Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 10:44:44
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: majabar kapesanta, je kar velika:)! Stevilke pa vidim pri LM, da niso glede na dolzino (verjetno, ker je kar bajsek). Prejsnji teden je imel na pregledu 53,5cm in komaj se kaksno 56 oblece, raje 62. hja sm zgleda blond - normalno da širina tudi nekaj pobere... Sara nosi že pajacke, ki jih je nosil rok pri 4-5 mesecih sej vem da dojeni so lahko težji sam bom verjetno začela kakšen vmesni obrok čaj dajat, če ji bo poratal (takrat ko se hoče dojiti na 1 uro - ker takrat verjetno ne rabi hrane ampak crkljanje ali pa je žena) - se bom tole še pozanimala pri LLL ker nočem pa da vpliva na moje mleko.
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 10:48:53
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi Naš Lukec je imel pa danes ponoči 2 uri telovadbe. Brcal in telovadil kot zmešan, zraven pa smešni zvoki in oči na široko odprte...kot da bi extasy pojedel . No, men ni blo smešno... V glavnem, sem ga ponoči prvič strpala v žakeljček, ker tok brca, da se čisto odkrije, pa še odriva se, da z glavo doseže zgornjo stranico posteljce in se not zaletava. Sara je tud včasih zvečer najbolj naspidirana - ja žakeljčki so za takšne primere obvezna oprema - jaz bi naši še dudo nekak pritrdila, ker jo hoče met vsakih par minut ko ma pavzo med monologi in smejanjem
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 11:57:16
|
|
|
|
phelps
|
Dan od mene po dolgem času... Podiranje kupčkov je tudi pri nas ratal problem, ker ga podiramo s pomočjo pasenja kravic na moji roki in že tako miga z glavo oz. se usloči, da ga skoraj nikoli ne poderemo. Na rami mi nekako ne sede, ker nimam nadzora, kam leti mleko... Punka pa na polno in smrdi orng Mi smo tudi prišli na popolno dojenje tudi ponoči (Neža je začela tudi ponoči vlečt, očitno je dovolj lačna), še vedno si malo črpam in delam zaloge v zmrzovalniku (1 lonček na noč), pa bom nehala, ker ne rabim enormnih zalog mleka. Majabar, strinjam se z ostalimi, da ga je potovanje in vse v zvezi s tem malo zmedlo, zaradi polivanja se pa res preveč sekiraš. Saj mora bit pravi bajsi, če ima pri 53 cm 5 kg! Lušten je, v Kolubiji imate pa ogromne dude Letim, alarm... Ful so lepi dnevi, me sva kar veliko zunaj, jeeej
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 13:44:49
|
|
|
|
Slavi83
|
Punce hvala za informacijo o fenu, res pali, neverjetno.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 15:00:47
|
|
|
|
majabar
|
phelps, ja, v drugem mesecu si je naredil zalogo, da je pravi bajsek, tretji bo pac malo skromnejsi, a ni krize. Duda je pa Aventova:). Meni je zal, da zaloge mleka ne bom mogla nesti v Kolumbijo, zato sem se odlocila, da jo pustim tu v skrinji, da bo jedel (ce bo zelel) naslednjic, ko pridemo. Do kdaj pa mislis ti dojiti? Meni bodo zaloge prisle prav, ker bom kmalu zacela trenirati in bo potreboval vsaj en obrok na dan po flaski, z vec treninga se zna tudi zgoditi, da bo mleka manj.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 15:25:31
|
|
|
|
emma83
|
Dober dan. Pri nas vse po starem razen tega, da je moj otrok začel spati čez dan , posledično gre zvečer pozneje spat in zjutraj malo potegne, paše ful, danes sem se po enih 10-ih dneh zbudila naspana. Sicer pa ravno zdaj spi in ko se zbudi greva ven. Ful me glava boli zaradi tolikih sprememb vremena, upam da se bo tole vreme malo stabiliziralo.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 16:24:11
|
|
|
|
kapesanta
|
punce a poznate IGRIVA VADBA ZA DOJENČKE? Mi smo imeli danes v ZD predstavitev pravilnega rokovanja z dojenjčki in čist mini predstavitev te vadbe in me je zelo navdušilo. Priznavam, da sem se ogromno novega naučila, tako da bo treba orenk v glavi popucat in začet mal drugač delat. Bi morali tako predstavitev met takoj po rojstvu ali pa že prej z lutkami.
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 17:37:41
|
|
|
|
Majchi
|
Kapesanta, a misliš to, k ima Andreja Semolič? Moja najboljša prijateljica hodi, pa ji je sama vadba ok, ampak te punce, ki kažejo so pa ene prav nesramne. Skoraj vsakič je druga in ena je zadnjič baje od mamic zahtevala praktično tišino med vadbo. Pa k veš, da to ni mogoče, saj je komunikacija med mamico in dojenčkom med samo vadbo ključnega pomena (če mene vprašaš). Sama Andreja je pa baje ful prijazna. So I heard...
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 18:06:30
|
|
|
|
majabar
|
Sem naredila zanimiv test. Vecino casa nosim tiste skoljke za lovljenje mleka in ga res veliko natece. Zdaj sem pa skoraj 20 ur s scitniki in si stisnem bradavice, da ne iztece mleko, ko cutim, da bo spricnilo. Rezultat? Mleka v dojkah ni nic vec, kot takrat, ko pustim, da iztece. Torej ga nastaja vec, ce pustim, da sprica ven.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 18:07:30
|
|
|
|
pesjanarka
|
Kapesanta, medve z Livi hodiva k Andreji Semolič na Zgodnji razvoj in sem RES zadovoljna. Na žalost v tem trenutku nimam časa, da bi kaj več napisala. Upam, da ga kmalu najdem. Imam vprašanja glede gledanja (v) TV. Ali so vaši malčki tudi že zasvojeni s TVjem? Naša, kakorkoli jo obrneš, nekako najde neko nišo in škili na tv. V dnevni sobi je kavča pač v taki poziciji, da se skoraj ne da skrit pred tvjem. Če se le da zamenjam pozicijo in jo obrnem okoli. A ona nekako vedno znova najde drug kot in škili naprej. Zanima me koliko in zakaj je gledanje (v) Tv škodljivo.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 18:29:39
|
|
|
|
nejka000
|
ojla! mi smo danes podrli vse rekorde v spanju. Spala je od devetih zvečer pa do pol desetih zjutraj nepretrgoma. Sem pa res stala celo jutro ob njej pa poslušala če sploh še diha. Pol pa je bla taka lakota da je obe zize potegnila. he he Ena je spraševala če lahk hodiš na vadbo tak hitro po porodu. Jaz sem začela hodit. Je pa res da se ne smeš presilit oz, da bi se preterala ker če dojiš pol se proizvodnja mleka zmanjša. Men v glavnem full paše hodit, grem 2x na teden in se zelo dobro počutim pol. Kontracepcija-mi smo tudi na kondomih
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 18:40:08
|
|
|
|
nadinne
|
Živjo. Se že nekaj časa nisem oglasila...ja se vidi da uživamo doma sedaj ko je očka na očetovskem dopustu. Danes smo se ves dan potepali...uf je blo fino, čeprav imam sedaj kar nekako čuden občutek...nisem več vajena da me ves dan ni doma pesjanarka...kako je bilo na nakupovanju po Qlandiji? Kaj pametnega našla? Jaz sem pozabila it v Hervis Grem pa drug teden mal po otroških štacunah obvezno, ker so taka znižanja sedaj, pa si nabavim cotke št. 68. Glede gledanja v tv...verjetno ni najbolje, ampak kaj pa boš naredila razen da tv ugasneš? Naša sicer prov v tv ne gleda...bolj jo zanima bela stena za kavčem Kak nasvet od mamic, ki so dale to že skoz? majabar...ja tvoj sinček je pa res cuker...pravi lepotec. Pa res ima hudo kapo podiranje kupčkov...opažam da naša zadnje čase večkrat polije ali pa tudi bruhne ko podere kupček Prej to sploh ni počela, sedaj pa smo uvedli slinček, ker drugače bi m zmanjkalo cunj! mleko...jaz opažam da se mi zmanjšuje proizvodnja mleka...v bistvu ne vem a naj bom "vesela" ali žalostna...prej sem si grozno želela da ne bi več dojila, sedaj pa...kaj pa vem...sej mi paše ko dam malo kdaj na flašo in si odpočijem od dojenja, samo sedaj pa mi kar nekako ni da bi bila mala samo na AM...no ja, saj se ne sekiram preveč, samo vseeno vem da je moje mleko najboljše. Mah...dokler bom vsaj 3x na dan dojila bo ok Ker zvečer mi ga definitivno zmanjkuje in že cel teden po dojenju dobiva še flašo za lahko noč. Čeprav mogoče ima pa preskok v rasti...samo fora je, ker kljub pristavljanju non stop kadar ona hoče, mojega mleka po enem tednu ni nič več...kvečjemu imam občutek da ga je manj
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 19:28:21
|
|
|
|
Majchi
|
Nadinne, meni se tud danes zdi, da Lukca ne dohajam. Prejle mi je obe spraznil, je pa čez dan na eno uro. Tko da sem danes zvečer z mojim zmenjena, da skupaj spijeva pivo. Kakšen deci si ga bom privoščila, pa ne brezalkoholnega, ampak kar tapravga . Potem bom šla pa lepo prijetno nažgana spat . Se me takoj prime k tok časa nisem nič pila. Ah, sem vsaj poceni .
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 19:38:12
|
|
|
|
Valentina85
|
Živjo punce! Midve smo bile danes kar dolgo zunaj, Hana pa se začne takoj ko jo začnem oblačiti za ven lepo smehljat in takoj ko jo dam v voziček zaspi. Moja skoraj vsakič podre kupček, vendar začne takoj po tem kolcati, včasih tako močno da jo kar dviguje Dam ji malo toplega čaja ali pa vode lepo po žlički včasih pomaga včasih pa potem samo od sebe neha. Samo mi je pa prav grozno jo poslušat ko tako grdo kolca. Kapesanta, a lahko malo več poveš o tej vadbi? Pa še eno vprašanje za vas. A že kaj planirate dopust poleti? Boste šli zaradi kam bližje ali planirate dopust dlje in z letalom? Midva sva šla zadnja leta vsakič na drug otok v Grčiji, tam nama je ful všeč. Za letos se pa še pogovarjava, js kr mal cvikam it na letalo z , čeprav ko pomisim na našo pogumno Majobar se mi zdi polet do Grčije malenkost, saj letiš direkt in si v uri pa pol tam.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 19:58:46
|
|
|
|
škorpijonček_
|
Valentina, jst že aprila, maja planiram en oddih v Egiptu. Nam bo pasalo, želja je, na pol poti smo, če bodo pa finance, bo pa še ostala polovica uresničena . Po moje se ni za sekirat, kr prvoščte si takšno eksotiko.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 21:20:28
|
|
|
|
november2010
|
Hej punce! Se na hitro mal javljam.... Adam se je zdaj končno pozdravil, nosek je ok, vsake tolk časa mal zakašlja, ampak je spet dobrovoljček :) Zdaj pa je zbolel Lovro, zjutraj je bil še ok, ko sem pa prišla ob 12 ponj v vrtec pa je spal... omagal čist. trenutno ima 39 vročine, upam da se ne bo v kaj večjega razvilo. Pa ful se bojim, da ne bo spet kej na Adama prišlo.... ne bi ga mela zdele rada še enkrat bolanga.... ga bom jutr kar k moji mami mal peljala.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 21:22:43
|
|
|
|
november2010
|
dopust - nam je bilo lani na Bolu (BRAČ) tako fajn, da gremo letos spet. Lovro že zdaj sprašuje kdaj gremo spet kej na Bol. Vožnje je cca 6ur, ampak bomo že nekako. se bomo pa mal več vmes ustavljali če bo potrebno.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 22:14:43
|
|
|
|
zori82
|
Dober večer prvo morm povedat da sm fulllllllll vesela....dans mam naval mleka, Nija je prej spila nekje 80ml, pa 90ml sm si še načrpala če ne bi me razneslo in zdj spet full čutim napetost...čudno a ne včeri pa predvčerjšnjem skor nič, sm komi ka napolnala da je Nija ka pojedla (za obrok je blo 40ml včasih se je nabralo za 50), sm pa včeri spila 1 liter sezamovga čaja in sezam pojedla (še enkrat hvala za recept), mogoče je pa res to pomagalo ( al pa je vse v glavi). midve sva se danes cel dan potepale...ob 8 zjutri sva šle od doma na kontrolo teže (zaradi polivanja) in je v enem tednu dobila 140g kar se mi zdi super, glede na to da 2dni ni blo mleka in domov prišle od 16h no nekje ob 17:30 se je pa začelo KRČI in to fulllll (1uro) še nikol ni blo tako (prej max 5min)...očitno sm se prehitro pohvalla da jih več ne bo ...po tem pa še 1 uro da se je umirila in nehala hlastat za zrakom, in potem se je smejčkala pa pogovarjala sonček mamin škorpijonček za lepe pridobljene gramčke majchi Nija ma tud zadnje cajte ponoči pogovore in hihitanje sama s sabo, ker se js nočem družit z njo...js sm ji v posteljco nad glavo dala eno dekco phelps naša je tud začela full take smrduhe spuščat, da kr zakomiram zraven .... za polno dojenje pesjanarka mene tud to zanima...Nija bi tud skoz buljla v TV nejka prosim za recept za tako spanje drugač pa november2010 za oba sineka in da se čim prej pozdravite dopust mi gremo to leto na Pag -4h vožnje(tako kot skor vedno), mamo app dol in mogoče še za vikend k moji familiji v bosno (da še prababica - edina, ki je še živa spozna Nijo) uhhh zdj pa šibam spat, ker sm že od 6 pokonc nočko
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 13.1.2011 22:23:56
|
|
|
|
zori82
|
vidim da ni itd. zraven dalo
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 14.1.2011 8:10:20
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi Kapesanta, a misliš to, k ima Andreja Semolič? Moja najboljša prijateljica hodi, pa ji je sama vadba ok, ampak te punce, ki kažejo so pa ene prav nesramne. Skoraj vsakič je druga in ena je zadnjič baje od mamic zahtevala praktično tišino med vadbo. Pa k veš, da to ni mogoče, saj je komunikacija med mamico in dojenčkom med samo vadbo ključnega pomena (če mene vprašaš). Sama Andreja je pa baje ful prijazna. So I heard... ja to je to - včeraj je imela predstavitev pa njena učenka, ki ima vadbo v Trbovljah. V bistvu nam je samo pokazala kako se pravilno polaga, dviga, previja, pestuje, .. podira kupček (tle sem jaz previjala Saro, ki ji je telovadba zelo pasala :-) tko da ne vem kaj je povedala) - ne vem pa kaj delajo na telovadbi, samo da temelji na istem kot pravilno rokovanje - vzpodbujanje k razvoju brez omejevanja, pa me zanima če že katera hodi da bi kaj več napisala. aja - DOBRO JUTRO - danes greva pa midve na potep v Cerknico - upam da bo sonček da si jo še mal ogledam izza vozička
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 14.1.2011 8:20:19
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka Kapesanta, medve z Livi hodiva k Andreji Semolič na Zgodnji razvoj in sem RES zadovoljna. Na žalost v tem trenutku nimam časa, da bi kaj več napisala. Upam, da ga kmalu najdem. juhu - lepo prosim za kaj več Imam vprašanja glede gledanja (v) TV. Zanima me koliko in zakaj je gledanje (v) Tv škodljivo. naša je še vedno pri hipnotiziranju lučk, TV jo še ne pritegne. Verjetno bo pa škodljivo zaradi učk - mogoče ne žmrka dost (kar je problem pri monitorjih) IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85 Pa še eno vprašanje za vas. A že kaj planirate dopust poleti? v prikolico na Ugljan - če se bo izšlo nekje od maja do septembra - vas bom pa pogrešala
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 14.1.2011 9:24:15
|
|
|
|
Majchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85 Pa še eno vprašanje za vas. A že kaj planirate dopust poleti? v prikolico na Ugljan - če se bo izšlo nekje od maja do septembra - vas bom pa pogrešala Mi jo bomo pa letos samo do Valkanele odpeljali, da bo lahko oči k nam za vikende hodil. Bom tud verjetno kar dva meseca tam. Prejšnja leta smo bili pa na Rabu (Lopar) in na Pagu (camp Straško).
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 14.1.2011 10:32:20
|
|
|
|
simonmojca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85 Pa še eno vprašanje za vas. A že kaj planirate dopust poleti? v prikolico na Ugljan - če se bo izšlo nekje od maja do septembra - vas bom pa pogrešala Mi jo bomo pa letos samo do Valkanele odpeljali, da bo lahko oči k nam za vikende hodil. Bom tud verjetno kar dva meseca tam. Prejšnja leta smo bili pa na Rabu (Lopar) in na Pagu (camp Straško). JUTRO jaz bom tut tok ČASA NA MORJU (maj-september), ker imamo prikolco tam kot MAJCHI v VALKANELI pa malo v Bohinju, ka imamo tam vikend
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 14.1.2011 10:34:43
|
|
|
|
philadelphia
|
punce jaz bom šla pa kr k vam, ker nič nimamo, na morju bi pa bila par mescov
< Sporočilo je popravil library -- 14.1.2011 10:35:10 >
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 14.1.2011 10:36:37
|
|
|
|
Valentina85
|
tud jaz library
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?