|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
7.12.2010 22:26:19   
Anonimen
Ja al pa kaki zobarji z ogromnimi rokami. Ne bom pozabila enega zobarja na čeljustni, starejši zelo prijazen gospod. Se vsedem na un stol, pridejo študentje, pa pove kaj bo delal ne, da mora pač vrtat v kost patko. Pa ga gledam debelo k mi začne z golimi rokami šart. Pa rečem ja a rokavic ne boste mel? Pa reč ne ne, nerabim jaz to kar brez. Študentje so se samo smejal jaz pa čist paf, kako ne bo z rokavicam, a si si dobr roke upral... sem si mislila user posted image Sam ta velik ogromozanski gospod je res obvladal sceno user posted image in to brez rokavic. Me je pol pohecal, da to on na hit, da nima časa za rokavice pa še da brez njih boljše čuti.

Veste kaj je problem lokalen tud, zanč sem govorila s prijateljico, ki je zob.tehnik, baje ful rečijo eni zobarji lokalne. Da je to glavni vzrok, da ne prime, ker so preveč razredčene, predvsem privatniko to delajo. Ona dela za privatnika in mi je prav govorila, kako mora redčit, ker šprarajo a ima nevem kolikokrat vse poplačano.

Slice povijalke so že gor user posted image

(odgovor članu lil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2426
7.12.2010 22:40:31   
Teyla
Pilotgirl jaz tudi hodim k privatniku, ampak je fenomenalen. Se vidi, da se res potrudi in naredi zadevo tako kot je treba. Ni še nikoli šparal pri ničemer, pa nisem nič plačevala, ker ima koncesijo za študente. Niti za injekcijo mi ni bilo treba plačat, samo za belo plombo, če sem jo želela. user posted image
Mene pa vrtanje fuuuul boli. Pa je zanimivo, ker sem bila navajena nanj od majhnega. Vrtanje in nova plomba vsak mesec... Se nabere. No, potem pa enkrat ni bilo več "zabavno" ko sem morala svojo zobarco prepričat (dobesedno), da je problem v spodnji šestici in me boli na pritisk, ter da je košček plombe odpadel. Mi ni verjela, ampak je vseeno plombo izvrtala ven. Trajalo je neskončno dolgo, meni so solze tekle, pa zob me je bolel še cel dan-samo od vrtanja. Mislim da ne rabim posebej omenjat, da je bila plomba spodaj zanič, ker je bila vmes majhna luknjica. Kakorkoli, zdaj imam drugega zobarja, ki ve, kaj dela in mi tudi potem ne bo težko dajat kakšen € za lepe zobe. user posted image

Zdaj grem pa spat, ker me že vsi zobje skelijo samo od tega pogovora. user posted image user posted image

Lahko noč čvekice user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
7.12.2010 23:17:57   
Anonimen
Ja jaz imam zdej tudi privatnico, baje zlo znana. Sem zelo zadovola. Pa tudi ne špara, je pa draga user posted image

No še iz mojega konca nočka, jutri moram zgodaj vstati in za faks par reči zrisati.

Lepo spančkajte user posted image

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 2428
8.12.2010 0:16:07   
meta21
Hej!

Da se malo javim ... Saj veste, to je tisti moj težko pričakovani "žurerski teden"user posted image . Včraj sem bila na kuhanem vinu v LJ, danes pa na bowlingu in sem se tolk nasmejala, da je bogi pikec šele zdaj upal začet brcatuser posted image

Za vse, ki vas zanima, sem ustvarila nov album s profesionalnimi fotografijami mene in Lovra ... Če pa katero premami, da bi se šla malo poslikat pa še kontakt www.fotostudio ali www.facebook.com/fotostudio.si. Jaz kar ne morem verjet, da je fotografu uspelo tole izvlečt iz naju, ker sem bila jaz popolnoma nesproščena, Lovro pa siten in je kar naprej lezel k meni v naročje.

Se jutri kaj bolj na dolgo oglasim, da vidim, če ste debatirale še o čem drugem kot zobarjihuser posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 8.12.2010 0:21:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
8.12.2010 8:23:50   
vipercat
dobro jutro punce.

evo kaj je novo. včeraj je moj deloholik prišel domol od 13h. rekel je da se zelo slabo počuti (prehlajen) in da ne bo rinil naprej danes. super smo se imeli doma, smo malo sestavljali sestavljanko, ko mu pri kosilu zvoni telefon. nujni servis metlika user posted image . seveda sem takoj povlekla surlo user posted image pa ni nič pomagalo. ob 19h me pa kliče da mu je v metliki crknil kombi in da ne more domol. poklical je avtovleko in ov 21h sem ga morala iti iskat v nm. potem je bil pa ves meden in se opravičeval user posted image . če ne bi bila služba vedno na prvam mestu bi tudi bilo fino. samo kaj čem jaz sedaj ko pa je jaz nimam. včeraj sem dobila domol odločbo, da bbom dobivala 3 mesečno pomoč na zavodu celih 370€ user posted image . mislim da slika pove vse

slončkanje - pri  nas je minil že kakšen mesec odkar nisva. stiskamo se veliko več kot prej, do drugega pa ne pridemo.  mi nekako ne paše in izgleda da njemu tudi ne - vsaj začne ne

registrirana - super za izpit user posted image

jo@n - boga revica. upam da je tok tablet varno. mene je kar groza kaj jemat - no saj nikoli nisem ravno bila tabletar - če se je le dalo. kmalu se pocajtaj pa da bo vse ok

teyla ljudje smo različni. družinskih zgodb  je ravno toliko kot je družin. jaz temu pravim 100 ljudi 100 čudi. pozitivna stran je, da boš ti do svoje družine definitivno drugačna kot je tvoja mati do svoje. midva imava situacijo, ko je mo mojega mami, pustila doma 3 male otroke in nekega dne samo šla - nič se nikomur ni svitalo in nihče je od takrat ni videl. pri meni pa je moj oče naredila nekaj kar ne bi smel in smo pretrgali stike (on in mama). jaz sem nekaj časa še hodila k njemu na obiske, potem pa sem tudi to nehala in tudi on ni 12 let pokazal nobenega zanimanja (od kar je mali na svetu pa je popolnoma druga zgodba). povedati hočem, da sva zaradi tega oba zmojim veliko bol pozorna na take stvari in ne bova pustila da se kja takega zgodi tudi naši družini. vsakodnevno ceniva kar imava in se na to tudi večkrat spomniva

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
8.12.2010 8:27:10   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Hej!

Da se malo javim ... Saj veste, to je tisti moj težko pričakovani "žurerski teden"user posted image . Včraj sem bila na kuhanem vinu v LJ, danes pa na bowlingu in sem se tolk nasmejala, da je bogi pikec šele zdaj upal začet brcatuser posted image

Za vse, ki vas zanima, sem ustvarila nov album s profesionalnimi fotografijami mene in Lovra ... Če pa katero premami, da bi se šla malo poslikat pa še kontakt www.fotostudio ali www.facebook.com/fotostudio.si. Jaz kar ne morem verjet, da je fotografu uspelo tole izvlečt iz naju, ker sem bila jaz popolnoma nesproščena, Lovro pa siten in je kar naprej lezel k meni v naročje.

Se jutri kaj bolj na dolgo oglasim, da vidim, če ste debatirale še o čem drugem kot zobarjihuser posted image

kako lepe slikice. pa tako mlaada mami.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
8.12.2010 9:12:59   
prvičmami
Čao!

Glede modrostnega če mate probleme vn z njim. Men sta 2 zobozdravnika, pa zobni kirurg in ginekologinja rekla da lokalna ne škodi ker ne prehaja čez posteljico (ker posteljica to prepreči, če je v normalnih dozah, če bi jih dobla pa 8 bi pa najbrž škodlo zato ti jih pa tud ne dajo). Js sem dala kake 2 mesca nazaj zgornji modrostni vn dobla eno lokalno in je bil zob v 10 sekundah vzuni brez problemov.
Včeri pa ne glih da lokalna ni primla - valda je primla če do 22 zvečer še po obraza nisem čutla, sam na živcu ni primla in ko mi je hotu zdirat je začelo bolet, ko je vrtal pa sploh nisem čutla. Je reku da je živc preveč razbolen da zato ne prime in je dal zdravilo da bo naslednjič ok. Aja pa še to - spodnji so baje 10x huj za zdirat ko zgornji ker mejo večje korenineuser posted image
No vglavnem včeri ni blo fajn sploh ponoč ko je lokalna čist popustila me je začelo bolet-zob sicer ne ampak dlesni okol od ruvanja in lokalnih, tk da usta sam na pol odpiram, še jest ne morem okuser posted image Je kar je, upam da bo kmal boljš.
Meta - super slikice, js še nimam nobene, morem mojga nahecat da me mal poslika da ne bo prepoznouser posted image !

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
8.12.2010 9:31:54   
maurica
hel32; zakaj pa meta lahko škodi user posted image

meta; ful lepe slikce!! user posted image

mi pa se HB v družini zelo lepo razumemo, tudi z njegovimi. mi je pa všeč, da ne živiva pri komu doma ampak na samem in se imava super user posted image

zobarji, uh. meni se zdi, da so najhujši otroški (najbolj grobi, nepotrpežljivi). najbolj kvalitetni pa so seveda privatniki, ki pa so dragi (razen če imeš srečo in dobiš zobarja s koncesijo). meni je drugače ful pomagala električna zobna ščetka, zelo velika spremembma odkar uporabljam user posted image

jaz imam pa eno vprašanje za že izkušene: kaj ste oblekle za domov iz porodnišnice? Nosečniške al navadne obleke. Ker meni se zdi, kot da mi bodo nosečniške prevelike, moje stare pa še premajhne user posted image

tršica; kako je s tabo? nič se ne oglasiš user posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
8.12.2010 9:47:37   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

jaz imam pa eno vprašanje za že izkušene: kaj ste oblekle za domov iz porodnišnice? Nosečniške al navadne obleke. Ker meni se zdi, kot da mi bodo nosečniške prevelike, moje stare pa še premajhne user posted image

Hlače definitivno nosečniške, majico pa kakšno bolj raztegljivo lahko tudi že nenosečniško. Že pakiraš? Midva še niti ene stvari nimava kupljene, pripravljene... ve pa že o torbah za porodnišnico user posted image

Mi bomo začel mal bolj konkretno razmišljat, ko jst neham delat, to je predvidoma 23. ali 24.12. Komej čakam! Še dobra 2 tedna.

Mate pa ful probleme ene z zobmi. Tud mene čaka v bližnji prihodnosti odstranitev modrostnih, ki so sicer zunej, ampak so bolj slabi (ker je zadej gužva se pač ne morš tko dobr poščetkat). Zdej sva se pa zmenile, da ne hodim in da pridem, ko se spravimo mal v red po porodu. Baje da te lokalne injekcije ne škodijo, ampak jst sem vseeno presrečna, da mi ni treba hodit. Vem pa, da me bo pol čakalo kar veliko "dela".

Bolečina v moji nogi se je razpotegnila še v meča in včasih mam en prst mal mravljinčast. Ko bi vsaj vedla od česa je... pa če je povezano z nosečnostjo ali ne.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
8.12.2010 9:47:59   
Mišyka
meta res lepe slike! Super spominček na nosečnost in na sinčka!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
8.12.2010 9:50:05   
hel32
Hoj
Mavrica, meta je neka ful specifična rastlina, ki ima veliko eteričnega olja in je v prevelikih količinah lahko škodliva, sploh pa tigrova mast, ta je pa še bolj nevarna, zaradi tistega vonja, oz. hladilnega učinka.
Jaz sem 2x šla iz bolnice kr v nosečniških hlačah in majici, ker trebuh ti ne uplahne kr takoj.

Siocer sem pa imela namen malo pojamtaruser posted image , takoooo slabo spim, da je joj, zadnje dni, kr zbujam se, pa me boli križ, pa me boli kolk, pa medenične kosti, pa noga, oh, ja, pa še ti obiski wcja, jao, da komaj čakam, da rodimuser posted image

Foxy Lady, sem včeraJ pozabila, uau, vaš je pa že kr velik korenjakuser posted image user posted image , a tako, da je CR skoraj že zagotovo, se nič ne bojiš?

Pa še to, ravno sem gledala oddajo Dobro jutro, in je govoril predstavnik za pacientove pravice v MB, no, baje spet ni možno imet epiduralne 24/7, samo ob rednem delovnem času, se pravi od 7.00-15.00user posted image , za vse, ki nameravate rodit v MB.

Kaj naj kuhamuser posted image , nimam pojma, pa še dežuje, pffff!!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
8.12.2010 10:25:54   
maurica
hel32 in mišyka; hvala za odgovor. ma so me zadnjič malo prestrašili, da bi lahko prej rodila pa zato z mislimi že malo pripravljam stvari za P. Vsega tudi jaz še nimam kupljenega, bom pa mogla poslati moža in moram narediti še seznamček. Da me ne bo kaj prehitelo. Pa jaz imam itak 1.2. rok tko da ...

hel32; bom malo pazla glede tigrove masti, da ne bom pretiravala. Ampak takoooooo pomaga user posted image .

Jaz sem se tudi ful zbujala ponoči in hodla lulat, ampak zdej delam tako, da pijem do 19ih zvečer, pol pa neham oz. pijem samo, če sem žejna. Pa pomaga (grem samo 1x ponoči lulat user posted image )

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
8.12.2010 10:50:34   
ninchi9
Prvičmami - boščika, res se mi smiliš. Še zdaj v takem stanju nas morjo jezit takšne neprijetne stvari.

Jaz imam vse štiri modrostne za ven, ampak sem rekla, da bom to zrihtala po porodu. Imam pa zaradi tega velikooo gužvo v ustih, nekateri zobje so mi celo počli (navpično), ker ni placa user posted image Jaz se sicer ne bojim zobarja, vedno sem nekako pretrpela, ampak dokler me kaj ne boli, ne bom šla user posted image user posted image Bom pa zahtevala, da mi enega po enega pulijo.

Mi spet nismo spali.... Dajte mi povejte punce, ki že imate otroke in so preboleli norice.. A je to normalno, da ima otrok piko pri piki, vročino ima že 4. dan, včasih tudi bruha, grlo ima vneto, kot da ima angino, pa še hud glavobol ima tamali. Zbujal se je vsakih 10 minut, brez heca in samo čivkal (jamral, jokal). Star pa je 8 let. Bogi revež mora v takem stanju hodit okoli, ampak nič ne moreš, ker njegova mama dela cel dan user posted image

Kak pa je kaj s tem?? Ali je zame škodljivo, da sem v stiku s takim otrokom, ampak sem že prebolela norice??

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
8.12.2010 10:52:53   
Teyla
Dobro jutro čvekice user posted image

Jaz sem danes frej, sem spala kot top, mojega nisem niti slišala, da je vstal, kdaj je šel, kdaj mi je rekel "adijo". Dober občutek. user posted image

vipercat ah joj, tale tvoj ga pa lomi. user posted image Pa še en objem zate in za tvoje starše. user posted image Izgleda, da se bomo vse potrudile bit boljše kot naše mame/očetje. Vsaka stvar je za nekaj dobra, bi se lahko reklo. user posted image

Nočni obiski wcja se pri meni še niso začeli. Spim skorajda do jutra, če me moj zbudi, skočim na wc, ampak je to šele ob 7h. Mogoče pa premalo pijem, ker vidim da gredo kg kar gor. Sem na +12 in imam samo dvojne hlače, ki jih spravim nase, od tega so ene nosečniške. Ne vem, če bi še ene nosečniške kupila za zadnja 2 meseca, kaj pravte? user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
8.12.2010 11:01:17   
lil_
pr ns doma mamo tut super odnos. nemorem rect da se nikol ne skregamo, ampak smo taki da vsi povemo vse. smo cist navajeni in ni nobenih zamer, pac ce ti nekdo neki pove, lahko o tem razmisls, pa pol se vedno poves ce se ti zdi prov al ne. nismo bli nikol taki, da bi gojil kasne zamere. pri fantu pa je tko, da on noce doma nic rect, ker ve da se bojo skregal, pa ni to tak kreg, k se mal stuls pa je vredu, ne oni pol ne govorijo med sabo nevem kok casa. pride do resnih zamer. in tut razlike k jih doma delajo med enim in drugim otrokom so gromozanske. glede na ns odnos doma, jst tega res nemorem razumet. no pa vazno da se midva zato tok bols razumeva in da sigurno med najinimi otroci ne bo razlik user posted image

jst bom oblekla za iz porodnisnice nosecniske hlace, pa kaksno svojo nenosecnisko majico, ce jih se zdej uspesno nosim, bom pomoje sla lahko tut iz porodnisnice v njej. hlace mam pa s tistim visokim pasom, sm jih tut kupila k se nisem mela skor nic trebuscka in rastejo z mano...tko d abojo tut vredu ce trebuscek mal oplahneuser posted image

joj komi cakam ponedeljek...sej vem da je se delc, sam bi ze spet rada vidla user posted image user posted image . me zdele tko lepo brcata in opominjata da sta v trebuscku, tko da ju res komej ze cakamo. no sej vem, da morta se mal pocakat... user posted image bols da pocakata zdej, kokr pa da bomo cakal v porodnisnici. jst bi sla v treh dneh rada domov user posted image

jst morm ponoc tut lulat hodt...sam tut pijem, ker sm tooook zejna. jst mam za pit kr zraven postle, ker se ponoc zbudim cist presusena user posted image da bi jst pila samo do 19h...jst nemorm no. dobr da zaenkrat se kr lahko ustanem iz postle, ce ne nevem kako bi blo user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
8.12.2010 11:11:50   
lil_
ninchi men je pa ideja da ti spulijo desna /leva dva kar vredu...boli te tako in tako ena stran. ker ce ne te bo ena stran bolela 2x.
na norice se ne spoznam, vem samo da ni tako kot je bilo vcasih, da si jih imel lahko samo 1x.

teyla jst shajam z enimi hlacami, je pa res da sem vecino casa doma. doma postukam z enimi hlacemi ala pajkice, al pa sem v spodnjem delu pizame. sem si misnla tut kupit se ene hlace, pa glede na to da jih vrzem v pralni stroj, pol v susilnega, mam v 2h urah hlace oprane in suhe in jih lahko komot oblecemuser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
8.12.2010 11:28:04   
maurica
izkušene punce samo še eno vprašanje (danes sem ravno v elementu user posted image ): nam so v MŠ rekli, da moramo oblačilca prati s trdim praškom, brez mehčalca in 2x-nim izpiranjem. no, jaz sem na to zadnje pozabla pa me zanima, če je to ful panika? Ker sem že vse cunjce posušila (v sušilcu) in zložila user posted image

teyla; odvisno, če hodiš veliko okoli si mogoče nabavi še kakšne hlače, če bom pa veliko doma pa mogoče nima smisla.

lil; jaz pa ful nisem neki žejna, se moram kar nacejat, da spijem zadosti.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
8.12.2010 11:35:51   
lil_
jst sm oprala tako kot ti, trd prasek in brez mehcalca, tut nisem 2x izprala. ubistvu sploh pomisnla nism da bi user posted image mislm, da nm niso narocil tega. pomoje ni nic hudega.

jst pa skos zejna, pa skos na wc-ju. po dnevi in ponociuser posted image mi je pa zanimiv, k prvo trimesecje nisem sla ponoc niti 1x. sej zato morm pa zdej zgleda nadoknadt user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
8.12.2010 11:41:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Hej!

Fenomenalne slikce! Res so lepe. Koliko te je pa vse stalo za koliko slikc?

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 2444
8.12.2010 11:51:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Nočni obiski wcja se pri meni še niso začeli. Spim skorajda do jutra, če me moj zbudi, skočim na wc, ampak je to šele ob 7h. Mogoče pa premalo pijem, ker vidim da gredo kg kar gor. Sem na +12 in imam samo dvojne hlače, ki jih spravim nase, od tega so ene nosečniške. Ne vem, če bi še ene nosečniške kupila za zadnja 2 meseca, kaj pravte? user posted image

Uf srečnica, jas mam pa nočne že fulll časa! Dejansko sem vmes mela samo cca 2 meseca frej. Tako, da sem se tudi navadla, da tudi če me ne na wc da se kar na lepem zbudim med 3-4 uro in bedim do 6h ko mojemu ura zvoni potem pa vstanem. Dejansko sem ugotovila, da na dan spi 5-6 ur. Priznam postajam utrujena in tečna. Potem še faks naredi udarno dozo oddaj, zanč smo mel 3 oddaje in nisem spala dva dni nič, po pol ure sem zadremala čez dan. Sej veste arhikektura je znana, da se ne spi in da okol hodimo s podočnjaki ;)

maurica nama z Meto21 je v MŠ rekla, da moramo oz. da je dobro uporabljati Dash pralni stroj za novorojenčka. Glede mehčalca, je podobno rekla in potem da je treba vedno po pranju 2x spiranje pa fajn polikati.Ko se pogovarjam so sošolkami in prjatlcami, je čisto odvisno od bebike. Ene so že takoj uporabljale mehčalec. Ene šele pri 2 mesecih, odvisno je kako občutljiv je dojenček. Enako je baje s planičkami.

Imam pa vprašanje v zvezi z materinskim dodatkom?! Kako je z zavarovanjem obveznim in dodatnim, a si ga moraš sam plačevati? Mogoče katera ve?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2445
8.12.2010 12:04:18   
mateyci
Ojla punce

Se že dolgo nisem javila, upam da bom imela kaj več časa za forum od naslednjega petka dalje, ko začnem z dopustomuser posted image . Komaj čakam ta petek. Vendar imam še ogromno dela, od inventure do uvajanja novega študenta in moje zamenjave. Vendar bo šlo, mora.user posted image

Spanje: zadnji teden spim nekje do enih zjutraj, potem pa se začne redno obiskovanje WC-ja na 2h. Bolečine v hrbtu se mi pojavljajo tako podnevi, kot ponoči. Da zaspim pa se konstantno obračam iz enega boka na drugi, vmes še na hrbet. Potem mojemu malo positnarim, da me malo zmasira in HB mu ni težko, tudi ponoči.
Modrostni zobje: ravno včeraj sem imela zobarja, ki mi je obljubil, da po porodu bo šel spodnji modrostni zob na levi ven. Konstantno me kljuva in boli. Pravi, da bo tako najbolje, obljubil mi pa je tudi napotnico za paradontologu, ker mi dlesni preveč krvavijo. Dedna zadeva, nč fajn.user posted image Punce kaj menite o električni zobni ščetki Sonicare? Zobar mi jo skoz priporaoča, vendar ravno ni poceni (150€).Če jo seveda katera uporablja.
Pregledi: Prejšnji teden sem imela pregled pri G, zredila sem se za 1kg, ampak trebušček se mi pa je močno povečal, je še sestra komentirala, da je že čas, da se mi kaj pozna. Vsi testi - voda, sladkor, pritisk je bp. Zelo sem vesela predvsem za sladkor test. Naslednji pregled imam 28.12 če bo katera urejala seznam, imam pa ultrazvok, ki je brezplačen. Takrat bom v 33 tednu, gre pa moj zraven, komaj čakam.user posted image
Britje: Odkar ne vidim skozi bušika tam dolj nič več, me mora moj briti. Mu sploh ni težko, pravi da mora biti sedaj še bolj ustrežljiv do svoje tečke nosečke.user posted image Pomaga mi pa tudi pri obuvanju.
Obvezno in dodatno zavarovanje:obvezno je brezplačno do 26 leta, če si zaposlena ti ga plačuje delodajalec, če si nezaposlena ti ga lahko plačuje država, nisem 100%, ker se je moj takoj zaposlil po 26letu, pa te opcije nisva probala. Dodatno pa si moraš plačevat sama če si ali nisi zaposlena. V glavnem po 26letu, tudi če si še študentka ali zaposlena moraš dodatno plačevati sama.

Se tipkamo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
8.12.2010 12:20:13   
Anonimen
Glede zavarovanja vem če si 26. let ali čes, da se zavaruješ kot občan. dodatno plačuješ, če nimas socialne pomoči. Samo mene zanima to, ker bom dobivala starševski dodatek in bom nekaj plačevala iz tega za zavarovanje, me zanima kaj mam krito kaj ne. Da si prej uredim. Ker prejšni teden, mi je vzajemna nekaj prekinla, čeprav sem imela zavarovano in sem mogla, da nisem hodila nazaj domov pa nazaj v lj plačat za cukrček. Sicer sem kar od tam klicala vzajemno pa so se opravičeval. Tako, da zdej moram vlogo dat za vračilo denarja.
Nebi pa rada, da se mi to naredi, ko bom rodila ali pa potem po rojstvu. Da ne bo spet zamano se drla po hodniku gospa niste zavarovan dejte nazaj napotnico, da vas storniram. Prav nevljudno mi je bio. Pol sem pa rekla, da mam urejen pa se je zdrla name. Kr zroke strgala napotnico. Še dobr, da je bil moj zraven, da je reku, bomo plačal, če se da, ker mene je kar v jok spravla. Nikol me še ni taka ali drugačna reč stirla... se je vidl, da so me čist hormoni izdal.

Starševski dodatek je denarna pomoč staršem, kadar po rojstvu otroka niso upravičeni do starševskega nadomestila po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih razmerjih. (brezposelne osebe, študentski ali dijaški status.....) Zato predvidevam, da je nekaj krito glede zavarovanja. Če nebi mele tega pokritega predvidevam, bi se socialno stanje poslabšalo, ker že tako nimajo dohodka zato pa dobivajo SD. Sem klicala že včeraj mojo socialno pa se selijo in so nedosegljive :( Me je še vratar nadru, da nimajo časa.

(odgovor članu mateyci)
  Neposredna povezava do sporočila: 2447
8.12.2010 12:29:21   
maurica
mateyci; midva uporabljava električno zobno ščetko Sonycare in je ne menjava za nič za svetu. Sva imela najprej eno in sva menjavala samo "glave", pa je bil pol problem, ko je kdo kam šel za par dni in sva nabavila še eno, tako da imava vsak svojo. Jaz si ne predstavljam več, da bi šla nazaj na navadno. Sščisti ful boljše, ni več tistega občutka "kosmatih zob" zjutraj, pa tudi zadah je boljši. Jaz od kar jo uporabljam (cca 2 leti) nisem imela več nove plombe in kariesa user posted image . Se splača investirat! Zobozdravniki pa res predvsem to Sonycare-jevo priporočajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
8.12.2010 12:32:10   
maurica
pilotegirl; to pa ne bi čisto točno vedla, kako gre. Pa pokliči na kakšen drug CSD pa se točno pozanimaj.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
8.12.2010 12:32:45   
FoxyLady
Foxy Lady, sem včeraJ pozabila, uau, vaš je pa že kr velik korenjakuser posted image user posted image , a tako, da je CR skoraj že zagotovo, se nič ne bojiš?

Ma kaj pa vem,je nekaj mešanih občutkov,nekaj straha,nekaj vprašanj kako bo ...itd. Sam se tolažim s tem ,ko grem v porodnišnico SG rodit in tam je navoljo tudi spiralna anastezija,Za CR zako,da če bo možno bom imela njo in bom budna ko bojo našo velikanko vzeli vn iz mene.
To si želim,pa še možek bo lahko skoz zravn mene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?