delavec
|
Pozdravljeni! Pred kratkim sem poslal vso dokumentacijo, s katero po treh letih prekinjam z življenjskim zavarovanjem fondpolica. Spoštovani zavarovalni agenti. Zamislite se malo nad moralnostjo svojega načina služenja kruha in se umaknite s tovrstnih spletnih strani, kamor se prijavljate pod raznimi uporabniškimi imeni in prepričujete ljudi naj nadaljujejo s plačevanjem premije za življenjsko zavarovanje. Če verjamete v to kar govorite si vsaj pustite dopovedat, da se življenjsko zavarovanje ne izplača. Že pred finančno krizo, ko so se obljubljali tudi do 11% letni donosi se je v primerjavi z depoziti komaj izplačalo, danes v času po krizi pa si priznajte, da se ti balončki več nikoli ne bodo napihnili niti blizu te ravni in pojdite raje delat kaj drugega. V treh letih sem vplačal 2700 EUR, sedaj pa bom ven dobil nekaj več kot 1100, čeprav je bil donos kljub krizi takšen, da bi moral dobiti več kot 3.000 EUR. Gospodje in gospe "zaslužkarji", ko navajate, da so zneski na računih fondopolice nizki zaradi krize debelo lažete, saj prav dobro veste, da to ni res. Kriza je povzročila strm padec vrednosti enote premoženja, kar je trajalo nekaj mesecev. Po tem se je začela rast. Če so se zavarovanci odločili za varčevanje v letu 2007, bi morali v povprečnem skladu danes imeti več kot so vplačali (že preračunano), saj so kupovali točke mesečno v času nizkih cen. Predlagam vsem, ki se tolažite in verjamete, da bo po desetih letih ali več bolje, predlagam da najprej zmanjšate premijo na minimum (25€) in plačujete tako dolgo, da se vam iztečeta 2 (za obdobje do 10 let) ali 3 leta (za obdobje po 10 letih). Če prekinete prej, ne dobite nič! Potem zavarovanje prekinite, pozabite na izgubljeno in predstavite denar kam drugam (najvarneje depozit). Če boste čakali do 10 let in več Pa še nekaj gospodje agenti: Dobro veste, da NOBENA stranka, včlanjena po letu 2007, katerih ni malo saj ste imeli takrat akcije, nima ta trenutek več, kot je vložila. Pa ne zaradi krize, pač pa zato da lahko vi in vaši nadrejeni lagodno živijo in si prilaščajo desetine milijonov evrov. Pa da ne bo pomote, delež donosa na trgu je pri vaši pogači zanemarljiv, glavnina je kar neposredno iz prispevkov varčevalcev. In kako si upate govoriti o davku na dobiček, če pa dobička ni nikjer! KTe manipulacije so pa barabinske. Tolažba, da nam na začetku pogoltnete za zavarovanje največ, potem pa manj, razumem kot norčevanje iz vaših strank. Tudi, če bo po 30 letih denarja toliko kot ste ga vložili ob predpostavki, da ne bo še ene krize , kakšna bo takrat kupna moč ob povprečni 5% inflaciji letno (pa ne govorit prosim o uradni inflaciji, ampak cenah življenjskih potrebščin, ki vemo kako se dražijo). Za 30.000 EUR boste takrat dobili dober sesalec oz. kvečjemu starejši avto srednjega razreda. Glavnico znamo tudi mi stranke zelo dobro varčevati - v nogavici, kar ima to prednost, da ves čas vem, da jo imam, pri vas pa človek nikoli ne ve kako dolgo bo še. Preberite si komentar in preračun: http://vzajemci.com/forum/showthread.php?157-KD-FONDPOLICA-v-kateri-sklad&p=3927&posted=1#post3927 Sedaj mi je lažje. Lep pozdrav, delavec
|