|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
9.1.2011 15:21:17   
ljubljana
Imate kakšen nasvet, kako jo umiriti pred hranjenjem in kako to preprečiti?

Naša je pred opbrokom in med obrokom povsem mirna vendar kljub temu zelo glasno cmoka in hlasta. Imam močan izcejalni refleks in jo kar zaliva. Pa ves čas spušča sama z jezikom zrak v usta, kot bi tleskala z jezikom.  Je pa potem tako, da dosti lepše kupčke podre, kot so ga ostali otroci.stara je pa skoraj 2 meseca

(odgovor članu babi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
9.1.2011 17:26:59   
majabar
Jeci, midva imava skupaj tocno 120kguser posted image .
Midva sva doma, lepo smo se imeli pri starih starsih. Zdaj sem pa spet zalostna, vsi smo spet neutolazljivo jokali, ko sva sla:(user posted image .
Sicer je imel pa Lucian Mai danes ponoci prvic krcke, je jokal dobro uro, kaksnih 30 ur je imel tudi zeleno blato, zadnja plenicka pa je bila rumena:). Imam pa ene kapljice proti bolecinam, doza za njegovo tezo in staros naj bi bila 21 kapljic najvec 4x na dan. Jaz mu dam na dudo 2 in v trenutku se umiri in skoraj zaspi. Sploh nocem vedeti, kaj bi bilo, ce mu jih dam 21 na enkrat!?!

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
10.1.2011 8:35:22   
november2010
Dobro jutro!

No pa je spet teden naokoli.... mi smo imeli med vikendom kar pestro - adam je še vedno kar dost prehlajen, imel je tud mal vročine.... zdaj je nosek že skoraj dober, je pa začel ful kašljat. In potem ful joka, pa tak čist hripav je - predvidevam da zato ker se ne zna dobro odkašljati.
Bom vseeno danes klicala k zdravniku (v petek jih nisem dobila na telefon) če se je treba kaj pridt pokazat - ne bi rada v ZD hodila če ni res nujno, da ne bi lih tam še česa dobil, k je zdele tolk ljudi bolnih.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
10.1.2011 8:41:28   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Dobro jutro!

No pa je spet teden naokoli.... mi smo imeli med vikendom kar pestro - adam je še vedno kar dost prehlajen, imel je tud mal vročine.... zdaj je nosek že skoraj dober, je pa začel ful kašljat. In potem ful joka, pa tak čist hripav je - predvidevam da zato ker se ne zna dobro odkašljati.
Bom vseeno danes klicala k zdravniku (v petek jih nisem dobila na telefon) če se je treba kaj pridt pokazat - ne bi rada v ZD hodila če ni res nujno, da ne bi lih tam še česa dobil, k je zdele tolk ljudi bolnih.

mi tudi gremo k zdravniku danes... Oba... Komu pa boste šli in kdaj ste naročeni, če greste?

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
10.1.2011 9:02:28   
aleunam
Dan! user posted image

Čudovita noč je za nama. Spal mi je od 21.30 do 4.20h (pa še dlje bi, a je stokal zaradi polnega noska), potem pa od 5h do 8h, zdaj pa še malo drema. user posted image

Tudi Mark ima konstantno poln nos. Čez dan ni toliko slišati in zgleda, da ima vseeno manj zamašene kanale, ponoči pa se precej sliši in me skrbi, da bi se razvilo v prehlad. Zaenkrat kiha ali zakašlja samo, ko mu vlivam fiziološko v nos, kihne mogoče še kakšnokrat čez dan, ampak vseeno mislim, da ni prehlajen. Nos mu čistim z fiziološko (je vlikem kar nekaj, ker sem zadnjič po Pajacovem postu ugotovila, da je dam premalo) aspiratorjem 3-4x na dan in vsaj 1x ponoči. Jutri imamo posvetovalnico, pa bom malo povprašala. Res ne bi rada, da se začne kakšno vnetje ušesk ali pa prehlad. Sem pa bila jaz vmes par dni prehlajena in se ne bi čudila, če bi kaj pobral, mam pa tudi občutek, da sem prepozno nabavila vlažilec zraka. user posted image

A predpišejo P kakšne kapljice za poln nosek ali kaj podobnega? Ali tukaj velja samo preventiva, torej čiščenje?

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
10.1.2011 9:13:42   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: majabar
Midva sva doma, lepo smo se imeli pri starih starsih. Zdaj sem pa spet zalostna, vsi smo spet neutolazljivo jokali, ko sva sla:(user posted image

Verjamem, da vam je težko. user posted image user posted image user posted image

Pajac, vi mate posvetovalnico ali se vas je kaj "prijelo"?

Najki, kako je pupa?

November2010, user posted image  .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
10.1.2011 9:43:53   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Dan! user posted image

Čudovita noč je za nama. Spal mi je od 21.30 do 4.20h (pa še dlje bi, a je stokal zaradi polnega noska), potem pa od 5h do 8h, zdaj pa še malo drema. user posted image

Tudi Mark ima konstantno poln nos. Čez dan ni toliko slišati in zgleda, da ima vseeno manj zamašene kanale, ponoči pa se precej sliši in me skrbi, da bi se razvilo v prehlad. Zaenkrat kiha ali zakašlja samo, ko mu vlivam fiziološko v nos, kihne mogoče še kakšnokrat čez dan, ampak vseeno mislim, da ni prehlajen. Nos mu čistim z fiziološko (je vlikem kar nekaj, ker sem zadnjič po Pajacovem postu ugotovila, da je dam premalo) aspiratorjem 3-4x na dan in vsaj 1x ponoči. Jutri imamo posvetovalnico, pa bom malo povprašala. Res ne bi rada, da se začne kakšno vnetje ušesk ali pa prehlad. Sem pa bila jaz vmes par dni prehlajena in se ne bi čudila, če bi kaj pobral, mam pa tudi občutek, da sem prepozno nabavila vlažilec zraka. user posted image

A predpišejo P kakšne kapljice za poln nosek ali kaj podobnega? Ali tukaj velja samo preventiva, torej čiščenje?

za tako male ni nič kot fiziološka.pol malo kasneje operil.ampak samo če je nujno ker drugače piše v navodilih šele od 2h let naprej al nekje takega.skratka samo pucaj pucaj in dajaj fiziološko pa bo.
pri nas je podobno.čez dan sicer nimamo težav z noskom,ponoči (proti jutru) počasi začne smrčat in če vidim da ga moti mu spucam,če vidim da ni težav mu samo kapnem kapljice fiziološke da lažje diha.pol pa zjutri ko pucam nos skoraj nič ven ne dobim,oz kšn dan mogoče malo več...
kiha tut naš,ampak to je normalno ker jih mleko al pa sluz moti pa pol kihajo. se ne znajo odkašljat.
kašlja pa ko se mu kej zaleti oz proti jutru ko mu pride sluz do grla in zakašlja.ampak to je normalno.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
10.1.2011 9:44:19   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

Dobro jutro!

mi tudi gremo k zdravniku danes... Oba... Komu pa boste šli in kdaj ste naročeni, če greste?

obe dobro opravita če grete!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
10.1.2011 11:01:29   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12
za tako male ni nič kot fiziološka.pol malo kasneje operil.ampak samo če je nujno ker drugače piše v navodilih šele od 2h let naprej al nekje takega.skratka samo pucaj pucaj in dajaj fiziološko pa bo.
pri nas je podobno.čez dan sicer nimamo težav z noskom,ponoči (proti jutru) počasi začne smrčat in če vidim da ga moti mu spucam,če vidim da ni težav mu samo kapnem kapljice fiziološke da lažje diha.pol pa zjutri ko pucam nos skoraj nič ven ne dobim,oz kšn dan mogoče malo več...
kiha tut naš,ampak to je normalno ker jih mleko al pa sluz moti pa pol kihajo. se ne znajo odkašljat.
kašlja pa ko se mu kej zaleti oz proti jutru ko mu pride sluz do grla in zakašlja.ampak to je normalno.

Hvala za odgovor. user posted image  Torej bom še pogosteje čistila. Je pa pri nas podobno, da ne gre veliko ven. Nekaj itak steče po grlu ali pa skiha, ampak še vedno jih slišim. Saj vem, vse ne gre nikoli ven. Ga pa zaenkrat ne moti pri hranjenju, le ponoči je slišati, da ga motijo (joka ne).

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
10.1.2011 11:43:24   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: pajac

Dobro jutro!

Hej!

Sem klicala v ZD pa so rekli da imajo že vse zasedeno in da me za danes ne morjo naročit, lahko pa pridem pa pač čakam.... sem rekla da rajš ne, k ne bi rada ne vem kolk dolg časa v zd bila ker je itak en kp bolnih ljudi tam.... je rekla sestra da je res, da je zdele ful gripe in da če mislim, da lahko počakamo do jutr, ko me loh naročijo, da naj rajš počakam.... Tko da grem jutri.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
10.1.2011 12:36:33   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc

IZVIRNO SPOROČILO: phelps

majabar, ja, sedaj zlivam stran po 150 ml na dan, to je pa malo preveč. Na začetku sem si dala cilj, da dojim vsaj polovico obrokov, sedaj pa je stanje tako in itak, da cenim vsako kapljico odvečnega mleka. Meni noro pomaga sezam pri tvorjenju mleka, mislim, da je Kapesanta dala ta predlog, zato sem ji zelo hvaležna user posted image . Pobruhano imamo pa tudi mi vse, včasih opazim šele takrat ko pospravljam (npr. rob posteljice), ko jo nosim v položaju pasenja kravic, niti ne opazim kdaj gre ven... Podiranje kupčka je pa kar pravilo pri polivančkih, zato bodi tu dosledna. Neža ga pogosto podre že sama, včasih ji pa pomagamo...

phelps dej povej kako si prišla na tako količino. Jaz trenutno glih za glih pridem čez z mlekom, sezam je tud men super. Ampak bi blo fino če bi mela še mal več. A še vedno črpaš po vsakem podoju?

Vse se da, samo če hočeš. Jem polento, pijem brezalkoholno pivo, kompot, sezam (sezam dobro grizi, sicer boš imela polnozrnat kakec - ti, ne dojenček user posted image ). Imam močno podporo obeh družin, torej starih staršev, zato mi rata veliko počivat. V glavnem sva doma, vsak dan je sprehod, šoping in utrujajoča pohajkovanja odpadejo. Enkrat tedensko gremo k starim staršem na obisk, sicer jih sprejemamo (drugi pridejo k nam). Črpam mleka več ne, razen ponoči, ker Neža tako spi - zadnje dni po 10 ur (vmes načrpam).

Neža lepo napreduje. Končno sem se malo sprostila in pozabila na tiste fore, da je treba dojit na 3 ure in blabla... Je takšne sorte dojenček, to je njen ritem in v tem ni nič narobe.

November2010, čim prej se pozdravite! user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 10.1.2011 12:37:52 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
10.1.2011 13:33:48   
ajne1
hojla,

samo na hitro se oglašam, ker vidim, da ima veliko otročkov težave z zamašenimi noski oziroma z veliko količino sluzi (torej gre zelo verjetno za vnetje zgornjih dihal, s čimer smo se mi spopadli 14 dni nazaj).

nam je P rekla, da naj mu tudi vzglavje dvignem (tako kot če ima refluks) in da tudi to dodatno pomaga pri zasluzenosti. in je vse skupaj (fiziološka na litre, aspirator in vlaženje) hitro pomagalo. posebej morate paziti na to, da ne pride do dihalne stiske - vnetja spodnjih dihalnih poti, ki vodijo v bronhiolitise (torej da ne ugreza jamice pod vratom, da diha s prsnim košem in ne s trebuhom, da v spanju nima frekvence dihanja več kot 50 vdihov na minuto oziroma da ne diha "kot da bi žagal").

drugače pa sem tudi jaz ta srednjo punco vzela iz vrtca in bo vsaj ta teden doma (mogoče še naslednjega), da pridemo pri malemu vsaj do dveh mesecev kolikor toliko normalno.

sicer pa se zahvaljujem tisti, ki je dala recept za spanje iz knjige Spi dete spi - pri nas smo ravnokar prakticirali prvič to podnevi (ker podnevi doma mali sploh ne spi - drema samo zunaj, dokler je v vozičku) in je palilo!!! spi že celih 10 minut (ga je pa tako uspavala moja 7,5 letna starejša hči - ker je neobremenjena s teorijo, sem jo prosila, da je kar ona to počela in ji je uspelo!!! upam, da v naslednjem poskusu uspe tudi mamici ).

čau

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
10.1.2011 14:33:26   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: phelps
Vse se da, samo če hočeš. Jem polento, pijem brezalkoholno pivo, kompot, sezam (sezam dobro grizi, sicer boš imela polnozrnat kakec - ti, ne dojenček user posted image ). Imam močno podporo obeh družin, torej starih staršev, zato mi rata veliko počivat. V glavnem sva doma, vsak dan je sprehod, šoping in utrujajoča pohajkovanja odpadejo. Enkrat tedensko gremo k starim staršem na obisk, sicer jih sprejemamo (drugi pridejo k nam). Črpam mleka več ne, razen ponoči, ker Neža tako spi - zadnje dni po 10 ur (vmes načrpam).

Neža lepo napreduje. Končno sem se malo sprostila in pozabila na tiste fore, da je treba dojit na 3 ure in blabla... Je takšne sorte dojenček, to je njen ritem in v tem ni nič narobe.

Phelps, tudi jaz pijem sezamov čaj, ampak mi semenk ne uspe spravit po grlu. Prve parkrat sem jih zmešala v jogurt in je nekako šlo, zdaj pa sem še na mlečni dieti in jogurt odpade. Kako pa ga ti ješ? Razen, da spečem kruh...

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
10.1.2011 15:03:20   
zori82
ojla mamice

evo konec vikenda, ki nas vedno iztiri ker vsi rinejo in silijo v malo (vrjemem da jo premalo vidijo - babici in pa tud ostali), pol me pa zvečer vsi sprašujejo če doma tud tok joka in težko zaspi...NE ker doma noben ne rine v njo grrrrrrr

kremice za obraz s čim mažete vaše user posted image za čez dan ko ste doma (če jih)user posted image
ritka jih mažete z hladilnim mazilom ki vsebujejo cink al neuser posted image
temenca je nujno da se nardi, do kdaj obstaja možnost da seuser posted image
vlažilec zraka ali daste notri kake kapljice, če ja katereuser posted image

zdj pa šibam čupat obrvi, če me Nija slučajno ne prehiti in se prej zbudiuser posted image

aja pa še to Nija že 7dni ne kaka, kaj naj nardimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
10.1.2011 15:18:18   
pesjanarka
IZVIRNO SPOROČILO: ajne1
sicer pa se zahvaljujem tisti, ki je dala recept za spanje iz knjige Spi dete spi - pri nas smo ravnokar prakticirali prvič to podnevi (ker podnevi doma mali sploh ne spi - drema samo zunaj, dokler je v vozičku) in je palilo!!! spi že celih 10 minut (ga je pa tako uspavala moja 7,5 letna starejša hči - ker je neobremenjena s teorijo, sem jo prosila, da je kar ona to počela in ji je uspelo!!! upam, da v naslednjem poskusu uspe tudi mamici ).

Ajne o kakem receptu govoriš?

IZVIRNO SPOROČILO: zori82
kremice za obraz s čim mažete vaše user posted image za čez dan ko ste doma (če jih)user posted image Z nobeno kremico. Nisem vedela, da je to sploh treba.
ritka jih mažete z hladilnim mazilom ki vsebujejo cink al neuser posted image To tudi mene zanima. Je cink ok ali ne?
vlažilec zraka ali daste notri kake kapljice, če ja katereuser posted image Nobenih kapljic

zdj pa šibam čupat obrvi, če me Nija slučajno ne prehiti in se prej zbudiuser posted image

aja pa še to Nija že 7dni ne kaka, kaj naj nardimuser posted image user posted image user posted image Meni je pediatrinja rekla, da je pri tako malih normalno, če gre 8x na dan al pa 1x na 8 dni. Si pa predstavljam, da ni prijetno. Si poskusila s sladkanimi kamilicami?

Spanje

Koliko vam spijo podnevi?
Jih podnevi zbujate na 2h ali puatite, da se sami zbudijo, ko pač se?

< Sporočilo je popravil pesjanarka -- 10.1.2011 15:20:03 >

(odgovor članu ajne1)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
10.1.2011 17:35:35   
simonmojca
kremice za obraz s čim mažete vaše user posted image za čez dan ko ste doma (če jih)user posted image

doma ga nič ne mažem, tudi po kopaji ne-(mi je patronažna odsvetovala vse-tudi milo, ko pa začne puzat pa začnem, pa mi vsi isto govoril-babca v MŠ, patronažna, svak ka na pediatrični kliniki dela...) čim manj kemije vsaj od začetka (ni treba da mu pore mašim)
Za vn pa ribje mazilo

jaz uporabljam Hladilno Mazilo - Bübchen, ali pa Lj. lekarn - obe brez, uporabljam pa še eno, ko jo svak prinese iz pediatrije-jo imam če se kaj vname (sami jo mešajo, ta pa vrjetno ima kaj cinka)

temenca
je nujno da se nardi, do kdaj obstaja možnost da seuser posted image

pri meni-mojmu sončku so malo nastale čisto na vrhu glave, pa sem ga pridno česala. Je udaj bolje ko ga vsak dan malo počešem med dojenjem, ker takrat  full zašvica po vrhu glavce in čelu user posted image  - se revež tok matra user posted image

ne dajem nobenih, imajo pa nekateri to možnost.
Ista fora je če čajno svečko prižgeš in tam nakapaš eterično olje, da hlapi. Jaz uporabljam sivko za pomiritev, lahko pa kamilce skuhaš pa jih daš nad svečko ali pa kaploce 101-eterična olja

aja pa še to Nija že 7dni ne kaka, kaj naj nardimuser posted image user posted image user posted image

Moj je bil isti reveš pa ga je potem svak rešil muk user posted image , se je tok polakal za tri odrasle user posted image
je pa imel full trd kakec (ker tok časa ni)
Možnosti imaš sladke kamilice (zavreš vodo in cukr, ko zavre odstaviš iz ogna  in nato dodaš kamilce-malo da je čaj svetle barve ne temne). Mleko navadno (žlička dve) ali pa sladkano mleko, lahko mu daš tudi malo za polizat krhelj jabuka, ali pa žličko dve kompota iz jabolka in sliv (lahko bo imel malo krčkov)
Sem svaka napadla, da je pediatra na pediatriji vprašal lahko mu pa naredijo na pediatriji čistko ritke user posted image , v ritko mu vtaknejo tanko cevko (ki se pri 37°c zmehča) da mu spustijo zrak iz ritke pol pa kaka.
Je pa svak reku, da če se bo to večkrat dogajal (da ne bo kakal po 7dni ali več-to se dogaja pri samo dojenih) je pa dobro da se začne dodajat am. Baje obstaja eno ki požene in ga bi človek dal vsake tok časa če ne kaka?

Spanje
Koliko vam spijo podnevi?
Jih podnevi zbujate na 2h ali puatite, da se sami zbudijo, ko pač se?
Ponavadi ne spi tok dolgo, da nebi kaj zamudu user posted image  če pa spi ga pa pustim, bo že vstal ko bo hotu

< Sporočilo je popravil simonmojca -- 10.1.2011 17:37:40 >

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
10.1.2011 18:17:08   
ljubljana
Je pa svak reku, da če se bo to večkrat dogajal (da ne bo kakal po 7dni ali več-to se dogaja pri samo dojenih) je pa dobro da se začne dodajat am. Baje obstaja eno ki požene in ga bi človek dal vsake tok časa če ne kaka?

AD mleko za cel mesec spremeni črevesno sluznico in naredi veš škode kot koristi. Zato ga, če otrok ne izgublja na teži ne dodajajte. Raje dodajte kakšen čaj kot pa AD mleko.

Za dojene je normalno da tudi 10 dni ne kakajo. Je tako dobro sestavljeno, da otrok ven počrpa res vse kar rabi in ga dostikrat ne izloči drugače kot z urinom.

Probajte z masažo trebuščka (z otroškim oljem). V hudih primerih ko otroka res močno napenja pa lahko paličko za ušesa namažete s kremo in narahlo porinete paličko v danko, to dojenčka nadraži in pritisne. Tega ne izvajajte prepogosto ampak le v nujnih primerih. Mi smo to po nasvetih pediatrinje izvajali pri prvem otroku in je enkrat odneslo blato 1m ven po meni in po steni in sem bila posrana od brade do pasu pa še stena za manouser posted image .

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
10.1.2011 18:50:45   
simonmojca
ni isti am, ta je posebn ka se ga dobi na recept v prosti prodaji ga ni.
Men je reku, da če bo panika mi ga bo prinesel iz pediatrije, tistega ki ga tam uporabljajo za dojenčke

<3 Matija 16.11.2010 <3
<3 Martin 05.06.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 1118
10.1.2011 19:04:10   
ječi12
[
ne mažem z ničemer.če pa že,mam pa eno kremo na recept ki ma notr olivno olje
ne brez cinka,ker s cinkom je za vneto rito. mamo pa zmajčka od lj lekarn..
mi smo jih meli in najbrž bojo še.jih majo pa loh tut k že hodijo...
od justa kapljice 31

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
10.1.2011 21:01:31   
emma83
Dober večer.

Dete že spi, so ga krči čisto izmučili in ga je čisto zmanjkalo v mojem naročju. Bošček mali. Danes sva se cel popoldne potepala, ker je tako kislo vreme, sploh ni bilo za sprehoda. Cel čas v avtu in pol v vozičku mi je prespal, zbudil se je samo za jesti.

A so vaši malčki tudi najboljše volje zjutraj, ko se zbudijo in se začnejo takoj smejati?

Mi imamo pa naslednji teden drugo posvetovalnico in prvo cepljenje, prav zanima me koliko je Liam zrasel in koliko tehta. Strah me je pa kakšne reakcije po cepljenju, do zdaj HB ni bil nič bolan, nobene vročine, nič.

IZVIRNO SPOROČILO: zori82

ojla mamice

evo konec vikenda, ki nas vedno iztiri ker vsi rinejo in silijo v malo (vrjemem da jo premalo vidijo - babici in pa tud ostali), pol me pa zvečer vsi sprašujejo če doma tud tok joka in težko zaspi...NE ker doma noben ne rine v njo grrrrrrr

Jaz sem obiske zaenkrat še omejila na max 1,5h (ko gremo mi kam), ker je enaka zadeva, vsi ful rinejo v njega, otrok je ful znerviran in se mi potem joka in težko umiri.

kremice za obraz s čim mažete vaše za čez dan ko ste doma (če jih)

Ko ima kakšne izpuščajke po obrazu, namažem z Bepanthenom, ko se pa odpraviva ven pa namažem z Bubchen Wind und Wetter kremico.

ritka jih mažete z hladilnim mazilom ki vsebujejo cink al ne

Ne, uporabljam Pavlovičevo kremo za ritko, meni je najboljša, mislim, da so tudi naši starši nas mazali z njo. Dobi se pa v DMu.
temenca je nujno da se nardi, do kdaj obstaja možnost da se

Jaz sem pri Liamu opazila, da se jih je malo naredilo, zaenkrat ga samo fajn počešem, če bo kaka bolj huda oblika, bomo pa ubrali drugo taktiko.
vlažilec zraka ali daste notri kake kapljice, če ja katere

Nimamo vlažilca (še).
zdj pa šibam čupat obrvi, če me Nija slučajno ne prehiti in se prej zbudi

A ti je ratal uredit obrvi?

aja pa še to Nija že 7dni ne kaka, kaj naj nardim

Fajn sladkane kamilice znajo pognat ampak moraš sladkor zavreti v vodi, kamilice daš pa v vodo samo toliko, da se obarva. Meni je patronažna rekla na 30 ml čaja daš žličko sladkorja. Liam odkar smo zamenjali Aptamil za Hipp kaka vsak dan vsaj enkrat, včasih pa tudi trikrat.

Grem posodo pomit, jest, pod tuš in spat. Lahko noč punce.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
10.1.2011 21:25:12   
zori82
najlepša hvala za odgovore

bom probala še kamilico tako kot ste napisale, sem do zdaj narobe delala pa vrjetno zato ni blo haska (sladkor sem kasnej dodala)

no sm pa zdj doživela šok in razočaranje nad sabo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ZMANJKALO MI JE MLEKAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Nija se je začela kregat na zizi in sem prvo misla da zato ker prdka pa ne more delat oboje hkrati (spila je 50ml - vem ker jo tehtam) in sem si hotla načrpat ter dat po flaški...črpam in črpam mleka pa od nikoder...pa popoldan se je tud 1x kregala in sm jo odstavla (spila 60ml) in nism niti pomisla da sm brez mleka (ona se ni nič jokala da bi še), tak da je po možnosti bla še lačna js ji pa nism dala jesti user posted image user posted image user posted image SLABA MAMA SEM in se že vidim da ne bom nič spala ker sm se napsihirala do konca user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1121
10.1.2011 21:37:12   
Majchi
Hej Zori, pomiri se... Nisi slaba mama!!! Nija ima lahko le preskok v rasti, pa rabi mal več. Pristavljaj čimveč, vmes jo pa tolaži s čajem, da bo imela feeling, da nekaj dobi. Če imaš pa kaj zamrznjenega svojega mleka, ga pa zdaj dodaj. Ampak vseeno pristavljaj. Nikakor pa nisi slaba mama, prosim nehaj s tem, ker si samo škodo delaš, pa še Niji zraven! Rešuj trenutno situacijo, ker sploh ni nujno, da ti je kar čez noč zmanjkal mleka. Pogumno! Za njo si ti središče sveta, nenazadnje z mlekom ali brez.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
10.1.2011 23:30:08   
naša beba
ZORI prosim ne očitaj si kaj zaradi mleka. Kot je že napisala Majchi, ti zna bit samo preskok v rasti ali pa trenutno pomanjkanje. Lej, jaz sem si celo nosečnost govorila, da bom polno dojila, zdaj pa mojega mleka nimam niti za polovico obroka. Ampak vztrajam, ker vem, da je moje mleko za Emo full pomembno.
Probaj enako mislit na svojo lepo pikico in se sprosti. Skuhaj si kak čajček, dobri so, malo se pocarlaj in razvajaj tudi sebe, pa bo. Najbolj pomembno je, da se ne pustiš zmest in se še bolj napsihirat. Ti kr napiši tu gr ko ti bo hudo in daj slabe misli čimprej stran od sebe, ter stisni enga sladkega lupčka svoji hčerkici. Super mamca si, skrbiš za otroka in to zelo dobro!!!

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
10.1.2011 23:32:27   
naša beba
Glede dojenja ima jaz pa še eno vprašanje. Tiste, ki naenkrat dojite iz obeh dojk, koliko časa imate otročičke pristavljene na eno strani?

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
11.1.2011 8:19:14   
škorpijonček_
 Dobro jutro,

Spet enmal časa, da se lahko javim, ker tole je še edini trenutek, da pridem v miru do računalnika. Mali spi, bohve kako dolgo še, sicer sva imela ob 7ih zajtrk, pa bomo videl. Zvečer smo začeli vztrajat in ko vemo, da ima suho pleničko in da je nahranjen, ga položiva v posteljico, pa še malce jamra, pa potem vidi, da ni učinka in zaspi. Drugače bi on celo noč prebedel in to z na full odprtimi očkami.
Drugače čez dan, ko je vik in krik, hvala za nasvet o uporabi fena in kuhinjske nape….res neverjetno, kako pomaga. V trenutku je tišina in posluša, kaj se dogaja. Pa vozičkanje po stanovanju tud pomaga, da ga uspavam.
Ponoči imava dva podoja in je full priden, res da hlasta, ko pije, tako da se mi zdi, da prav slišim kako teče mleko v potoku in potem po njegovem želodčku.  Zbudi se sam na tri ure, drugače ga jst ne bi zbujala čez noč (itak pretrdno spim od utrujenosti). Čez dan pa ga moram takoj ko neha dremat dat na zizo in pridno pije. Če je zbujen in se začne dret, je že prepozno. Mislim, da sva se kr ujela z dojenjem, kolko spije, ne vem, vem samo, da mu vsak dan dam še 90ml dodatka, več pa niti ne zahteva in zato mislim, da ima dovolj. Lepo pridobiva na teži in rasti, no v četrtek imamo pa tko kontrolo, pa bomo še na vagici preverili. Samo odkar ga bolj dojim, ko podre kupček, vrže vedno ven kakšno sirotko. A podiranje kupčka ponoči je obvezno? Jst ga dvignem za kakšni pol minuti, pa če nč ni, ga kr položim nazaj, da se ne prebudi.
Včasih ga še zvija in to mi je tko hudo gledat, ko mu niti pomagat ne moreš. Potem pa taki prdci iz njega letijo in je takoj bolje.
Danes mu bom prvič dala D3 kapljice. A morda katera ve? V P so mi rekli 2/dan, v lekarni pa je rekla, da to sam prvi teden, potem pa po 7/dan. No, vsekakor vprašam v četrtek na kontroli.
Aja, še glede lulčka, zadnjič v posvetovalnici mi je rekla, da naj nč ne delamo s kožico v prvem letu, da ni potrebno.

Nč, grem, lepo se rihtajte.

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?