Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 10:37:17
|
|
|
|
Dadi
|
O ja ja ja...še 5 dni do uradnega day D, dogaja pa se še nič ne . No sej je prav, vsaj dokler ne pride tašča naj se nič ne dogaja, pol pa lahko . Nimam kam otrok dat, če se nam slučajno začne kaj dogajat. No ja sej back up plan ma človek zmeraj, sam je pa bolj komot, če maš kakšnega, ki je pri tebi in da ga ni treba čakat da se od kod pripelje. mag3 pri vas pa praviš, da se nič ne dogaja....ja tudi jaz bom pomoje spet tak primer....Obakrat sem šla čez rok, prvič 7 dni, drugič pa 10 dni...pa ja me ne bo tole tretje dete tudi hecalo. Mam trebuh še kar visoko, tako da zna biti, da bom res še čakala. Pupe držte se....
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 10:37:45
|
|
|
|
ula77
|
ma sej me bo možek nagnal s to torbo.... včeraj je naše dete skakalo kot ponorelo ( je končno ati prišel domav), pa še sramne kosti so me začele takooooooo bolet, da je sredi noči spraševal, kje imama oblekce pripravljene.... Potem pa je še bušija poljubčkal, pa je rekel na glas tisto, kar je mene mučlo....Hja, buši se je pa spustil... Ej, naše dete ima rito napopano nad popkom, je kot lunca, včasih malo desno ali levo, odbisno če se mu uspe z nogami prekopicnt...potem pa ugotavljamo, kako je spet obrnjen... Saj komaj čakam naše dete, ampak nosečnost je pa tako lep čas, a ne? Kar pogrešala bom tega bušija.....
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 10:49:57
|
|
|
|
pinkalonca
|
da se malo javim... danes sem imela ponovno kontrolo UZ in potem še CTG, štručka je zrastla ampak je še vedno premala tehtamo cca 2300g, obseg trebuščka se je sicer povečal ampak G hoče ponovno kontrolo UZ čez 2 tedna, v sredo imam posvetovalnico v petek ponovni CTG... očitno bom decembra skoz v P buši - meni se zdi da je nižje kot je bil ja, ampak na dihanju se mi še ne pozna - še vedno težko diham če sedim... čestitke vsem decemberčkom vsem ki še čakate pa srečno se še kej javim, grem zdej počivat...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 10:59:21
|
|
|
|
ula77
|
pinkalonca, kar pogumno. Če se ne motim si deliva dan D in do takrat je še skoraj 3 tedne.bo že zrasla tvoja štručka.... Hja, koliko je za verjet tem meritvam glede predvidene teže? Tiste, ki so že rodile, so vam približno prav napovedali velikost baby? Počivaj,pa držim pesti, da bo dete lepo napredovalo.... mag3, čeprav sva "zmenjene" za tisti 10.12., ti žilim, da bi že danes dobila svoje dete v naročje....a ni kul datum za roj. dan??? Joj, kako se danes nekdo kobaca v mojem trebuščku
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 11:59:47
|
|
|
|
ManUr
|
halo... da se se jaz po dolgem casu malo javim. pred mano je se 8 dni, trebuscek se je ze nekoliko spustil, trebuh mi otrdeva... upam da ju3 na pregledu pri G zw slisim, da se odpiram :). vem da je bilo ze veliko povedanega na temo modercek za dojenje DA-DA. jaz bi si ga rada sedaj narocila, pa sem skepticna glede st. sem ravno na meji med L in XL. kako ste se ve odlocile glede stevilke? katero stevilko oblacil za novorojencka iz porodnisnice nameravate imeti seboj? Iskrene čestitke vsem novopecenim starsem, upam da se vam tudi druge pridruzimo cimprej . lp
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:12:02
|
|
|
|
jona klara
|
občinarka-v provitalisu sem jaz bila na akupunkturi pri dr. ocvirk, saj samo ona to dela, oz. je priznana za nosečnice, zdej jo pa ni do 13.12, takrat imam jaz datum, če ne rodimo prej, zdej sem bila dvakrat, pa upam, da še pridemo skozi tisi teden 3 krat, da bo na mizi lažje, najbolje, da se kr naročiš za tisti datum oz. teden
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:12:55
|
|
|
|
alma82
|
Manur jaz bi si raje naročila potem L, ker punce pravijo, da so full elastični oz. prilagodljivi.... jaz sem ga naročila, dobila ga pa še nisem, tako da ne govorim glih iz izkušenj Je pa kar nekaj uporabnic tukaj gor, ti bodo že znale svetovati Glede oblekice za našo princesko sem jaz pripravila en kompletek št.56 (bel) in en 62 (moder). Če si pa premislim bom pa itak še pravi čas svojmu povedala, da kaj druzga da v torbo. Oblekice za dojenčka itak (baje) s seboj prinese očka, ko pride po vaju Se mi pa zdi, da bo premalo samo tale oblekica št.56.... je kot nek pajacek (tanek pliš), spodaj bi imela žabice, nogavičke in majčko na preklop. A je to dovolj? Pa seveda zimski pajac za ven pa dekica. Pa sej ubistvu se mi kompletek št.62 tud ne razlikuje preveč Bo to premalo? Kaj boste ve oblekle? Koliko majčk, nogavičk in ostalega boste oblekle za odhod domov? Jaz sem pa spet zaspana... grem še mal ležat. Mene tele neprespane noči ubijajo.... kako šele bo
< Sporočilo je popravil alma82 -- 6.12.2010 12:14:23 >
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:14:23
|
|
|
|
betricija
|
dan pri nas tamala tudi razbija kakor se ji zazdi. včeraj je bila kar pridna glede na soboto. danes je spet mirna, sam ko se premaknem ali obrnem položaj, pomiga. je pa ponoči bolj aktivna..in včeraj, ko smo imeli doma miklavžka, je prav veselo premikala noge, da je kar bolelo..po mojem res nima več toliko prostora in se s težavo premika notri..upam, da jo ne boli. še zmeraj pa vsak večer obožuje moj mehur..tudi prav. meni se je moj trebuh spustil že kake 2t nazaj, pa imam tudi uradno za božič rok. samo jaz mislim,da bom v petek kar notri ostala. drugače bom pa prosila, da me obrdžijo notri. se bolje počutim, da me imajo na očeh.pa naj mi vsak dan ctg naredijo. bolj kot pa da sem v skrbeh a ne...saj jih plačujemo.pa še postelja je čisto drugačna kot je bila v ljubljanski porodnišnici...boljša.pa raje sem notri, bolj mirujem, tukaj kar ne morem bit na miru...tam pa nimaš kaj delat in si notri. bom pa klicala danes svojo G, ker moram dobiti novo napotnico za uz, pa bomo videli kaj bo rekla... no vse ki že cartate, upam, da se tudi uspešno dojite...lepo se imejte in čimveč veselih novičk
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:19:02
|
|
|
|
nadka30
|
Samo v vednost vaša punca ARWENKO je rodila ima punčko ALEX
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:20:15
|
|
|
|
alma82
|
Betricija važno da se ti premika. Če pa se boš pa boljše počutila, pa itak naredi malo ''panike'' in povej, da bi bila raje notri, ker doma nimaš možnosti počivanja. Kaj te briga. Tko kot praviš - sej jih plačujemo .... tam so da nam pomagajo in pika, ne pa da so nam pametni, kako naj mi delamo s svojo nosečnostjo in našimi pikicami - doma. Raje naredi malo panike in rahlo pretiravaj .... te bodo prej obdržali. Nič te ne stane...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:20:34
|
|
|
|
nadka30
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30 Samo v vednost vaša punca ARWENKO je rodila ima punčko ALEX pa še ostali podatki 06.12.2010 Arwenko ALEX (2630g, 47cm)
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:22:11
|
|
|
|
alma82
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30 Samo v vednost vaša punca ARWENKO je rodila ima punčko ALEX Sem kar kurjo polt dobila od veselja Čestitke Arwenko za princesko Samo da bo z obema vse ok
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:25:51
|
|
|
|
alma82
|
Me pa rabimo novo ''RR obveščevalko'' A se katera javi? Jaz se lahko javim, ampak sem v upanju, da grem kmalu rodit.... a je mogoče katera, ki upa da bo zdržala nekoliko dlje - vsaj do božiča
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:27:02
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: alma82 Me pa rabimo novo ''RR obveščevalko'' A se katera javi? Jaz se lahko javim, ampak sem v upanju, da grem kmalu rodit.... a je mogoče katera, ki upa da bo zdržala nekoliko dlje - vsaj do božiča Ej ti, si name čist pozabila?
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:31:22
|
|
|
|
betricija
|
arwenko je rodila?????čestitke za punčko uf, pa ravno včeraj sva se z mojim pogovarjala, da je fino, da imamo eno punco na rr, ki se je javila, da ji pošiljamo svoje vesele novice...pa nas je prehitela čisto vse...superca, samo da sta v redu.jupiii
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:32:37
|
|
|
|
jona klara
|
amo v vednost vaša punca ARWENKO je rodila ima punčko ALEX arwenko- čestitke za ALEX PUNČKO, TO PA JE PRESENEČENJE, PA TAKO NA HITRO? je hotela videti miklavža!
< Sporočilo je popravil jona klara -- 6.12.2010 12:33:32 >
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:32:57
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Hej... Sem ravno prej dobila sms od arwenko in kar z debelimi okicami pogledam...Sem bila čist šokirana, pa tako se je tolažila, da bo rodila proti koncu in zdaj je pristali med prvimi mamicami Arwenko iskrene čestitke še tukaj... Zdaj pa res rabimo nekoga novega za obveščanje....Hitro, ena se naj javi če želite, lahko tudi jaz Meritve UZ...Hmmm sem obupala nad njimi..Predzadnja dva UZ je naše dete zaostajalo 14 dni v rasti (oktobra in novembra), v roku 14. dneh pa naj bi kar nadoknadilo vse in pridobilo 800g...Vglavnem, čist sem zmedena..Bomo videli ob rojstvu... Alma, jaz tudi fejst razmišljam kako obleči našega škratka za domov
< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 6.12.2010 12:34:24 >
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:42:11
|
|
|
|
maca81
|
Arwenko, čestitke ob rojstvu male princeske!!!!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 12:59:22
|
|
|
|
obcinarka
|
jona klara.. pol je tak isto k na dobrni.. tam je tud ona, pa je zdej ni.. ahaaaaaaaaaaaaaaaa)9 jaz pa sm tud upala da bom še kaj šla tja, se bom vseeno naročila, no.. ula... meritve .. jaz nč več ne verjamem .. ravno zaradi deljenih mnenj sm bl v P en dan, nooo.. kao premalo, potem dovolj.. sm pa slišala da če imaš veliko plodovnice, pol je težje določit težo.. no jaz je mam menda še zlo dovolj.. on 14 uri morm poklicat G da se zmeniva za pregled ta teden.. čakte mal-arwenko je rodila????????????????????????????????? me je kar zmrazilo, nooooooooooooooo) ja lepšega darila kot pa miklavža pa res ne)) bravo!!!! jona klara, a sva na ce koncu zdej pa midve na vrsti al kako????????????????
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 13:32:35
|
|
|
|
DeVilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi Nimam kam otrok dat, če se nam slučajno začne kaj dogajat. No ja sej back up plan ma človek zmeraj, sam je pa bolj komot, če maš kakšnega, ki je pri tebi in da ga ni treba čakat da se od kod pripelje. Dadi, pri nas imamo ene tri scenarije, kdo bo otroke pazil oz. pripeljal iz šole in vrtca... Arwenko - čestitke! To pa je presenečenje!!! Glede oblačilc iz porodnišnice - jaz sem v dojenčkovo torbo nametala vse možne kombinacije, da ga bom v plasteh - čebulno oblekla. Itak pa mislim, da bo moj moj ljubi najprej prišel v sobo z lupinco, da brckota namontiramo notr, gremo skupaj z dvigalom do vhoda, jaz počakam notr, on gre po avto pa pred vhod, tako da mi2 pol samo notr skočva... In prav zarad tega ne mislim brckota oblačit v kakšen prov topel pajacek, ker se bojim, da se mi bo skuhal... Katera bo potem obveščevalna? Če ne drugače, bomo pa pač z mal zamude sporočale novice...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 13:40:24
|
|
|
|
BabyKitty
|
arwenko čestitke upam, da je vse super glede na to da je mala prehitevala enček nisem našla senenega drobirja in ga nisem uporabila... ubistvu nisem potem nobene naravne metode uporabljala, razen malinov čaj... če je pomagal nevem... sem pa rodila relativno hitro za prvi porod, torej od takrat ko mi je odtekla voda, do poroda je minilo malo manj kot 5 ur... ula77 meritve so bile pri meni kar točne... v petek so namerili cca. 3800g v četrtek naslednji teden sem rodila fantka z 3840g... s tem, da je bila moja posteljica že brez funkcije nekaj dni... kar pomeni, da verjetno ni več rastel, ker ni dobil od mene prav veliko... ManUr glede modrčka... na srce ti polagam da kupi takega iz 100% bombaža in ne tiste plastike... sama sedaj vidim kako je tista grda plahta, ki sem jo kupila v DM-u praktična... v poliestru se ti bodo dojke skuhale, vnele... bradavičke morajo dihati skozi modrček... poliestrski se mi zdi bolj uporaben za nosečnost... sama sem si včeraj za 2 urci oblekla en poliestrski modrček in me je takoj začelo vse pečt... Punce glede spuščanja bušija... jaz sem mislila, da se mi je spustil, ker je bil kar precej nižje kot prej... ampak ko je šlo zares je bil pa še 3x nižje in to kar naenkrat... tako da to ni znak... prav tako ni znak, da se mali umiri... ker moj je skalal še ene 2 uri ko sem bila že v porodni dan pred porodom je imel pa tako ali tako žurke po trebuhu
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 13:55:40
|
|
|
|
enamimi
|
hihi.... par dni vas ne preberem pa same lepe novičke čestitke vsem novim mamicam in očijem pa bebicam Arwenko???..... to je pa presenečenje, čestitke tudi vam ManUr jst mam ta modrček res je dober pa full prilagodljiv, če misliš da te bo okoli tiščal, brez skrbi zraven dobiš tisti dodaten podaljšek pri zapenjanju. Ma, ko ga oblečeš zgleda kot nek športni modrček in tudi jst sm bla v dvomih ali M ali L, pa sm kr manjšega vzela, dobiš ga pa v parih dneh. Samo barve niso imeli tisto, ki sem jo jst hotla, pa sm kr rdečga naročila... ni slab, zeeeeeelo priporočam Moj bebi tudi ne bo tako veliko oblečen, saj pride očka pred vhod z ogrevanim avtom. Mislim pa da bo imel bodi z dolgimi rokavi, žabice, majčko z dolgimi rokavi, spodnji del trenerkice, sopergice in pa zimski pajacek, o pa obvezno kapico. Jooooj še 2 tedna do PDP.... jst ne morem več čakat..... ma midva sva se že zmenila da prideva za očijev rojstni dan 12.12.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 13:59:31
|
|
|
|
aischa1
|
Arwenko čestitke pa je Miklavž prinesel lepo darilo.No sedaj pa morem tudi jaz pripravit torbo saj je imela Arwenko rok 2 dni pred mano.Jaz pa upam,da počaka moja pikica do Božička,da pridemo do 37 tedna.Danes me kar nekaj špika tako,da upam da gre mimo.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 13:59:41
|
|
|
|
enamimi
|
ManUr glede modrčka... na srce ti polagam da kupi takega iz 100% bombaža in ne tiste plastike... sama sedaj vidim kako je tista grda plahta, ki sem jo kupila v DM-u praktična... v poliestru se ti bodo dojke skuhale, vnele... bradavičke morajo dihati skozi modrček... poliestrski se mi zdi bolj uporaben za nosečnost... sama sem si včeraj za 2 urci oblekla en poliestrski modrček in me je takoj začelo vse pečt... ups to pa nisem vedla, pa vedno prisegam na bombaž
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 6.12.2010 14:09:56
|
|
|
|
Rosi*
|
Arwenko čestitke. Jaz pa sem s pregleda. Pravi, da je naša beba prava špehica. Bomo videli. Jutri moram na ctg v bolnišnico, ker otrok bolj malo giblje, pa plodovnice mam baje nekam veliko - ne vem kaj bi naj to pomenilo. Sem že razmišljala, če ni hotela rečt, nekaj malo plodovnice. Bomo videli jutri. Ima pa naša beba že cca 3500g.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?