|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
21.12.2010 12:14:52   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: Frutiq

Še nekaj me zanima. Saj mogoče, da je bilo kdaj že govora o tem, samo se mi ne da brskat nazaj.user posted image  Koliko vas je tukaj takih, ki so vam sprožili porod? Je res, da umetni popadki svinsko bolijo - mislim bolj od naravnih? Jaz sem od par žensk slišala, da so ful bolj hudi od naravnih in zdaj imam ful strah, da bi mi sprožili poroduser posted image user posted image user posted image

Pravijo, da so tam-tam.

Mele smo enkrat debato o temu ja... evo kaj si jaz mislim...
lahko se eni ženski zgodi, da je prvič rodila naravno z blagimi popadki, ena druga pa z zelo močnimi svojimi popadki.... drugič pa tej prvi ženski sprožijo porod - in jo seveda bolj boli kot prvič pa reče, da umetni popadki bolj bolijo...
vsak porod je drugačen in zato je meni smešno, da lahko ženske primerjajo določene stvari samo na podlagi dveh porodov... to ni to....
Mislim pa, da je veliko tudi na pragu bolečine... koliko katera od nas prenaša....

Jaz sem se tudi najprej bala ''kaj pa če mi sprožijo porod? To pa ja boli''
Zdej se ne bojim več... v vsakem primeru boli... normalno

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
21.12.2010 12:18:18   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: Frutiq

IZVIRNO SPOROČILO: alma82

a katera jemlje retafer tablete?
Jaz sem jih dobila včeraj in sem danes spila prvo tabletko, po njej sem bila čist boga (slabost in omotičnost - spet) in malo prej sem tudi bruhala.
A je možno da od teh železovih tabletk?
Zdej (ko sem se zbruhala) se že malo bolje počutim...

Jaz sicer ne jemljem retafer ampak Haematopan (al nekaj takega-v glavnem so tudi železove) in sem opazila, da mi tudi ful dela slabo po njih in sili na bruhanje, če jih vzamem pred obrokom. Če pa jih vzamem pol ure po obroku je vse OK.

Upam da bo zvečer drugače... jo bom vzela po obroku.
Ma sej sem nekja brala, da ti je manj slabo, če jo vzameš po obroku, ampak baje se pa bolj absorbira če jo vzameš na tešče...
Zarad mene tud če se nič ne absorbira, jaz je na tešče več ne bom jemala.

Hvala user posted image  za odgovor

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
21.12.2010 12:31:03   
špica84
ep pozdravček

eto še mene s pregleda.Pri nas ni novega nič.Na ctg ni pokazalo nič.Na hitro mi je naredila uz,da je preverila stanje in količino plodovnice.Moja mala divjakinja pa tako mela celo žurko med tem.
Mami je bila zelo pohvaljena glede teže in pritiska.Dobila sem napotnico za pdc,tako da imam naslednji pregled tam pri dr.Pušenjaku 28.12.Takrat dokončno izvem kakšne plane imajo gleede mene in načina poroda.

No sedaj pa grem mal počivat

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4353
21.12.2010 12:35:17   
sleepyhead
Sem prišla pogledat koliko user posted image je prinesla luna pa nič...user posted image
vse smo ponoči bedele vidim...jst zaradi kisline, ki me tišči ko se vležem, moj je smrčal....ma sej ta luna pravijo da ni dobra, ker se rane ne celijo lepo, tko da lahko počakamo. Sem vprašala gin, če bo danes, ki je luna kaj več dela, pa je reku, da ni vsaka luna ta prava.

Jst sem lih prišla iz ctgja...nič...na desnem boku je ta mala spala in ni bilo nič, pol so me dali na levi bok in je bil žur, krivulja je kr skakala in ta mala zraven. Na pregledu mi je povedal da nisem nič odprta, da se nič ne dogaja in sem naročena komaj v pon, ali pa prej če bo kaj...mam filing, da ne bo na pdp (božičkova). Ma vsaj letos upam da bouser posted image .

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
21.12.2010 12:49:20   
maya1505
Moje drage forumašice, evo da se še jaz malo javim in na hitro opišem svojo porodno zgodbo, naša Maša je na svet pokukala 12.12.2010 ob 11.30h s težo 3750g in 52cm.
Na žalost pa se je pri meni malo zakopliciralo user posted image , dva tedna pred rokom me je začela boleti desna roka, na začetku malo nato pa čedalje bolj in bolj, postala je drugačne barve in malo otekla, otekla pe sem tudi na predelu ključnice - in da malo skarjšam celo kalvarijo no so ugotovili da gre za trombozo roke user posted image , potem sem od srede 8.12. ležala v bolnici kjer mi je teklo zdravilo in bili dogovorjeni za 13.12. v porodnjišnici da se dogovorimo kako se bodo odločili za prod. Naša Maša pa se je vseeno odločila da jih ne bo čakala zato se je zgodba začela odvijati že v nedeljo ob pol enih, ko mi je odtekla voda. Iz oddelka so me peljali v porodnišnico. Ob jutranji izmeni se je začelo-odločili so se za carski rez, ker naj bi bilo to zame bolj varno. Operirali so me v KC (hvala bogu je bil dežuren dr.Pušenjak), punčico so odpeljali v porodnišnico mene pa zadržali v KC na gineko-intenzivnem oddelku. Ne morem vam opisati občutka, ko sem svojo punčico videla šele po 24 urah-grozno, user posted image sem ko dež. Na intenzivni sem ostala do srede nato so me končno odpeljali v porodnišnico k moji princeski user posted image . Včeraj smo se vrnili domov. Jaz sem kar v redu trenutno na injekcijah in tabletah in malo se bomo sprehajali po polikliniki na kontrole user posted image , ampak mami bo to vse preživela samo da je z mojo princesko vse v najlepšem redu...
trudimo se z dojenjem samo je malo lena tako da si mleko izčrpavam in ji dajem po flaški, ker na joški so prave borbe- cel vik in krik user posted image , tako pa se zdaj bolj umirjeno nahranive in pocartave... pa še lažje bo zaradi vseh teh pregledov pri zdrvanikih, da bom lahko v miru opravila, očka pa bo poskrbel za malčico....

no tok na hitro moja porodna zgodba, ki je ne privoščim nobenemu...

drugače pa čestitke vsem osatlim mamicam, ki so pred kratkim rodile user posted image ...

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
21.12.2010 13:04:06   
kepca
Glede gibekov, ki jih je ena omenjala. Jaz jih tudi že nekaj dni komaj komaj preštejem 10 do 21.00 ure, pa še to nisem ziher če so bili in zato sem prejšnji teden šla zvečer v P na ctg. Morem rečt, da so bili tam ful ful prijazni, ampak kaj ko se naše dete v poznih večernih urah komaj prav zbudi in ima telovadbo na polno kakšno uro ali dve. No tako je bilo tudi v P in so me pomirili,, da je vse vredu in poslali domov. Sestra je rekla, da je normalno da se malo umiri in da kaj špika v nožnici ko je vse tak na koncu. Zato pa mi je zdaj brezveze hodit zvečer v P na ctg, ker tudi če ne preštejem 10 jih mala nadoknadi do 01.00 zjutraj sigurno. Malo nerodno mi  je bilo, ko sem prišla tja in je beba na polno norela, jaz pa cela zaskrbljena kako ni bilo gibov 

(odgovor članu maya1505)
Neposredna povezava do sporočila: 4356
21.12.2010 13:15:03   
DeVilla
Madoniš, sej mi je kar nerodno napisat, da sem ful dobr spala dons ponoč. No, pa še cca. 3 ure po zajtrku, tako da sem skoraj zamudila na kosilo pri tašči... user posted image
Jaz sem bila včeraj tako zoprna in jokava cel dan, da se praktično nisem hotla z nobenim pogovarjat, ker so vsi sam navijal: "Jutri je luna, jutri je luna!" Ma solit se pejte s to luno, sem si mislila in se odločila, da dons zanalašč ne grem rodit! user posted image  Sam da bo po moje... Se je moj dragi režal in me vprašal, kako mislim to narest...
Ma sej se itak nič ne dogaja. Brcko telovadi, da ni problemov naštet 10 gibov in več. Včeraj sem sicer našla za 2 grahka sluzi, pa nič več, cukr imam v mejah normale in si po kosilu mirne duše privoščim 2 čokoladni napolitanki... Mnjam... Krofi z mrmelado pa se mi luštajo že cel teden... user posted image
Jutri imam - točno na PDP - še en pregled pri mojmu G, pa mu ne bom pustila kej preveč šarit okol trebuha, ker jest hočem rodit 26.! user posted image  

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4357
21.12.2010 13:30:56   
kepca
Joj punce, meni grejo kr neke bedarije po glavi. Ne znam si predstavljat, da bom kr naenkrat ostala brez tega bušija. Kr naenkrat postaneš suhec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4358
21.12.2010 14:07:35   
pinkalonca
špica držim pesti za najboljši razvoj dogodkov user posted image user posted image user posted image user posted image
sleepyhead jst tut upam, da bo letošnja štruca user posted image držim pesti za obe user posted image
maya1505 še enkrat čestitke in super, da ste zdej kokr tolk ok user posted image vse za naše štručke a ne user posted image

DeVilla
tut jst sm fuuul dobr spala dans, mogoče nama pa telo hoče kej povedat - špara energijo mogoče user posted image

Čeprav pri meni bolj slabo drži tale teorija ker sm imela ravnokar napad gnezdenja - prvi do sedaj, ker sem nardila generalko v kopalnici, predsobi in spalnici, vključno s pomivanjem tal user posted image user posted image user posted image user posted image mogoče me pa to spravi v Rim user posted image ker zdele sem FUČ, grem kr mal vodoravno user posted image

kepca ja men tut ni jasno, da ne bo več tega lepega napetega bušija user posted image dvomim da bom kr suhica postala user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 4359
21.12.2010 14:57:55   
Teta M
Evo še mene..
Ctg pokazal take rahle popadke,ki jih jaz seveda nič ne čutim, je pa pogledala MV ki je zmehčan in skrajšan že...številk ni omenjala, ampak pravi da se pripravljajo zadeve na porod....da se lahko to v dveh urah spremeni... user posted image
Tako od danes naprej se štemplam v  LJ. P, če ne bo nič prej, potem se moram iti v ponedeljek 27.12.pokazat v P.
Upam da ne bomo čakali do ponedeljka,ker jaz bi že cartala to naše dete..user posted image

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
21.12.2010 15:21:17   
čebelica11
alma82, jaz sem jemala retafer, samo nisem imela takšnih težav, sem bila pa ful zaprta, tako da mi je potem po enem mesecu ginekolog predpisal druge. Če se pa prav spomnim, pa piše pod stranskimi učinki tudi slabost. Meni je ginekolog naročil, da moram retafer jemati zjutraj na tešče, najbolje s pomarančnim sokom, ker se potem železo bolje absorbira. Nekaj takšnega...

Meni so tudi sprožili porod, tako da sem dobila dve svečki za odpiranje, ampak sem posledično dobila svoje popadke. Pa ko se zdaj spomnim nazaj, je seveda bolelo, ampak še zdaleč ne tako, da ne bi šla skozi to še enkrat. Bomo sigurno imeli še kakšnega user posted image , če bo le šlo.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
21.12.2010 15:30:10   
Mjavmjav
joj punce, če luna ne vpliva na dojenčke v bušiju vam povem, da vpliva na tele zunaj
naš danes čisto nič ne spi, samo joče user posted image nimam več idej kaj mu je, previt, nahranjen, ful zeha, ampak spančka pa nič
še v vozičku mi je danes jokal, pa še nikdar do zdaj
v glavnem, upajmo na boljšo nocojšnjo noč in pa vsaj en dremež popoldan - mami mora vsaj kej pojest, pa lulat it kdaj pa kdaj user posted image

maya1505 hvala za zgodbo! upam da si ti že bolje?... imam pa tudi jaz bolj ko ne neprijjetno porodno zgodbo, tako da bova lahko skupaj jamrale ob vozičkanju user posted image
zdaj moraš verjetno precej počivati - meni so zabičali da 2 tedna nikamor, pa tudi ne bi mogla, ker si po CR res švoh
Poznam pa tudi občutek, ko svojega zakladka sploh ne vidiš prvi dan... veš pa da je nekje v tisti stavbi... ampak ti povem, da pozabiš vse skupaj. Je pa potreben določen čas. Se mi zdi da ful pomaga pogovor, da čimvečkrat poveš svojo zgodbo, ker si potem kar presenečen, koliko podobnih primerov obstaja, samo da se o njih ne govori na glas.
Mene je od vsega najbolj mučil občutek neuspeha, kot da sem se predala ko smo šli na CR, ampak si dopovedujem, da to ni neuspeh, temveč rešitev, ker drugače ni šlo.
V glavnem lepo se crkljaj, naj ti dragi čim več pomaga, nič gospodinjit, le z malčico se ukvarjaj in bo svet lep user posted image

alma82 jaz imam Retafer po porodu, ampak ga nikdar na tešče, tako da je morda res takrat tak efekt.
umetni popadki? hm, jaz sem to vprašala porodničarja predno mi jih je vbrizgal, pa je odgovoril: popadki so še vedno vaši user posted image fora je pač v tem, da se hitreje stopnjujejo kot bi telo po naravni poti, zato občutek da bolj bolijo... ampak če pospešijo zadevo je pomoje kar vredno, bo zakladek prej tu user posted image

pinkalonca še jaz bom pogrešala fotke tvojega bušija, ker so res dobe in izvirne! user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4362
21.12.2010 15:42:45   
čebelica11
Mag3, sem dobila pajacka od Nexta pa smo ga morali malo poslikati (slike sem dodala v album) user posted image , samo pri oblačenju smo imeli pa strašne težave, ker se ponavadi te pajacki spredaj zapnejo, tega je pa treba čez glavo vleči. Naš pa sploh ne mara oblačenja. Sem pa še tri pižamice pri Nextu naročila in so zelo fajn. Bomo še kej naročali. 

Mi smo recept za AD3 kapljice dobili že v porodnišnici, so pa nam pojasnili, d ajih zdaj dajejo že takoj na začetku ravno zato, ker jih starši povezujejo s krči. Ker namreč okoli enega meseca se pri nekaterih novorojenčkih začnejo kolike in potem starši mislijo, da je to od kapljic. Našega sicer malo šraufa, ampak (moram potrkati) za zdaj še ni prehudo. Sicer ima kakšno obdobje, ko malo bolj joka in stoka, ampak jaz tega ne povezujem s kapljicami. Dam jih pa po žlički med dojenjem.

Slavi83, jaz sem iz Brežic ja, ampak sem šele dve leti tukaj. Me je pa ravno služba pripeljala nazaj iz LJ v Posavje. Drugače sem bila prej iz KK. Očitno smo se malo zamenjale, ti pa iz Brežic v LJ. Zanimivo... 

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
21.12.2010 15:45:59   
aischa1
Nincii čestitke za sinčka.Mi dve pa sva ble isti čas v bolnici škoda ker se nismo vidle.

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
21.12.2010 17:04:15   
Nincii
Aischa1 sem vidla iz seznama, da smo ble verjetno isti čas v P, seveda, če si bla v Izoli... ;))
Čestitke tudi tebi za princesko! Si pa kr pohitela... Upam, da ni blo kaj narobe, ampak je samo hotela biti tukaj pred božičkom...

PS: Kakšno se ti je zdelo osebje v SBI?

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
21.12.2010 18:50:31   
aischa1
Ja sem bla v Izoli domov sem šla v nedeljo.Vkateri sobi si bla.Vtistem času,ko smo ble v bopnišnici se mi je zdelo osebje prijazno in ok.Kaj pa tebi?
Ne nič ni blo narobe mi je oddetekla voda popadki so se začeli na 5 min in ker je bla frajerka obrnjena prečno so se odločli za CR.

(odgovor članu Nincii)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
21.12.2010 19:20:24   
kepca
Kje ste kinderjajčke? Ste že vse šle?

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
21.12.2010 19:25:30   
Nincii
Aischa1 - No jaz sem bila v sobi 15 in sem šla domov že v petek, namesto v soboto... :D Sem uspela nahecat Lovšina, da me je spustu domov... Doma je čisto nekaj drugega kot v P!
Sm dala par fotk v album, mogoče me prepoznaš... :D Če ne se bomo pa itak na kašnem sprehodu srečale user posted image user posted image

Drugače pa se mi zdi, da je bilo v tem tednu kar OK osebje... :D Vsaj jaz nisem mela težav z njimi... :D

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
21.12.2010 19:45:10   
špica84
IZVIRNO SPOROČILO: kepca

Kje ste kinderjajčke? Ste že vse šle?

Jaz sem še kar tle.A bomo zopet mel nočno na rr

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4369
21.12.2010 20:03:40   
kepca
jaz verjetno ne, ker očitno ob luni spim še bolj. Razen če me kaj ne preseneti (joj ko bi me!!!)user posted image

bom vas pa jutri zjutraj prebrala...

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
21.12.2010 20:27:49   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: Mjavmjav

U, pa plenic mi je zmanjkalo in sem danes preizkusila poljsko različico Pampersk... obup! Kakšna razlika!! Enaka embalaža, notri pa čisto nekaj drugega.

O kakšnih plenicah je govora? Sem že zadnjič nekaj ujela, pa ne vem zakaj se gre ...

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4371
21.12.2010 21:15:29   
Teta M
Evo Betricija je od danes doma s svojo princesko..kaj več bo pa sama napisala ob priliki in seveda ko bo čas...
Joj, upam da bomo danes kaj bolje spale,jaz sem sicer popoldan odspala 1,5 h beauty sleepa...user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
21.12.2010 22:12:15   
DeVilla
Jest še tukaj... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
22.12.2010 2:32:05   
alma82
Jaz sem tudi še tukaj user posted image

po večernih tabletah mi je bilo slabo, ampak niti približno ne tako kot dopoldne na tešče...tako da bom jemala tablete po jedi...

mene vse boli user posted image  , vse me dol tišči,... trebuh mi bo razneslo od otrdevanja ... o kakšnih bolečinah v križu pa ne duha ne sluha user posted image  ... naša princeska pa še veselo pleše po bušiju...

ne morem spat user posted image  ... kam naj dam tale trebuh? Pri meni v postelji ne more bit več user posted image  ... nekak se ne ujameva user posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4374
22.12.2010 6:46:58   
Mjavmjav
hehe, alma82 ob tvojih postih se kar nasmejim
jaz tudi nisem spala danes, mali skos neki stokca, pa skos bi bil na joški, tako da mam celo noč delo user posted image
sem se pa namenoma zadrževala da nisem šla nič pred računalnik user posted image user posted image

plenice o katerih sem pisala so Pampers new baby (2-5kg). Sem že večkrat slišala, da Muller vse uvaža iz Nemčije, če jih kupiš kje drugje (jaz recimo v Sparu) so pa iz Poljske. In vsi so pravili, da je občutna razlika v kvaliteti med enimi in drugimi in zdaj lahko še jaz potrdim temu. Prav neverjetno da ista stvar lahko zgleda tako drugače user posted image
Pa menda je tudi pri adaptiranem mleku tako in vseh ostalih rečeh...

Planiram da bi šla danes z malim prvič z avtom do Ljubljane (DM in Muller kličeta user posted image ) in se mi zdi da bo pravi podvig. Če bo dež lahko pa kar pozabim na vse skupaj...

Uf, včeraj sem pa zvečer na hitro vstala in skup padla. Me je moj ulovil user posted image Sama to pripisujem kombinaciji slabokrvnost + neprespanost + slab zrak... se še kateri dogaja kaj podobnega?

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?