|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
4.12.2010 20:20:52   
anju
mi smo ravno od pravljic, jeeeeeee zdaj grem lahko na kafeuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 876
4.12.2010 20:31:06   
zinchy
punce mene pa neki zanima..moj pikc se je zmerej rd kopal,do včerej...sva ga kopala in k sva ga z mojim dala v vodo je čist pordečel in se začel dret.Voda ni bla prevroča.In dons ga slečem k sm ga hotla prebrisat in k sm gla čist slekla je spet se začel drat in čest rdeč ratovuser posted image Sm pa mal ugotavljala,da je to mogočr zato ker oboje se je dogajalo okol 19h zvečer takrat pa se mu začnejo tudi krči.Pa je zato bolj občutljiv.user posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 877
4.12.2010 20:39:11   
Najki
andrejev sejem je mende zacel ta vikend... upam... nisem uspela najti objave na netu za letos, tako da so mi to povedali lokalci. sej ce ga ni, lahko podaljsamo do Tolmina do pranone.

zinchy lahko ga je zeblo ali opeklo, lahko se je ustrasil, lahko pa so bili tudi krcki ali pa pac ni bil na volji. moja vedno joka, ko je naga in mokra, ker jo zebe in dokler ni vsaj v bodiju, bo rjovela. v banjici je pa mirna, ce je voda prava. sam so pa ful obcutljivi, ko sem ji hotela enkrat dati flasko mojega mleka, je moralo biti tocno prave temperature, niti pol stopinje gor ali dol, da je hotla vlecti. poskusi ga dati v vodo zavitega v tetrico in potem v vodi pocasi odvij, tako je lazja prilagoditev in bolj varnega se pocuti. pa tudi stabilno ga drzi, da se bo pocutil varnega.

nasa je danes precej jokava pa skos bi bila po narocju ali priklopljena, kakala pa ni ze od zjutraj. dragi pravi, da ji je dolgcas, ker se hoce nosit in da ji poje, ce se ustavi pa jokca user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 878
4.12.2010 20:51:59   
2ursae
polivanje in bruhanje: naša precej poliva, tudi pol ure po hranjenju zna še kaj ven vržt. Pa sem to povedala P na pregledu in je ni nič skrbelo - po mojem, če se dete lepo redi in napreduje, ni treba ukrepat, ampak preneha samo od sebe.

Mi smo se danes ful sankali user posted image , toliko, da je Lučka revca jokala v avtu na pot nazaj, ker je bila že lačna user posted image . Zdaj vneto in pospešeno pospravljamo, ker pride ponoči Miklavž (smo ga malo premaknili user posted image , čisto iz praktičnih razlogov) in želimo, da se pri nas dobro počuti. Ampak kolk je dela s pospravljanjem vseh igrač!! Fanta sta pomagala pospravljet, potem pa sva jima pustila prosto, ker bi bilo čisto nečloveško ju siliti, da debelo uro pomagata. Zdaj pa divjata naokoli, ker je vse pospravljeno in imamo kar naekrat enkrat več prostora user posted image .

Uživajte, naredite si lep večer, mirno noč in prijetno nedeljo. Pri nas pride popoldne v cerkvi Miklavž user posted image . pa parkeljni, jasno user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 879
4.12.2010 21:12:04   
mamamajča
tudi mi smo bili danes pridno zunaj, Mark se je sankal, ati ga je čuval, jaz in Brin sva pa kroge delala po našem lepem šmarjuuser posted image
Ampak smo šli malce prepozno, se je kar hitro stemnilo in posledično me je dodobra nazeblo, malček je pa itak spal kot bubica.

najki
, za tole pestunjo piše, da naj bi bla do 9 kguser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 880
4.12.2010 21:13:30   
mamamajča
zinchy, meni je patronažna rekla, naj ima voda nekje 36 stopinj, jaz ponavadi s termometrom preverim, zato ker sem pa tak tip, da nimam občutka

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 881
4.12.2010 23:51:07   
Pokora
Mi se pa nismo nič sankali. Se ne upam Nika spustiti da bi norel po snegu, ker ušeska še niso ok. user posted image

Majabar, Nik je fuul polival ko je bil mali. Včasih sem ga v pol ure 3x preoblekla. Je zgledalo nekako takole: jedel-polil-preoblekla, jedel-polil-preoblekla... Polival je tudi kasneje po hranjenju (ne takoj). Ker je lepo pridobival na teži in se je lepo razvijal ni noben zganjal panike. Nam je bilo svetovano naj mu dvignemo ležišče, pa na previjalni mizi sem mu pod peno dala brisače - da je bilo dvignjeno, kar pa ni kaj dosti zaleglo. So me tolažili da bo z gosto hrano izvenelo, pa ni takoj. Je bil star dobro leto ko je prenehalo. Te čisto razumem da te skrbi in da te nervira. Po hranjenju ga probaj čim manj premikati in predvsem čim manj prepogibati trebušček. Aja, pa tako kot vam je svetovala P - več manjših obrokov, kar pa nam ni šlo. Ker ko je jedel, je jedel ornk... Upam da se vam rata porihtatuser posted image

Mamamajča, jaz imam doma štorkljo - zelo podobna pestunji, pa mi ni všeč. Kar ne najdem pravega položaja. So mi trakovi veliko bolj všeč - malo veliko lažje namontiram. Bi sprobala štorkljo?

Jutranje minute zase - jaz tudi zjutraj rabim mir da pridem h sebi. Naj vas malo nasmejim: ko je bilo treba vstajati za službo, sem navadno odprla omaro z namenom da vzamem gatke in štunfe. Pa sem se s čelom naslonila na polico in še malo pomeditirala, oz. stoje podremala - s čelom oprta na polico kot en debiluser posted image . Sem imela potem navadno še do službe zarezo na čelu. No, letos mi je pa za rojstni dan prijatelj (je enkrat moj razložil kako me velikokrat zjutraj najde in se itak zdej vsi iz mene norcajouser posted image ) naredil oblazinjeno poličko, da ne bom več imela zarez v čeluuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 882
5.12.2010 6:23:04   
majabar
Hvala vsem za nasvete! 3xmami, ja, kot pise v clanku, dovolj lula in kaka, samo na tezi ne pridobiva. Je pa res, kot je rekla anju, pri zdravniku je bila druga tehtnica in je imel se hlace oblecene, danes je bila moja tehtnica, brez hlac ampak s polno plenicko. Moja tehtnica je digitalna in je na 100g natancna, tista v bolnici je analogna... Sicer se pa Lucian Mai zelo lepo razvija, zelo hitro napreduje, je mocan, ne joka... Vzglavje imamo vedno vzdignjeno, ze od rojstva ni maral lezanja na vodoravni podlagi.
Smo imeli pa zdaj smolo. Smo bili na obisku pri starih starsih. Pri vracanju domov se je na avtocesti pokvaril avto. Smo poklicali asistenco, so rekli, da pridejo cez eno uro, nato cez 2, no, cez 4 ure sva sla z malim domov s taksijem, ker je ze posteno zeblo. Zdaj je polnoc, dragi spi v avtu, baje bodo rabili se 2 uriuser posted image . Zjutraj mora pa vstati ob petih:(.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 883
5.12.2010 8:20:21   
anju
jutro

mi smo tudi premaknili miklavža in danes je za zajtrk čokoladni parkeljuser posted image šibo sva dobila tudi mi2 ker nisva pospravila posode pred njegovim obiskomuser posted image

majabar user posted image zmeda zaradi tehtnic. tavečjega sem z mamino patronažno tehtala da vidim koliko poje. in je pokazala po podoju manj kot pred. naj bi bila na 10g natančna... pri P pri tavečjem je pri 1 letu pokazala 7400g. nisem mogla verjet a so sestre vztrajale da je prav. ko sva prišla od P mi ni dalo miru in sem ga kar sama polegla na tehtnico (one so ga prej posedle) in je pokazalo čez 9kg! ko sem Vitana imela v posvetovalnici pokaže 3600g. ji pravim da ni prav pa je tud kar vztrajala. ma kako, primte ga, pred 1 tednom je imel čez 4kg... pride hišnik menjat baterijo - 4770g... tako z vagami. vagaj na svoji, samo če je na 100g natančna te še vedno lahko precej zmede. kaj pa kuhinjska?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 884
5.12.2010 8:28:12   
anju
user posted image do kdaj se rabi tisti vložek v lupinici? po čem veste da so ga user posted image prerasli?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 885
5.12.2010 8:30:18   
mamamajča
jaz sem morala brina tehtat pred in po vsakem obroku  in je ogromn razlika- enkrat je bil zavit v brisačo in s pokakano pleničko, pa je pokazalo 5100, drugič je pa bil v pajacku in je kazalo 300g manjuser posted image
najbolj natančno ga boš stehtala čisto golega, poskušaj zjutraj ob isti uri pred obrokom in boš dobila najbolj točen rezultat

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 886
5.12.2010 8:47:56   
tinaaleks
Mi imamo pa danes službenega Dedka mraza. Sem že zrihtala varstvo za malega, tako da greva potem oba z malo... Bo prav zabavno, samo ura mi ni všeč 11:30.user posted image Mi imamo ponavadi takrat kosilo in potem spanje, danes pa ne bo nič od tega.... Še kosilo bo pozno. Upam da bo mala zdržala. Saj bo prej dobila kaj za pojest, samo to ponavadi pomeni, da potem kosila ne je....

Miklavž bo pri nas kar danes ponoći hodil....Sem ji kupila lastike za lase, ker je moje že vse izgubila, tako da ima še mama kaj od Miklavžeuser posted image .

Včeraj smo šli pa v mesto gledat lučke in je seveda dobila en balon, zdaj pa hodi z njim po stanovanju in mi je povsod pod nogami....user posted image

anju-podlogo smo dali mi že stran, ker je prevelik. Enostavno, ko se ti zdi, da je preveč utesnjen notri in da mu glava bolj štrli ven, kot pa da lepo leži notri.

Neposredna povezava do sporočila: 887
5.12.2010 10:32:18   
tybysy
IZVIRNO SPOROČILO: majabar
Evo, sem ga stehtala, nic ni pridobil v 10ih dneh . Pa tako veliko in rad je, mleka je dovolj, samo kaj, ko nic noter ne ostane. Prihodnji teden v petek imava itak pregled. Do takrat se pocakam, ne vem, ali gremo pa ze prej .

Jaz sem celo znanost naredila iz "pridobivanja". Me je patronažna čisto napsihirala, da premalo pridobiva, da bo morala v bolnico, kar sama me je naročila k pediatru... Bla, bla, bla... Jaz pa čisto gotova, po 11 dneh sem prišla iz porodnišnice, živa rana namesto bradavic, malo dojila, malo črpala, malo dodajala. Po Aptamilu krči, potem ga sploh ni več marala, v glavnem - katastrofa. Pridemo k pediatrinji in se zasmeje "joj, jaz sem pa enega čisto shiranega otroka pričakovala".

Torej - otrok naj bi pridobival vsaj 150 g na teden. Mesečno povprečje je 600 do 800 g. Naša je v točno enem mesecu pridobila 855g. Sem bila vesela, kot da sem sedmico zadela. Največji problem pri dojenčku je dehidracija, zato tako radi bolnico omenjajo - ker je potrebna infuzija. Jaz sem ji ene dvakrat (ko je imela res bolj slab dan za jest) po žlički dala kar malo prekuhane vode, tako me je bilo strah, da bom spet šla od doma. Tudi tehtnico sem kupila (na 10 g natančno).

Tehtnica na 100g bo bolj malo povedala - odvisno ali je otrok sit/lačen, polulan, pokakan... Potem pa na 100g navzgor ali navzdol zaokroži 

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 888
5.12.2010 13:04:51   
majabar
Dobro jutro!

Moj dragi je prisel ob 4ih zjutrj domov, bi se kasneje, ce ne bi jaz se 2x klicala avtoasistence, groza, 7 ur cakanja na avtocesti v mrzlem avtu!!
Kuhinjske tehtnice nimam, bom pa res tehtala vedno na isti nacin, kot pravite, cistega, golega. Ta dehidracija je pri nas kar nevarna, se posebaj v avtu. Zdravniki sicer pravijo, da voda ni potrebna, je mleko dovolj, a bom razmislila, po mojem vcasih ne bi bilo slabo malo vode dati. Predvcerajsnjim je bilo vroce in je imel ta veliko mecavo na glavici cisto vdrto, torej mu je manjkalo tekocine. Po kaksnem dnevu je bilo ze OK.

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 889
5.12.2010 13:17:38   
luna_25
Pozdravljene!
Kako lep dan je danes, ko bi bilo še več takšnih...smo že šli na sprehod je prav pasalo in mala tudi spi kot angelček.user posted image
Saj mora nadoknadit, k ga je ponoči svirala. Ne vem kaj je spet začela na dve uri jest pa tako lepo smo že samo dvakrat se na noč dojili.

Pa ta RR mi tudi nekaj zafrkava, sploh mi ne objavi na emailu o novem sporočilu na forumu, ahuser posted image

Tudi jaz sem se spraševala, kdaj treba tisto podlogo v lupinci odmaknit, se mi zdi da že ful čudno sedi not, sploh sedaj ko je oblečena v zimski pajacek in ji je itak prevelik pol je pa kot kakšen eskimuser posted image .

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 890
5.12.2010 13:52:44   
majabar
Kdaj so se pa vasi malcki zaceli smejati? Moj natancno pri enem mesecu, me kar pri strcku pogreje, ko ga vidim nasmejanega:).

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 891
5.12.2010 15:00:46   
luna_25
majabar tudi naša se je začela smejati tam nekje pri enem mesecu najraje se zjutraj, je pa zalo fajn ko je tako zadovoljna takoj pozabim na neprespane nočiuser posted image ....kaj pa glasovi jih tvoj srček že spušča...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 892
5.12.2010 15:06:19   
majabar
:) Hkrati s smehom so se zaceli se glasovi. Kot si rekla, ko ga vidim in slisim, pozabim na tezave, se mi zdi, da mentalno in motoricno zelo dobro napreduje. user posted image  

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 893
5.12.2010 15:59:28   
anju
Vitan se mi je prvič nasmehnil po tretjem tednu, zavihal je samo en kotiček ustnic. okrog 1m je začel gu-jat. zdaj bi se pa zelo rad smejal na glas, pa se nekaj sliši samo na začetku in na koncu nasmeškauser posted image
prej je bil brat na obisku, sem se ravno z Vitanom igrala. je debelo pogledal ko je spregovoril in ni odmaknil pogleda z mene. revež je mislil da ima mama nov glas, kakšno začudenje:)

< Sporočilo je popravil anju -- 5.12.2010 16:00:47 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 894
5.12.2010 17:44:35   
mamamajča
Brin se tud zjutraj največ smeje, se mi zdi, da bo kar nadoknadil za vse prejokane dniuser posted image
Glasove že dalj časa spušča, kot da se pogovarja, včasih pa vmes pokašljuje- no, nekaj takega nastane ko poskuša.
meni je to tako lepo, se kar topim zraven :)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 895
5.12.2010 18:25:52   
3x mami
majabar, ce je otrok samo dojen, ne rabis cisto nic tekocine dodajat. dovolj je, da ga pristavis vsakic, ko si to zazeli. prvo mleko je tekoce in ce je zejen, bo samo malo povlekel in potem nehal. tako se odzeja. ce pa je otrok na AM, je drugace in rabi se dodatno tekocino.

glasovi. mi vodimo user posted image ima ze kup glasov, 'ai', 'ga', 'og'... ko je pri volji, kar hoce govorit in se pac napreza, kot zna. pa smeje se na glas, s tako zivahnimi ockami, da se ti se srce zasmeji. je pa zacel na veliko mljaskat in porivat ven jezicek, pa peni se mu slina. pa se mi zdi se mal prezgodaj, da bi kaki zobki zaceli tezit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 896
5.12.2010 21:38:21   
majabar
3xmami, meni so tudi tako rekli, potem pa posluaim kaksne starejse zenske tu in slisim vse mogoce.
Glede zobkov bi bilo mogoce, povprecje je sicer pri 6ih mesecih, a je normalno od 3. do 9. Torej bi bilo za tvojega ze cisto mogoce.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 897
5.12.2010 21:57:52   
anju
dodatna tekočina. ne ni treba. ma tudi škodi ne. pri prvem mi je bilo žal, da ga nisem prej navadila na kak dodaten požirek. ko je imel 5 dnevno virozo pri 13m in odklanjal vse razen dojke sva pristala na infuziji. zdaj sem na to prav pozabila. počasi bi lahko res kak čajček skuhala, da se navadi.

3x mami večji je dobil hkrati obe 1ki spodi 1 dan pred 4m - čisto možno da se kaj napravlja.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 898
5.12.2010 22:52:39   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Kdaj so se pa vasi malcki zaceli smejati? Moj natancno pri enem mesecu, me kar pri strcku pogreje, ko ga vidim nasmejanega:).

Lien se je nasmehnila prejsnji teden, sam sem se morala kar potrudit, da sem ji ga izvabila. Pa tudi odgovarjala mi je takrat, samo rabi ksno minutko pacenja, da izpusti ksn glasek user posted image . Bo imela pa jutri en mesec.

Zdejle smo sele prisli domov iz andrejevega sejma, tam smo se par ur sprehajali, potem pa sli na obisk v Sezano. Je bilo ful mrzlo, samo smo bili eskimsko obleceni user posted image . Otrocka sta bila pridna in eden ze spi, druga bi pa rada malo popapala.

Ok je priklopljena. Mleka imam ful BTW, je sla ponudba v visave user posted image .

3x mami ksni se ze rodijo z zobki, tako da nikoli ni prezgodaj.

Jutri jutraj se moram ze ob sedmih narisat na preventivi, so mi zamaknili uro iz desete user posted image . ob sedmih bi se pa pupa rajsi dojila in bo lacna... sam pa komaj cakam, da izmerijo njen napredek user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 899
6.12.2010 2:39:22   
majabar
Danes je bil pa tako lep dan, lar se tice mojega malcka. Sicer sva bila cel dan doma, a je bil zunaj lep soncek in mi avto ni nic manjkal (vseeno upam, da ga cimprej popravijo). Lucian Mai je jedel skoraj tocno na tri ure, nic ni jokal, z veseljem je opazoval vrtiljak, se smejckal in vsega skupaj polil morda za eno zlicko mlekauser posted image user posted image . Res ne vem, zakaj je danes drugace, da bi bilo cim vec takih dni:). Ko je prisel dragi domov, je takoj videl, da izgleda dobro, zadovoljno. Saj vedno, a sigurno ni prijetno, da ti 10x na dan mleko skozi nosek stece. V glavnem sem vesela:). Zdaj pocakam se kaksno uro, ga nahranim in gremo spat. Skoda, da je pri vas ura 3 in nimam sogovornice:).

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?