Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 13:29:41
|
|
|
|
mag3
|
Čestitke vsem novim mamicam.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 13:39:28
|
|
|
|
BabyKitty
|
obcinarka
< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 23.12.2010 13:40:04 >
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 13:42:58
|
|
|
|
BabyKitty
|
Mamice... a je kšna že kupla kšno pestunjo/sling ipd...?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 13:56:38
|
|
|
|
pika555
|
Aspirator imam na baterije. Danes mi je babica pokazala, kako gre, da ji zaprem eno nosnico. Pa pride zelen smrkelj ven, tak da je prehlad . Vse kar lahko naredim je, da čistim in čakam da mine. Boga revica mala, se mi smili.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:03:35
|
|
|
|
Primavera1
|
Evo mene iz P Postojna! 21.12. popoldan rodila hčerko Blažko,2830 g,49 cm. Rodila v uri in 20min z EA,porod sprožen,umetni popadki (boli za umret),po pol ure dobila EA,potem ne boli več in lahko sodeluješ. Brez EA bi me pa pobralo. Tamala je pridna,vleče,malo se dohranjujeva,spi in skor ne jokca.Osebje v P super prijazno,si vzamejo čas in nas lepo pedenajo...čestitke vsem novim mamicam!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:06:01
|
|
|
|
ula77
|
primavera1, čestitke! Tega se tudi jaz bojim, sproženega poroda namreč.....še dobro, da sva šla na predavanje o EA!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:29:49
|
|
|
|
ula77
|
aha, pomembno vprašanje za vse, ki so imele EA....kaj boli vdevanje katetra v hrbet???
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:32:00
|
|
|
|
birdy
|
Pa še en način za kupčke, pa najbolj super nošenje pri krčih (vsaj pri naših treh). Otročka dajte čez roko, glava je na komolcu, z dlanjo pa držiš v mednožju. Aja, otroček je seveda obrnjen na trebuh.Lepš položaja ne znam opisat. Je pa to tud čist prov po hendlingu, smo vprašal našo fizioterapevtko in razvojno pediatrinjo in je ziher dober položaj. Sicer še pri prvi hčeri, se pravi dobre tri leta nazaj je bilo ok. Pa če kak težko kaka, pri nas je tud pri kakanju pomagal (je tamala mela mal težav), mal pritisneš na trebušček z tistim delom k je pri zapestju in na ta način pomagaš otročku.
< Sporočilo je popravil birdy -- 23.12.2010 14:35:34 >
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:36:45
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: ula77 aha, pomembno vprašanje za vse, ki so imele EA....kaj boli vdevanje katetra v hrbet??? Mene ni čisto nič. Mal pikne, k da bi te en z iglo zbodu.
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:38:40
|
|
|
|
BabyKitty
|
ula77 ko imaš popadke bolečine igle v hrbet sploh čutiš ne no vsaj meni ni blo hudo... me je skoraj bolj bolelo ko so me pikali v roko za infuzijo... so me 2x, ker moje žilce so bol boge birdy vidiš zanimivo... moj mali pa v tem položaju še nikoli ni mogel podreti kupčka...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:47:08
|
|
|
|
ula77
|
kaj za infuzijo špikajo v vsakem primeru? Hja, saj je verjetno že celi slo jasno, kako se bojim igel....brrrr!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 14:51:34
|
|
|
|
birdy
|
BK, pri nas ga redkokdaj sploh podere... Kadar ga je pa to v katerem koli položaju, od položaja lupinice, pokončnega nošenja, na mojmu trebuhu, celo čist v leže Brez pravila. Pa še neki moram vprašat, sem mal iz vaje... a kravc past jih še nebi smele dat? Sem mal pozabila... No, jst ga kr dam včas, sam tud moj tko dviguje glavo da ni za nikamor Pa nisem vedla da ne delam prov... No ja, nima veze, od 1x na dan mu ne bo škodoval, večkrat ga pa itak ne dajem...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 15:47:34
|
|
|
|
sleepyhead
|
čestitke vsem novim mamicam, lepo je slišati da se dogaja... no pri meni se ne...upam pa, da se bo kmalu, da ne bom zadnja decemberka...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 15:58:33
|
|
|
|
n a n i
|
grrr napisem cel roman, pa me vrze ven. Pa ravno danes nisem dala CTRL + C. bom sedaj bolj na hitro komentirala. Najprej cestitke vsem novopecenim starsem. Bravo za same ekspresne porode. KatyK79 jaz sploh nisem niti enkrat imela trdih dojk, pa imam mleka za izvoz. Tko da nic skrbeti. Zgleda, da sta se ponudba in povprasevanje uskladila. BabyKitty jaz sem ravno danes dobila Sleepy Wrap. ko ga stestiram, sporocim, ce je ok, ali ga bom vrnila nazaj. Birdy meni je fizioterapevtka rekla, da se ni treba kravic past. Verjetno pa ni nic narobe, ce jih damo kdaj na trebuscek, glede na to, da ga dajo ze v porodnisnici. Saj ga ne pustimo pol dneva na trebuhu. Kako pa so vam drugim svetovali?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 18:01:10
|
|
|
|
Mjavmjav
|
obcinarka in primavera kako lepo je slišati da gre ekspresno... mi imamo danes točno 1 mesec in smo imeli prvi obisk pri pediatru... in je bil tako neprepričljiv, da sem čist nesrečna... tako da sprašujem tiste, ki ste že bile: - so vam rekli, da se kožica na spolovilu fantkov vleče ali ne? - kakšne refleksne teste so naredili (jaz sem slišala za tistega ko spusti z ene roke v drugo da zakrili, pa ga ni delal) - ste že slišale za kapljice SAB simplex? ma ful je bil neprepričljiv no... hotel me je prepričati, da naj samo dojim, ne pa dodajam in sploh ni slišal, da otroku ni dovolj, da joče in joče dokler ne dobi še.. moje dojke so pa prazne, ker vedno preverim... in mu razložim da lahko sesa tudi 1h skupaj pa ni dovolj in on da ne bi minut štel da ne govorim o tem kako piše - slabše kot otroci, ki svinčnik držijo s celo pestjo, tam nekje med sredincem in prstancem ga je imel in potem je celo pest zakrivil pod nek čuden kot.... no, detajli, ampak res sem bila kar razočarana, upam da je bil to samo prvi vtis? se je pa mali podelal ravno med pregledom... hihi.... še nikol nisem vidla kako kaka.. zdaj je pa zgleda pediatru povedal kaj si misli o njem al sem zlobna sicer smo tudi mi pridobili 800 g od rojstva in 2cm v dolžino... glavica je pa že 41! BabyKitty jaz tudi razmišljam o slingu in kengurujčku... v osnovi sem mislila bolj na kengurujčka, ampak sling bi lahko uporabljale že zdaj ane, pa fajn je tudi za doma... samo odvisno je kok komplicirano je tisto zavezovanje? nani se priporočamo za izkušnje!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 19:05:01
|
|
|
|
mag3
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mjavmjav - ste že slišale za kapljice SAB simplex? Mjavmjav te kapljice sem jaz dobila pri pediatrinji za krče, pri svoji prvi hčeri, ko smo bili na prvem pregledu ob enem mesecu straosti.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 19:29:18
|
|
|
|
Mjavmjav
|
mag3 hvala za odgovor. Pa so zakej? Mi imamo načeloma vetrove, ne vem če že tudi krče... Kaj pa cepljenje proti rotavirusu, boste šle? Aja, nek test je še naredil, dvignil malega v stoječ položaj, da bi naredil kak korak. Pa se ni premaknil mali. In potem je rekel samo "ah, saj lepo napreduje" Katera ve, kako je s temi korakci? Pa še nekaj sem ga pozabila vprašat - striženje nohtkov - jih lahko že strižemo? Ma kok enih vprašanj... bi blo bolš če ne bi imela pregleda danes
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 19:41:27
|
|
|
|
BabyKitty
|
Mjavmjav če pediatru ne zaupaš ga zamenjaj... ker bo on odgovoren za zdravje tvojega srčka v naslednjih letih in mu moraš vsaj 80% zaupati drugače ta refleks da hodi otroci hitro po orjstvu izgubijo, tako, da s tem se ne obremenjuj... Nohtkov pri nas še ne strižemo, ker se sami lomijo... Glede pestunje/slinga al kokrkoli že tisti baby wrapi se meni zdijo tako komplicirani, pa še ne predstavljam si kako bi to navezala čez kakšno bundo... nevem niso mi simpatični na pogled... pestunje so mi pa lušne, ampak pravijo da ker so samo na eni rami, da pol boli pa... vglavnem bleeeh pa še smotan je k težko sprobaš če malemu sploh odgovarja... tko da sm pred velko dilemo kaj kupit
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 19:50:02
|
|
|
|
Arwenko
|
Čestitke vsem novim mamicam še enkrat Drugače pa smo mi imeli danes kontrolo v porodnišnici, smo se v enem tednu zredili za 185g, kar je super in smo zdaj težki 2705g. Naprej pa imamo sedaj normalno posvetovalnice, pediatra si moramo pa še zrihtat, oziroma patronažna nam tole rihta, tako da bomo počakali, da nam javi. Antifilat...jaz ga imam doma, lahko ga daješ od rojstva, samo pri nas še ni bilo potrebe.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 20:23:14
|
|
|
|
Mjavmjav
|
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty Mjavmjav če pediatru ne zaupaš ga zamenjaj... ker bo on odgovoren za zdravje tvojega srčka v naslednjih letih in mu moraš vsaj 80% zaupati drugače ta refleks da hodi otroci hitro po orjstvu izgubijo, tako, da s tem se ne obremenjuj... Nohtkov pri nas še ne strižemo, ker se sami lomijo... Glede pestunje/slinga al kokrkoli že tisti baby wrapi se meni zdijo tako komplicirani, pa še ne predstavljam si kako bi to navezala čez kakšno bundo... nevem niso mi simpatični na pogled... pestunje so mi pa lušne, ampak pravijo da ker so samo na eni rami, da pol boli pa... vglavnem bleeeh pa še smotan je k težko sprobaš če malemu sploh odgovarja... tko da sm pred velko dilemo kaj kupit Zaupanja še ni bilo časa razviti Sodim po prvem vtisu, zato še ne bi o odstotkih ... Tu imamo samo 2 pediatra in en (tisti z dobrimi referencami) je že zaseden. Smo pa 5. v čakalni vrsti pri njem Torej, ko se sprosti sigurno menjamo, samo da mi ta kaj ne zašuštra do takrat... Poznate tele slinge, wrape ipd. http://www.slingmarama.com/
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 20:39:05
|
|
|
|
BabyKitty
|
Mjavmjav dobr zgledajo teli slingi ja... men so te z obroči všeč...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 23.12.2010 21:06:36
|
|
|
|
kar_ena
|
Živjo mamice in nosečke! Najprej čestitke vsem novim mamicam! Sem bolj malo spremljala forum v zadnjih dneh, ker smo imeli prvo krizo, no vsaj jaz sem jo imela... Moj mali je kar naenkrat spremenil ritem iz 3-4 ure spanja in 1 uro bedenja (previjanje, hranjenje...) na 1 uro spanja, 3 ure bedenja - panika. In sploh nisem vedela kaj naj naredim! Mali sicer ni jokal, je pa imel ful energije in bi se družil . Patronažna pa nič - kao, da je vse super. Na srečo poznam eno sestro iz celjske P. ki mi je svetovala, naj si izstisnem mleko, da vidim kolk ga imam... hja in očitno ga je blo premalo, men se pa niti sanjalo ni. Zdaj si pa medtem ko spi črpam mleko, pa mu ga dodajam po podoju in mali spet spi kot angelček, jaz imam pa spet vedno več mleka . Ampak sem bila pa čist obupana, ker mi sploh ni bilo jasno kaj se dogaja... Je pa očitno ful potrpežljiv, da ni nič jokal - lepa lastnost, upam, da jo obdrži še kako leto . Vidim, da ste se pogovarjale o handlingu, jaz sem naletela na eno knjigo "Igriva vadba za dojenčka" (mogoče jo je že katera omenila) pa se mi zdi, da zelo dobro pokaže handling z dojenčkom, pa še razne vaje za spodbujanje pravilnega razvoja otroka. Aja pa za darilo sem dobila kengurujčka, tako, da pri nas bomo kar to nabavli, če povem po resnici bi bilo mene rut ipd. strah, verjetno bi ves čas preverjala, če je dobr zavezano . Sem bolj nerodna . Lp
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 24.12.2010 8:10:38
|
|
|
|
Mjavmjav
|
ja babykitty, meni so tudi ti všeč... zgleda kot da ni komplikacij z zavezovanjem... opa RR je postal moder! zimski kar_ena ima ta knjiga kaj veze z Andrejo Semolič - ona ima vadbe za dojenčke po tem principu? jaz bom verjetno sprobala prav to igrivo vadbo pti njej (ne tisto drugo akrobatsko)
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 24.12.2010 9:06:04
|
|
|
|
Tulipan12
|
Dobro jutro! Moja noč je bila katastrofa, kot da bi spala v nekem krču. Menstrualna bolečina, ampak konstantna-celo noč. Še vedno imam rjav izcedek, mogoče se mi lušči čep, ampak mislim, da je vse skupaj posledica včerajšnjega pregleda, ker me je G opozorila na to. Je imela katera kaj podobnega?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 24.12.2010 9:19:14
|
|
|
|
GITA14
|
Včeraj mela CTG še nič ne dogaja, glavica je že zelo nizko, sam materični vrat je še trd. Tako da zgleda da bo najina mala pikica še mal v bušiju se grela. Čestitam vsem novim mamicam veliko cartanja.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?