ronja
|
Niso. Vsaj ne vsi, kake perle pa itak najdeš povsod: med njimi in med ženskami. Po moje gre bolj za stvar komunikacije in strpnosti oz. tega, kaj si še pripravljen potrpeti: ti bi se prej odselila kot počela našteto, ene so vseeno rajši skup. Kot si sama rekla na taisti temi: različni smo. Istocasno, ce bi moj moz meni izklopil elektriko zaradi igrice ali racunalnika ali foruma... ima maksimalne moznostui, da bo znova samski. Frodo, ti si čisto zasvojena. Ko si definitivno zaželim njegove družbe, mu to direktno povem in takrat ve, da je bolje, da rač. ugasne in me uboga Ja, samo on to naredi , nekateri pa očitno ne. Meni je tudi včeraj lubi prišel rečt: lubica, 20 minut ti še dam, potem te pa odvlečem . mojcaziga, ne vem, kake ti to ženske poznaš, meni se zdiš eno popolnoma normalno bitje in velika večina žensk, ki jih poznam je takih - skratka: nisi čisto nič posebnega . Moje prijateljice so tudi take, pa sama tudi še nisem brskala po njegovih žepih (razen predno dam v pranje, pa res navadno ven zvlečem razne vrečke in kovance, ker nam je pralni stroj že parkrat šel zaradi tega, jaz sem pa čist nesrečna brez pralnega stroja (ne maram prat na roke)). Mislim, da je večina ipak čisto normalnih. Samo te pač nimamo takih hudih problemov, ki bi jih pisale na forum. Ali sta taksna partnerja sploh za skupaj...? ej, frodica, tako kot mi ne smemo sodit, kaj je bolj zdravo in lahko en igra igrice, drugi pa športa, tako tudi nimamo kaj sodit, a sta dva za skup ali ne. Če si želita bit skup, potem že sta, a ne? So tudi pari, ki se glasno in veliko prepirajo, pa se imajo vseeno radi in ne morejo en brez drugega. Različni smo. In kot ti ne moreš tradicionalni ženski tupit, da naj vendar ne nosi vsega gospodinjstva sama, kakor si napisala, tako jim tudi ne moremo tupit, da naj imajo take odnose, kot se nam zdijo pravi. Če ima kdo problem, predlagamo rešitve, v sklopu tega, kar človek takrat zmore. Lahko je pa ljudem vseeno čisto fajn tako, kot so. Sicer pa: včasih je treba skočit v vodo, da vidiš, da je fajn plavat. Sama sicer zagovarjam to, da se vsak sam odloči skočit, vendar pa sem videla primere, ko je bil en ali drugi partner prisiljen v skok, ker ga je drugi porinil, pa vseeno prav fajn plavajo. Po moje ni vse tako črno belo. Včasih se moramo tudi brcnit v rit: tako si tudi midva rečeva: "lubi, pejt že pisat tisti seminar", čeprav sva oba odrasla in bi se slejkoprej sama k temu spravila, je fajn, če veš, da te nekdo podpira. Isto je z raznimi aktivnostmi: včasih se enemu ne da, drugemu pa, pa potem ta prevzame inicijativo in ti bi lahko rekla, da ga je v to porinil, "prisilil", ali karkolipač. Ampak dejstvo je, da je na koncu vsem fajn in smo veseli, da smo se spravili, tudi tisti, ki se mu najprej ni dalo (karkolipač). Se mi zdi, da je isto lahko z odnosi in otroki. Recimo še en primer: moj oče ima zelo rad svoji vnučki, vendar se kar ni pa ni spravil igrat kaj z njima. Malo ga je bilo strah, da ne bo vedel, kaj počet, da bo dolgčas njemu ali njima, ko sva bila zraven, se je kar hitro spravil počet kaj drugega in punci sta pricapljali k nama. Meni je bilo malo škoda, ker sem vedela, da ju ima rad in ker sem vedela, koliko njima pomeni, ko kaj skup počnejo, saj to povesta. Potem sem ga enkrat kar porinila v situacijo: enostavno sem mu ju "obesila" in šla v drugo sobo nazaj spat (seveda sem ga prej vprašala, če je to ok). In od takrat naprej se oni vedno skup igrajo in on je vidno bolj srečen, ko smo tam in malidve sta se ful navezali nanj. nekatere moške je torej treba očitno res malo porinit v to. Res to ni moj partner, ampak mislim, da je lahko podobno tudi pri partnerjih, sploh če oče cele dneve dela in ga je malo strah, ker se ne znajde sam z otrokom, ker je pač večinoma mama zraven. Meni ne bi pasalo, da bi cele dneve delal, nekatere so do tega bolj strpne. Jaz komot razumem, če je kriza nekaj časa - dolgoročno pa mi tak način življenja, da si 2/3 časa v službi, ni všeč. Na srečo sva enaka, tako da ni problema. Vendar se najdejo in vzljubijo tudi ljudje, ki so si na kakem področju zelo različni, tako da je težko najti kompromise, se imajo pa vseeno radi. hvalabogu, da je tako, sicer mene ne bi iblo kati, podpis.