|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
23.12.2010 13:29:41   
mag3
Čestitke vsem novim mamicam. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
23.12.2010 13:39:28   
BabyKitty
obcinarka user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 23.12.2010 13:40:04 >

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
23.12.2010 13:42:58   
BabyKitty
Mamice... a je kšna že kupla kšno pestunjo/sling ipd...?

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
23.12.2010 13:56:38   
pika555
Aspirator imam na baterije. Danes mi je babica pokazala, kako gre, da ji zaprem eno nosnico. Pa pride zelen smrkelj ven, tak da je prehlad user posted image .
Vse kar lahko naredim je, da čistim in čakam da mine. Boga revica mala, se mi smili.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
23.12.2010 14:03:35   
Primavera1
Evo mene iz P Postojna! 21.12. popoldan rodila hčerko Blažko,2830 g,49 cm. Rodila v uri in 20min z EA,porod sprožen,umetni popadki (boli za umret),po pol ure dobila EA,potem ne boli več in lahko sodeluješ. Brez EA bi me pa pobralo. Tamala je pridna,vleče,malo se dohranjujeva,spi in skor ne jokca.Osebje v P super prijazno,si vzamejo čas in nas lepo pedenajo...čestitke vsem novim mamicam!

Neposredna povezava do sporočila: 4455
23.12.2010 14:06:01   
ula77
primavera1, čestitke!user posted image user posted image user posted image

Tega se tudi jaz bojim, sproženega poroda namreč.....še dobro, da sva šla na predavanje o EA!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Primavera1)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
23.12.2010 14:29:49   
ula77
aha, pomembno vprašanje za vse, ki so imele EA....kaj boli vdevanje  katetra v hrbet???

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
23.12.2010 14:32:00   
birdy
Pa še en način za kupčke, pa najbolj super nošenje pri krčih (vsaj pri naših treh). Otročka dajte čez roko, glava je na komolcu, z dlanjo pa držiš v mednožju. Aja, otroček je seveda obrnjen na trebuh.Lepš položaja ne znam opisat. Je pa to tud čist prov po hendlingu, smo vprašal našo fizioterapevtko in razvojno pediatrinjo in je ziher dober položaj. Sicer še pri prvi hčeri, se pravi dobre tri leta nazaj je bilo ok.
Pa če kak težko kaka, pri nas je tud pri kakanju pomagal (je tamala mela mal težav), mal pritisneš na trebušček z tistim delom k je pri zapestju in na ta način pomagaš otročku. 

< Sporočilo je popravil birdy -- 23.12.2010 14:35:34 >

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
23.12.2010 14:36:45   
birdy

IZVIRNO SPOROČILO: ula77

aha, pomembno vprašanje za vse, ki so imele EA....kaj boli vdevanje  katetra v hrbet???

Mene ni čisto nič. Mal pikne, k da bi te en z iglo zbodu.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
23.12.2010 14:38:40   
BabyKitty
ula77 ko imaš popadke bolečine igle v hrbet sploh čutiš ne user posted image no vsaj meni ni blo hudo... me je skoraj bolj bolelo ko so me pikali v roko za infuzijo... so me 2x, ker moje žilce so bol boge user posted image

birdy vidiš zanimivo... moj mali pa v tem položaju še nikoli ni mogel podreti kupčka...

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
23.12.2010 14:47:08   
ula77
kaj za infuzijo špikajo v vsakem primeru?

Hja, saj je verjetno že celi slo jasno, kako se bojim igel....brrrr!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4461
23.12.2010 14:51:34   
birdy
BK, pri nas ga redkokdaj sploh podere... Kadar ga je pa to v katerem koli položaju, od položaja lupinice, pokončnega nošenja, na mojmu trebuhu, celo čist v ležeuser posted image  Brez pravila.
Pa še neki moram vprašat, sem mal iz vaje... a kravc past jih še nebi smele dat? Sem mal pozabila... No, jst ga kr dam včas, sam tud moj tko dviguje glavo da ni za nikamoruser posted image  Pa nisem vedla da ne delam prov... 
No ja, nima veze, od 1x na dan mu ne bo škodoval, večkrat ga pa itak ne dajem...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4462
23.12.2010 15:47:34   
sleepyhead
čestitke vsem novim mamicam, lepo je slišati da se dogaja...user posted image user posted image user posted image
no pri meni se ne...upam pa, da se bo kmalu, da ne bom zadnja decemberka...

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
23.12.2010 15:58:33   
n a n i
grrr napisem cel roman, pa me vrze ven. Pa ravno danes nisem dala CTRL + C.

bom sedaj bolj na hitro komentirala.

Najprej cestitke vsem novopecenim starsem. Bravo za same ekspresne porode.

KatyK79 jaz sploh nisem niti enkrat imela trdih dojk, pa imam mleka za izvoz. Tko da nic skrbeti. Zgleda, da sta se ponudba in povprasevanje uskladila.

BabyKitty jaz sem ravno danes dobila Sleepy Wrap. ko ga stestiram, sporocim, ce je ok, ali ga bom vrnila nazaj.

Birdy meni je fizioterapevtka rekla, da se ni treba kravic past. Verjetno pa ni nic narobe, ce jih damo kdaj na trebuscek, glede na to, da ga dajo ze v porodnisnici. Saj ga ne pustimo pol dneva na trebuhu. Kako pa so vam drugim svetovali?

(odgovor članu sleepyhead)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
23.12.2010 18:01:10   
Mjavmjav
obcinarka in primavera user posted image user posted image user posted image
kako lepo je slišati da gre ekspresno...

mi imamo danes točno 1 mesec in smo imeli prvi obisk pri pediatru... in je bil tako neprepričljiv, da sem čist nesrečna...
tako da sprašujem tiste, ki ste že bile:
- so vam rekli, da se kožica na spolovilu fantkov vleče ali ne?
- kakšne refleksne teste so naredili (jaz sem slišala za tistega ko user posted image spusti z ene roke v drugo da zakrili, pa ga ni delal)
- ste že slišale za kapljice SAB simplex?

ma ful je bil neprepričljiv no... hotel me je prepričati, da naj samo dojim, ne pa dodajam in sploh ni slišal, da otroku ni dovolj, da joče in joče dokler ne dobi še.. moje dojke so pa prazne, ker vedno preverim... in mu razložim da lahko sesa tudi 1h skupaj pa ni dovolj in on da ne bi minut štel user posted image
da ne govorim o tem kako piše - slabše kot otroci, ki svinčnik držijo s celo pestjo, tam nekje med sredincem in prstancem ga je imel in potem je celo pest zakrivil pod nek čuden kot.... no, detajli, ampak res sem bila kar razočarana, upam da je bil to samo prvi vtis? user posted image
se je pa mali podelal ravno med pregledom... hihi.... še nikol nisem vidla kako kaka.. zdaj je pa zgleda pediatru povedal kaj si misli o njem user posted image al sem zlobna user posted image

sicer smo tudi mi pridobili 800 g od rojstva in 2cm v dolžino... glavica je pa že 41!

BabyKitty jaz tudi razmišljam o slingu in kengurujčku... v osnovi sem mislila bolj na kengurujčka, ampak sling bi lahko uporabljale že zdaj ane, pa fajn je tudi za doma... samo odvisno je kok komplicirano je tisto zavezovanje?
nani se priporočamo za izkušnje!

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
23.12.2010 19:05:01   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: Mjavmjav

- ste že slišale za kapljice SAB simplex?

Mjavmjav te kapljice sem jaz dobila pri pediatrinji za krče, pri svoji prvi hčeri, ko smo bili na prvem pregledu ob enem mesecu straosti.

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
23.12.2010 19:29:18   
Mjavmjav
mag3 hvala za odgovor. Pa so zakej? Mi imamo načeloma vetrove, ne vem če že tudi krče...

Kaj pa cepljenje proti rotavirusu, boste šle?
Aja, nek test je še naredil, dvignil malega v stoječ položaj, da bi naredil kak korak. Pa se ni premaknil mali. In potem je rekel samo "ah, saj lepo napreduje" user posted image Katera ve, kako je s temi korakci?
Pa še nekaj sem ga pozabila vprašat - striženje nohtkov - jih lahko že strižemo?

Ma kok enih vprašanj... bi blo bolš če ne bi imela pregleda danes user posted image user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
23.12.2010 19:41:27   
BabyKitty
Mjavmjav če pediatru ne zaupaš ga zamenjaj... ker bo on odgovoren za zdravje tvojega srčka v naslednjih letih in mu moraš vsaj 80% zaupati user posted image drugače ta refleks da hodi otroci hitro po orjstvu izgubijo, tako, da s tem se ne obremenjuj...

Nohtkov pri nas še ne strižemo, ker se sami lomijo... user posted image

Glede pestunje/slinga al kokrkoli že user posted image tisti baby wrapi se meni zdijo tako komplicirani, pa še ne predstavljam si kako bi to navezala čez kakšno bundo... nevem niso mi simpatični na pogled... pestunje so mi pa lušne, ampak pravijo da ker so samo na eni rami, da pol boli pa... vglavnem bleeeh user posted image pa še smotan je k težko sprobaš če malemu sploh odgovarja... tko da sm pred velko dilemo kaj kupit user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
23.12.2010 19:50:02   
Arwenko
Čestitke vsem novim mamicam še enkrat user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače pa smo mi imeli danes kontrolo v porodnišnici, smo se v enem tednu zredili za 185g, kar je super in smo zdaj težki 2705g. Naprej pa imamo sedaj normalno posvetovalnice, pediatra si moramo pa še zrihtat, oziroma patronažna nam tole rihta, tako da bomo počakali, da nam javi.

Antifilat...jaz ga imam doma, lahko ga daješ od rojstva, samo pri nas še ni bilo potrebe.

Neposredna povezava do sporočila: 4469
23.12.2010 20:23:14   
Mjavmjav
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Mjavmjav če pediatru ne zaupaš ga zamenjaj... ker bo on odgovoren za zdravje tvojega srčka v naslednjih letih in mu moraš vsaj 80% zaupati user posted image drugače ta refleks da hodi otroci hitro po orjstvu izgubijo, tako, da s tem se ne obremenjuj...

Nohtkov pri nas še ne strižemo, ker se sami lomijo... user posted image

Glede pestunje/slinga al kokrkoli že user posted image tisti baby wrapi se meni zdijo tako komplicirani, pa še ne predstavljam si kako bi to navezala čez kakšno bundo... nevem niso mi simpatični na pogled... pestunje so mi pa lušne, ampak pravijo da ker so samo na eni rami, da pol boli pa... vglavnem bleeeh user posted image pa še smotan je k težko sprobaš če malemu sploh odgovarja... tko da sm pred velko dilemo kaj kupit user posted image

Zaupanja še ni bilo časa razviti user posted image Sodim po prvem vtisu, zato še ne bi o odstotkih user posted image ...
Tu imamo samo 2 pediatra in en (tisti z dobrimi referencami) je že zaseden. Smo pa 5. v čakalni vrsti pri njem user posted image Torej, ko se sprosti sigurno menjamo, samo da mi ta kaj ne zašuštra do takrat...

Poznate tele slinge, wrape ipd. http://www.slingmarama.com/

Neposredna povezava do sporočila: 4470
23.12.2010 20:39:05   
BabyKitty
Mjavmjav dobr zgledajo teli slingi ja... men so te z obroči všeč...

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
23.12.2010 21:06:36   
kar_ena
Živjo mamice in nosečke!

Najprej čestitke vsem novim mamicam!

Sem bolj malo spremljala forum v zadnjih dneh, ker smo imeli prvo krizo, no vsaj jaz sem jo imela...
Moj mali je kar naenkrat spremenil ritem iz 3-4 ure spanja in 1 uro bedenja (previjanje, hranjenje...) na 1 uro spanja, 3 ure bedenja user posted image - panika. In sploh nisem vedela kaj naj naredim! Mali sicer ni jokal, je pa imel ful energije in bi se družil user posted image . Patronažna pa nič - kao, da je vse super. Na srečo poznam eno sestro iz celjske P. ki mi je svetovala, naj si izstisnem mleko, da vidim kolk ga imam... hja in očitno ga je blo premalo, men se pa niti sanjalo ni. Zdaj si pa medtem ko spi črpam mleko, pa mu ga dodajam po podoju in mali spet spi kot angelček, jaz imam pa spet vedno več mlekauser posted image .
Ampak sem bila pa čist obupana, ker mi sploh ni bilo jasno kaj se dogaja... Je pa očitno ful potrpežljiv, da ni nič jokal - lepa lastnost, upam, da jo obdrži še kako leto user posted image .
Vidim, da ste se pogovarjale o handlingu, jaz sem naletela na eno knjigo "Igriva vadba za dojenčka" (mogoče jo je že katera omenila) pa se mi zdi, da zelo dobro pokaže handling z dojenčkom, pa še razne vaje za spodbujanje pravilnega razvoja otroka.
Aja pa za darilo sem dobila kengurujčka, tako, da pri nas bomo kar to nabavli, če povem po resnici bi bilo mene rut ipd. strah, verjetno bi ves čas preverjala, če je dobr zavezano user posted image user posted image user posted image . Sem bolj nerodna user posted image .
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 4472
24.12.2010 8:10:38   
Mjavmjav
ja babykitty, meni so tudi ti všeč... zgleda kot da ni komplikacij z zavezovanjem...

opa RR je postal moder! zimski

kar_ena ima ta knjiga kaj veze z Andrejo Semolič - ona ima vadbe za dojenčke po tem principu?
jaz bom verjetno sprobala prav to igrivo vadbo pti njej (ne tisto drugo akrobatsko)

(odgovor članu kar_ena)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
24.12.2010 9:06:04   
Tulipan12
Dobro jutro!
Moja noč je bila katastrofa, kot da bi spala v nekem krču. Menstrualna bolečina, ampak konstantna-celo noč. Še vedno imam rjav izcedek, mogoče se mi lušči čep, ampak mislim, da je vse skupaj posledica včerajšnjega pregleda, ker me je G opozorila na to. Je imela katera kaj podobnega?

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
24.12.2010 9:19:14   
GITA14
Včeraj mela CTG še nič ne dogaja, glavica je že zelo nizko, sam materični vrat je še trd. Tako da zgleda da bo najina mala pikica še mal v bušiju se grela.

Čestitam vsem novim mamicam veliko cartanja.

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?