katy83
|
IZVIRNO SPOROČILO: izalina Katy - kaj tvoj je že prej polival/bruhal, ko je pil samo mleko? Ali se je to šele zdaj začelo? Zanima me, ker pri nas sedaj, ko imamo GH, zjutraj ko dobi mleko res ogromno bruha. Zvečer niti ne, ker slabo urico prej poje mležno-žitno kašico. Ponoči je takotako....zjutraj ko se zbudi in se premetava po postelji veliko krat bruhne. Odkar sva šle na nadaljevalno mleko je situacija nekoliko slabša. Nisem ji pa še začela dajat mlečnih izdelkov, se kar malo bojim. Naša P je rekla, da lahko gremo naprej na preiskave zaradi polivanja, ampak da ona ni za to, ker v velikih primerih ne ugotovijo nič, pa da so še preiskave neprijetne za otročka. No in sva se odločila da ne gremo, da bo pač minilo. Sedaj se pa kar malo sekiram, da nismo šli. Vi ste šli samo na UZ želodčka ali še kam? No sem ji pa dane so nasvetu fizioterapevtke dala ovseno mleko in je brez problema pojedla kašico. Zjutraj ji pa dam to mleko po flaši pa da vidimo kaj bo. Upam, da je po atiju in ji bo všeč . Izalina, Timotej bruha že od rojstva. V začetku je sicer to bilo bolj polivanje in so ga pripisovali njegovi nedonošenosti, pa da je to normalno. Ko sva pri 4.mesecih začela uvajat GH, so mi rekli, da bo bolje, vendar je bilo slabše. Potem so nas poslali na UZ, tam ni nič pokazalo, pediatrinja je rekla, tako kot tvoja, da ga na gastroskopijo ne bi rada poslala, ker je to mučno za dojenčka. Potem se je res vse malo pomirilo, zdaj zadnji mesec pa bruha/poliva večinoma samo po jogurtih, skutah, pudingu. zanimivo, da po jutranji kašici (rižolino) in po večerni (keksolino) ne bruha, pa tudi alpsko mleko je že dvakrat pil in ni nič bruhal po njem. Ni mi jasno. Saj glede na to, da se ok razvija in normalno redi, se ne sekiram preveč, ampak ni pa prijetno ko vidiš, ko bruha, potem pa ga ta kislina malo matra. Nimam nasveta za tebe- vsaj pametnega ne. Kaj ko bruha, je vonj taki kiselkast ali ne? Imaš občutek, da jo to moti? ali moti samo tebe? Tako je bilo namreč v začetku pri meni. Malo še opazuj, probaj kaki jogurt, skuto, pa boš videla. Držim pesti, da ne bodo potrebne preiskave in se bo samo od sebe porihtalo.
|