|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
28.1.2011 21:58:31   
Patrisha
user posted image nov post, nova stran user posted image LAHKO NOC! 

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
   [Brisano sporočilo]
28.1.2011 22:00:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petrap)
  Neposredna povezava do sporočila: 2102
   [Brisano sporočilo]
28.1.2011 22:02:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2103
28.1.2011 22:11:22   
little*miss
Jaz pa zdaj sendvič pojem, potem pa grema z mojim en film pogledat.

Teyla iskrene čestitke za Tejo user posted image

pilotgirl, upam da se ti končno nasmehne srečauser posted image user posted image user posted image pa super da so vsi optimistični okrog tebe, drugače bi se ti lahko še zmešalo, kaj vse moraš prestajat user posted image drži se user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
28.1.2011 22:14:00   
valek
uh,...malo me ni, pa se razpišete kot velke...sej prav...sm mislila da se bo vstavlo kaj...
ČESTITKE TEYLI IN REBEKI ZA NJUNE ZAKLADEKE!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO.....

RES NAS JE VSE MANJ,.,,,,,,

SEM BILA PRI ZASI NA OBISKU, MALA JULIJA JE PRAVA PRINCESKA...TAKO ŠIKANA DA JOJ.....LEPOTIČKA PRAVA...PA TAKO PRIDNA...KR SKOZ SPI....JOKA MALO...
SM REKLA ČE BO MOJE DETE TAKO,BOM PRESREČNA user posted image user posted image user posted image
SUPER STA SE UPELJALA OBA V STARŠEVSTVO.....

TAK JS GREM POČASI SPAT...MALO ŠE MOJGA PRINCA POMASIRAM SKOZI TREBUŠČEK.....POTEM PA AJKI PAJKIuser posted image user posted image

KAJ VEČ PA BO NAPISALA ZASI....

Neposredna povezava do sporočila: 2105
28.1.2011 22:18:48   
tamy82

IZVIRNO SPOROČILO: valek

uh,...malo me ni, pa se razpišete kot velke...sej prav...sm mislila da se bo vstavlo kaj...
ČESTITKE TEYLI IN REBEKI ZA NJUNE ZAKLADEKE!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO.....

RES NAS JE VSE MANJ,.,,,,,,

SEM BILA PRI ZASI NA OBISKU, MALA JULIJA JE PRAVA PRINCESKA...TAKO ŠIKANA DA JOJ.....LEPOTIČKA PRAVA...PA TAKO PRIDNA...KR SKOZ SPI....JOKA MALO...
SM REKLA ČE BO MOJE DETE TAKO,BOM PRESREČNA user posted image user posted image user posted image
SUPER STA SE UPELJALA OBA V STARŠEVSTVO.....

TAK JS GREM POČASI SPAT...MALO ŠE MOJGA PRINCA POMASIRAM SKOZI TREBUŠČEK.....POTEM PA AJKI PAJKIuser posted image user posted image

KAJ VEČ PA BO NAPISALA ZASI....

Kako lepo, da se ma zasi fajn s svojo princesko user posted image
Uh, mene je tudi vsak dan bolj strah kako bomo zrihtali vse to ... user posted image user posted image

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
28.1.2011 22:20:48   
tamy82
Neki časa nazaj je že bila debata o skelečih zobeh, če se ne motim. No, zdej mam tudi jaz ta problem (kaj to se lahko pojavi tudi v user posted image in potem spet "izgine") ...
Kakšen nasvet bi bil več kot dobrodošel ... user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
28.1.2011 22:28:43   
meta21

meta21 nič posebnega nisva kupila, xsaro picasso user posted image važno, da je več placa kot prej v mojem cliotu user posted image
Zdej se moram samo še navadit kako ne pobrat vseh vogalov user posted image

Ah, si skromna... Super je! Sploh pa je vsaka nova stvar super!

Tigrica, meni je otrok v prvi nosečnosti tako ležal, da sem imela pod levo joško zadnje 3-mesečje skoz mravljinčasto pol je pa po porodu zginlo

< Sporočilo je popravil meta21 -- 28.1.2011 22:39:19 >

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
28.1.2011 22:29:23   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

jutri grem na en rojstni dan,a ima katera kakšno fajn idejo kaj kupiti moškemu za 30.roj.dan,je pa bil priča na najini poroki in ne bi kar nekaj kupila.....vesela bom kakršnekoli idejeuser posted image user posted image

To je tolk težko če ne poznaš človeka ... Karte za gledališče, majco, okvir za fotografijo in njegovo fotografijo iz šolskih let notri (če zbrskaš kakšno fajn od kakšnega kolega), kopija časopisa izpred 30 let (dobiš v knjižnici), kakšen kos orodja, mašino ... Zdaj vidim, da rad je suho meso-ne vem koliko maš namen dat ampak precej vredno darilo je stojalo za pršut (po možnosti s pršutom)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
28.1.2011 22:31:45   
zasi
Pozdravljene!

Tako, jaz sem nazaj! Malo dolgo je trajalo, saj sva z Julijo imeli "podaljšano bivanje" v bolnišnici.

Najprej hvala za vse čestitke!

Naj zdaj še jaz na kratko povem mojo porodno zgodbo.

Vse skupaj se je začelo ob gledanju košarkaške tekme Union Olimpije ob 21.30. Z možem sva udobno ležala na kavču in božala trebušček, nakar je možno počilo (sva slišala in čutila na trebuhu) in jaz se konaj še uspel priti do WCja, da nisem puščala lužic po stanovanju. Brez dvoma sva takoj ugotovila da je čas za porodnišnico. Jaz sem sedela va wc školjki, mož pa polnil še zadnje stvari iz seznama v torbo. In potem sva se dobesedno z nasmeškom na obrazu (kaj z nasmeškom, na trenutke sva se prav krohotala), češ kako izneneada je to zdaj prišlo, odpravila na Ptuj. Mene namreč ni nič bolelo, in presenetljicvo tudi strahu, ki ga je bilo ves čas čutiti kar se tiče poroda, ni bilo. Zato sva bila oba res zelo sproščena.
Po prihodu v porodnišnico so me dali na CTG, ki ni pokazal popadkov, pa tudi odprta nisem bila še nič. Zato so poslali moža domov, mene pa dali v sobo spat. Ob 2 uri zjutraj so se začeli popadki, ki so že takoj v začetku bili na 5 min in trajali 1 min. Vmes so bili celo še pogostejši (na 3 min). Ob 5 sem poklicala sestre in jim povedala za pogostost popadkov. Pregledale so me in ugotovile, da sem po 3 urah popadkov 1cm odprta. Zato so me ponovno poslale spat. In kako naj človek spi s popadki na 3-5 min? Ob sedmih je prišla nova izmena in z njo babica, s katero sem družinsko povezana, kar me je zelo veselilo, saj sem imela torej tam nekoga, ki mu res lahko zaupam. Ker so popadki ob 9 bili že precej močni sem jo poklicala, in po pregledu je ugotovila da sem "2 prsta" odprta, zato mi je dala svečke Buskopan za meščanje materničnega vratu in lajšanje bolečin). Poklicala sem moža in ob 9.30 sva bila oba že v porodni sobi. Najprej sem prosila da mi namestijo TENS, ki pa mi ni odgovarjal saj so bili popadki že preveč intenzivni. Namestiti bi mi ga namreč morali že prej, da bi se telo že malo privadilo, ne pa v najhujših bolečinah. Nato sem proti bolečinam dobila še Spasmex (v žilo) in toplo blazinico za predel materničnega vratu.
Od tu naprej pa sem jaz izgubila občutek za čas. Vem samo da je precej bolelo in da mi je čas kljub temu zelo hitro mineval. Vmes me je babica posadila na WC, ker sem nekoliko lažje prenašala tiste zadnje popadke pred iztisom. Pa tudi ustrezalo mi je malo spremniti položaj telesa, saj so nočne babice od mene zahtevale, da ležim. To pomeni, da sem do takrat, ko sem šla v porosno neprestano ležala (7ur) in me je že od tega vse bolelo.
Sam iztis otroka je nato trajal nekje 5-6 konkretnih popadkov in že sem imela na trebuščku malo Julijo, težko 2680g in dolgo 47cm, z obsegom glavice 33cm.
Ker je bilo potrebno rezanje, me je nato zdravnik še zašil. Šivi so me potem boleli še nekaj dni. Danes (7 dan po porodu) pa že lahko normalno sedim. Čeprav tu pa tam še malo zašpika.

V porodnišnici sva morali ostati 2 dni dlje, saj je Julija kot nedonošenček bolj dovzetna za zlatenico. Zato naju preventivno niso odpustili že 3 dan. In res je nasledni dan zlatenico tudi dobila in pristala pod lučko za 12ur. Vendar je tudi zlatenica popustila in v sredo sva bili že doma. Danes pa smo na ponovnem pregledu ugotovili, da je zlatenica popolnoma izginila.

Aja, naj povem še to. Glede mojega doživljanja bolečine popadka. Nekatere pravijo, da te bolečine ne morejo primerjati z ničemer. Jaz pa jo lahko. Z malo močnejšimi menstrualnimi bolečinami. V puberteti sem namreč imela konkretne menstrualne krče, in ta bolečina je bila prav taka. Čeprav tudti zadni popadki pa so "razred zase". Ampak se mi zdi, da se jih lažje preživi, če pomisliš, da si dejansko že v ciljni ravnini.

Tako da, jaz moram reči, da mi je bil porod res posebna, nepozabna izkušnja, vendar ne po bolečinah. Na te sem takoj po porodu dejansko čisto pozabila, kar ni ne bi nikoli v življenju mislila, da je mogoče. Zanimivo mi je bilo tudi to, da sem se kljub strašni izčrpanosti v zadnjem delu poroda (od bolečine in tega, da nisem čisto nič jedla in pila od prejšnjega večera) ob koncu poroda počutila nenormalno spočita in polna energije. Kot da ne bi bilo za mano poroda.

Zadovoljna sem bila tudi na porodnem oddelku, kjer so bile, razen zelo redkih izjem, sestre in zdravniki zelo prijazni.

Za konec pa naj še enkrat omenim, kar je ena od punc že opazila. Igro številk. Zgleda da bomo res morali malo raziskati, kaj numerologija pravi za našo Julijo, ker bi bilo naključje skoraj preveliko.
Namreč, rojena 21.1.2011 ob 11.22 v porodni sobi 2, kasneje pa ležanje v sobi št. 2 na odddelku.
Pa še nna stvar je zanimiva pri tem porodu. Julija je bila rojena 24 dni prezgodaj, kar je popolnoma enako kot moje rojstvo. Tudi sama sem bila namreč rojena točno 24 dni prezgodaj.

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
28.1.2011 22:37:01   
zasi
V prihodnih dneh dodam v album še nekaj slik. Zdaj sem že preutrujena.

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
28.1.2011 22:37:07   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: rebeka84

Pozdravljene!

Sporočam vam, da sem 23.01. ob 3.36 rodila fantka Mateja, velikega 51cm in težkega 3040g. Včeraj sva prišla iz porodnišnice. Rodila sem v Mariboru in sem bila zelo zadovoljna z vsem osebjem. Pa še ena slikica...

Iskrene čestitke!user posted image  

Pa daj nam kaj več povej... Sem mogla it prav na seznam te poiskat, ko si tak redkobesednauser posted image

(odgovor članu rebeka84)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
28.1.2011 22:37:19   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

en seznam se krajsa, drugi se dalsa user posted image user posted image user posted image

kaj je zdaj z suzy?? meta??

Ah ... user posted image  Očitno je res ful fajn pri meni v trebuščkuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
   [Brisano sporočilo]
28.1.2011 22:37:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zasi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2114
28.1.2011 22:39:46   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Tudi jaz grem počasi v mižule. user posted image  user posted image  user posted image  Samo še počakam na Pepija (pomivalni stroj), da opere posodo in je to to za danes.

Mi mamo pa 2 hrčka k to drgneta tam notriuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2115
   [Brisano sporočilo]
28.1.2011 22:41:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2116
28.1.2011 22:45:05   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: zasi

Za konec pa naj še enkrat omenim, kar je ena od punc že opazila. Igro številk. Zgleda da bomo res morali malo raziskati, kaj numerologija pravi za našo Julijo, ker bi bilo naključje skoraj preveliko.
Namreč, rojena 21.1.2011 ob 11.22 v porodni sobi 2, kasneje pa ležanje v sobi št. 2 na odddelku.
Pa še nna stvar je zanimiva pri tem porodu. Julija je bila rojena 24 dni prezgodaj, kar je popolnoma enako kot moje rojstvo. Tudi sama sem bila namreč rojena točno 24 dni prezgodaj.

Super je brat take zgodbe, zasi!user posted image  Drugače sem pa jaz ta matematični frik k mi številke vedno nekaj pomenijo ampak žal nimam pojma o numerologiji-če boš kdaj zvedela, me pa res zanimauser posted image . Uživaj s svojo princesko!

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
28.1.2011 22:49:33   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

en seznam se krajsa, drugi se dalsa user posted image user posted image user posted image

kaj je zdaj z suzy?? meta??

Ah ... user posted image  Očitno je res ful fajn pri meni v trebuščkuuser posted image user posted image user posted image

Sem prebrala tisto o tvojem današnjem pripetljaju na WC. Boga. Vse me je nekako spominjalo na kombinacijo scen iz Dumb & Dumber in Excorsist. user posted image  Če si gledala ta 2 filma, boš že vedela o čem govorim. Boga, upam, da si zdaj spet OK.user posted image

Ti pa znaš vizualizirat stvaruser posted image . No, prizoru iz D&D bi morala odvzet komični pridih in mu na kolena dat lavor pa bi dobila res nekaj takega. Exorcist pa mislim, da nisem gledala (kar srh me je spreletel, ker je v trenutku, ko sem napisala exorcist, na TV bla ena reklama za neko revijo in je napovedovalec rekel ...izganjalca hudiča ...user posted image )

Zdaj sem kar ok, malo me slabi ampak ni sile.

< Sporočilo je popravil meta21 -- 28.1.2011 22:55:53 >

Neposredna povezava do sporočila: 2118
28.1.2011 23:12:23   
cukica
Teyla tebi in očku iskrene čestitke za rojstvo hčerke Teje.Veliko otroškega veselja in prespanih noči,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
28.1.2011 23:15:52   
cukica
Pilotgirl naj se ti to čimprwj poštima z nogo in,da bi bilo z vama vse v redu.ne razumem pa kaj tako packajo in čakajo,.... Drži se mislim nate in na bebico,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
28.1.2011 23:17:53   
cukica

IZVIRNO SPOROČILO: rebeka84

Pozdravljene!

Sporočam vam, da sem 23.01. ob 3.36 rodila fantka Mateja, velikega 51cm in težkega 3040g. Včeraj sva prišla iz porodnišnice. Rodila sem v Mariboru in sem bila zelo zadovoljna z vsem osebjem. Pa še ena slikica...

user posted image

Iskrene čestitke za sinčka,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
28.1.2011 23:22:55   
cukica
in Lahko noč,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
29.1.2011 4:31:11   
Anonimen
Jaz pa danes ne morem spati, se že od 3 ure premetavam.
Pa vse skupaj premlevam. Zjutraj bom pa spet čisto adijo.

Mi je čisto uničilo bioritem na 6 ur antibiotiki user posted image

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2123
29.1.2011 4:32:05   
Anonimen
Me pa nekaj zanima, a je katera imela kakšne izkušnje z Barbara Šajina-Stritar dr.med., dela v porodnišnici lj in v dravljah?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2124
29.1.2011 4:33:45   
Anonimen
Pa prosila bi res, katero razlago CTGja. Od kok do kok naj bi bil skrček, pa kako ugotoviš koliko procentni so popadki?

Na tem področju sem še nova, sicer sem poskusila po netu iskati pa kaj dešifrirati pa mi ni uspelo.

(odgovor članu Patrisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?