|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
20.12.2010 21:29:11   
BabyKitty
Mjavmjav zanimivo glede plenic... mi smo imeli pa ravno z nemškimi pamperskami probleme... mali je takoj dubu izpuščaj na ritki... smo ga 4 dni cajtali... sva kupila BabyLove plenice od DM-a in moram rečt, da nism zadovoljna... jo je dobesedno razgnalo, ko je moj mali kakal user posted image bo treba še mal sprobat...

Glede cvetače... jaz sem jo jedla, ker naj bi imela precej železa, ki mi ga primanjkuje... ni blo nobenih težav... se mi zdi pa da dons mojga malega nekaj daje, pa nevem kaj... joka mali skoraj nikoli ne, samo če se je treba previjat, pol pa nevem a ga kej boli, al se sam mal zvija user posted image

Čaj za dojenje-ga pijem na vsake toliko... ampak ker imam ponoči kar zelo polne prsi sem ga zadnje dni nehala...

Dojim pa tako kot KatyK79 oz. malo potežkam katera stran je bolj polna user posted image dojiva se pa od 15-20 minut na eni strani potem pa na drugi od 3 pa do 20 minut... kokr je lačn... kdaj pa že na prvi strani tako zaspi, da ga ne budim za drugo stran...

Punce hvala vsem za tolažbo glede TV-ja user posted image madonca ene stvari so mi res čist nove in nikoli prej nisem razmišljala o tem, potem se pa res zamislim, a sem res tok slaba mama, da še "uživam" ne v dojenju... potem ma pa še moj dragi take ideje, da me včasih kr vrže... se kar čudim, da me ne daje depresija user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
20.12.2010 22:27:49   
Arwenko
Joj plenice, mi pa imamo drug problem, na našo malo rit nič ne paše...še ta najmanjše pamperske 2-5kg so nam fuuul velike. Zdaj smo našli ene v Sanolaborju za nedonošenčke 1-3kg, te so nam ko ulite, čeprav upam, da bomo lepo rastli in da bomo lahko šli tudi na večje.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
21.12.2010 1:45:30   
alma82
Helow user posted image

da se še jaz malo javim na brzinco...
mi smo tudi še 2v1 user posted image  ...
že prejšnji teden sem bila odprta 3 cm, mv pa ni nič zmehčan, je trd in nezrel za porod user posted image
danes je rekla, da je posteljica močno kalcinirana (upam da sem prav napisala) in da mi bodo najkasneje 29.12. sprožili porod, če se moj vrat ne omehča user posted image  ... kolk sem pa zdej odprta pa ne vem, mi ni gledala....
Čist cela sem nared za porod, samo ta mv me heca user posted image

Dol me čist tišči, sama sebi grem na živce, spim ne čisto nič (ampak res nič - mi uspe v kosu spati max približno 2 uri) - se mi zdi, da sem že kronično utrujena in nenaspana user posted image  user posted image , posledično zelo občutljiva, tečna, jokava user posted image

Čestitke vsem novim mamicam user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Aischa Nataly je čudovita user posted image  user posted image

Zdej se grem pa premetavat (kot v počasnem posnetku user posted image  ) z enga boka na drug ...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
21.12.2010 2:59:24   
Mjavmjav
BabyKitty jaz nisem vedla o kakšni razliki govorijo vsi pri Pamperskah, češ da jih Muller uvaža iz Nemčije, vsi ostali pa iz Poljske. Sem si pač mislila da pretiravajo, ampak je dejansko ful opazna razlika. Tiste nemške so mi bile do sedaj najboljše, lepo vpojne, nepropustne in brez kakšnih vnetij. Tele Poljske so čudne tanke, pa take.. umetne user posted image Probala sem pa še Mullerjeve Beauty Baby, tisto je pa najslabše do sedaj - je uhajalo čisto na vseh straneh. Preizkušamo naprej...
Pa ena mi je rekla, da naj bi vedno 1kg prej šel na večjo številko plenic - torej če so plenice 2-5kg, da greš pri 4kg že na večje. Ampak mi imamo že 4,5 pa smo še vedno na tamalih user posted image

alma82 evo, ti delam družbo v tej noči... mali noče in noče nazaj zaspat, jaz sem pa zvečer malo spala in sem zdaj povsem prebujena... sej vem da mi bo žal jutri user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
21.12.2010 3:08:41   
špica84
Evo ti delam še jaz družbo

Počutim se lih tko kot tanker.Spat tko ne morem,ker sem zvečer spala.Tako da me čaka še dolga noč.
Pa že tko me vse špika

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
21.12.2010 6:51:59   
Tulipan12
Evo še mene. Če bi vedela, da je tu gor žur ponoči, bi prišla.user posted image  Spala od 00.30 do 4.45. Jao. Še dobro, da sem dala svojo pikico danes v varstvo, da sem lahko bolj na easy, ker ne vem kak bi funkcionirala z njo.
alma si probala sama malo MV mehčat s kakim oljem, masažo, seksom? Pa mogoče hoja? Pri meni je glih kontra, meni se pa MV full krajša in mehča, se pa ne odpiram, edino kar imam, je lijak. To pa je spet v notranjosti in je povezano z MV.  O neprespanosti, tečnosti in jokavosti pa itak ne bi zdaj, ker sva na istem...user posted image

Je kateri lunica pomagala danes? Jaz sem pustila roleto gor, za vsak slučaj, če me ne bi videlauser posted image user posted image user posted image , pa ni vžgalo.user posted image  Eh, saj še mam neka darila za dokupit in zavit...user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
21.12.2010 7:02:46   
Teta M
Evo še mene user posted image
Tudi jaz bi se vam pridružila že ob 4.15h če bi vedela da sestankujete tukaj gor...user posted image .Katastrofalna noč, spala sem od 1h do 4.15h, moj je smrčal kot da bi tulil volkodlak,mala se je tudi zbudila po moje zaradi tega in počela cele kolobocije v trebuhu oz.jih še vedno...in potem sem kot sova zjala v luft in cmokala v upanju da bo zaleglo to pri smrčanju...niti malo ni zaleglo...grrrrr..in seveda sem sedaj vsa zoprna, nenaspana, vse boli in komaj čakam da bo ura 9h, da se počasi(hitreje se itak ne morem) popokam v avto in grem na CTG....ko bi se vsaj tam kaj dogajalo...
No kakorkoli upam da ste ostale, ki niste dežurale tukaj gor ponoči, dobro spale ....user posted image

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
21.12.2010 8:24:13   
rožica27
ojla,

mene pa zanima za tiste, ki uporabljate kapljice ANTIFLAT- kako jih dajete svojim user posted image .

Jst sm si jih tud kupila, če jih bom slučajno rabila, pa so nemška navodila tko da, pomoč punceuser posted image

tudi mi smo še vedno 2v1. se ne dogaja še nič. danes imam pregled, pa bomo videli, jutri je pa PDPuser posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
21.12.2010 9:19:22   
kepca
Dobro jutro!
Joj očitno res na vsako drugače luna vpliva. Alma82, Mjavmjav, Špica84, Tulipan12 in TetaM pomoje boste kr vse šle v tej luni, glede na to, da vas luna ne pusti spat. Jaz pa čisto kontra. Prejšnje dni bolj malo, danes pa ko klada. Pa tak sem upala, da se bo ob luni začelo kaj dogajati, ko vsi govorijo o tej luni.

Za mehčanje MV Alma pa pokukaj malo po forumu, ful je nekih receptov (seveda user posted image , pa malinov čaj, pa parne kopeli,...)

Kaj v zadnjih 2 dneh ni nobenega novega user posted image ???

(odgovor članu rožica27)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
21.12.2010 9:23:57   
Mjavmjav
Kaj da bi šla jaz zdaj še enkrat? Hehe, ne bi hvala user posted image
Sem že prejšnjo luno ujela user posted image

Imaš pa prav, definitivno nas je trkala danes ponoči user posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
21.12.2010 9:28:33   
obcinarka
jutroooooooooo.. mene ste pozableuser posted image , sm tu.... ohhh, še nč... spanec slab, sploh pa k je bla mala bolj neaktivna včeri pa sm mela skoz v glavi kdaj me bo ruknila..user posted image bomo vidli kak bo dans.. v četrtek mam pregled..pa bi tud že kar šla v četrtek, petek, resssssssuser posted image user posted image
dans grem še na eno kosilce službeno kao, ob 12, pa tak lep sonček je zunaj..
jah menda res ni nobene NOVE bejbice, al kako??????????????'user posted image user posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
21.12.2010 9:30:40   
kepca
Potem naenkrat bomo pa vse ki smo še v enem kosu, kr v enem dnevu izginile iz foruma in bo pooooolno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!

hou hou hou to je bla zaj božičkova želja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
21.12.2010 10:14:23   
alma82
Dobro jutro user posted image

aaaaaaa tolk nas je bilo zbujenih ponoči user posted image
in jaz namesto da bi se z vami tipkala, sem igrala online igrice do ene pol 5-ih user posted image  .... z vmesnimi pavzicami (ker sem optimistka user posted image  ) in sem se šla valat z boka na bok - zaspala pa seveda nisem user posted image  ... in potem spet igrica ....

Naslednjič bom dlje časa vztrajana na RR user posted image

Mjavmjav upam da si se kaj naspala (vidim da si prisotna) user posted image

Tulipan mv sva z mojim mehčala do prejšnjega tedna user posted image   (user posted image  ) , pa očitno nič ne pomaga user posted image
sprehajam se tudi po zmožnostih - celo opustila sem dvigala ....to isto prakticiram že cel mesec...
Olje in masaža? Kam pa naj dam olje? v nožnico? Masiram naj si kaj in kje (ubistvu kaj in kje naj mi moj masira, ker jaz svoje ''prijateljice'' že nekaj časa ne vidim user posted image  )?
Malinov čaj pijem - očitno nič ne pomaga user posted image
Kopeli si zdej ne upam delat od kar sem odprta... da ne okužim naše princeske...

Kar se pa user posted image  tiče pa več ne bova prakticirala, ker se oba bojiva (nekako nama tisti 3 cm ne grejo iz glave user posted image ) poleg tega pa.... ok vem da se bo zdej to fulllll čudno bralo ampak.... meni je moja ''prijateljica'' natekla user posted image  (se počutim kot naša psica, ko se goni in ji lulika nateče user posted image  ) oz. je taka nabrekla in mi ni glih prijetno (skoraj že boleče) že na otip... tudi ko se na wc-ju obrišem jo moram brisat pazljivo in počasi user posted image
mogoče res tega nisem trebala pisat... ampak to je še en razlog, zakaj ne bova več skupaj mehčala mv user posted image

Kepca ampak bi bila res fora, da nas kar od enkrat rodi ene 5-10 komadov user posted image  user posted image
jaz se javim za prvi krog user posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
21.12.2010 10:14:30   
pinkalonca
alma user posted image upam, da se akcija začne sama od sebe...

punce jst sm že veliko slišala da hvalijo Hoferjeve plenice - mogoče je pa za poskusit user posted image

mene je luna pozabila user posted image včeraj se je dogajalo od 11ih zjutraj pa do 7ih zvečer, sicer popolnoma neredno zvijanje kot pri menstri, potem je pa čisto ponehalo, sem še spala ko top, tut na wc nisem rabla it user posted image trenutno se ne dogaja nič, očitno bomo imeli kozorogece user posted image user posted image user posted image

hehe kepca sva imeli podobno noč user posted image no upam, da bomo res potem kr vse naenkrat šle na skupno pot user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
21.12.2010 10:17:56   
pinkalonca
alma tudi moja ''prijatelijca'' je že kar nekaj časa ''zabuhla'' sicer me nič ne peče al pa kaj ampak nekako.... bolj mesnata je ratala user posted image user posted image  user posted image joj upam, da ni tole zdej čist neprimerno user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
21.12.2010 10:38:00   
Nincii
Pozdravljene user posted image in mlade mamice po dolgem času...

Hvala vsem za čestitke ob rojstvu našega sončka Erika!

Torej, na kratko vam povem kako je šla naša porodna zgodba:
Rok sem imela 8.12. (po UZ, ker moja menstruacija že od vedno narobe "dela") oz. 13.12. po 1. UZ, ki mi ga je naredil še prejšji ginekolog in ga moj ni upošteval. No, na rok se seveda ni dogajalo nič, tako da sem hodla vsake 2 dni na CTG... V petek nič, v nedeljo nič, v torek naslednji pregled... V ponedeljek zvečer me je začelo mal bolj špikat v križu ob trdenju trebuha, sam se je pol ponoči umirilo... Okol 5h zjutraj pa se je začelo spet vse skupaj mal bolj... No, ob 8h sva se šla pokazat v P - CTG pokazal par popadkov, G me je pregledala in rekla da sem že 3 cm odprta in če hočem it rodit, k sm že čez oba roka... In sem valda rekla, da ja! No so me okoli 9h dali na klistir in pustili eno uro... okol 10h so me peljali v porodno sobo, moji popadki so kar začeli šopat na ene 5-10 minut... Pol so mi rekli, da mi bojo dali mal umetnih, da ne bo predolgo trajalo, pa sem se na hitro odločila še za EA... No dokler so me naštimali je bla ura 11 - popadki so veselo delali na 5 minut, tko da sem se hitro odpirala. G mi je prišla predret mehur, da mi je odtekla voda, ki je bila mlečno-mekonijska. Kr naenkrat so ratali popadki hudo gosti, da je še babica pogledala, kako to, da gre tako hitro, ker sem bila prvorodka in še EA naj bi podaljšala vse skupaj. No kar naenkrat se mi je zdelo, da mi bo razneslo kosti in sem se pritoževala da EA ne deluje - ko je prišla anestezistka je rekla, da če je to kar čutim pritisk, potem bo že kmalu akcija in tega pritiska EA ne ublaži.. No pa me spet pogleda babica, reče da sem že čist odprta in da bomo zdej pritiskali, sam da se zamenja smena (je bla ura lih 14) - no pride druga babica, mi razloži v kakšen položaj se dam in ko pride popadek naj pritisnem navzdol in ne v glavo in naj zraven mižim... No to sem nardila ene 4x, na koncu so vidli, da bo treba mal pomagat z rezanjem in kar naenkrat je skoču ven naš cukerček Erik. Takoj je zajokal, bil sicer malček vijolčen, sam je takoj ratal rožnat.. Po apgarju same 10ke! user posted image
Takoj so mi ga celega sluzastega dali na trebuh, da sem ga pobožala, potem pa so ga zrihtali in dali možu na crkljanje, dokler so mene poštimali....

Vse skupaj je trajalo samo 3 ure, kar je presenetljivo hitro za prvorodko, tko da sem prav srečna, da nisem doživela kakšne daljše kalvarije.

Nič, toliko od mene zaenkrat, moj Erik se nekaj oglaša, pa grem pogledat če bomo že papcali...

Vsem, ki še čakate, vam želim da hitro mine, vsem pa ki že crkljate, pa se tega naužijte na polno!

Pa čestitke vsem, ki ste že mamice!user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
21.12.2010 10:51:11   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: pinkalonca

alma tudi moja ''prijatelijca'' je že kar nekaj časa ''zabuhla'' sicer me nič ne peče al pa kaj ampak nekako.... bolj mesnata je ratala user posted image user posted image  user posted image joj upam, da ni tole zdej čist neprimerno user posted image

mene tud ne peče ... in točno tako kot ti praviš - je bolj mesnata user posted image

bom nehala z ogovarjanjem svoje  ''prijateljice'' user posted image  user posted image  (da nas ne bo kdo kregal user posted image   tu na RR)

Nincii čestitke za tako hiter porod user posted image  user posted image  Lepa zgodbica user posted image

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
21.12.2010 11:07:29   
ula77
ojla,pozdravljene vse!

Sedaj prišla s svojega prvega CTG v P., ki je baje šolski, super, plodovnica ok, vse ok, otrok malce manjši, a to je že skozi, materični vrat zaprt, čisto nič zmehčan, kontrola v petek, in edino vodilo, čim več user posted image , da bova pripravla pot za ven....user posted image user posted image user posted image

Evo, tako se dela po naravnih metodah, ki baje najbolj pomagajo.
Si lahko zamislite pogled mojega dragega, ko je vprašal, kaj so rekli......user posted image user posted image user posted image .

Sem pa čisto malo razočarana, saj sem se celo noč prisihirala, pripravljala, da bom danes rodila, in nič......user posted image

Je temu lumpu že všeč v  bušiju, ker drugače bi že kaj pomigal po poti ven, a ne????

Čisto nobenega novega  user posted image  včeraj?

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
21.12.2010 11:11:16   
Tulipan12
Meni pa se jeuser posted image  tak fejst umiril v zadnjih 2 dneh, da komajda naštejem teh 10 gibov. Moram bit full pozorna. Čokolada ne pomaga več, bom vidla, če jih ne bo 10, se grem pač pokazat. Očitno v P tak ni gužve, če smo še vse tu.user posted image
Se kateri tudi to dogaja?

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
21.12.2010 11:13:39   
Tulipan12
Nincii super poroduser posted image user posted image user posted image , se točno vidi, da se Erik ni nič mučil, ker ima tako lep Apgar!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4345
21.12.2010 11:21:15   
alma82
Jaz pa sploh nimam problemov z ne-gibi. Se je bila umirila (mislim da prejšnji teden-ne vem, sem že sklerozna) malo, ampak zdej smo spet na starih poteh.... 24/7 imamo žur. Jaz res ne vem če tole dete kaj spi....

Me pa jajčniki danes full bolijo (vsaj zdi sem mi da so jajčniki).... pa že od včeraj sem bolj omotična in mehka. A to kaj pomeni?
včeraj v P sem omenila samo glavobol (zdej ga ni več), pozabila sem pa omeniti tole omotičnost in mehko (zelo mehko) telo - mehka sem na trenutke, ne skoz.

Se še kateri to dogaja? Da ima takšne ''''''''valove'''''''' počutja?

Tulipan jaz bi šla v vsakem primeru v P, tud če bi naštela 10 gibov. Si tako blizu roka, da lahko da bi ti sprožili porod. Ne bi bilo slabo ne? user posted image
Pa bi jim rekla, da nisem ziher če sem jih naštela dovolj ...

< Sporočilo je popravil alma82 -- 21.12.2010 11:24:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 4346
21.12.2010 11:24:59   
Frutiq
Evo, tudi jaz sem še tukaj v enem kosuuser posted image . Sem bila prepričana, da bo ponoči akcija, ker se mi je zvečer čep odluščil, pa ni bilo nič. Sem že preden sem šla spat vse pripravila za odhod, možu napisala navodila glede zdravil za hčerkico itd..... No, spala vseeno nisem, ker sem čakala da mi odteče vodauser posted image , pa še tamala je celo noč kašljala, tako da sem se potem odločila, da take je pa res  ne morem pustiti doma in it v Puser posted image . Tako sem še vedno doma...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4347
21.12.2010 12:00:25   
Frutiq
Še nekaj me zanima. Saj mogoče, da je bilo kdaj že govora o tem, samo se mi ne da brskat nazaj.user posted image  Koliko vas je tukaj takih, ki so vam sprožili porod? Je res, da umetni popadki svinsko bolijo - mislim bolj od naravnih? Jaz sem od par žensk slišala, da so ful bolj hudi od naravnih in zdaj imam ful strah, da bi mi sprožili poroduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
21.12.2010 12:09:16   
alma82
a katera jemlje retafer tablete?
Jaz sem jih dobila včeraj in sem danes spila prvo tabletko, po njej sem bila čist boga (slabost in omotičnost - spet) in malo prej sem tudi bruhala.
A je možno da od teh železovih tabletk?
Zdej (ko sem se zbruhala) se že malo bolje počutim...

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
21.12.2010 12:12:37   
Frutiq
IZVIRNO SPOROČILO: alma82

a katera jemlje retafer tablete?
Jaz sem jih dobila včeraj in sem danes spila prvo tabletko, po njej sem bila čist boga (slabost in omotičnost - spet) in malo prej sem tudi bruhala.
A je možno da od teh železovih tabletk?
Zdej (ko sem se zbruhala) se že malo bolje počutim...

Jaz sicer ne jemljem retafer ampak Haematopan (al nekaj takega-v glavnem so tudi železove) in sem opazila, da mi tudi ful dela slabo po njih in sili na bruhanje, če jih vzamem pred obrokom. Če pa jih vzamem pol ure po obroku je vse OK.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?