|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
29.12.2010 14:23:17   
Arwenko

IZVIRNO SPOROČILO:  betricija

jona kako pa pri vas poteka hranjenje po steklenički...moja tako vleče, da se kar davi...pol pa so krčki...punce kaj mi svetujete???

Moja tudi to dela občasno. Pomaga, da ji enostavno vmes malo vzamem stekleničko, pa vmes že kakšen kupček poderem. 

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
29.12.2010 14:26:27   
ula77
čestitke za maja!!!!! Res velik fantič, a ne?

Ja, Gita14, jaz sem bla tista žogica....;-)

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
29.12.2010 14:28:55   
ula77
In punce, počakajte me za novo temo, ker jaz bom ziher zadnja, verjetno 31.12. ali pa me bote videle na POP TV, prvi dojenček v letu 2011....user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
29.12.2010 14:35:17   
sleepyhead
Jaz danes iz ctg-ja, ki je sicer lep, to pa je tudi vse...user posted image (4 dni čez rok)
in je reku gin naj pridem kadar hočem spet, lahko pa celo v pon(9 dni čez) ...sam to se mi zdi malo prevec dni vmes, bom šla verjetno v pet ali sob. Vglavnem...močno upam, da bo zgodilo samo od sebe kaj prej.
Me pa nič ne pogledajo z uz, samo ctg in če sem odprta...za amnio moras bit odprt, tko da tud tega ne delajo, ker sem čisto zaprta.
Ah vse se že pogovarjate o štručkah, moja pa kr noče ven.

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
29.12.2010 14:35:35   
Teta M
Punce, saj je verjetno normalno da imaš po vaginalnem pregledu potem malo krvavega izcedka? Sploh ko si že čisto na koncu nosečnosti,ali pa čez rok?
Jaz  ga imam, ampak zaenkrat je to samo izcedek ,ne morem rečt da je kakšna krvavitev..ne bi pa panike delala po nepotrebnem..

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
29.12.2010 15:07:52   
aischa1
Punce kje je pa naša Alma že precej časa se ni javla upam,da že carta svojo štručko in se kmalu javi z veselo novico.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4606
29.12.2010 15:18:11   
enamimi
evo pa se bom še jaz malo oglasila

moja porodna zgodba:
od 00:00 do 8h popadki na eno uro, niti ne dojemam kaj se dogaja
od 8h pa na 10 min, pokličem svojo g, ker sem imela ravno prgled ta dan, jo vrpašam ali naj grem v p ali k njej na pregled, pa pravi če bodo popadki na 7 min naj grem kar v p
do 13h še vedno popadki na 10 min in grem na pregled
pa spet ctg in spet mali zaspanček ni bil aktiven tokrat je bil moj z mano, g me pregleda spodaj pravi vse je pripravljeno odprta 1,5cm, mv zmehčan,... in naroči me za jutri spet ctg
do 20:30 popadki še vedno na 10 min ampak jaz še vedno ne dojemam da je to to... hihihihi in še kr čakam doma
od 20:30 do 21h popadki na 4min, no takrat sva se odpravila v Lj. p, malo počakamo in ob 20:50 me sprejmejo, zmerijo ctg, pregledajo, dajo za preoblečt in pošljejo na klistir, tuširanje, malo čakanja, ves čas sva se z mojim zabavala, pogovarjala z druimi očki ki čakajo
ob 22h pa na posteljo ker so se žačeli popadki (uff kr boleči, sem mogla masko uporabljat skoraj cel porod, bljak brezveze je nič ne pomaga, pa še motil me je tisti vonj)
ob 23.30 mi predrejo mehur, zaradi moje povišane temperature mi dajo še infuzijo in še nekaj
ob 2:04  21.12.2010 pa prijoka "mali" Viktor (54cm, 4150g, 36cm)
porod je bil zelo boleč, en babica mi je mogla celo stisnit trebuh, nevem koliko šivov imam, a ko me je šivala je rekla da bo samo en, pa je kr naprej šivala in šivala, sem mislila da mi bo vse luknje dol zašila user posted image , na vse to sem v roku pol urce pozabila
malček je bil z nami le eno urco še manj, ker se jaz imela povišano temperaturo on pa je staknil neki virusek
ob 5h sem bila premeščena v sobo za dve, kjer sem bila sama do zvečer, ko je moj fantek že dobil žensko družbo user posted image in to mojo bivšo sosedo user posted image
ob 12h sem šla pogledat mojga malčaka na intenzivno, ob 16h pa so mi ga že pripeljali v sobo kjer je tudi ostal
vsak dan je dobijal antibiotike z špikanjem v glavo (bošček), zadnji dan pa v obliki sirupa da lahko nadaljujemo doma
24.12. pa so nas pustili domov
moje izkušnje z osebjem v p.... zeeeeeelo zadovoljna, v porodni sobi sta bili dve babici, dve ginekologinji in študentka, na oddelku pa smo imeli
tudi med. brata(full faca), simpatične prijazne študentke in ostralo full prijazno osebje

doma pa smo tudi zelo pridni, jokamo samo ko se umivamo, ker nam popek še ni odpadel, se dojimo, kakcamo,...

naročeni smo na ponovni pregled sluha, ker aparat ni delal (hja imajo vedno probleme s tem aparatom)

to je zaenkrat to in čestitke vsem mamicam, očijem  in bebijem user posted image , vse najboljše in srećne praznike(z malo zamude) tudi vsem ostalim!!!

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
29.12.2010 15:31:13   
ula77
teta m, danes me je g. opozorila,da bom verjetno imela po vaginalnem  pregledu malo krvavega izcedka, torej je to normalno, ni razloga za skrb. 

(odgovor članu enamimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
29.12.2010 16:31:06   
jona klara
enamimi, frutiq- čestitke ob rojstvu!!!

betricija- mi imamo nuk flaške, sem imela od tt, pa nuby nobene ni sprejel, nuk ima lateks cucelj mu je zelo všeč, imamo dudo za mleko, ki je sicer označena za mleko od matere, torej najmanjša, ne vem pa kako imajo druge znamke flašk to označeno, ker za nuk so oznake 1 pol pa s, m, l mi imamo s, imeli smo m in ga je dobesedno zalivala, po tej se mora malo pomatrati ampak ni toliko zraka zraven, poje pa 90 v sekundi 20, pa še zizo, ampak danes je za znoret cel dan ga zvija

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
29.12.2010 16:33:44   
jona klara
a ve že dajete kapljice proti krčem?

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
29.12.2010 16:38:50   
KOLIBRI
Ker me je že 2x ven vrglo user posted image , bom bolj kratka.

Torej, porodna zgodba... od začetka popadkov (ki so me zbudili sredi noči že takoj s pogostostjo nekje na 10 min) pa do rojstva našega miška je trajalo 7 ur. Ker najprej nisem vedela, ali je to to - kot močnejši menstrualni krči, nisem najprej nikogar zbudila. Nato so se stopnjevali na 3-7 min in sem zbudila domače ter prosila za prevoz v P (''se grem pokazat, mogoče me bodo tako poslali še domov'' user posted image ), kjer me je pregledala dežurna G in ugotovila, da sem odprta 5-6 cm...
Predrla mi je mehur in me takoj poslala v porodno (nobenega klistirja user posted image ), kjer sem se mučila dobre 3 ure in dočakala sinkota. Brez šivov žal ni šlo, tako da še vedno ne morem normalno sedeti in upam, da bolečina in neprijeten občutek čim prej mineta.

Zdaj pa uživamo v cartanju, svojega angelčka se kar ne moreva nagledati. user posted image  user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
29.12.2010 16:41:07   
zaljubljena23
Betricija, naš spi zvečer..Včeraj smo se najedli ob pol 8-ih smo spali do malo čez polnoč...Pol smo se najedli, iz zaspali od malo čez 1 uro pa do 4 zjutraj..Spet jedli in zaspali od 5 do 7....Delam pa tako, da ga imamo čez dan vsepovsod drugje samo v posteljici ne..Npr že cel dan mi spi v vozeku v jedilnici...V posteljico ga res damo samo zvečer...Je pa res, da čez dan tudi spi kar v eno, razen vmesnih zbujanj za hranjenje..Sem pa rekla, da ga tudi jaz ne bom budila, glede na to, da smo se kao v dveh dneh zredili preveč sem rekla, da ga pustim spati kakor dolgo mu paše, bo že sam nakazal kdaj bo lačen..Včasih je to na 2 uri, včasih na 3 ure, se pa tudi zgodi, da mu uspe zaspati v kosu 4 ure, tako kot sinoči...Moram edino jutri poklicati patronažano, da prinese s seboj tehnico in ga zvagamo..Kupčki, tudi pri nas so včasih problemi, še posebaj če zaspi preden ga podre...In aj to tudi mene zanima, če je dovolj, da podre kupčka samo 1x po hranjenju?

Punce, hvala za pohvale glede slikic...

Ula, obešanje zavesuser posted image user posted image user posted image

misk, iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image

Uuuu frutiq ob takšnem korenjaku pa je fajn slišati tako pozitivo glde poroda...Iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image

jona..mi še ne dajemo kapljic, ker še zaenkrat nimamo problemov s krčki, trkam...Mamo pa doma Plivit D3 kapljice, ki jih moramo začeti dodajat od drugega tedna dalje...A ve jih že dajate?

No mi smo danes zjutraj hoteli sprobat izključno samo dojenje..Ni ratalo po treh urah sem morala poseči po dodatku, ker enostavno smo se priklopili, odklopili, vmes malo zadremali, odmaknem bradavico, in jovo na novo, tiščali roke v usta, duda je palila samo par minutk...Po dodatku smo podrli kupčka in zaspali kot polhek...Mamo pa tudi mi včasih probleme, da prehitro je, predvsem zvečer oziroma ponoči mu nagaja polivanje...Nekako poskušamo tole blažiti tako kot je dejala Arwenko....
Vglavnem prej sem si načrpala 60 ml svojega mleka in to iz obeh prsi (pa še to, da pred tem nisem 4 ure dojila) in je mali zahteval še 30 ml dodatkauser posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
29.12.2010 18:39:12   
Mjavmjav
Frutiq Krščen matiček!! Kakšne mere! Kapo dol, brez šivanja, hitro... dobra si! user posted image

betricija in jona me ful veseli, da sta se malo razpisali o tem. Mene je zadnjič tudi pediater razkuril, ker mi je tupil kakšna škoda, da sem že začela dodajati. A otrok se dere po dojenju kot da bi ne dobil še nič... Valda da mu bom dodala.
Smo imeli tudi mi težave s polivanjem in bruhanjem v loku. In pri nas je bila rešitev v flaški. Prej smo imeli neko chiccovo in zgleda da je bil ful velik cucelj. Potem sem slučajno poskusila z Aventovo flaško (cucelj 1) in od takrat je mali fuuul manj polival. Dejansko je pil počasneje in posledično pojedel manj zraka in manj bruhal. Tako da bi jaz na tvojem mestu poskusila s kakšno drugo, morda bo tudi kaj bolje.
Pa trik naj bi bil, da ga pristaviš predno je že sestradan, ker bo potem manj hlastal. eprav ne vem kako to udejaniti v praksi, ker se otrok zbudi sestradan... user posted image
Kupčkov pa jaz več podiram.. vsaj poskušam no. Obvezno po prvi joški, pa po drugi, potem pa še 1x ali 2x pri flaški - odvisno koliko še poje. In je bolje kot je bilo.
Jaz pa še nisem poskusila s črpanjem. Mislite, da je možno da mali ne posesa vsega mleka iz dojk? Meni se sicer zdi, da so prazne, čeprav pa ne morem vedeti. Pa tudi jaz bi rada vedela, koliko dejansko je notri.
Ne vem, morda se s črpanjem lahko tudi ustvari večja ponudba?
Katere črpalke pa imate - Aventove? Ročne ali elektronske? Se vam zdi ful ogabno, če kupiš rabljeno črpalko (če ne veš ali jo boš sploh uporabljal je nesmiselno metati veliko denarja v to)

BabyKitty kako pa to da si izbrala sling ne wrap?

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
29.12.2010 18:47:08   
Mjavmjav
prehitro sem kliknila potrdi user posted image

Torej Babykitty se ta da v slingu res marsikaj početi (kuhati ipd.)

Spanje pa... načeloma se zbujamo na 3 ure ponoči... ampak zadnje čase ponoči ful ne je veliko, samo pocrklja se malo. Ga pa žal mučijo krčki v drugi polovici noči. Tako da od 3h naprej nekako ne spiva user posted image Zdajle recimo spi kot top, potem pa tudi on ne bo zaspal do kakih 23h. To ni glih najboljši bioritem, ampak ne vem koliko pomaga, če ga ti na silo prebudiš in ohranjaš pokonci... Še kakšna izkušnja s tem morda?

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
29.12.2010 18:55:42   
Mjavmjav
TetaM meni se pa zdi fajn, da te vsaj mičkeno pripravijo na možnost CR. Jaz sem bila totalno šokirana, ker se je tako izteklo, ešani občutki, napolrazočarana, ker ni šlo po planu, napol obupana, da nisem zmogla po naravi poti... kr neki... sej potem dojameš, da so drugi razlogi za to, ampak bi bilo vseeno lažje, če bi vsaj malo razmišljala, da obstaja tudi ta opcija.

enamimi a tebi so tudi skakali po trebuhu? to je bilo meni najhuje od vsega... popadke si imela pa že kar dolgo prej... ampak niso bili tako boleči al kako? Hehe, to me spomni kako vesela sem prišla jaz v P, na prvi CTG.. .takrat še niso bili tisti pravi popadki in sem si mislila da bo to mala malca... boy, was I wrong user posted image
Ampak ja, vse se v hipu pozabi... in zdaj sem vsak dan bolj nora na svojega čmrlja. user posted image

Včeraj se mi je prvič prisebno, zavestno in na široko nasmehnil!! Tile brezzobi nasmeški so naaajboljši!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
29.12.2010 19:31:45   
BabyKitty
Mjavmjav a ni res najlepši filing k se mali tko zadovoljno nasmeje in te gleda v učke... punce upam, da vse kmalu to doživite, ker te res pogreje pri srčku in maš svojo štručko še rajši...

Glede slinga pa... kupila sem pouch varianto, ker mi tisti wrapi res grozno zgledajo... vse neki visi, pa reden bi jst to zavezala, bi moj mali že obupal nad mano user posted image glavni razlog je bil pa to, da sem kupila rabljenega za nizko ceno, ker sem rekla da probamo če bo hotel biti v tem, preden zapravim 50 EUR za novega in potem ugotovim, da mu ne odgovarja, plus lahko se uporablaj samo nekje do 9 kg in glede na to da ima moj mali že zdej skor 5kg ne bi blo za prov dolg časa user posted image ... vglavnem lahko marsikaj počneš, ampak jaz malega ne bi imela notri več kot kakšne 20 min... res bolj za na hitro kam skočit, pa tudi kar težko je nosit tako breme user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
29.12.2010 20:46:47   
Arwenko
Joj, teh nasmeškov se jaz že tako veselim ne. Naša se sicer že smejčka, ampak to ne tak zavestno, ampak vmes med spanjem recimo. Pomoje bo kmalu tak daleč, da se bo začela odzivat ful.

A vaši tudi že tak ful glavico dvigujejo sami, naša je neverjetna kako jo že dvigne. Saj jo ful pazim, ampak ravno dol tiščat je tudi ne morem.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
29.12.2010 21:08:05   
BabyKitty
Arwenko naš se ful dviguje... na začetku sem ga malo dol tiščala, zdej pa pač pustim... kaj nej človk nardi user posted image zdej ma glavco že kr pokonc lahko ene 30s pa me tko gleda s takimi učki vmes... za pojest user posted image
Mali se je nauču že celo to kako se obrnt iz enga boka na druzga... to sploh ne morš vrjet... žogica mala user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
29.12.2010 22:25:28   
enamimi
mjavmjav ja popadke sem imela prej ampak niso bili nevem kaj, kot malo močnejše menstrualne bolečine, ki jih predihaš pa je že boljše, šele v porodnišnici so prišli tisti ta boleči popadki

skakanje po trebuhu?.... to je bilo meni boleče a skoraj najboljše olajšanje, glede nato da sem se pred tem zeeeelo namučila pa ni in ni šel ven user posted image

punce kdaj so pri vaših odpadli popki, pri nas še ni ker je bila popkovnica malo debelejša? meni to umivanje že prav mori, komi čakam kopanje.......... kdaj jih pa kopate, mislim uro?

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
29.12.2010 23:08:13   
Arwenko
Nam je odpadla še v porodnišnici, tam 9. dan je bilo to. Kopali smo pa pol 1 teden za tem nekje, zdaj pa kopamo vsake 2 dni, zvečer ponavadi. Ura je pa odvisna od njenega ritma, nekje med 19h in 21h. Se pa naša fuuul rada kopa in res uživa zraven.

(odgovor članu enamimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4620
29.12.2010 23:16:32   
BabyKitty
Nam je popek odpadel 2. dan v porodnišnici...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4621
30.12.2010 6:28:27   
Mjavmjav
nam je pa popek odpadel 5. dan, tudi še v P., potem smo ga pa še skorqj 2 tedna doma čistili, da se je osušil in zacelil, šele nato smo lahko kopali... kopamo pa zaenkrat 2x na teden, da se mali počasi navaja, ker prvič mu je bilo res grozno ko ga je patronažna kopala.. mi zdaj to malce po svoje, tako da lažje uživa
sem pa slišala da ful pomagajo tisti medvedki za v banjico, ker ima otroček ful dobro oporo in lažje uživa... na rokah ga je vedno težje držat, je bolj nemiren in brca, tam se pa menda umiri

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
30.12.2010 7:34:17   
babi2
Pozdravljene mamice,

babice ravno ne sodijo na vaš forum, pa vseeno. Že tri mesece vas spremljam in ste čudovite mame, vaši škratje pa "za pojest"user posted image .
Pred tednom sem postala babica male sneguljčice, ki je sicer velik požerušček, mamičine mlekarne pa proizvajajo tooooliko mleka, skratka preveč. Namig babice je bil, da naj ga načrpa in shrani v skrinjo in ko bo deklica že večja in jedla kašice, jih lahko zameša kar v to mleko ali pa ga uporabi pri pripravi zelenjavnega pireja. Rok zmrznjenega mleka poteče po 6 mesecih.

Ampak kako? Verjetno se tudi kakšna izmed vas poslužuje tega, pa bi nam morda vedele svetovati: kam naliti mleko (v vrečke?), kako ga nato odtaliti (verjetno se hitro pokvari)?

Mi je zelo všeč, da forum obstaja, saj se prav iz vaših izkušenj veliko naučimo, predvsem pa mamici preprečuje, da ne pade v paniko ob vsakem "drugačnem" vedenju hčerke.

Prijetno se cartajteuser posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4623
30.12.2010 9:43:21   
GITA14
noč preživeli mirno, nč se še ne dogaja.
Trebuh mi pa že kr zavira, do zdej nisem rabla pod njim povštrček zdej me pa boli če si trebuh ne podložim.

Lep dan vam želim

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
30.12.2010 11:01:45   
čebelica11
Babi2, jaz sem zraven ročne aventove črpalke v kompletu dobila še posebne posodice (s pokrovčki) za shranjevanje mleka. Nisem ga sicer še shranjevala v zmrzovalniku, ker ga nimam toliko, sem pa prebrala v navodilih, da se lahko zamrzne mleko za največ 3 mesece. Ne vem pa, kako bi ga shranila za dalj časa. Se pa posodice potem enostavno pritrdijo na aventov cucelj. Sta pa v kompletu samo dve posodici, verjetno se jih da dokupit.

Baje pa obstajajo tudi vrečke. Tukaj sta dva linka, kjer mogoče piše kaj več o tem...

http://med.over.net/forum5/read.php?94,5327343
http://med.over.net/forum5/read.php?11,4396036

(odgovor članu babi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?