Nincii
|
Pozdravljene in mlade mamice po dolgem času... Hvala vsem za čestitke ob rojstvu našega sončka Erika! Torej, na kratko vam povem kako je šla naša porodna zgodba: Rok sem imela 8.12. (po UZ, ker moja menstruacija že od vedno narobe "dela") oz. 13.12. po 1. UZ, ki mi ga je naredil še prejšji ginekolog in ga moj ni upošteval. No, na rok se seveda ni dogajalo nič, tako da sem hodla vsake 2 dni na CTG... V petek nič, v nedeljo nič, v torek naslednji pregled... V ponedeljek zvečer me je začelo mal bolj špikat v križu ob trdenju trebuha, sam se je pol ponoči umirilo... Okol 5h zjutraj pa se je začelo spet vse skupaj mal bolj... No, ob 8h sva se šla pokazat v P - CTG pokazal par popadkov, G me je pregledala in rekla da sem že 3 cm odprta in če hočem it rodit, k sm že čez oba roka... In sem valda rekla, da ja! No so me okoli 9h dali na klistir in pustili eno uro... okol 10h so me peljali v porodno sobo, moji popadki so kar začeli šopat na ene 5-10 minut... Pol so mi rekli, da mi bojo dali mal umetnih, da ne bo predolgo trajalo, pa sem se na hitro odločila še za EA... No dokler so me naštimali je bla ura 11 - popadki so veselo delali na 5 minut, tko da sem se hitro odpirala. G mi je prišla predret mehur, da mi je odtekla voda, ki je bila mlečno-mekonijska. Kr naenkrat so ratali popadki hudo gosti, da je še babica pogledala, kako to, da gre tako hitro, ker sem bila prvorodka in še EA naj bi podaljšala vse skupaj. No kar naenkrat se mi je zdelo, da mi bo razneslo kosti in sem se pritoževala da EA ne deluje - ko je prišla anestezistka je rekla, da če je to kar čutim pritisk, potem bo že kmalu akcija in tega pritiska EA ne ublaži.. No pa me spet pogleda babica, reče da sem že čist odprta in da bomo zdej pritiskali, sam da se zamenja smena (je bla ura lih 14) - no pride druga babica, mi razloži v kakšen položaj se dam in ko pride popadek naj pritisnem navzdol in ne v glavo in naj zraven mižim... No to sem nardila ene 4x, na koncu so vidli, da bo treba mal pomagat z rezanjem in kar naenkrat je skoču ven naš cukerček Erik. Takoj je zajokal, bil sicer malček vijolčen, sam je takoj ratal rožnat.. Po apgarju same 10ke! Takoj so mi ga celega sluzastega dali na trebuh, da sem ga pobožala, potem pa so ga zrihtali in dali možu na crkljanje, dokler so mene poštimali.... Vse skupaj je trajalo samo 3 ure, kar je presenetljivo hitro za prvorodko, tko da sem prav srečna, da nisem doživela kakšne daljše kalvarije. Nič, toliko od mene zaenkrat, moj Erik se nekaj oglaša, pa grem pogledat če bomo že papcali... Vsem, ki še čakate, vam želim da hitro mine, vsem pa ki že crkljate, pa se tega naužijte na polno! Pa čestitke vsem, ki ste že mamice!
|