen butelj za dohodnino. Mož ima nekaj večjo plačo kot jaz in sva se odločila, da on tudi čez leto uveljavlja sina, da ne kreditirava države, recimo temu tako. Pa mi pravi danes sodelavka, če sem si kaj preračunala komu se splača uveljavljat olajšavo. Seveda si nisem, ker pač smatram da se njemu bolj. Da, ko je ona še imela otroke, jih je uveljavljal mož čez leto, ona jih je pa potem dala v dohodnino in se jim je to ful poznalo, ker je ona dobila nazaj, on je pa le malenkost doplačal. No in sem šla vnašat v dursov obrazec. Moji dohodki, brez olajšave za otroka, doplačam 1,73 eur Moji dohodki, z olajšavo, dobim nazaj xxx Moževi dohodki, z olajšavo, dobi nazaj 60in nekaj eur Moževi dohodki, brez olajšave, doplača xxx (moj in njegov xxx sta skoraj identična, par eur razlike) Kje je torej fora? Ali je potem takem njen mož imel toliko manjše dohodke od nje in da se je razlika tako poznala? Ali se mi sploh splača še premetavat te cifre in otroka delit pol pol npr.? Glede na to da je 31.1. mimo, bi potem mogla dat ugovor na izračun, če bi hotela drugačno uveljavljanje olajšave? Pa še nekaj extra butastih vprašanj: a potem olajšavo upoštevajo oni dejansko samo enemu staršu, ne glede na to, da ga finančno vzdržujeva oba? Če ga pa ne bi on imel čez leto, bi ga pa oni delili, med obema ali spet priznali samo enemu? Đizus.
|