enamimi
|
evo pa se bom še jaz malo oglasila moja porodna zgodba: od 00:00 do 8h popadki na eno uro, niti ne dojemam kaj se dogaja od 8h pa na 10 min, pokličem svojo g, ker sem imela ravno prgled ta dan, jo vrpašam ali naj grem v p ali k njej na pregled, pa pravi če bodo popadki na 7 min naj grem kar v p do 13h še vedno popadki na 10 min in grem na pregled pa spet ctg in spet mali zaspanček ni bil aktiven tokrat je bil moj z mano, g me pregleda spodaj pravi vse je pripravljeno odprta 1,5cm, mv zmehčan,... in naroči me za jutri spet ctg do 20:30 popadki še vedno na 10 min ampak jaz še vedno ne dojemam da je to to... hihihihi in še kr čakam doma od 20:30 do 21h popadki na 4min, no takrat sva se odpravila v Lj. p, malo počakamo in ob 20:50 me sprejmejo, zmerijo ctg, pregledajo, dajo za preoblečt in pošljejo na klistir, tuširanje, malo čakanja, ves čas sva se z mojim zabavala, pogovarjala z druimi očki ki čakajo ob 22h pa na posteljo ker so se žačeli popadki (uff kr boleči, sem mogla masko uporabljat skoraj cel porod, bljak brezveze je nič ne pomaga, pa še motil me je tisti vonj) ob 23.30 mi predrejo mehur, zaradi moje povišane temperature mi dajo še infuzijo in še nekaj ob 2:04 21.12.2010 pa prijoka "mali" Viktor (54cm, 4150g, 36cm) porod je bil zelo boleč, en babica mi je mogla celo stisnit trebuh, nevem koliko šivov imam, a ko me je šivala je rekla da bo samo en, pa je kr naprej šivala in šivala, sem mislila da mi bo vse luknje dol zašila , na vse to sem v roku pol urce pozabila malček je bil z nami le eno urco še manj, ker se jaz imela povišano temperaturo on pa je staknil neki virusek ob 5h sem bila premeščena v sobo za dve, kjer sem bila sama do zvečer, ko je moj fantek že dobil žensko družbo in to mojo bivšo sosedo ob 12h sem šla pogledat mojga malčaka na intenzivno, ob 16h pa so mi ga že pripeljali v sobo kjer je tudi ostal vsak dan je dobijal antibiotike z špikanjem v glavo (bošček), zadnji dan pa v obliki sirupa da lahko nadaljujemo doma 24.12. pa so nas pustili domov moje izkušnje z osebjem v p.... zeeeeeelo zadovoljna, v porodni sobi sta bili dve babici, dve ginekologinji in študentka, na oddelku pa smo imeli tudi med. brata(full faca), simpatične prijazne študentke in ostralo full prijazno osebje doma pa smo tudi zelo pridni, jokamo samo ko se umivamo, ker nam popek še ni odpadel, se dojimo, kakcamo,... naročeni smo na ponovni pregled sluha, ker aparat ni delal (hja imajo vedno probleme s tem aparatom) to je zaenkrat to in čestitke vsem mamicam, očijem in bebijem , vse najboljše in srećne praznike(z malo zamude) tudi vsem ostalim!!!
|