Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 13:07:18
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin* Živimo v stanovanju,čistim,sesam,brišem prah vsak dan.Je pa res,da imamo kužka v stanovanju in ne vem kako bi bilo,da bi brisala po tleh enkrat tedensko(pa tace tuširamo po vsakem sprehodu)Likam 2-3x na teden,posodo pomivam sproti,posteljnino menjam 1x tedensko,okna čistim 1 mesečno oz.po potrebi. ja mi bomo verjetno tut kužka dobili,tko da bo še mal več čiščenja
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 13:11:32
|
|
|
|
Tincy90
|
Pr nas brišem prah 1x na teden, pomivam po tleh 2x na teden. Mamo pa 1-sobno stanovanje. Kar se pa zapaca sproti od tamale, ko je v stolčku, al pa ne vem, da kej polije al pa kej pa itak sproti spucam, ne morm kr tko pustit. Tud js ne pucam takrat predn pride kdo na obisk, se držim nekega svojega ritma, včasih pucam kr vsak dan nekaj, če vidm d se je v kratkem času nabralo preveč praha in svinjarije, sploh zdj k sm noseča in se hmal zmatram pa ne delam vse naenkrat(recimo en dan soba, drug dan kopalnica itd.).
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 13:20:07
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nincy29 Dejte mi nekaj povedat,kolikokrat na teden čistite?? Jaz vsaki dan posesam,nekje 3x do 4x na teden pomijem,2x na teden prah pobrišem po omarah itd. Nevem ene mamice mi pravijo da one nekje 1x na teden posesajo,pobrišejo itd.Kaj?1x na teden??v enem tednu meni cel svinjak postane. Pretiravam?? Posesamo 1x na teden......pomijemo tla en krat na mesec (seveda, če se kaj posipa ali umaže to storimo tudi po potrebi..... )......prah na elementih brišemo 1 x na teden (imamo svetlo pohištvo, pa se ne vidi, da bi me motilo, razen televizijo pobrišem malo pogosteje)...... Svinjaka nimamo......imamo precej čisto, lahko rečem......ker moža štiri dni na teden itak ni doma......jaz in hčerka pa ne prideva domov pred 17. uro......hodimo pa v copatih po hiši...
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 13:40:18
|
|
|
|
Katy78
|
Sesamo in pomivamo po tleh 1x na teden, isto je z brisanjem prahu. Redko se pokaže potreba, da je treba posesati/pomiti še enkrat vmes. WC in kopalnico čistim 1x na teden, jo pa po vsaki uporabi pobrišemo za sabo do suhega tako da takrat, ko čistim, ni nobenega drgnjenja. Je pa res, da se pri nas med tednom ne kuha, tistih par ur na dan, ko smo doma, pa res ne nasvinjamo toliko da bi morala večkrat na teden sesati in pomivati. Je pa tudi res, da se npr. sezuvamo pred vrati, tudi tamali je tega navajen in obut sploh ne stopi v stanovanje. To se precej pozna ker iz predsobe se potem umazanija hitro zanese po celem stanovanju.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 31.1.2011 13:42:30 >
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:22:09
|
|
|
|
Precious
|
2x na dan posesam( zjutraj in zvečer) Tla brišem 1 x na teden,pozimi pa 2 x na teden.prah brišem 1 x na teden. Ostalo pač vse delamo sproti in nikoli ne delam generalko,ker za to ni potrebe,če se sproti dela. Imamo pa 130 kvadratov
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:24:36
|
|
|
|
darja.mark
|
IZVIRNO SPOROČILO: Precious 2x na dan posesam( zjutraj in zvečer) Ok, zakaj pa 2x? Kdo vam pa ponoči posvinja?
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:26:35
|
|
|
|
zvezdica_1
|
je razlika, ali sta v stanovanju 2 odrasla ali pa otrok.... v slednjm primeru je neprimerno več umazanje, pa tudi tla brišeš pogosteje...
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:29:41
|
|
|
|
Precious
|
Bi mi kdo moral ponoči svinjat?
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:30:55
|
|
|
|
darja.mark
|
Ja očitno, če posesaš zjutraj, pa še zvečer. Če posesaš zvečer more en ponoču posvinjati, da potem sesaš spet zjutraj a ni tko? Razen če res nimaš kaj druzga delat kot gonit sesalec,....pol pa svaka čast
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:33:04
|
|
|
|
Precious
|
ne,žal ni tako
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:45:19
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark IZVIRNO SPOROČILO: Precious 2x na dan posesam( zjutraj in zvečer) Ok, zakaj pa 2x? Kdo vam pa ponoči posvinja? Ne bodi zdaj pikolovska......
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:46:27
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark Ja očitno, če posesaš zjutraj, pa še zvečer. Če posesaš zvečer more en ponoču posvinjati, da potem sesaš spet zjutraj a ni tko? Razen če res nimaš kaj druzga delat kot gonit sesalec,....pol pa svaka čast alpa dvakrat napol posesaš, da je učinek enak kot enkrat dobro. hec, hec,...
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:53:41
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark Ja očitno, če posesaš zjutraj, pa še zvečer. Če posesaš zvečer more en ponoču posvinjati, da potem sesaš spet zjutraj a ni tko? Razen če res nimaš kaj druzga delat kot gonit sesalec,....pol pa svaka čast alpa dvakrat napol posesaš, da je učinek enak kot enkrat dobro. hec, hec,... haha..dobra
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 14:58:17
|
|
|
|
darja.mark
|
hehe sej se ne bom kregala, ker se ne maram kregat, niti nisem pikolovska sam babji firbec pač
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 15:06:10
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nincy29 Dejte mi nekaj povedat,kolikokrat na teden čistite?? Odvisno, kaj čistim. Mislim pa, da ni stvari, ki bi jo čistila čisto vsak dan. Nisem sužnja svojega stanovanja.
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 15:17:25
|
|
|
|
alda
|
hiša prevelika za celotno vsakodnevno čiščenje, tako da wc-ja in kopalnico po potrebi/ včasih tudi vsak dan, ker sine si tako vneto umiva zobe, da je le-ta povsod/,kuhnjo,dnevno in hodnike vsak dan pometem in pobrišem, ker imamo še našo mrcino in ima "dovoljenje" za uporabo teh prostorov, spalnico in sinkotov brlog ponavadi v petek ali nedeljo, šjora pa si mora sobo čistit sama..jaz ji le pomijem po tleh vsakih tolko. ja spuca pa jo šele takrat, ko nima kam stopit, oz. ko mati zatuli in zagrozi, da bo vse v kanto za smeti zmetala in ne bo imela več puščat na tleh
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 17:23:41
|
|
|
|
elevitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA bajte z 200 kvadrati ne pucam vsak dan ker bi se mi zmešal. čistimo po potrebi, ko se nam zdi smetno po tleh posesamo, ko se nam zdi umazano pomijemo. 1x na 14 dni pa itak pride ena punca pa nam spuca generalno celo bajto in to dela 4 ure. tko da mi niti na kraj špameti ne pride, da bi vsak dan 4 ure gloncala bi pa mela roombo sesalec, da bi imeli posesano vsak dan to pa res. ok vsak ima svoj način... sam 200 kvadratov očistit v 4 urah je zame znanstvena fantastika... je pa res kaj nekdo razume pod pojmom generalno
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 17:33:55
|
|
|
|
elevitka
|
sesamo vsak dan, prah pobrišem če ne vsak dan-vsak drugi sigurno (vsaj tam kjer se najbolj vidi) kopalnico 1-2 x tedensko, tla 2 x tedensko, po potrebi tud še kdaj vmes, posteljnino menjam na 2 tedna, edino okna ne čistim tak pogosto in zaves- enkrat na 2 mesca. generalko pa imam enkrat letno (to pomeni da res vse prostore spucam- v nulo tud omare od zgoraj, noter, spoliram z polituro pohištvo, operem tud tepihe, prestavim sedežno in postelje od sten in zadaj vse počistim, žaluzije, vse jogije in vso posteljnino torej odeje in vzglavnike operem, tla zloščim in potem namažem z zaščitnim premazom) res da mi vzame postopno več dni- mam pa spucano
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 17:39:49
|
|
|
|
RoZala
|
Odkar imamo roombo (dobro leto), jo spustim na vsake 2 dni, da gre malo sem in tja . Pomivam 1x na teden, kopalnico ponavadi pogosteje, ker imamo po tleh rumene ploščice in se ČISTO VSE pozna, kar me dela živčno . Prah brišem... ne lažem ampak brišem ga 1x na mesec. Mislim, da se ful pozna, da imamo talno gretje po celi hiši, ker ga sploh ni! No, tko ali tko pa nimamo veliko poličk in imam pol manj dela kot ostali .
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 17:46:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Čistim po potrebi, ne delam črtic, nimam plana in ne vodim statistike.
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 18:20:42
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA bajte z 200 kvadrati ne pucam vsak dan ker bi se mi zmešal. čistimo po potrebi, ko se nam zdi smetno po tleh posesamo, ko se nam zdi umazano pomijemo. 1x na 14 dni pa itak pride ena punca pa nam spuca generalno celo bajto in to dela 4 ure. tko da mi niti na kraj špameti ne pride, da bi vsak dan 4 ure gloncala bi pa mela roombo sesalec, da bi imeli posesano vsak dan to pa res. ok vsak ima svoj način... sam 200 kvadratov očistit v 4 urah je zame znanstvena fantastika... je pa res kaj nekdo razume pod pojmom generalno Pa ne samo zate. To je precej nemogoče, ker generalno pomeni generalno. In v 4 urah celo hišo očistit v nulo je nemogoče. Sploh pa ne ena sama oseba.
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 19:30:54
|
|
|
|
Precious
|
darja ,ker te firbec mantra ti bom povedala,da boš potem lažje zaspala. Zjutraj se nosi drva,zajca spusti ,otroka v roki jesta kruh al kaj podobnega ... In je po tleh vse od zajčjih briketkov ,ki ima v kletki ,umazanija od drv in drobtnice hrane.In zato,ko mali poje malico okrog desete ure zjutraj,jaz posesam vso to svinjarijo
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 19:49:40
|
|
|
|
luka jan
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Čistim po potrebi, ne delam črtic, nimam plana in ne vodim statistike. Točno tako je tudi pri nas, počistim ko je potrebno, včasih vsak dan, včasih enkrat tedensko.
|
|
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 20:53:15
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA bajte z 200 kvadrati ne pucam vsak dan ker bi se mi zmešal. čistimo po potrebi, ko se nam zdi smetno po tleh posesamo, ko se nam zdi umazano pomijemo. 1x na 14 dni pa itak pride ena punca pa nam spuca generalno celo bajto in to dela 4 ure. tko da mi niti na kraj špameti ne pride, da bi vsak dan 4 ure gloncala bi pa mela roombo sesalec, da bi imeli posesano vsak dan to pa res. ok vsak ima svoj način... sam 200 kvadratov očistit v 4 urah je zame znanstvena fantastika... je pa res kaj nekdo razume pod pojmom generalno Pa ne samo zate. To je precej nemogoče, ker generalno pomeni generalno. In v 4 urah celo hišo očistit v nulo je nemogoče. Sploh pa ne ena sama oseba. Se strinjam. Kot že prej rečeno, mi imamo "generalko" približno 1x mesečno, za kar pri 240 kvadratih potrebujemo cca. 8 - 10 ur (1 oseba).
|
|
RE: Kolikokrat na teden čistite?? 31.1.2011 22:59:54
|
|
|
|
darja.mark
|
hvala Precious za razlago, zdaj grem pa spat :) kaj bom fajn spala eh no malo heca pa more bit. Zaradi mene če sesate 5x na dan al pa 1x na leto. kakor komu paše. mi je blo pa čudno in me je zanimalo, pa sem pač vprašala ane, zato pa smo tuki.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?